Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina trzymam kciuki i życzę jak najlepszej akcji,
Maglic za Ciebie też trzymam kciuki, masz dobre podejście: jesteś pod opieką fachowców a stan Twój i dziecka jest ciągle monitorowany- to jest najważniejsze.
Ja przespałam całą noc, która była chłodna (choć mieszkanie nadal nagrzane) a teraz mamy wielką ulewę- chyba nigdy wcześniej w czerwcu nie cieszyłam się tak bardzo jak teraz,że pogoda się zepsułaco za ulga!
-
Maglic kochana trzymam mocno kciuki za Was... Doskonale rozumiem Twoje obawy i cała sytuację min z pepowina. Mi o 21 pod prysznicem odlecial kawałek czopu z krwią, od 22 zaczęło pobolewać jak na okres a o 1waszej ból był tak silny ze poprosiłam lekarza... Rozwarcie nadal na palec, na KTG 2 skurcze jak to okreslili "poczatkujace" dostałam zastrzyk z nospy i kielicha na sen... mimo to co jakiś czas zwijam się z bolu -jeśli tak wygladaja przepowiadacze to nie wiem co jest później
czekam na obchod, usg i badania.postaram się nadrobić Was pozniej
-
Scintilla no fakt, córcia trzyma się terminu
powodzenia, coś czuję że po leniwym weekendzie powitamy kilka Maluszków.
Karolina i Maglic - powodzenia Dziewczyny!!!
Z. Super ze ktg lepiej
u mnie dziwne sny... np ze z mężem znaleźliśmy łabędzia i poszliśmy z nim na dyskotekę sprawdzić czy świeci w ultrafiolecie...
dziś w planach krew, potem piekę placek z truskawkami tu polecany, chcę też się gdzieś wcisnąć na pedicure bo straszę stopami, tak rodzic nie będęSista, Z., Rozalia, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj widzę, że już od poniedziałku zapowiada się porodowy tydzień - może i ja się zalapie
Za wszystkie w szpitalu jak zawsze trzymam kciuki, abyście spedzily tam jak najmniej czasu
Karolinka - Tobie spokoju, zaraz będziesz tulic maleńka w ramionach
Kurcze jak czytam o tym jak karmicie swoje pociechy to jest mi przykro, że moja jest tak uparta i nie chce wyjść, mam wrażenie, że do 34 tc macica bardziej mi się stawiała niż teraz, w sobotę mam stawić się w szpitalu na KTG bo nie sądzę, że coś będzie dziać się prędzej
Monia ja przez pewien czas też nie miałam zgagi ale teraz wróciła i to z potrójna siłą
Rozalia, trzymajcie się dzielnie, do piątku juz blisko
Sista jak czytałam Twój wpis to uświadomiła sobie, że ja też mam takie obawy. Uważam, że to normalny stan każdego człowieka, przy takim wydarzeniu zawsze towarzyszą emocje.
Uciekam na kawę i rogaliki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 07:51
Z., Rozalia lubią tę wiadomość
-
Elukkcha dawno cie nie bylo
pewnie skierowanie ze szpitala dostaniesz na za tydzien- no chyba ze bardziej bedzie pasowalo cie przyjac od razu...
Maglic trzymam kciuki... Bedziesz pod ktg, wiec maluszek na pewno bedzie bacznie obserwowany!
Karolina- kciuki za cc
Rozalia- oby do piatku cie jie.wzielo bampowaznie! Sporo czasu jeszcze
Ej laseczki zawsze brzuch opada przed porodem? mi daleko do stanu ciagania nim po ziemi... Za to krocze sie nie wciagnelo, dalej gotowe na rodzenie. Szkoda ze reszta nie za bardzokarolina0522, Sista, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Scintilla,Z, Brumbrumek- trzymam kciuki za dzisiejsze skurcze:) u mnie po odplynieciu wod brak czynnosci skurczowej, podpinaja mnie pod kroplowke z oxytocyna, jak nie pomoze to cc. Moja wiza porodu w ruchu uciekla w sina dal, caly czas Gabrys bedzie monitorowany.Nic nie moge jesc i cukier mam strasznie niski
czuje sie jak po dobrych dwoch litrach
Marze o truskawkach z cukrem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 07:56
Z., Alorrene13, BrumBrumek, Rozalia, Ekkaja, gosi_a, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Maglic to chyba wolisz w tej sytuacji cc? Nie wiem czy ci zyczyc owocnej indukcki czy raczej wprost przeciwnie
Scintilla oby skurcze porodowe nie byly bardziej bolesne niz te teraz... Szybkiego rozwoju akcji zycze.
Ania ja mam to samo, skurcze byly intensywniejsze przed 36tc, a teraz czasami cos tam poczuje.
Jezeli zaczne rodzic, to raczej w nocy- wtedy pobolewa okresowo i skurcze o ile sa, to nawet sa czeste. Ale jestem w stanie zasnac, wiec to nawet nie przepowiadaczeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:02
Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny.
Maglic zycze cesarki (lepiej zebys sie nie meczyla), Karolina udanej cesarki, Zetka trzymam mocno kciuki.
Nieukowa dzieki za whpowiedz a propos masowania. No nic innego mi nie zostaje oprocz paluchow M bo na balonik zdeczko juz za pozno:)
A1984 i Dada i pozostale dziewczeta dzieki za info o obnizeniu brzucha i kanałach:)))
U mnie noc koszmarna pod wzgledem bolu bioder. Dawno mnie tak nie rabaly. Teraz rano okey. Dzisiaj ide do mojego gina na nfz. Mam nadzieje ze nie bedzie mnie badac, bo rzeznia to straszna- tak boli.
Moje dziecię dzisiaj ma mega lenia, ani drgnie. Na razie sie nie stresuje, ale daje jej czas do 12.00:)
Pogoda na razie super czyli zachmurzenie duze:)
Z., Sista, Rozalia lubią tę wiadomość
-
maglic wrote:Nieukowa szczerze to wolalabym zeby go wyjeli bo tak jak pisalam znajac moje szczescie wymecze sie okrutnie a i tak bedzie cc
Wyczuwam u siebie ten sam scenariusz
Damy rade! Co by nie było...
maglic, Ekkaja lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Witajcie Dziewczynki,
Maglic - kciuki zaciśnięte !!! Wyrobisz sie przede mną, teraz juz na bankGabrys bedzie starszy od Olgi.
Brzuchatki szpitalne - koniec weekendu, czas porodów, to bedzie bardzo fajny tydzien, bardzo fajnych porodów. Dzieciaczki pora wychodzić, tak abyście urodziny miały jeszcze przed wywiadówkami końcowymi w szkole
Karolinko - jestem z Tobą, w końcu tworzymy trójce CC z Rozalia na ten tydzien
Ja sobie dzisiaj rano uświadomiłam, ze to ostatnia taka noc. Następna bedzie przedszpitalna i bedzie nerwówka z rana. Troche żałuje, ze u nas przy CC M. nie moze byc przy mnie. Widziałam na porodach, ze w niektórych szpitalach sie da, no ale taka polityka. Lily - dziękuje za pocieszenie, bede sie starała o tym nie myślec do środy. Po nocnej wycieczce do WC odezwał sie kręgosłup. Bolał jakby go łamali, wzięłam wiec druga poduszkę i spałam mega wysoko i to na boku.
Agata - napisałaś o pedicure i spojrzałam na swoje stopy i tez az sie proszą. Tylko u mnie w okolicy nie ma żadnego zakładu kosmetycznego, a M. nie chce odciągać od pracy. Chyba sobie zrobię domowe pedicure przed obiadem.
Plan na dziś - spakować torbe na jutro do szpitala, na wyjście dla mnie i dla Olgi oraz fryzjer na 10.30. Wieczorem moze jakiś spacer.
Olga tupie nóżka juz od rana, chyba jej juz tak ciasno, ze chciałaby sie wyciągnąć a tu nie ma jak.
Dziewczyny, które juz tuła swoje maleństwa i karmią cycem - co jecie? Muszę zostawić M. listę zakupow przed naszym wyjściem ze szpitala.
Miłego dnia Dziewczynki !!!Rozalia, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Sista no to faktycznie to bedziemtwoj tydzien! Tyle sie naczekalas za cc
Ja sobie zamowilam Radka ze srody na czwartek, ale cos czuje ze z dostawa bedzie obsuwa
Jestes rozciągnięte jak guma, wiec nawet sie nie obrócisz i będziesz miała 6cm rozwarcia. Nie zdziwię sie, jak do czwartku wyskoczyCiebie wyobrażam sobie bardziej w sytuacji mojej kuzynki. Pojechała ze starszym synem do szkoły i tam mówi, ze chyba juz ma dziecko pomiędzy nogami. Wody jej odeszły, ale tylko te pierwsze. Wsiadła do samochodu i pojechała (sama) do szpitala. Zaraz na fotel porodowy, rozkłada nogi, a tu pełno ludzi sie zbiega, pełno lekarzy, jak na tureckim targu. Pyta co sie dzieje, to jej lustro przynieśli aby zobaczyła. Worek pełen wody z główka jej syna
Mały urodził sie nie tyle w czepku co w całym skafandrze
No i jak jej to pokazali, przebili ten worek i synek wyleciał
Nic nie bolało
I takich porodów wszystkim Wam zycze !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:55
CaneCorso, Ekkaja, nenette, niusiaa5, Z., agawera, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość