X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina moj tez wysoko i to nie jest podobno tak,ze zawsze opada ...wiec ja juz przestałam sprawdzać ...chociaz mógłby bo zgage mam często..,

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszyczka dzieki za super dokladna relacje! Gratuluje malenstwa, niech sie zdrowo chowa :)

U mnie z balonem bida bo 3 dni temu ostatnio cwiczylam i nie wiem czy nie cofnelam sie o kilka kluczowych mm :) jutro wie okaze.

Tak z obserwacji- to z tymi paluchami to wiekszy masochizm, bo wlozyc cos jest trudniej niz tylko wyjac... No i chyba nie masz uczucia parcia podczas takiego cwiczenia? Ja mam takie jakby pieczenie pod koniec, ale to nie boli tylko ciagnie...trudno nazwac to uczucie...

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Monia czy twoj brzuch juz opadł? Moj jest koszmarnie wysoko i wciaz na zoładku. Nie mam zadnej zgagi (to chyba takie pieczenie?), dobrze mi sie oddycha, ale chyba wole przeniesc ciezar nieco nizei. Sęk w tym, ze mala lezy na godzinie 5 lub 4, i rozpycha sie na boki. Kiedy ona zejdzie do kanału?:)
    mam wizualne wrażenie, że nie, ale od tygodnia zanikła zgaga , która była niemal codziennie po 100 razy :P
    i teraz w sobote nie mogłam pomyć podłóg i sie schylić bo mi tam nisko przeszkadzało coś , ale jak nago stanę przed lustrem mam wrażenie, że nic sie nie zmieniło więc nie wiem :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina ja mam cc zaplanowana na piątek i wolałabym aby grzecznie siedział w brzuszku :) Chociaż jutro wraca do pracy mój gin od cięcia, więc będę spać spokojniej ;)

No ale powiem Wam że miałam dość bólu jak się wstawiał. Podziwiam rodzące sn :)

Dobrej nocki!

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, trzymam za Ciebie jutro kciuki :) postaraj się mimo wszystko wyspać, bo będziesz potrzebowała dużo energii.

Agata, nie "bawiłabym się" w takie diety przed porodem. Twój organizm musi mieć siłę do urodzenia dziecka, a to mu może zapewnić tylko i wyłącznie zbilansowana dieta. Nabiał, warzywa, węglowodany złożone. Jak organizm będzie chciał się przeczyścić to to zrobi (ewentualnie położne). Na zaparcia dobra jest na czczo woda + łyżeczka miodu + sok z cytryny. Po kilku dniach pomaga i na pewno zdrowsze.

Nie mam siły więcej pisać.

Witam się w 39 tyg. Jeszcze zaaplikuje prostaglandyny (ponoć godzinę trzeba leżeć z zawartością xD) i idę spać. Jak nie wyjdzie to musi jeszcze tydzień wytrzymać. Dobranoc.

karolina0522, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg: 94? 93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅/❌?
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Lilirose gratuluje u mnie zamknięte wszystko na 4 spusty ...
    Ja Tobie nie doradzę bo mojego M nie ma wiec sexow nie bedzie i tego nie sprawdze.
    mowia o tej herbacie z liści malin ale czy to cos da...

@Lilirose: podobno przyspieszacze porodu typu seks, herbata z liści malin i mycie okien nie działają, ale ja i tak od poniedziałku mam zamiar umyć okna :-)

A jak rodziły Wasze mamy? w terminach, przed czy po?
    Moja 2 tyg. przed w dwóch przypadkach a raz wywoływany (CC).

Jutro zabieram się za pakowanie torby i czekam. Chciałabym już rodzić, ale z drugiej strony nie wiem czy Synek nie jest za mały (1 czerwca USG pokazało 2600...).

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was. Przepraszam. Za wszystkie dziewczyny mocno trzymam kciuki.
    Ja leze na sali przedporodowej, o 19 odeszly mi wody, przeplywy kiepskie i w dodatky Gabrys jest owiniety pepowina dwa razy w okol szyi :( od 20 do 00 lezalam pod ktg na porodowce zapis dobry aoe skurczy brak i rozwarcie na palec. Prosze o kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Teraz mam sie przespac zeby na jutro miec sily...

Ania1704, Rozalia, CaneCorso, Ekkaja, Sista, Alorrene13, BrumBrumek, angel-84, nenette, sss, gosi_a, agawera, dorcia8919, .aś. lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic trzymam kciuki,na pewno wszystko będzie dobrze. Zbieraj siły :-) chyba że już się zaczęło...
    Karolina oczywiście za ciebie też zaciskam kciuki,powodzenia :-)
    My się karmimy :-P

Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic kciuki zaciśniete :)

Nadrabiam Wasze wpisy:) lektura I klasa
    Karmimy sie i czytamy :)

Dobrej nocy.,

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:07

Rozalia, Diana95, A1984, Sista, Alorrene13, nenette, sss, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny , że pamiętacie :-)
    Spróbuje dać znać jeszcze dziś
    Magic trzymam kciuk
    Buziaki

Sista, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:08

karolina0522 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

kciuki za cesarki dzisiaj <3 będziecie za chwilę tulić maluszki <3

Maglic kciuki zaciśnięte za szybki i łatwy poród :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic dołączam do kciukajacych za Ciebie! Bedzie dobrze.

Przepraszam ze nie odnoszę się do Waszych postów ale z telefonu troszkę mi ciężko.

Dziś nawet się wyspalam. Zobaczymy co mnie dziś czeka bo tu decyzje zmieniaja sie w szpitalu jak w kalejdoskpie. Wieczorne ktg wyszło wczoraj lepiej wiec sie troche uspokoilam. Ale chyba ide na rekord z długością trwania ciąży na naszym wątku... czuje że i tak skonczy sie CC bo dziecko nie chce sie wstawic w kanal.

Trzymajcie sie!

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjątkowo już nie śpię, młody mnie kopie z każdej strony. Nie wiem czemu ale mam silne przeczucie że chciałby już wyjść... Oklada mnie z każdej strony a zawsze był spokojny. Może to efekt zejścia do kanału...

A co do brzucha to mój już jakiś czas temu opadł a małego nie było jeszcze na dole. Teraz brzuch mam tak nisko że mam wrażenie że leży na bozenie ;)

Maglic powodzenia, niech pójdzie szybko i bezboleśnie :)

Karolina wszystko będzie dobrze, mało stresu życzę i pamiętaj że za kilka h będziesz tulić swój skarb :)

Z. z tego mojego wczorajszego stresu nie zauważyłam Twoich kłopotów na ktg. Cieszę się że ostatni wynik się poprawił i trzymam kciuki już tylko za takie i za rozkręcenie akcji!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 05:59

Z., Sista, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Maglic trzymam kciuki.

U mnie noc kuepska. Strasznie duszno w szpitalu bylo caly dzien i noc i nie moglam zasnac.

Z. oby cos Ci dzisiaj konkretnego powiedzieli.

Z., karolina0522 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia Twój już w kanale , fajnie :)

czytając Twoje odczucia to moja jeszcze napewno do niego nie doszła bo takich bóli nie miałam mocnych :)

Zetko oby dzisiejszy dzień był owocny w konkretne decyzje albo maluch wreszcie wyszedł :)

Z., Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za kciuki <3

U mnie bole slabe, jestem ciekawa jak bedzie decyzja. Martwie sie ta pepowina strasznie :( no sle kestem pod opieka musi byc dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 06:12

Sista lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze cc. Gratuluje nowym mama wspaniałych cudów.

dziś u nas termin i nic się nie dzieje. Jutro do szpitala mam się zgłosić dosta lam skierowanie. Choć tu czytam że żadna z was nie idzie na oddział po terminie.

ea895dd043.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie.

Maglic ja tez trzymam kciuki ,daj znac o decyzji.

Ja juz tez nie spie ale u mnie to norma ....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ