X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymam kciuki i życzę jak najlepszej akcji,
    Maglic za Ciebie też trzymam kciuki, masz dobre podejście: jesteś pod opieką fachowców a stan Twój i dziecka jest ciągle monitorowany- to jest najważniejsze.
    Ja przespałam całą noc, która była chłodna (choć mieszkanie nadal nagrzane) a teraz mamy wielką ulewę- chyba nigdy wcześniej w czerwcu nie cieszyłam się tak bardzo jak teraz,że pogoda się zepsuła :-) co za ulga!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin jutro, ale na oddział trzeba się u nas zgłaszać dopiero tydzień po terminie.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po terminie co drugi dzień ktg na które trzeba sie zgłaszać i po 7 dobie też przyjecie na oddzial. Ja leze wczesniej bo mi ktg wychodzilo źle.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do MAmusiek tych juz w domach.spakowalyscie cos co było zbędne albo miałyście czegoś za mało ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic kochana trzymam mocno kciuki za Was... Doskonale rozumiem Twoje obawy i cała sytuację min z pepowina. Mi o 21 pod prysznicem odlecial kawałek czopu z krwią, od 22 zaczęło pobolewać jak na okres a o 1waszej ból był tak silny ze poprosiłam lekarza... Rozwarcie nadal na palec, na KTG 2 skurcze jak to okreslili "poczatkujace" dostałam zastrzyk z nospy i kielicha na sen... mimo to co jakiś czas zwijam się z bolu -jeśli tak wygladaja przepowiadacze to nie wiem co jest później :| czekam na obchod, usg i badania.postaram się nadrobić Was pozniej

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla cieszę się, że coś się u Ciebie ruszyło, bardzo punktualna ta Twoja córcia, daj znać co powiedzą lekarze. Trzymam kciuki.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla no fakt, córcia trzyma się terminu :-) powodzenia, coś czuję że po leniwym weekendzie powitamy kilka Maluszków.

Karolina i Maglic - powodzenia Dziewczyny!!!

Z. Super ze ktg lepiej :)

u mnie dziwne sny... np ze z mężem znaleźliśmy łabędzia i poszliśmy z nim na dyskotekę sprawdzić czy świeci w ultrafiolecie...

dziś w planach krew, potem piekę placek z truskawkami tu polecany, chcę też się gdzieś wcisnąć na pedicure bo straszę stopami, tak rodzic nie będę ;-)

Sista, Z., Rozalia, gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia w sumie fajnie że synek chce wyjść, idealnie masz dobrany termin cesarki :)

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę, że już od poniedziałku zapowiada się porodowy tydzień - może i ja się zalapie :-P

Za wszystkie w szpitalu jak zawsze trzymam kciuki, abyście spedzily tam jak najmniej czasu :-D

Karolinka - Tobie spokoju, zaraz będziesz tulic maleńka w ramionach :-D

Kurcze jak czytam o tym jak karmicie swoje pociechy to jest mi przykro, że moja jest tak uparta i nie chce wyjść, mam wrażenie, że do 34 tc macica bardziej mi się stawiała niż teraz ^_^, w sobotę mam stawić się w szpitalu na KTG bo nie sądzę, że coś będzie dziać się prędzej :-\

Monia ja przez pewien czas też nie miałam zgagi ale teraz wróciła i to z potrójna siłą :-(

Rozalia, trzymajcie się dzielnie, do piątku juz blisko :-)

Sista jak czytałam Twój wpis to uświadomiła sobie, że ja też mam takie obawy. Uważam, że to normalny stan każdego człowieka, przy takim wydarzeniu zawsze towarzyszą emocje.

Uciekam na kawę i rogaliki :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 07:51

Z., Rozalia lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elukkcha dawno cie nie bylo :) pewnie skierowanie ze szpitala dostaniesz na za tydzien- no chyba ze bardziej bedzie pasowalo cie przyjac od razu...

Maglic trzymam kciuki... Bedziesz pod ktg, wiec maluszek na pewno bedzie bacznie obserwowany!

Karolina- kciuki za cc :)

Rozalia- oby do piatku cie jie.wzielo bampowaznie! Sporo czasu jeszcze :/

Ej laseczki zawsze brzuch opada przed porodem? mi daleko do stanu ciagania nim po ziemi... Za to krocze sie nie wciagnelo, dalej gotowe na rodzenie. Szkoda ze reszta nie za bardzo :)

karolina0522, Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla,Z, Brumbrumek- trzymam kciuki za dzisiejsze skurcze:) u mnie po odplynieciu wod brak czynnosci skurczowej, podpinaja mnie pod kroplowke z oxytocyna, jak nie pomoze to cc. Moja wiza porodu w ruchu uciekla w sina dal, caly czas Gabrys bedzie monitorowany.Nic nie moge jesc i cukier mam strasznie niski :( czuje sie jak po dobrych dwoch litrach :D

Marze o truskawkach z cukrem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 07:56

Z., Alorrene13, BrumBrumek, Rozalia, Ekkaja, gosi_a, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic to chyba wolisz w tej sytuacji cc? Nie wiem czy ci zyczyc owocnej indukcki czy raczej wprost przeciwnie :)

Scintilla oby skurcze porodowe nie byly bardziej bolesne niz te teraz... Szybkiego rozwoju akcji zycze.

Ania ja mam to samo, skurcze byly intensywniejsze przed 36tc, a teraz czasami cos tam poczuje.
    Jezeli zaczne rodzic, to raczej w nocy- wtedy pobolewa okresowo i skurcze o ile sa, to nawet sa czeste. Ale jestem w stanie zasnac, wiec to nawet nie przepowiadacze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:02

Ania1704, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa szczerze to wolalabym zeby go wyjeli bo tak jak pisalam znajac moje szczescie wymecze sie okrutnie a i tak bedzie cc :D

Alorrene13, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Maglic zycze cesarki (lepiej zebys sie nie meczyla), Karolina udanej cesarki, Zetka trzymam mocno kciuki.
    Nieukowa dzieki za whpowiedz a propos masowania. No nic innego mi nie zostaje oprocz paluchow M bo na balonik zdeczko juz za pozno:)
    A1984 i Dada i pozostale dziewczeta dzieki za info o obnizeniu brzucha i kanałach:)))
    U mnie noc koszmarna pod wzgledem bolu bioder. Dawno mnie tak nie rabaly. Teraz rano okey. Dzisiaj ide do mojego gina na nfz. Mam nadzieje ze nie bedzie mnie badac, bo rzeznia to straszna- tak boli.
    Moje dziecię dzisiaj ma mega lenia, ani drgnie. Na razie sie nie stresuje, ale daje jej czas do 12.00:)
    Pogoda na razie super czyli zachmurzenie duze:)

Z., Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Nieukowa szczerze to wolalabym zeby go wyjeli bo tak jak pisalam znajac moje szczescie wymecze sie okrutnie a i tak bedzie cc :D

Wyczuwam u siebie ten sam scenariusz :D
    Damy rade! Co by nie było...

maglic, Ekkaja lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko jak cos ruszy to kontroluj cukry mi teraz spadlo do 70 a po glukozie mam 300 :/

ukdytv73la1h903i.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Maglic - kciuki zaciśnięte !!! Wyrobisz sie przede mną, teraz juz na bank :):):) Gabrys bedzie starszy od Olgi.
    Brzuchatki szpitalne - koniec weekendu, czas porodów, to bedzie bardzo fajny tydzien, bardzo fajnych porodów. Dzieciaczki pora wychodzić, tak abyście urodziny miały jeszcze przed wywiadówkami końcowymi w szkole :):)
    Karolinko - jestem z Tobą, w końcu tworzymy trójce CC z Rozalia na ten tydzien :):):)

Ja sobie dzisiaj rano uświadomiłam, ze to ostatnia taka noc. Następna bedzie przedszpitalna i bedzie nerwówka z rana. Troche żałuje, ze u nas przy CC M. nie moze byc przy mnie. Widziałam na porodach, ze w niektórych szpitalach sie da, no ale taka polityka. Lily - dziękuje za pocieszenie, bede sie starała o tym nie myślec do środy. Po nocnej wycieczce do WC odezwał sie kręgosłup. Bolał jakby go łamali, wzięłam wiec druga poduszkę i spałam mega wysoko i to na boku.

Agata - napisałaś o pedicure i spojrzałam na swoje stopy i tez az sie proszą. Tylko u mnie w okolicy nie ma żadnego zakładu kosmetycznego, a M. nie chce odciągać od pracy. Chyba sobie zrobię domowe pedicure przed obiadem.

Plan na dziś - spakować torbe na jutro do szpitala, na wyjście dla mnie i dla Olgi oraz fryzjer na 10.30. Wieczorem moze jakiś spacer.

Olga tupie nóżka juz od rana, chyba jej juz tak ciasno, ze chciałaby sie wyciągnąć a tu nie ma jak.

Dziewczyny, które juz tuła swoje maleństwa i karmią cycem - co jecie? Muszę zostawić M. listę zakupow przed naszym wyjściem ze szpitala.

Miłego dnia Dziewczynki !!!

Rozalia, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista no to faktycznie to bedziemtwoj tydzien! Tyle sie naczekalas za cc :)

Ja sobie zamowilam Radka ze srody na czwartek, ale cos czuje ze z dostawa bedzie obsuwa :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam dosięgnąć do stóp ijeszcze coś przy nich robić, więc u mnie domowy pedicure nie wchodzi w grę...:-)

Sista, Ekkaja, Scintilla lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Sista no to faktycznie to bedziemtwoj tydzien! Tyle sie naczekalas za cc :)

Ja sobie zamowilam Radka ze srody na czwartek, ale cos czuje ze z dostawa bedzie obsuwa :)

Jestes rozciągnięte jak guma, wiec nawet sie nie obrócisz i będziesz miała 6cm rozwarcia. Nie zdziwię sie, jak do czwartku wyskoczy :) Ciebie wyobrażam sobie bardziej w sytuacji mojej kuzynki. Pojechała ze starszym synem do szkoły i tam mówi, ze chyba juz ma dziecko pomiędzy nogami. Wody jej odeszły, ale tylko te pierwsze. Wsiadła do samochodu i pojechała (sama) do szpitala. Zaraz na fotel porodowy, rozkłada nogi, a tu pełno ludzi sie zbiega, pełno lekarzy, jak na tureckim targu. Pyta co sie dzieje, to jej lustro przynieśli aby zobaczyła. Worek pełen wody z główka jej syna :) Mały urodził sie nie tyle w czepku co w całym skafandrze ;) No i jak jej to pokazali, przebili ten worek i synek wyleciał :) Nic nie bolało :)
    I takich porodów wszystkim Wam zycze !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:55

CaneCorso, Ekkaja, nenette, niusiaa5, Z., agawera, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1346 1347 1348 1349 1350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ