X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. bardzo współczuję tych nerwow... Ale jesteś pod opieką specjalistów i wierze, że czuwają uwaznie. Zdjęcia wypiekow rewelacyjne, Agnieszyczka ogromne gratulacje! co do wywoływania porodow widze, że każdy szpital to inne zasady... u nas też się rozpoczyna Foleyem którego zakładają z obciążeniem i trzeba go nosić aż wypadnie... dlatego modlę się, aby moje dzisiejsze brunatne plamienia były oznaka rozwarcia się szyjki

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może maglic rodzi.. dziś się chyba nie odzywała o.O

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba by się pochwaliła :-) miała korzystać z weekendu więc może się jeszcze wieczorem odezwie.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę na ip. Dopadły mnie okropne bóle. Nie wiem czy to skurcze ale czuję jakby mi brzuch rozrywalo i mały okropnie się wierci, a do tego cukier mi skoczył do 170 a od prawie 3 h nie jadłam...Do tego czuję silny ból okresowy, oby tylko się nic nie zaczynało :/

zyrcia lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny jadę na ip. Dopadły mnie okropne bóle. Nie wiem czy to skurcze ale czuję jakby mi brzuch rozrywalo i mały okropnie się wierci, a do tego cukier mi skoczył do 170 a od prawie 3 h nie jadłam...Do tego czuję silny ból okresowy, oby tylko się nic nie zaczynało :/

powodzenia

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia powodzenia ..daj znac a jesli to juz to niech wszystko idzie gładko :)

Rozalia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia trzymam kciuki.

Ja miałam nadzieje na wiadomości z pierwszej ręki odnośnie cewnika bomieli sąsiadce zakładać. Poszła do zabiegowego a tam rozwarcie na 4cm.
    Kurcze jedną wcześniej zabrali na cc, niedługo pójdzie ona i zostanę tu sama z myślami. Już mi się płakać chce.

Jak się dzieciaki nie rodziły tak dziś już było 4 cc.

Scintilla ja od wczoraj też mam brunatne plamienia. Pewnie po masażu szyjki, ale czy to coś dało nie wiem bo później badania nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia kciukasy mocno zacisniete! Agnieszyczka gratulacje!
    Zetka oby wszystko potoczylo sie juz blyskawicznie, koniecznie jednak naciskaj na lekarzy i dopytuj. Niestety, to tylko ludzie i ja im nie ufam. Zawsze latwo cos przeoczyc, a tam gezie jest duzo osob (plozne, mase lekarzy, dyzury bla bla) to potem nikt nie bierze odpowiedzialnosci, cos tam skrobnie do karty i jak to sie mowi zostawi nastepnemu, ktory ma dyzur. Naciskaj i dopytuj!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 moze to jak z miesiaczkowym cyklem: kobiety w ekipie dostrajaja swoje menstruacje do siebie. Pewnie tak zadziala twoja macica;) Mocno sie na tym skup to powinno ruszyc;)

Aka81 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia kciuki - jeśli to poród, to kciukam u ciebie za cesarkę, tak jak to sobie zaplanowałaś!

U mnie jakiś nostalgiczny nastrój. Siedzę w pokoju młodego, oglądam filmy dokumentalne o rozwoju inteligencji u niemowląt i małych dzieci...

Zjadłabym coś słodkiego, ale już dziś swój limit wyczerpałam. Ot problemy Igo świata :P

Sista, A1984, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozali kciuki zaciśnięte, aby było tak jak chciałaś.

• niusiaa5 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia -powodzenia
    Agnieszyczka -gratulacje

Ja to juz nie mam na nic siły jak czytam o waszych wypiekach to ślinka cieknie ale lenia mam strasznego wiec nic nie pieke nawet obiadów już nie robie... dobrze ze juz 3 tygodnie temu wszystko przygotowałam i poprasowałam to za chiny bym teraz tego nie zrobiła.

Za wszystkie dziewczyny w szpitalach trzymam wielkie kciuki - trzymajcie sie myśle że nie jest fajnie tam siedzieć ale mam nadzieje że szybko minie!!!

6b451260c9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia powodzenia! Kciuki zaciśnięte!

wnidt5odau6o2x80.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia kciuki aby wszystko poszło zgodnie z Twoim planem!!
    Nieukowa jak tam noga?

My byliśmy dziś w zoo i to była złaaaaaaaaaa decyzja. Dzikie tłumy, gorąco, smrodek z klatek, ale za to długaśny spacer zaliczony bo nie było gdzie zaparkować.

Dziewczyny czuję jakąś ogromną potrzebę "oczyszczenia", nie wiem jak to nazwać, czuję że mój układ trawienny jest zapchany. Myślicie że zaszkodzę Młodemu jak sobie zrobię dwa dni na owocach i warzywach z naciskiem na truskawki i arbuza? Strasznie mi ciężko... (powiedziała kobieta w 38 tygodniu ciąży) :D

Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszyczka gratulacje! :)
    Rozalia powodzenia, jesli mialas zaplanowane CC moze zrobią wcześniej, niech w każdym razie sprawdzą co to za bóle!?
    Z. Oby to nie było nic poważnego z tętnem Maluszka, trzymaj rękę na pulsie dosłownie i w przenośni.
    Ja też nie urodziłam ;) jutro ktg, pewnie nic nie wyjdzie... :(
    O Agata jednak Ci ciężko, tak napisalas ostatnio ze sie czujesz jak Młody Bóg że aż się zdziwiłam, mi też ciężko. My dziś zrobiliśmy 8,8 km z przerwą i co z tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:38

A1984, Nieukowa, Sista, Scintilla, Rozalia, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Agnieszyca serdecznie gratuluję :)

Z. trzymam kciuki aby tętno się unormowało!

Aka do wtorku już bardzo blisko, zaraz będziesz trzymać w ramionach swoje maleństwo :)

Scintilla, Inesicia - życzę Wam abyście jak najszybciej z córami opuściły szpitalne mury :)

Rozalia- powodzenia! Czekamy na info.

Ja nie dawno wróciłam do domu-za każdym razem gdy M. ma wolne to wychodzimy na miasto tłumacząc sobie, że to pewnie już ostatni raz przed porodem a potem na jakiś czas trzeba będzie zrezygnować z takich wypadów.
    W drodze powrotnej chciałąm zakupić truskawki i upiec ciasto ucierane, ale nie było już straganów ale jutro nadrobie ten błąd bo patrząc na wasze wypieki ślinka cieknie ;)

Jeżeli chodzi o teściów to ja się, nie wypowiem bo ich nie mam! ale pewnie nie pozwoliłabym aby wtrącali nos w nasze sprawy i małżeństwo.

Na początku karmienia będę ograniczać produkty które mogą zaszkodzić Livce, z biegiem czasu będę je wprowadzać do jadłospisu ale raczej nie będę przesadzać.
    Zakupiłam dziś jedno opakowanie mleka bebiko w razie konieczności gdybym nie miała pokarmu :)

Zmęczona jestem ale bardzo pozytywnie, na jutro mam odłożone prasowanie i jeszcze jedno pranie ubranek mojego skarbeusza!!!

Miłego wieczoru :)

Sista, Scintilla, Aka81, Rozalia, Z. lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene piękny wynik te 8,8 km, widzę że wyganianie pełną parą ;-) Powodzenia!
    Mi ciężko ale bardziej tak w stylu "po bożym narodzeniu i siedzeniu przy stole przez 3 dni" niż "puchnące nogi i ciągnący brzuch". Czuje że mi trawienie siada :/

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzięki że pytasz: noga nie odpadła i obrzęk zszedł :) Nawet wczoraj wieczorem trawnik skosiłam :D
    Jutro chyba też jakiś spacer zaliczę, ale 9km to fiu, fiu - nie dla mnie :P Kondycyjnie bym dała radę, ale bolą mnie więzadła i ręce puchną tak >5km piechotą ;(

Przez swoją kontuzję zaniedbałam balonik- muszę jutro koniecznie sprawdzić czy dalej mogę rodzić :D

A1984, Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka wrote:
    Część dziewczyny chcialaM Wam powiedzieć ze czytam Was cały czas. A dzisiaj o 13:50 na świat przyszła SN moja mała Zosia z waga 3760g
    Gratulacje Kochana!!!Ja już powoli umieram ze strachu więc bardzo Cię prosze o opis porodu, wszystkiego dobrego!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ze nie obyło się bez komplikacjI. Ze względu na to ze było podejrzenie wady serca troche pilnowali tętna bardziej Ale od początKu. Skurcze zaczęły się wczoraj o 23 były bardzo nieregularne co 10, 8, 6, 4 i takie były zmieszanE. Pojechaliśmy z mężem na ip ok, 3 zrobili badania. Położna powiedziała ze jest rozwarcie bardzo małe i radzi jechać do domu więc pojechaliśm.

Ekkaja, Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ