X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wczorajszym spacerze na Helu, myślałam źe dziś nie wstanę i wczoraj się modliła aby to nie był ten dzień bo nie miał siły . A dziś nic mnie nie boli i mogę łazić może był mi potrzebny taki wysiłek, wszystko jak by się ładnie porozciagalo. A zobaczcie te parę dni jakieś takie spokojne tylko jakieś pojedyncze porody, może zaraz będzie fala jak w tamtym tygodniu, bo trochę nudno hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:04

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi juz brzuch ciąży ale faktycznie najmniej kiedy chodzę, gorzej jak przewracam się z boku na bok na kanapie itp. Nogi mi nie puchną, dłonie podczas spacerów i owszem. Dziewczyny ale to był spacer z przerwą na makaron i ice tea ale i tak sporo przyznaję. Wyganianie w ogole nie dziala. Tez mam teraz gorsza przemiane materii, jutro musze kupic truskawki, nie jadlam 1 dzien i juz tesknie ;)
    Agnieszyczka i co było dalej? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:19

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I skurcze były coraz częstsze ale dalej bardzo nieregularne i silniejsz. Więc o 10 kiedy po kąpieli nie przeszło ppojechaliśmy znowu. I tam niespodzianka rozdarcie 7cm o 12 było 10. Natomiast parcie było dla mnie treumatyczne. Co ja wypchnelam ona się cofala. A gdy bylo juz blusko konca, zaklinowala się, tętno spadl, naszło się ludzi, potrzebny był proznociag i ostatnie trzy serie skurczy to była masakra.

zem3tv733psyztuk.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tego już wam zaoszczedze jakoś obie żyjemy i czekamy na to co przyniesie jutr. TrzymajCię kciuki a ja trzymam za wszystkie przyszłe mamy i za tę które już sa:)

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy za Was kciuki i dzięki za szczery opis!!!
    Współczuje Ci, ale mam nadzieje ze szybko dojdziecie do siebie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:39

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowej mamusi.

Rozalia za Ciebie kciukam .

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze ku pokrzepieniu serca ze czuję się bardzo dobrze, to wszystko działo się tak szybko ze połowy rzeczy nie pamiętam. I fakt faktem mimo dramatycznego finału pediatra pozwolił mi położyć ja na chwilę i to uczucie jest tak niesamowite ze nie ma słów aby je opisać.

agawera, Alorrene13, Nieukowa, XxMoniaXx, Rozalia, Z., niusiaa5 lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - kciuki zaciśnięte. Życzę Ci aby przetrzymali Cie do jutra i zrobili Ci Twoja CC !!!

A my wieczorkiem zrobiliśmy sobie spacerek rozpoznawczy po okolicznych ogródkach działkowych. Fajne tereny na spacerki, z dala od zgiełku ulicy :) Czekałam az do 19.00, bo wczesniej było za gorąco. Myśle wiec, ze z Olga to raczej poranne spacery będziemy uskuteczniać, tak do 11.00. A po południu to na kocyk, do cienia pod blok :)

Powoli zaczynam sie denerwować tym CC, ze wpadnie w panikę, ze zacznie mi brakować powietrza, ze zacznę sie dusić...Jednej znajomej zrobiło sie słabo, a wczoraj sąsiadka mówiła, ze jej zaczęło serce łomotać, jakby wyskoczyć chciało. Oczywiście w obu przypadkach anestezjolodzy zaraz pomogli. Ale lęki mam...

Spokojnej nocki Brzuchatki i Mamusie !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się coraz bardziej..
    Alorrene ja też mam problem z przewracaniem się z boku na bok, wczoraj nie spałam w nocy bo za gorąco a dzisiaj już lepiej, ale pewnie wcześnie wstanę ze względu na ból kręgosłupa :( martwię się o córeczkę i przebieg porodu i wkurza mnie to, bo każda to przechodzi tylko niektóre nie zatruwają sobie dwóch wcześniejszych tygodni zamartwianiem się...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko - jak tam przed jutrzejsza CC?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cane Corso ja też czym bliżej tym bardziej spanikowana.. mam dni , że mysle spoko będzie dam radę, ale mam też takie gdzie wszystko mnie dołuje i myślę że będe miała najgorszy poród świata ... musimy dać radę :) <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszyczka szacun induzo zdrowka dla was obu.
    Rozalia trzymam kciuki
    Cane Corso bedzie dobrze, wylacz myslenie na teraz, a podczas porodu włacz intuicje i daj sie poniesc naturze:) Bedzie dobrze.
    Nieukowa jak tam balonik? Czy jak go wypychasz juz na koncowce to cie piecze? Bo moj mnie masuje - jest na trzech palcach i jest okey, ale jak konczy i wyjmuje to przez sekunde czuje okropniaste pieczenie. Brrr
    A1984 mysle ze z ta lekkostrawna dieta to dobry pomysl. Tez o tym pomysle w ostatnim tygodniu przez godzina P
    Oj Sista, lekko cie dziabna jesli to zzo albo pojdziesz na randke z Morfeuszem i ani sie obejrzysz a Olga bedzie wpatrywac sie w ciebie z nabozna czcia:) Rodzisz CC - scenariusz w miare do przewidzenia, nie wroze zadnych akcji rewelacji:)

Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia czy twoj brzuch juz opadł? Moj jest koszmarnie wysoko i wciaz na zoładku. Nie mam zadnej zgagi (to chyba takie pieczenie?), dobrze mi sie oddycha, ale chyba wole przeniesc ciezar nieco nizei. Sęk w tym, ze mala lezy na godzinie 5 lub 4, i rozpycha sie na boki. Kiedy ona zejdzie do kanału?:)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękujemy za kciuki! :)

Jesteśmy już w domu, to był fałszywy alarm. Tzn nie tak do końca bo mały wstawiał się w kanał i stąd ten ból. Jest już baaardzo nisko w kanale i mocno mi napiera na szyjkę. Lekarka nie dawała rady uchwycić główki usg tak zeszła nisko.
    Zrobili mi też ktg i zapis prawidłowy, wody i przepływy w normie, łożysko nie jest stare.
    Mały nadal się intensywniej rusza ale kazali się nie przejmować i jak będzie akcja jechać na ip, bo tak naprawdę może się zacząć w każdej chwili. Także proszę mocno o kciuki aby jednak do piątku poczekał.

Nieukowa, A1984, Aka81, gosi_a, Alorrene13, Finezja, Z., CaneCorso, Scintilla, Ekkaja, nenette, sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajku - poczekaj do piątku, daj Mamusi jeszcze kilka dni sam na sam z Tatą :)

Rozalia - fajnie, ze jednak w domku, wytrzymasz do piatku, kciukam !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rozalia za dobre wiesci. Fajnie ze maly w kanale, no chyba ze wolisz cc. Cos mowili o szansach na nia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 22:47

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Karolinko - jak tam przed jutrzejsza CC?
    Hej dziewczyny, Sista dzięki za pamięć
    Jak? No nerwowo :-(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ufff :) Niech Synek czeka grzecznie na cesarkę!

Dongina mi brzuch wcale nie opadł, jest bardzo wysoko a Młody już w kanale, nie ma reguły, czasem nie opada (zwlaszcza jak sie ma taki krótki kadłubek jak ja :D)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, powodzenia Karolina ale super juz jutro cc.

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Hej dziewczyny, Sista dzięki za pamięć
    Jak? No nerwowo :-(

Trzymam kciuki Karolinko z całych sił. Żeby tych zrostów było mało i poszło rachu ciachu !!! I dawaj znać, jak tylko będziesz mogła napisać choc sms-a :) Bedzie dobrze, bo ja wierze, ze to bedzie tydzien wyłącznie fajnych porodów :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ