X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.

Jak tam sie sobota zapowiada ,procz tego ze upał ?

Lily fajnie,ze juz jestescie w domu ...ja tez sie boje kąpieli .a u Ciebie w szpitalu go kapali ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose gratuluje u mnie zamknięte wszystko na 4 spusty ...
    Ja Tobie nie doradzę bo mojego M nie ma wiec sexow nie bedzie i tego nie sprawdze.
    mowia o tej herbacie z liści malin ale czy to cos da...

lilirose lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wszystkim, córka nie pozwala mi spać...ale ciasto polecane przez Rozalię kusi strasznie, więc chyba dzisiaj je zrobię, chociaż nie wiem jak przetrwam ten dzień, skoro od godziny nie śpię. O 5 bez krępacji wyszłam przed dom zerwać gałązkę mięty i właśnie popijam herbatkę miętową :-)
    Miłego dnia Dziewczyny.
    @Lilirose: podobno przyspieszacze porodu typu seks, herbata z liści malin i mycie okien nie działają, ale ja i tak od poniedziałku mam zamiar umyć okna :-)

Scintilla, Alorrene13, maglic, dorcia8919, lilirose lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz z maluszkami a na pepek cos stosowałyście ? Bo tez sa rożne szkoły ..

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis Moze bede miała po miesiacu kontakt przez skypa z moim M .... Trzymajcie kciuki ,zeby PanAnama okazała sie byc łaskawa i ktos przyszedł z internetem na statek ...

Scintilla, Nieukowa, Ekkaja, Alorrene13, gosi_a, Finezja, maglic lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pepka uzywalam wacik ze spirytusem.
    A Antek lubi sie kąpać tylko najważniejszy jest spokój..po kąpieli masuje mu cialko balsamem nivea bardzo to lubi.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pępków to u nas w szpitalu nie stosują nic, podobno teraz tak się robi, zaden octenisept itp pępuszek ładnie się zagoił :)

• aghata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dla wszystkich mam które boją sir ze nie zrzuca kilogramów...w 3 tyg zeszło mi już 12kg do wagi z prze ciąży zostały3 kg a do wymarzonej -13 kg ale to muszę zacząć ćwiczyć

Scintilla, Dada, Alorrene13, gosi_a, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:) czekam dzis fajna data mam nadzieje ze któras z nas szis urodzi:))
    Dada - chodze do dr Ciach (z klinicznej) w poprzedniej ciazy tez do niej chodzilam i wtedy mnie przyjeli...
    mam nadziej ze szybki internet bedzie trzymamkciuki:)

Jesli chodzi o pempek to 3 lata temu synkowi memu jakos tak niefortunnie go spieli ze klamerka jakos tak lezala i ja myslalm ze wszystko z pempkiem jest okej(kazali psikac oktaniseptem) a przyszla polozna z przychodni i ojej zobaczyla ze podspodem babrze sie i kazala gancjana pare kropel podlac i na drugi dzien pempek odpadł i bylo super wiec czasami te stare metody sa jednak dobre:))

Alorrene13 lubi tę wiadomość

6b451260c9.png
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Aaa dla wszystkich mam które boją sir ze nie zrzuca kilogramów...w 3 tyg zeszło mi już 12kg do wagi z prze ciąży zostały3 kg a do wymarzonej -13 kg ale to muszę zacząć ćwiczyć

Takie info z rana jest najlepsze hehe dajesz mi nadzieje ze szybko przestane byc orka;)

6b451260c9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)
    Mi narazie waga stanęła w miejscu,muszę zacząć coś ćwiczyć bo patrzeć na siebie nie mogę. Wszystko niby ok,ale w uda mi strasznie poszło i wygląda to okropnie :-\
    U nas kąpiel też jest w porządku,mały to lubi bo zawsze się wycisza i patrzy z zaciekawieniem co to się dzieje :-) Lili przede wszystkim musi być spokój i ciepło,bo maluszki szybko stygną po wyjęciu z wanienki.
    Aghata u synka właśnie te krostki też niektóre z takim białym w środku,więc może faktycznie to ten nieszczęsny trądzik. Mam nadzieję że szybko mu to zejdzie.
    Miłego weekendu i dużo szybkich porodów :-) :-) :-)

Alorrene13, gosi_a, Rozalia, lilly78, maglic, dorcia8919, Sista lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie apropo ćwiczeń,jak myślicie mogę już sobie na stepperze zacząć chodzić? Już prawie 4 tygodnie od porodu.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) u mnie noc rewelacja- co wyro to wyro :) wydaje mi sie ze mnie zaczyna okresowo pobolewac od czasu do czasu, moze to dobry znak :)

W kazdym razie moj plan na dzis to zjesc babeczke z jagodami ;) tak jakos za mna chodzi :D

Scintilla, Alorrene13, gosi_a, Rozalia, maglic, dorcia8919, Sista, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata super baaaardzo zazdroszcze,ze tak szybko Ci poszło ja mam od terminu po 3 tyg pierwsza wieksza imprezę i tez mam nadzieje,ze bedzie juz w miarę..

Niusia dzieki :)

Mam nadzieje,ze nam szczescie dopisze co do klinicznej.a 3 lata temu to zasługa lekarza czy szczescie?

Maniek ja po 3 tyg bym bez forsowania zaczęła .

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo śpioszki ktoś rodzi? :-) u nas po raz 1wszy przespane 8godzin. Posiadanie cichych, szpitalnych wspolokatorek ma swój plus w nocy... o dziwo żadna nie chrapie :-) codziennie budzę się z rozgoryczeniem że nie leżę zalana wodami albo pozbawiona chociaż czopu... ;-) zamiast tego zwykle znajduje na tel. kilka sms o treści "urodziłas?" ... Koleżanka wróciła wczoraj z nieudanej próby OXY i mówiła że na porodowce od kilku dni cisza, pojedyncze porody - może dzieciaczki wyczuwaja długi weekend :-) jak tak dalej pójdzie to zostanę mistrzynią w sudoku i dziennym przesypianiu na czas... Tym które lubią 6stki życzę porodu. Lilly gratki, że jesteście już w domu!

Alorrene13, Ekkaja, Z., gosi_a, Rozalia, lilly78, maglic, Nieukowa, dorcia8919, Sista, Stokrotka2626, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie z rana:) dzis ciaza donoszona. Mała jednak ma to w nosie;) Wczoraj, a propos wczesniejszych postow, moja tak sie wyginala i tańcowala w brzuchu jak nigdy. Jest raczej brzusznym sangwinikiem w kierunku flegmatyka, a wczoraj to taka lambada ze patrzylam na swoj bebenek z niedowierzaniem. Mialam wrazenie ze zmienia pozycje:) Dzis spi jak stary niedzwiedz i pewnie tak bedzie przez 2 dni. Juz poznalam jej rytm;)
    Ja dzisiaj sprzatam, sadze tuje i cyprysiki i patrze lakomym wzrokiem na wasze linki z ciastami. Mmmmm chyba sie skusze:)

Scintilla, Alorrene13, Rozalia, maglic, dorcia8919, Sista, nenette lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Halo śpioszki ktoś rodzi? :-) u nas po raz 1wszy przespane 8godzin. Posiadanie cichych, szpitalnych wspolokatorek ma swój plus w nocy... o dziwo żadna nie chrapie :-) codziennie budzę się z rozgoryczeniem że nie leżę zalana wodami albo pozbawiona chociaż czopu... ;-) zamiast tego zwykle znajduje na tel. kilka sms o treści "urodziłas?" ... Koleżanka wróciła wczoraj z nieudanej próby OXY i mówiła że na porodowce od kilku dni cisza, pojedyncze porody - może dzieciaczki wyczuwaja długi weekend :-) jak tak dalej pójdzie to zostanę mistrzynią w sudoku i dziennym przesypianiu na czas... Tym które lubią 6stki życzę porodu. Lilly gratki, że jesteście już w domu!
    Scintilla mi mój gin powiedział, że w długi weekend na porodówkach nie ma zbyt wielkiego wyboru w personelu medycznym (tak, jak któraś z Was pisała- kilku młodyhc lekarzy), dlatego ciesz się, ze nie jesteś zalana wodami a za rodzenie zabierzemy się obie od poniedziałku :-)

Scintilla lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i 37 tydzien to ciaza donoszona a Antek urodzil sie donoszony, jednak szkoda ze nie posiedzial jeszcze z dwa tygodnie w brzuszku...maly ma niedojrzaly uklad nerwowy i ma jeszcze drgania nozek pewnie to zasluga wlasnie 37 tygodnia. Niech maluchy siedza w brzuszkach tyle ile potrzebuja

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i próbowałam się wczoraj opalić, choć troszkę na ramionach...urodziny mam dopiero w sierpniu, więc póki co na prezenty nie liczę. Oczywiście tak jak pisze Agata, niech sobie moja dzidzia siedzi w środku jeszcze te kilka dni, ale lepiej żeby zaszczyciła mnie swoja obecnością w moich ramionach jakoś wkrótce bądź też niebawem, bo mam już plan co do prezentu porodowego, który sprawię sama sobie :-)
    http://allegro.pl/lezak-ogrodowy-z-zaglowkiem-gifi-324283-hit-i5367457008.html

Scintilla, Nieukowa, dorcia8919, nenette lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeen doooobryyy ;)
    Marcia gratuluje! Szybki poród i świetna godzina na poród (ja się boje ze mnie w nocy dopadnie i będę zmęczona z mężem ;) )
    Zapach_ciszy gratulacje !!! ;)
    My dziś USG bo mam jeszcze jedno w pakiecie Medicover a pózniej chyba działka, bo na razie nic się nie dzieje i nic nie boli.
    Powiem Wam ze skrycie ja chciałam mieć datę 6.06 ;( chlip chlip ale czuje ze poczekam do terminu.
    Witaj 40 tygodniu! Miłego dnia :)

niusiaa5, Scintilla, Rozalia, maglic, Nieukowa, dorcia8919, Sista, Marcia86, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ