X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata masz święta racje z tym 37 thgodniem. Wczoraj wlasnie pisalam posta o koniecznosci poczkwnia do 39 tyg z uwagi na nierozwiniety w pelni uklad neurologiczny, ale zeżarło mi wiadomosc. Dla mnie porod okey to max 7 dni do wyznaczonego terminu i nie wczesniej. Zadne zabiegi typu schody, ostre sexy i napary nie wchodza u mnie w rachube. I raczej stosuje oszczedny tryb zycia: wolno spaceruje, jak sprzatam to z przerwami itp. Nic na siłę:)

Sista lubi tę wiadomość

• niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dada - ja mysle ze to i lekarz i szczescie bo jak by miejsca nie bylo to by mnie i tak nie przyjeli aaale rok temu moja kolezanka miała problem juz ja odsyłali ale jak sie pojawila jej ciocia co pracuje to nagle sie miejsce znalazło.....
    wiec napewno w takim przypadku swoj lekarz pomoże:)) ale trzymam kciuki że my takich problemów miec nie bedziemy:)

6b451260c9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja , wkoncu przeczytałam wszystko :D
    gratuluje wszystkim mamusiom i maluszkom , zazdroszcze wam :D

dada u nas wszystko w porzadku , po prostu musiałam nacieszyc sie rodzinka zrobic koncowe zakupy ,zaliczyc zuzel moj mi obiecal jak wyjde ze szpitala no i posprzatac mieszkanko

wczoraj byłam w redłowie dowiedziec sie co i jak bo za 2 tygodnie znowu do szpitala , oczywiscie trafiłam na wredna babe ktorej chybawszystko przeszkadzało . pokazue jej wypis ze szpitala a ona czy przyjechałam rodzic czy mam torbę :( a ja sie chciałam tylko dowiedziec jak w placówce u nich wyglada i nawt ktg nie moglam zrobic a mam zalecone wiec chyba nie wytrzymam z tymi szpitalami i jak najszybciej bym chvciała urodzic stwierdziła ze ktg robi sie w przychodni
    poszłam do przychodni i przedstawiłam sprawe pokazałam wypis a pielęgniarka przeczytała spytała czy mam lekarza i po chwile namysłu stwierdziła za wrzucimyna pod nfz i poprosiła mnie o połozenie sie i zrobiła :D jakos mozna wystarczy chciec
    gdy powiedziałam o całej sytuacji mojemu to stwierdził po co sie uparłam na redłowo juz 2 raz nas tam tak potraktowali a ja tam chce rodzic wiec zastanawiamy sie nad kliniczna znam lekarzy ,lekarze znaja moj przypadek wiem co i jak i wogóle . w czwartek ide do gina i zobacze co on otym mysli

a co do wypisu
    1. kontrola 2razy w tygodniu z wykonaniem ktg
    zglosic sie do szpitala w skonczonym 39tc do szpitala
    kontrola ruchów
    leki ps. dla tych które chca rodzić na kliniczne wescie zapas leków bo tam jest znimi problem szpital nie mam i nie moze wystawic rcepty bo jest sie ich pacjentem, a wg nfz szpita ma ci zapewnic leki

Nieukowa lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niusiaa5 wrote:
    dada - ja mysle ze to i lekarz i szczescie bo jak by miejsca nie bylo to by mnie i tak nie przyjeli aaale rok temu moja kolezanka miała problem juz ja odsyłali ale jak sie pojawila jej ciocia co pracuje to nagle sie miejsce znalazło.....
    wiec napewno w takim przypadku swoj lekarz pomoże:)) ale trzymam kciuki że my takich problemów miec nie bedziemy:)

dlatego ja panuje w czwartek pojechac do klinicznej pokazac wypis ze szpitala i wpisac sie w zeszyt bo chyba chcmy tam rodzić okazało sie ze dla mojego to blizj jak np on bedzie w pracy galeria bałtycka , dojaz skm 30min a do redłowa niedośc ze zadko autobus jedzie to jak ucieknie to czekasz dodalkowe 30min azaspa niedosc ze daleko od kolejki to moznasie zagubic w tunelach dla mnie to tez masakra

niusiaa5 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!
    Muszę przyznać, że narobiłyście mi smaka tymi przepisami ciast- jutro M. ma wolne to zrobię. Będzie pysznie :)

Ze względu na pogodę nie będę się nigdzie wypuszczać bo spuchnę a ostatnio jest o niebo lepiej :) może wieczorem gdy się ochłodzi zrobię rundkę po osiedlu.

Mój plan na dziś to wyprasować ubranka Livii i zrobić pranie kolejnych, potem wymyje podłogi i wykrochmale pościel..

Pozdrawiam Was gorąco :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 09:15

Scintilla, Rozalia, patrycja_24, maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a niewiem czy wam pisałamze zosia na klinicznej miała konsultacje kardiologiczna bo jedna lekarka zauważyła powiekszone prawa komoer i po porodzie ma miec kontrolę no i naostatnim usg była ułożona w położeniu poprzecznym , przodują stópki i rączki . wic cioekawe ile jeszcze pozycji znajdzie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Scintilla mi mój gin powiedział, że w długi weekend na porodówkach nie mskazany wielkiego wyboru w personelu medycznym (tak, jak któraś z Was pisała- kilku młodyhc lekarzy), dlatego ciesz się, ze nie jesteś zalana wodami a za rodzenie zabierzemy się obie od poniedziałku :-)
    Wchodzę w to :-)!!! We wtorek mam rocznicę ślubu ...więc oby nasza "panna punktualna" okalazaby się być naszym prezentem ;-) co do młodych lekarzy.... racja, racja człowiek wyglodnialy, śpi bez męża więc czasem i oko zawiesi na chwile ale niespecjalnie przy nich rodzic ;-)

CaneCorso, maglic, Nieukowa, dorcia8919, Sista, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w to wchodzę!!! Moja rocznica ślubu dopiero 14.06., ale chciałabym jednak we wtorek urodzić, gdyż sama się urodziłam we wtorek i byłoby miło, gdybym miała tak bystrą mądrą błyskotliwą i czarującą córeczkę, jak ja sama :D ;-)

Scintilla, maglic, niusiaa5, Sista, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    U mnie kiepska nocy dosc ze zgaga to siku co chwila i mega alergia. Znow musze kupic calcium.. Maly kiepsko sie ruszal praktycznie wcale co mnie stresowalo. Cos sie juz powyginal i mam nadzieje ze poprostu malo miejsca juz ma...

Pozdrawiam

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeść dziewczyny :)

Moja noc całkiem spokojna i przyjemna, ale...no właśnie ale...Wybrałam się rano z mężem do piekarni, raptem 1 km drogi i niestety musiał iść po samochód bo nie byłam w stanie wrócić :/ Takie mnie skurcze i ból brzucha złapał że zrobienie kroku było wyzwaniem i baaardzo bolało. Teraz leżę ale nadal czuję że mnie ćmi na dole, a jak wstanę to boli... Nie wiem co to :/

Nic już nie planuję do dnia cięcia bo dzisiejsze wyjście pokazuje że nawet na zakupy osiedlowe się nie mogę zapuścić. Miałam robić ciasto ale mąż sam zrobi, bo nie chce mnie przeciążać a ja będę zalegać w ten upalny weekend na kanapie.

Dziś data fajna na narodziny, więc czekam na kolejnego brzdąca :)

maglic, Scintilla, dorcia8919, gosi_a, Z. lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera co to za zeszyt bo nic nie wiem?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Agawera co to za zeszyt bo nic nie wiem?

jak nie ma miejsca to zapisuja cie do zeszytu wyznaczonego dnia dzwonisz do szpitala i pytasz się czy jest miejsce bo jestes w zszycie ale to chyba tylko dotyczy patologi bo jezli skurcze i poród to inna bajka tak myse

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem mega wkur... ordynator mimo prośb mojej dr nie zgodził się na cewnik. Założą go dopiero w poniedziałek!! więc porodu spodziewam się dopiero we wtorek...

Ewa123 lubi tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :*

Za usg, wizyty, porody i wszystko inne mocno trzymam kciuki :*

Dziękuje dziewczyny bardzo za wsparcie :* już nie nastawiam się na nic, kiedy wyjdzie wtedy wyjdzie - postaram się nie myśleć o złych scenariuszach i korzystać z pięknej pogody :)

/ u mnie bez zmian, nic się nie dzieje :) czekam na wtorkowy szpital - oby od razu zaczęli działać :D - Boże to już będzie 42 tydzień :/ ale znając moje szczęście wystartują w czwartek :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 11:07

Nieukowa, Scintilla, dorcia8919, Sista, Rozalia, Alorrene13, Ania1704, gosi_a, nenette, Z., Dongina lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja w drodze na Hel ciekawe co z tych spacerów wyniknie i czy dam radę wygole gdzieś dojść, dziś tez lekkie bóle okresowe, Puck i Wejherowo czekajcie jak by coś ale torby nie wzięłam:-). Udanego dnia dziewczyny

Scintilla, niusiaa5, Sista, Rozalia, Z., agawera lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Hej ja w drodze na Hel ciekawe co z tych spacerów wyniknie i czy dam radę wygole gdzieś dojść, dziś tez lekkie bóle okresowe, Puck i Wejherowo czekajcie jak by coś ale torby nie wzięłam:-). Udanego dnia dziewczyny
    Ale zazdroszcze... Jestem zakochana w trasie na Hel - zawsze zatrzymujemy się w Kuźnicy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 10:55

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, Allorene mi przypomniala- skonczone 39 tygodni, witaj czterdziestko!

Poprosze o rodzenie 10.06. To by sie dobrze zlozylo, bo noga mi sie zdazy wygoic (jeszcze boli i lekko spuchnieta) i 9go mam ostatnie wizyty u ginow, to by sprawdzili co i jak aaraz przed porodem. A jak nie, to dostane skierowanko do szpitala pewnie...

Sista, Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okna umyte, ciuszki ułożone w przewijaku. Maskotki wyprane dom w miarę ogarnięty.Wiec mam nadzieje ze mamy zrozumie ze daje mu jasne sygnały ze czas juz wychodzic.

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie już zniecierpliwione... jeśli by się któraś zdecydowała to szybkich i bezbolesnych porodów :)

nieukowa, mnie od ponad tygodnia boli okresowo, najbardziej jak leżę, najmniej po <3 Dzisiaj mąż się spytał czemu taka niemrawa jestem to mu powiedziałam, że jakby go przez tydzień penis bolał to też by był niemrawy.

Wczoraj wyczailiśmy w tesco pieluchy dwójki. 148 sztuk za 46 złotych :D tylko dlatego, że karton był otwarty... takie akcje to ja lubię. Może dzisiaj nam w totka wyjdzie...

zyrcia, mam prośbę, mój m wyraził smuteczek, że nie ma mnie na pierwszej liście na stronie. Ja tam nie chciałam Ci d*** zawracać, ale jak będziesz aktualizować kiedyś to mnie możesz dopisać. weronika, termin 22.06 (mam nadzieję, że nie zdążysz i pójdę od razu "na górę" :D)

Dziś w planie marywilska i ostatnia nadzieja na znalezienie butów na kopytko 42. Inaczej będę chyba w skarpetach chodzić.

Sista, dorcia8919, Alorrene13, Nieukowa, Scintilla, zyrcia, sss, Rozalia, nenette, Z. lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki :)
    My w drodze do Ogrodzienca, M. na rower, ja na zielona trawkę. Jest tak cudnie, ze warto wykorzystać ostatnie chwile we dwoje. A wieczorkiem idziemy do sąsiadów na finał Ligii Mistrzów :)

Nieukowa - trzymam kciuki za 10-tego, urodzisz razem ze mną :) Ktoś jeszcze chętny na datę 10.06?

Miłego dnia Mamuśki i Brzuchatki :):):)

Rozalia, dorcia8919, Ekkaja, Scintilla, sss, Nieukowa, nenette, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ