X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu możliwe że masz rację,bo poczytałam teraz o tym trądziku i wszystko by pasowało. Więc może to nie wina mleka. Dziękuję za podpowiedź :-) jutro ma przyjść położna więc może coś doradzi.

gosi_a lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię kompoty z truskawek do słoików żeby mieć już coś zapasu na zimę bo potem nie bd miała czasu czyli trasa piwnica i drugie piętro non stop plus 50 słoików zrobionych= mega nieprzyjemne twardnienia i kłucia i ostre ruchy małej , że w kilku momenach już myślałam, że się zaczęło :)

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa i gratulacje dla nowych mamuś :)
    Marcia też chce taki poród jak Twój :)

Marcia86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zeżarłam budyń, mały rozsadza mi brzuch wyginaniem i idę dalej leniuchować :) Miłego wieczoru :)

XxMoniaXx, Scintilla, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie któraś jakiś wypróbowany przepis na ciasto z truskawkami tylko żeby nie było mega pracochłonne :P :D ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnych dzieciaczków.
    Życzę szybkich porodów i cierpliwości w oczekiwaniu na rozwiązanie. Pomyśleć ze teraz siedzialabym w domu jak na szpilkach myślach kiedy urodze a tu już Nasza Kruszynka ma ponad 2 mce <3
    I chcemy się pochwalić ze mamy juz te magiczne 2000g :) teraz czekamy na szczepienia: gruźlica, pneumo, mono i bodajże rota i na dalsze decyzję.
    Ps. Dziewczyny ktore rodziły przed 36tc pamiętajcie że szczepienie na pneumo..mono.. i rota należą się dzieciom bezpłatnie -tak jest u wczesniakow. A i u mnie małego szczepili tym 5w1.
    pozdrawiamy.

Aka81, Sista, karolina0522, Scintilla, dorcia8919, Joasia:), Nieukowa, Malagosia, Z., maglic lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    macie któraś jakiś wypróbowany przepis na ciasto z truskawkami tylko żeby nie było mega pracochłonne :P :D ?
    ja wczoraj robiłam z tego przepisu i mąż prawie całą blachę zjadł. Prawie bo ja mu pomogłam :)

Dziękuje dziewczyny za odpowiedź :) już troszkę mi lżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 20:24

• Sista Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia - ogromne gratulacje !!! Witamy Majeczke na świecie :):):) Duzo zdrówka i siły dla Ciebie, a dla Majeczki pełnego cyca :):):)

Viola - Twoja Kornelia nie tylko pokonała pessar, ale rozwiązała worek z Dziewczynkami na naszym forum :) Od Twojego porodu mamy tylko jednego Rodzyneczka :)

My juz po ostatniej wizycie. Olga wazy 3304g, ale jest to bardzo szacunkowa waga, bo trudno było ja pomierzyć. Wszystkie wymiary na skończony 38/39 tydzien. Szyjka długa, zamknięta. No i Dziewczyna troche sie przesunęła, teraz ma położenie skośne. Głowa w dole, ale kręgosłup zwinięty w kłębek i pupa po prawej stronie, tam tez nogi:) Gin wpisał to jako kolejne wskazanie do CC, bo ta pierwiastka to troche za mało. No ale ufam, ze mnie we wtorek nikt do domu nie odeśle, bo zrobiłabym taki dym, ze w Gdańsku byłoby widać...

Monia - fajnie z tym kompotem. Ja na zapas zrobiłam soki i dżemy truskawkowe :)

Miłego wieczorku :) My po bardzo aktywnym dniu odpoczywamy przy meczu :)

Scintilla, gosi_a, dorcia8919, Ania1704, sss, maglic lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    ja wczoraj robiłam z tego przepisu i mąż prawie całą blachę zjadł. Prawie bo ja mu pomogłam :)

Dziękuje dziewczyny za odpowiedź :) już troszkę mi lżej :)
    z jakiego przepisu bo chyba zapomniałaś dodać :P :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/06/Ciasto-ucierane-z-truskawkami.html

XxMoniaXx, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa i jeszcze pytanie do Sisty skoro też robiła :)
    ja zrobiłam 5 słoików dżemu truskawkowego z użyciem żel fixu. Czy dżemy trzymasz w piwnicy w góry dnem czy słoiki stoją na opak ? bo wiem, że teściowej raz spleśniało duzo..

Soki zrobiłam na wyrost więcej w zeszłym roku ale zostąło kilka sztuk tylko i w tym roku muszę znów walczyć .. :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/06/Ciasto-ucierane-z-truskawkami.html
    super, dziękuje . Zrobię je jutro :)
    a robiłaś na okrągłej blaszce jak jest w przepisie ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na malej prostokątnej o wymiarach 21x28

• Sista Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    aaaaa i jeszcze pytanie do Sisty skoro też robiła :)
    ja zrobiłam 5 słoików dżemu truskawkowego z użyciem żel fixu. Czy dżemy trzymasz w piwnicy w góry dnem czy słoiki stoją na opak ? bo wiem, że teściowej raz spleśniało duzo..

Soki zrobiłam na wyrost więcej w zeszłym roku ale zostąło kilka sztuk tylko i w tym roku muszę znów walczyć .. :P

Po zelfixie nigdy nie stawiam wieczkiem do dołu. Wsadzałam do słoików, jak jeszcze wrzało. Piwnicy tu nie mamy, wiec sa w szufladzie w kuchni. Moze teściowa miała stare zakrętki, które źle zassały...;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, bardzo bym chciała być już na Łubinowej, ale nic z tego :) grill udany, jeszcze wieczorem dołożyłam pizzę :) dziś pół dnia chillu nad jeziorkiem i dalej nic :) a od paru dni dopadła mnie jeszcze rwa kulszowa i jeden pośladek mi żyć nie daje :/ już naprawdę mam dość :) co raz bardziej mam wrażenie że nigdy nie urodzę i kwestia porodu przestaje mnie dotyczyć :D

Nie sposób nadrobić wszystkich postów, dlatego tak ogólnie gratulacje dla rozpakowanych :)

Scintilla, maglic lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Po zelfixie nigdy nie stawiam wieczkiem do dołu. Wsadzałam do słoików, jak jeszcze wrzało. Piwnicy tu nie mamy, wiec sa w szufladzie w kuchni. Moze teściowa miała stare zakrętki, które źle zassały...;)
    nie wiem właśnie :)

użyłam żel fixu 2:1.
    Wlałam do słoiczków jeszcze gorące ale nie wrzące bo pisało , że trzeba zdjąć z ognia i mieszać aż piana z góry sie zgubi . Ale słoiki ładnie sie zassały więc chyba będzie ok :)

wzeszłym roku robiłam dżemy z malin i czernej porzeczki i wszystkie były ok :)
    ale truskawek nigdy nie robiłam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:09

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Sista, bardzo bym chciała być już na Łubinowej, ale nic z tego :) grill udany, jeszcze wieczorem dołożyłam pizzę :) dziś pół dnia chillu nad jeziorkiem i dalej nic :) a od paru dni dopadła mnie jeszcze rwa kulszowa i jeden pośladek mi żyć nie daje :/ już naprawdę mam dość :) co raz bardziej mam wrażenie że nigdy nie urodzę i kwestia porodu przestaje mnie dotyczyć :D

Nie sposób nadrobić wszystkich postów, dlatego tak ogólnie gratulacje dla rozpakowanych :)
    Nadine ani sie nie obejrzysz a będziesz stękać na porodówce :D

angel-84, nadine24 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Nadine ani sie nie obejrzysz a będziesz stękać na porodówce :D
    I nie obraziłabym się gdyby to było np. dzisiaj :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny

PISZE Z TEL WIEC WYBACZCIE
    WSZYSTKIM MAMUSIOM GRATULUJE ZYCZE SZYBKIEGO POWROTU DO SIEBIE I GRZECZNYCH MALUSZKOW SSAKOW
    CZYTAM WS NA BIERXACO CZYTANIE WAS JEST JEDNYM Z MOICH ULUBIONYCH ZZAJEC W SZPITALU
    JA PO 4TYGODNIACH W SZPITALU BYLAM 10DNI W DOMU I SPOWROTEM TRAFILAM NA ODDZIAL JESTEM TU JUZ TYDZIEN MAM Z TA CHOLERNA CHOLESTAZA

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa u mnie wyglada tak ze czekamy na porod naturalny Skurcze mam od tygodnia ale nie regularne
    Bozena boli najbardziej przy wstawaniu, rozwarcie mam na1 palec w srode mialam test OTc podali mi nieduza dawke oksytocyny i sprawdzali jak dzidzia reaguje na skurcze wyszlo ok po tym badani wylwcial mi taki glut chyba czop ale od tego czasu cisza i spokuj
    Milego wieczorku zycze

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ