X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia tak lekarz z klinicznej...ale nie nastawiam sie,ze to cos da.

Znajoma teraz miała skierowanie od swojego tez z klinicznej bo była juz 2 tyg po terminie to odesłali ja do Redłowa .....

Agawera wszystko ok????

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha tak wogole to po nie prEspanej nocy polozylam sia o 19 i2 h spalam takze ciekawa noc sie zapowiada znowu.....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, gratuluje Majki! Ale ci superancko poszlo z tym sn, nic tylko rodzic kolejne szkraby ;)
    Kto tam jeszcze... Aaaa, Zapahciszy, super ze sie odezwalas, gratuluje! ;) pewnie juz z domu?

Ja sie dzis zmeczylam. Kostka niemobilna, to zrobilam pranie poscieli, kolder, poduch i recznikow, a potem 50 pierogow z soczewica curry :)
    Maz w koncu skrecil lozko! Pospie jak czlowiek! Jutro wniesie reszte mebli i bedziemy mieli wreszcie sypialnie z prawdziwego zdarzenia :)

Jutro koniec 39, poczatek 40tc. Niech ni chociaz czop odejdzie kurde no :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:48

gosi_a, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro zdjęcia(choć pogoda ma być po południu już burzowa), a potem czekam na czopa i inne atrakcje :-)

Scintilla lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak w,ysko denerwuje, ja nie wiem czy to hormony czy stres przedporodowy. Aż nie mogę sobie tego wytłumaczyć,na męża krzyczę na Majke, no chociaż mężowi ostatnio się należy dziś grill znowu a on 2 piwa, ja do.niego to co dziś nie mogę rodzic no masakra. A i wracamy wieczorem do domu a on odrazu do kompa i rozumiem, że prowadzi inna firmę a są na początku rozkręcenia i jest kupa roboty no ale ja po całym dniu tez bym usiadła o odpoczela
    Wiec dziś weszliśmy a ja się położyłam i zasnęłam hehe musiał wykąpać Majke dać kolacje i dał radę. Powiem Wam, że przez ten mój nastrój bym.juz chciała urodzić aby nie być taka zolza bo cała ciążę byłam spokojna. O tak musiałam się wygadac. A dziewczyny czy wasze usta są normalne bo ja czuję się jak by mi je ktoś nadmuchal

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje usta są normalne ale spierzchnięte często .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Niuniusia tak lekarz z klinicznej...ale nie nastawiam sie,ze to cos da.

Znajoma teraz miała skierowanie od swojego tez z klinicznej bo była juz 2 tyg po terminie to odesłali ja do Redłowa .....

Agawera wszystko ok????
    A jak mnie przyjmowali rano to na zaspie polozne dostały telefon ze jedzie do nich dziewczyna z redłowa. Chyba nie ma reguły i jak trafisz to trafisz... ;) trzeba być dobrej myśli. A dziś tu w szpitalu sami młodzi lekarze, chyba wsadzili im dyżury na długi weekend, zawsze młodzi maja najgorzej. Ale dzięki temu są bardzo mili , bo młodym się jeszcze chce ;) gdyby nie ta nacieta rana byłoby wspaniale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:28

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczęłam schizować że coś się z młodym dzieje :/ Rzuca się okropnie w brzuchu od kilku godzin, co do niego w ogóle niepodobne... Zawsze jest spokojny i tylko się wygina, a tu taka nagła zmiana. Zastanawiam się już czy mu tam coś przeszkadza czy co...

gosi_a lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia u mnie też adhd w brzuchu że pachwiny bolą. Nie wspomnę o bożenie. Chyba talki dzień. .

Rozalia lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia może rzeczywiście taki dzień...Mam nadzieję... Oczywiście mój mąż już żebyśmy na ip jechali, ale ja nie lubię wpadać w panikę...

Ktoś pytał o ciasto to ja jutro będę to robić dla mężula

http://umniewkuchni.blox.pl/2013/06/Kruche-ciasto-z-truskawkami-i-lekka-budyniowa.html

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi - moja tez szaleje w brzuchu, szczególnie teraz jak siedzę :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja była mega spokojna a ok 17 sie rozkręciła tak że aż bolało i myślałam że sie zaczyna ... szalona jakaą .. może te upały i dzieciakom sie udzielają .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie troche wystraszylam tymi szpitalami to naprawde zalosne ze trzeba sie takimi rzeczami przejmowac jak przyjecie do szpitala w ktorym chce sie rodzic...tak byc nie powinno no ale nic licze na szczecie:) chyba nic innego nie zostało:))

Moja cora tez szaleje dzis w brzuchu ze az boli cos te dzieciaczki czuja i tańcuja:)

6b451260c9.png
  • Sharin Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia u mnie jest podobnie, mała się bardzo wierci, aż się boję, że jeszcze na koniec zmieni pozycję. Czasem słabo się odzywa przez parę godzin, a czasem potrafi tak fikać, że aż nie potrafię sobie wyobrazić co się tam w brzuszku dzieje ;) Jakiś czas temu pojechałam na IP bo mała bardzo gwałtownie się ruszała przez cały wieczór, ale położne mówiły, że to słabnące ruchy są niepokojące, a gwałtowne mogą wynikać z nastroju przyszłej mamusi i raczej nie są groźne, ale trzeba to obserwować :)

Mnie za to dokuczają od tygodnia bóle z prawej strony brzucha :/ Nie na skurcze, ale taki ból rwący, jakby kolka i tylko z jednej strony wieczorem po całym dniu, albo od rana gdy śpię całą noc na lewej stronie. Najlepsze, że byłam w poniedziałek na wizycie, rozwarcie 1,5 cm, szyjka skrócona i jak to lekarz powiedział "lada dzień urodzę". Na następny dzień była u mnie położna i po napięciach brzucha też stwierdziła, że do jutra urodzę. Dni mijają a u mnie cisza, żadnych skurczy nic, a tak mnie wszyscy nastawili ;) Mam termin na 8 czerwca i ciekawa jestem czy dotrwam w dwupaku czy też może Dominisia zdecyduje się, żeby zrobić mamusi prezent i wyjść wcześniej :D

Rozalia, Ania1704, Scintilla, Nieukowa, Ekkaja, maglic, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ewidentnie na nie wpływa :) Czasami przecież dziewczyny piszą jednego dnia że dzieciaki słabo się ruszają i wtedy sporo jednocześnie ma ciche dni :)
    Dobra nie schizuję, pewnie chłopakowi gorąco albo o zgrozo! Zdecyduje się wyjść bo ostatnio mu powtarzałam że jak chce to 6.06. Synu nie słuchaj matki ;)

Sharin ja miałam też taki ból i wydaje mi się że wtedy mały był tak ułożony że naciskał mi na jakiś nerw. Później robiłam coś w domu i miałam długo ręce w górze i przeszło. Musiałam go zmusić do zmiany pozycji.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusia a Ty masz tez lekarza z klinicznej?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia u nas był taki czarny jakby strupek jak odpadł akurat pojechałam wtedy go zważyć to polozna psiknela octaniseptem i sie zagoil. Maly też ma chrostki na buzi ale on ma ten trądzik bo są białe w środku.

A my sie karmimy..

Gratki dla nowych mam...coraz nas wiecej

gosi_a lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam po dluuuugiej przerwie. Trochę mnie nie było w kraju, ale na poród wróciłam i staram się nadrobić.

Gratuluję wszystkim mamusiom :)

Byłam dziś u gin, mówi że szyjka otwarta, miękka, rozwarcie 1 cm, że synek może przyjść na świat w każdej chwili. Chyba zacznę spacery po schodach, ostre sprzątanie i sexy, bo powoli robi się ciężko i chciałabym już urodzić.

Macie przepis na przyspieszenie porodu? :D

Scintilla, Nieukowa, Alorrene13, gosi_a, maglic, dorcia8919, Sista, nenette lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:34

Nieukowa, Alorrene13, Finezja, maglic, dorcia8919, Sista lubią tę wiadomość

• soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nadal cisza,siedzi i wyjsc nie chce ;x
    Czemu to my nie mozemy decydowwac kiedy urodzic!;/

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ