X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina moj tez wysoko i to nie jest podobno tak,ze zawsze opada ...wiec ja juz przestałam sprawdzać ...chociaz mógłby bo zgage mam często..,

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszyczka dzieki za super dokladna relacje! Gratuluje malenstwa, niech sie zdrowo chowa :)

U mnie z balonem bida bo 3 dni temu ostatnio cwiczylam i nie wiem czy nie cofnelam sie o kilka kluczowych mm :) jutro wie okaze.

Tak z obserwacji- to z tymi paluchami to wiekszy masochizm, bo wlozyc cos jest trudniej niz tylko wyjac... No i chyba nie masz uczucia parcia podczas takiego cwiczenia? Ja mam takie jakby pieczenie pod koniec, ale to nie boli tylko ciagnie...trudno nazwac to uczucie...

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Monia czy twoj brzuch juz opadł? Moj jest koszmarnie wysoko i wciaz na zoładku. Nie mam zadnej zgagi (to chyba takie pieczenie?), dobrze mi sie oddycha, ale chyba wole przeniesc ciezar nieco nizei. Sęk w tym, ze mala lezy na godzinie 5 lub 4, i rozpycha sie na boki. Kiedy ona zejdzie do kanału?:)
    mam wizualne wrażenie, że nie, ale od tygodnia zanikła zgaga , która była niemal codziennie po 100 razy :P
    i teraz w sobote nie mogłam pomyć podłóg i sie schylić bo mi tam nisko przeszkadzało coś , ale jak nago stanę przed lustrem mam wrażenie, że nic sie nie zmieniło więc nie wiem :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina ja mam cc zaplanowana na piątek i wolałabym aby grzecznie siedział w brzuszku :) Chociaż jutro wraca do pracy mój gin od cięcia, więc będę spać spokojniej ;)

No ale powiem Wam że miałam dość bólu jak się wstawiał. Podziwiam rodzące sn :)

Dobrej nocki!

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, trzymam za Ciebie jutro kciuki :) postaraj się mimo wszystko wyspać, bo będziesz potrzebowała dużo energii.

Agata, nie "bawiłabym się" w takie diety przed porodem. Twój organizm musi mieć siłę do urodzenia dziecka, a to mu może zapewnić tylko i wyłącznie zbilansowana dieta. Nabiał, warzywa, węglowodany złożone. Jak organizm będzie chciał się przeczyścić to to zrobi (ewentualnie położne). Na zaparcia dobra jest na czczo woda + łyżeczka miodu + sok z cytryny. Po kilku dniach pomaga i na pewno zdrowsze.

Nie mam siły więcej pisać.

Witam się w 39 tyg. Jeszcze zaaplikuje prostaglandyny (ponoć godzinę trzeba leżeć z zawartością xD) i idę spać. Jak nie wyjdzie to musi jeszcze tydzień wytrzymać. Dobranoc.

karolina0522, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Lilirose gratuluje u mnie zamknięte wszystko na 4 spusty ...
    Ja Tobie nie doradzę bo mojego M nie ma wiec sexow nie bedzie i tego nie sprawdze.
    mowia o tej herbacie z liści malin ale czy to cos da...

@Lilirose: podobno przyspieszacze porodu typu seks, herbata z liści malin i mycie okien nie działają, ale ja i tak od poniedziałku mam zamiar umyć okna :-)

A jak rodziły Wasze mamy? w terminach, przed czy po?
    Moja 2 tyg. przed w dwóch przypadkach a raz wywoływany (CC).

Jutro zabieram się za pakowanie torby i czekam. Chciałabym już rodzić, ale z drugiej strony nie wiem czy Synek nie jest za mały (1 czerwca USG pokazało 2600...).

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was. Przepraszam. Za wszystkie dziewczyny mocno trzymam kciuki.
    Ja leze na sali przedporodowej, o 19 odeszly mi wody, przeplywy kiepskie i w dodatky Gabrys jest owiniety pepowina dwa razy w okol szyi :( od 20 do 00 lezalam pod ktg na porodowce zapis dobry aoe skurczy brak i rozwarcie na palec. Prosze o kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Teraz mam sie przespac zeby na jutro miec sily...

Ania1704, Rozalia, CaneCorso, Ekkaja, Sista, Alorrene13, BrumBrumek, angel-84, nenette, sss, gosi_a, agawera, dorcia8919, .aś. lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic trzymam kciuki,na pewno wszystko będzie dobrze. Zbieraj siły :-) chyba że już się zaczęło...
    Karolina oczywiście za ciebie też zaciskam kciuki,powodzenia :-)
    My się karmimy :-P

Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic kciuki zaciśniete :)

Nadrabiam Wasze wpisy:) lektura I klasa
    Karmimy sie i czytamy :)

Dobrej nocy.,

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:07

Rozalia, Diana95, A1984, Sista, Alorrene13, nenette, sss, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny , że pamiętacie :-)
    Spróbuje dać znać jeszcze dziś
    Magic trzymam kciuk
    Buziaki

Sista, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:08

karolina0522 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

kciuki za cesarki dzisiaj <3 będziecie za chwilę tulić maluszki <3

Maglic kciuki zaciśnięte za szybki i łatwy poród :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic dołączam do kciukajacych za Ciebie! Bedzie dobrze.

Przepraszam ze nie odnoszę się do Waszych postów ale z telefonu troszkę mi ciężko.

Dziś nawet się wyspalam. Zobaczymy co mnie dziś czeka bo tu decyzje zmieniaja sie w szpitalu jak w kalejdoskpie. Wieczorne ktg wyszło wczoraj lepiej wiec sie troche uspokoilam. Ale chyba ide na rekord z długością trwania ciąży na naszym wątku... czuje że i tak skonczy sie CC bo dziecko nie chce sie wstawic w kanal.

Trzymajcie sie!

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjątkowo już nie śpię, młody mnie kopie z każdej strony. Nie wiem czemu ale mam silne przeczucie że chciałby już wyjść... Oklada mnie z każdej strony a zawsze był spokojny. Może to efekt zejścia do kanału...

A co do brzucha to mój już jakiś czas temu opadł a małego nie było jeszcze na dole. Teraz brzuch mam tak nisko że mam wrażenie że leży na bozenie ;)

Maglic powodzenia, niech pójdzie szybko i bezboleśnie :)

Karolina wszystko będzie dobrze, mało stresu życzę i pamiętaj że za kilka h będziesz tulić swój skarb :)

Z. z tego mojego wczorajszego stresu nie zauważyłam Twoich kłopotów na ktg. Cieszę się że ostatni wynik się poprawił i trzymam kciuki już tylko za takie i za rozkręcenie akcji!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 05:59

Z., Sista, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Maglic trzymam kciuki.

U mnie noc kuepska. Strasznie duszno w szpitalu bylo caly dzien i noc i nie moglam zasnac.

Z. oby cos Ci dzisiaj konkretnego powiedzieli.

Z., karolina0522 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia Twój już w kanale , fajnie :)

czytając Twoje odczucia to moja jeszcze napewno do niego nie doszła bo takich bóli nie miałam mocnych :)

Zetko oby dzisiejszy dzień był owocny w konkretne decyzje albo maluch wreszcie wyszedł :)

Z., Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za kciuki <3

U mnie bole slabe, jestem ciekawa jak bedzie decyzja. Martwie sie ta pepowina strasznie :( no sle kestem pod opieka musi byc dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 06:12

Sista lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze cc. Gratuluje nowym mama wspaniałych cudów.

dziś u nas termin i nic się nie dzieje. Jutro do szpitala mam się zgłosić dosta lam skierowanie. Choć tu czytam że żadna z was nie idzie na oddział po terminie.

ea895dd043.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie.

Maglic ja tez trzymam kciuki ,daj znac o decyzji.

Ja juz tez nie spie ale u mnie to norma ....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ