Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robię kompoty z truskawek do słoików żeby mieć już coś zapasu na zimę bo potem nie bd miała czasu czyli trasa piwnica i drugie piętro non stop plus 50 słoików zrobionych= mega nieprzyjemne twardnienia i kłucia i ostre ruchy małej , że w kilku momenach już myślałam, że się zaczęło
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Gratuluję kolejnych dzieciaczków.
Życzę szybkich porodów i cierpliwości w oczekiwaniu na rozwiązanie. Pomyśleć ze teraz siedzialabym w domu jak na szpilkach myślach kiedy urodze a tu już Nasza Kruszynka ma ponad 2 mce
I chcemy się pochwalić ze mamy juz te magiczne 2000gteraz czekamy na szczepienia: gruźlica, pneumo, mono i bodajże rota i na dalsze decyzję.
Ps. Dziewczyny ktore rodziły przed 36tc pamiętajcie że szczepienie na pneumo..mono.. i rota należą się dzieciom bezpłatnie -tak jest u wczesniakow. A i u mnie małego szczepili tym 5w1.
pozdrawiamy.Aka81, Sista, karolina0522, Scintilla, dorcia8919, Joasia:), Nieukowa, Malagosia, Z., maglic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:macie któraś jakiś wypróbowany przepis na ciasto z truskawkami tylko żeby nie było mega pracochłonne
?
Dziękuje dziewczyny za odpowiedźjuż troszkę mi lżej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 20:24
-
Marcia - ogromne gratulacje !!! Witamy Majeczke na świecie
Duzo zdrówka i siły dla Ciebie, a dla Majeczki pełnego cyca
Viola - Twoja Kornelia nie tylko pokonała pessar, ale rozwiązała worek z Dziewczynkami na naszym forumOd Twojego porodu mamy tylko jednego Rodzyneczka
My juz po ostatniej wizycie. Olga wazy 3304g, ale jest to bardzo szacunkowa waga, bo trudno było ja pomierzyć. Wszystkie wymiary na skończony 38/39 tydzien. Szyjka długa, zamknięta. No i Dziewczyna troche sie przesunęła, teraz ma położenie skośne. Głowa w dole, ale kręgosłup zwinięty w kłębek i pupa po prawej stronie, tam tez nogi:) Gin wpisał to jako kolejne wskazanie do CC, bo ta pierwiastka to troche za mało. No ale ufam, ze mnie we wtorek nikt do domu nie odeśle, bo zrobiłabym taki dym, ze w Gdańsku byłoby widać...
Monia - fajnie z tym kompotem. Ja na zapas zrobiłam soki i dżemy truskawkowe
Miłego wieczorkuMy po bardzo aktywnym dniu odpoczywamy przy meczu
Scintilla, gosi_a, dorcia8919, Ania1704, sss, maglic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aaaaa i jeszcze pytanie do Sisty skoro też robiła
ja zrobiłam 5 słoików dżemu truskawkowego z użyciem żel fixu. Czy dżemy trzymasz w piwnicy w góry dnem czy słoiki stoją na opak ? bo wiem, że teściowej raz spleśniało duzo..
Soki zrobiłam na wyrost więcej w zeszłym roku ale zostąło kilka sztuk tylko i w tym roku muszę znów walczyć .. -
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:aaaaa i jeszcze pytanie do Sisty skoro też robiła
ja zrobiłam 5 słoików dżemu truskawkowego z użyciem żel fixu. Czy dżemy trzymasz w piwnicy w góry dnem czy słoiki stoją na opak ? bo wiem, że teściowej raz spleśniało duzo..
Soki zrobiłam na wyrost więcej w zeszłym roku ale zostąło kilka sztuk tylko i w tym roku muszę znów walczyć ..
Po zelfixie nigdy nie stawiam wieczkiem do dołu. Wsadzałam do słoików, jak jeszcze wrzało. Piwnicy tu nie mamy, wiec sa w szufladzie w kuchni. Moze teściowa miała stare zakrętki, które źle zassały...
-
Sista, bardzo bym chciała być już na Łubinowej, ale nic z tego
grill udany, jeszcze wieczorem dołożyłam pizzę
dziś pół dnia chillu nad jeziorkiem i dalej nic
a od paru dni dopadła mnie jeszcze rwa kulszowa i jeden pośladek mi żyć nie daje
już naprawdę mam dość
co raz bardziej mam wrażenie że nigdy nie urodzę i kwestia porodu przestaje mnie dotyczyć
Nie sposób nadrobić wszystkich postów, dlatego tak ogólnie gratulacje dla rozpakowanychScintilla, maglic lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:Po zelfixie nigdy nie stawiam wieczkiem do dołu. Wsadzałam do słoików, jak jeszcze wrzało. Piwnicy tu nie mamy, wiec sa w szufladzie w kuchni. Moze teściowa miała stare zakrętki, które źle zassały...
użyłam żel fixu 2:1.
Wlałam do słoiczków jeszcze gorące ale nie wrzące bo pisało , że trzeba zdjąć z ognia i mieszać aż piana z góry sie zgubi . Ale słoiki ładnie sie zassały więc chyba będzie ok
wzeszłym roku robiłam dżemy z malin i czernej porzeczki i wszystkie były ok
ale truskawek nigdy nie robiłam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:09
-
nadine24 wrote:Sista, bardzo bym chciała być już na Łubinowej, ale nic z tego
grill udany, jeszcze wieczorem dołożyłam pizzę
dziś pół dnia chillu nad jeziorkiem i dalej nic
a od paru dni dopadła mnie jeszcze rwa kulszowa i jeden pośladek mi żyć nie daje
już naprawdę mam dość
co raz bardziej mam wrażenie że nigdy nie urodzę i kwestia porodu przestaje mnie dotyczyć
Nie sposób nadrobić wszystkich postów, dlatego tak ogólnie gratulacje dla rozpakowanychangel-84, nadine24 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
PISZE Z TEL WIEC WYBACZCIE
WSZYSTKIM MAMUSIOM GRATULUJE ZYCZE SZYBKIEGO POWROTU DO SIEBIE I GRZECZNYCH MALUSZKOW SSAKOW
CZYTAM WS NA BIERXACO CZYTANIE WAS JEST JEDNYM Z MOICH ULUBIONYCH ZZAJEC W SZPITALU
JA PO 4TYGODNIACH W SZPITALU BYLAM 10DNI W DOMU I SPOWROTEM TRAFILAM NA ODDZIAL JESTEM TU JUZ TYDZIEN MAM Z TA CHOLERNA CHOLESTAZA -
Sprawa u mnie wyglada tak ze czekamy na porod naturalny Skurcze mam od tygodnia ale nie regularne
Bozena boli najbardziej przy wstawaniu, rozwarcie mam na1 palec w srode mialam test OTc podali mi nieduza dawke oksytocyny i sprawdzali jak dzidzia reaguje na skurcze wyszlo ok po tym badani wylwcial mi taki glut chyba czop ale od tego czasu cisza i spokuj
Milego wieczorku zycze