X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wczorajszym spacerze na Helu, myślałam źe dziś nie wstanę i wczoraj się modliła aby to nie był ten dzień bo nie miał siły . A dziś nic mnie nie boli i mogę łazić może był mi potrzebny taki wysiłek, wszystko jak by się ładnie porozciagalo. A zobaczcie te parę dni jakieś takie spokojne tylko jakieś pojedyncze porody, może zaraz będzie fala jak w tamtym tygodniu, bo trochę nudno hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:04

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi juz brzuch ciąży ale faktycznie najmniej kiedy chodzę, gorzej jak przewracam się z boku na bok na kanapie itp. Nogi mi nie puchną, dłonie podczas spacerów i owszem. Dziewczyny ale to był spacer z przerwą na makaron i ice tea ale i tak sporo przyznaję. Wyganianie w ogole nie dziala. Tez mam teraz gorsza przemiane materii, jutro musze kupic truskawki, nie jadlam 1 dzien i juz tesknie ;)
    Agnieszyczka i co było dalej? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:19

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I skurcze były coraz częstsze ale dalej bardzo nieregularne i silniejsz. Więc o 10 kiedy po kąpieli nie przeszło ppojechaliśmy znowu. I tam niespodzianka rozdarcie 7cm o 12 było 10. Natomiast parcie było dla mnie treumatyczne. Co ja wypchnelam ona się cofala. A gdy bylo juz blusko konca, zaklinowala się, tętno spadl, naszło się ludzi, potrzebny był proznociag i ostatnie trzy serie skurczy to była masakra.

zem3tv733psyztuk.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tego już wam zaoszczedze jakoś obie żyjemy i czekamy na to co przyniesie jutr. TrzymajCię kciuki a ja trzymam za wszystkie przyszłe mamy i za tę które już sa:)

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy za Was kciuki i dzięki za szczery opis!!!
    Współczuje Ci, ale mam nadzieje ze szybko dojdziecie do siebie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 21:39

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowej mamusi.

Rozalia za Ciebie kciukam .

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze ku pokrzepieniu serca ze czuję się bardzo dobrze, to wszystko działo się tak szybko ze połowy rzeczy nie pamiętam. I fakt faktem mimo dramatycznego finału pediatra pozwolił mi położyć ja na chwilę i to uczucie jest tak niesamowite ze nie ma słów aby je opisać.

agawera, Alorrene13, Nieukowa, XxMoniaXx, Rozalia, Z., niusiaa5 lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - kciuki zaciśnięte. Życzę Ci aby przetrzymali Cie do jutra i zrobili Ci Twoja CC !!!

A my wieczorkiem zrobiliśmy sobie spacerek rozpoznawczy po okolicznych ogródkach działkowych. Fajne tereny na spacerki, z dala od zgiełku ulicy :) Czekałam az do 19.00, bo wczesniej było za gorąco. Myśle wiec, ze z Olga to raczej poranne spacery będziemy uskuteczniać, tak do 11.00. A po południu to na kocyk, do cienia pod blok :)

Powoli zaczynam sie denerwować tym CC, ze wpadnie w panikę, ze zacznie mi brakować powietrza, ze zacznę sie dusić...Jednej znajomej zrobiło sie słabo, a wczoraj sąsiadka mówiła, ze jej zaczęło serce łomotać, jakby wyskoczyć chciało. Oczywiście w obu przypadkach anestezjolodzy zaraz pomogli. Ale lęki mam...

Spokojnej nocki Brzuchatki i Mamusie !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się coraz bardziej..
    Alorrene ja też mam problem z przewracaniem się z boku na bok, wczoraj nie spałam w nocy bo za gorąco a dzisiaj już lepiej, ale pewnie wcześnie wstanę ze względu na ból kręgosłupa :( martwię się o córeczkę i przebieg porodu i wkurza mnie to, bo każda to przechodzi tylko niektóre nie zatruwają sobie dwóch wcześniejszych tygodni zamartwianiem się...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko - jak tam przed jutrzejsza CC?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cane Corso ja też czym bliżej tym bardziej spanikowana.. mam dni , że mysle spoko będzie dam radę, ale mam też takie gdzie wszystko mnie dołuje i myślę że będe miała najgorszy poród świata ... musimy dać radę :) <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszyczka szacun induzo zdrowka dla was obu.
    Rozalia trzymam kciuki
    Cane Corso bedzie dobrze, wylacz myslenie na teraz, a podczas porodu włacz intuicje i daj sie poniesc naturze:) Bedzie dobrze.
    Nieukowa jak tam balonik? Czy jak go wypychasz juz na koncowce to cie piecze? Bo moj mnie masuje - jest na trzech palcach i jest okey, ale jak konczy i wyjmuje to przez sekunde czuje okropniaste pieczenie. Brrr
    A1984 mysle ze z ta lekkostrawna dieta to dobry pomysl. Tez o tym pomysle w ostatnim tygodniu przez godzina P
    Oj Sista, lekko cie dziabna jesli to zzo albo pojdziesz na randke z Morfeuszem i ani sie obejrzysz a Olga bedzie wpatrywac sie w ciebie z nabozna czcia:) Rodzisz CC - scenariusz w miare do przewidzenia, nie wroze zadnych akcji rewelacji:)

Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia czy twoj brzuch juz opadł? Moj jest koszmarnie wysoko i wciaz na zoładku. Nie mam zadnej zgagi (to chyba takie pieczenie?), dobrze mi sie oddycha, ale chyba wole przeniesc ciezar nieco nizei. Sęk w tym, ze mala lezy na godzinie 5 lub 4, i rozpycha sie na boki. Kiedy ona zejdzie do kanału?:)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękujemy za kciuki! :)

Jesteśmy już w domu, to był fałszywy alarm. Tzn nie tak do końca bo mały wstawiał się w kanał i stąd ten ból. Jest już baaardzo nisko w kanale i mocno mi napiera na szyjkę. Lekarka nie dawała rady uchwycić główki usg tak zeszła nisko.
    Zrobili mi też ktg i zapis prawidłowy, wody i przepływy w normie, łożysko nie jest stare.
    Mały nadal się intensywniej rusza ale kazali się nie przejmować i jak będzie akcja jechać na ip, bo tak naprawdę może się zacząć w każdej chwili. Także proszę mocno o kciuki aby jednak do piątku poczekał.

Nieukowa, A1984, Aka81, gosi_a, Alorrene13, Finezja, Z., CaneCorso, Scintilla, Ekkaja, nenette, sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajku - poczekaj do piątku, daj Mamusi jeszcze kilka dni sam na sam z Tatą :)

Rozalia - fajnie, ze jednak w domku, wytrzymasz do piatku, kciukam !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rozalia za dobre wiesci. Fajnie ze maly w kanale, no chyba ze wolisz cc. Cos mowili o szansach na nia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 22:47

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Karolinko - jak tam przed jutrzejsza CC?
    Hej dziewczyny, Sista dzięki za pamięć
    Jak? No nerwowo :-(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ufff :) Niech Synek czeka grzecznie na cesarkę!

Dongina mi brzuch wcale nie opadł, jest bardzo wysoko a Młody już w kanale, nie ma reguły, czasem nie opada (zwlaszcza jak sie ma taki krótki kadłubek jak ja :D)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, powodzenia Karolina ale super juz jutro cc.

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Hej dziewczyny, Sista dzięki za pamięć
    Jak? No nerwowo :-(

Trzymam kciuki Karolinko z całych sił. Żeby tych zrostów było mało i poszło rachu ciachu !!! I dawaj znać, jak tylko będziesz mogła napisać choc sms-a :) Bedzie dobrze, bo ja wierze, ze to bedzie tydzien wyłącznie fajnych porodów :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ