Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anastazja
na drugie Lili lub Amelia
dzięki dziewczyny za słowa otuchy - imię uważam jak to imięczasem znamy kogoś o jakimś imieniu i je albo lubimy albo nie (w sensie imię utożsamiamy z charakterem)
ale to rzecz już gustu i przyzwyczajenia. Ale kwestia "ano jak to takie imię jak ona będzie na podwórku wołać albo księdzu powie" oO o rany
nie mniej uparta jestem
szkoda tylko, że żale i gorycz już przelane i pewnie jeszcze to trochę potrwa.
aś - widzę, że też macie przeboje z teściowąwspółczuje bo to faktycznie nic tylko kiedyś wybuchnie heh. Chodź przyznam dziwne to zachowanie żeby tak synowi nie pomóc jedynemu oO. Moja to dla syna jeszcze do dziś UWAGA bielizne potrafi kupić !! bo była na targu i ... a ma facet 36 lat
i zapas bielizny na 3 tygodnie
mieszkamy na swoim ale aż 10minut piechotą od nich... więc zdecydowanie ZA BLISKO
te ciasto z budyniem będę musiała zrobić skoro tak zachwalacieja upiekłam takie zwykłe ^^ byle szybko
a co do parasolki - nie mam ! ale myślę, że daszek w wózku dość sporawy mam- najwyżej pielucha tetra pójdzie w ruch (albo sklep i kupno parasolki)
Sista, Nieukowa, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZetka i Brumbrumek jestem z wami. Wyczekany poròd= szybki poròd. Byle do nich dotrwac:/
Aś, co za baba z tej tesciowej. Rozumiem, ze nikomu do kieszeni nie mamy prawa zagladac, ale jesli cholera ma dwa mieszkania i jeszcze jedno stoi puste, to juz szczyt złosliwosci. Nie daj sie. I nie bierz jej na starosc:) No chyba ze zmieni zdanie o 180• Ciekawe czy jest tak mało domyślna czy najzwyklej w swecie zlosliwa? Masakra i przykrosci dla twojego kochanego meza:(
Ja wzielam chlodny prysznic i juz mi lepiej. Po akcji w kibelku tez, przynajmniej brzuch zmiękł. Acha no i czarny pociag mnie juz nie straszy odkad 3 dni temu wzielam ostatnia tabletke żelaza;))) Wracam do świata rasowych kibelkarzy;)Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, dzieki za rady, parasolkę zakupiłam za 27zl z przesyłka
My daszek w gondoli mamy, ale w lato jakbym go postawiła to by mi sie dziecko ugotowało
M. dalej śpi, a ja umylam juz podłogi i sie nudzę. Finezja - zazdroszczę maszyny do szycia, moja została u rodzicow
Finezja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEkkaja, przeciez Anastazja to obecnie normalne imie. Jak beda wołać w piaskownicy? No proste: Nastka, Nastusia itp. A ksiadz niech lepiej przyzna sie jak sam ma imie:) A w ogole to ile razy trzeba ksiedzu mowic imie? No chyba ze tesciowa planuje zrobic z niej męczennice, zakupic klęcznik do okna (w czasie modlitwy koniecznie trzeba rejestrowac co sie dzieje u sasiadow) i abonament telewizji Trwam do osirmnastego roku zycia:)
Sista, Nieukowa, Ekkaja, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Z. kasika miała cc, raczej nagłe. Chyba jest dzidzią zajęta, bo się nie odzywa.
nieukowa, tylko jak teściowa się "ogarnie" to będę miała z mężem 200 tys kredytu na głowie, a ona puste mieszkanie w centrum miasta. Jak coś o chrzcinach wspomni to się spytam kiedy zamierza je zrobić. Do ślubu nawet grosza nie dołożyła. Moja mama harowała w kuchni jak wół, żeby wszystko było, a ona przyjechała na gotowe i się zachowywała jakby to ona gospodynią była. Niby to bzdety są, ale w głowie zostają. W ogóle mam nadzieję, że wyjdziemy na prostą i jakoś sobie poradzimy bez pomocy zarówno jeśli chodzi o chrzciny jak i wszystko inne, ale jeśli będzie trzeba to od rodziców przyjmę, od niej jakoś nie chce. Łaski nie potrzebuje. Będzie chciała małą zobaczyć to niech sobie przyjedzie te 400 km, bo ja się z jej matką (która nawet nie wie, że w ciąży jestem) i pieprzo*** pieskiem nie zamierzam użerać. Kurde, przykro mi. Strasznie kocham jej syna, jakby nie patrzeć, ale coraz ciężej mi to wszystko przed nim ukrywać.
Dobra, już sobie pomarudziłam, więcej nie będę
posprzątane, zaraz mąż wróci i kolejny dzień będzie za nami.
Od jutro zaczynam 39 tydzień, ale widzę, że tu im dalej tym większa presja na poród, więc nie wiem czy się cieszyć... ;p Mi przeszła chcica na poród. Ostatnio sobie uświadomiłam, że to moje ostatnie dni beztroskiego, bezproblemowego, egoistycznego, 21-letniego życia, zaraz przyjdzie szkrab którego potrzeby będą ważniejsze. Niech wyjdzie kiedy ma ochotę
Ponoć nie zawsze drugi poród jest łatwiejszy. Moja mama przy drugim złamała kość ogonową xD ale jak przyjechała kontrolnie na ktg to usłyszała "przecież pani już rodzi". Się zdziwiła. Ja mam się zgłosić na ktg dopiero w dzień terminu, ale w sumie to nie wiem po co miałabym robić to wcześniej. Mała kopie, więc wiem, że jest ok, a informacja czy mam skurcze czy nie... porodu i tak nie przegapię
Drugą ciąże będę chciała przejść kompletnie inaczej. -
nick nieaktualnyAs to jak sie ogarnie to sprzeda mieszkanie i da wam kase na wczesniejsza splate kredytu. Zazwyczaj mozna splacic calosc lub wiekszosc bez ponoszenia dodatkowych kosztow juz po 3 latach. Sprawdzcie koniecznie ten zapis. Pieniazki "mamusi" nie straca na wartosci i ladnie was odciaża:)
Ekkaja lubi tę wiadomość
-
Witam sie nadal ze szpitala. Niestety Mala ma zoltaczke i musi lexec na materacu do fototerapii przez co nawet nie moge jej przytulic kiedy potrzebuje. Poza tym mamy problem z karmieniem. Ona nie chce sie przyssac, a ja mam za malo okarmu. Czasami brak mi sil. Dzis chyba zaliczylam najdluzszy sen nocny 1.45. Na materacu pewnie polezy przynajmniej do wtorku a przewiduje ze nawet dluzej. Dziewczyny cieszcie sie poki Wasze Maluszki grzecznie iedza w brzuszkach. Trzymajcie kciuki zebysmy szybko stad wyszly bo zwariuje.
Ps. Dopiero po porodzie nogi spuchly jak balerony.
.Sista, Ekkaja, gosi_a, Ania1704, CaneCorso lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInesicia duzo zdrowka dla malutkiej. Pewnie serce sie kraje ale zdrowie najwazniejsze. Do wtorku minie jak z bicza trzasł
Bedzie dobrze.
Co tam u Lilianki?. Mam nadzieje ze rokowania wobec małej sa pomyslne i nawet lepsze niz za życia plodowego:) W koncu ruszała nozkami, a komory sie nie powiekszaly. Oby w realu bylo jeszcze lepiej i zaskakujaco dobrze
-
nick nieaktualnyMnie niestety czeka wywołanie, ale jest mi już wszystko jedno. Chcę żeby było po wszystkim.
We wtorek będę już miała córcię przy sobie
Swoją drogą nie wiem czemu u mnie mają takie dziwne zasady i najpierw bawią się w cewnikowanie a dopiero na drugi dzień oxy.
Oxy miałam z pierwszą córą i przeżyłam także nie bójcie się dziewczyny. -
nick nieaktualnyInesicia maluszki odreagowywuja stres poporodowy przez min. 3 doby. Uzywaj laktatora co dwie godziny. Akcja powinna dac wyrzut prolaktyny i piersi zaskocza. Ty tez jestes niespokojna, a to nie pomaga laktacji. Grunt to konsekwencja i upor w dzialaniu. Malutka w koncu sie zassie. Daj jej czas (jak człek i zwierz ranny to potrzebuja spokoju, nawet od posilku;)
gosi_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAka81 jesli pozytywnie sie nastrajasz to juz polowa sukscesu. Zreszta masz doswiadczenie. Lepiej miec to juz za soba. Przynajmniej znasz dzen porodu. A co z tym cewnikiem? To jest tego Foleya? Jak dziala to ustrojstwo? Chyba msz prawo odmowic ? Nie musisz w zadnym razie zgadzac sie na ich procedury. Masz to w prawach pacjenta.
-
nick nieaktualnyDongina, cewnik zakładają na noc. A rano oxy i poród. Nie wiem co by było jakbym odmówiła. Już nie chodzi mi o samo założenie bo ono ponoć nie boli tylko czemu robią to tak poźno. Mi w 4 dobie pobytu. Poza tym znam dwie osoby (siostra i kolezanka) którym on nic nie pomógł.
Tak, to jest cewnik foleya. Wkładają go do szyjki i napełniają solą fizjologiczną. Ma on za zadanie mechanicznie rozszerzyć szyjkę - jeśli zadziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 16:01
-
nick nieaktualnyInesicia niestety przy żółtaczce dzieci ogólnie słabo jedzą i są ospałe. Z każdym dniem będzie na pewno lepiej. Moja w trakcie żółtaczki w ogóle przestała jeść i była karmiona sondą.. Dopiero od 3dni je całe porcje sama, chociaż i tak co któreś karmienie jakby zapominała o jedzeniu i wtedy dają jej sondę
a dopuki sonda jest grana to szans na wyjście nie ma
Ja ściągam w tej chwili na 3-4karmienia dziennie, szału nie ma ale z każdym dniem jest lepiej, musi się rozkręcić. Niestety stres też robi swoje i tak to jest.. -
nick nieaktualnyAka81 ja bym tam sie nie zgodzila, wolałabym żel z prostaglandynami. Ale pewnie jełopy nawet tego nie maja lub wola bardziej masochistyczne procedury bo ich to nie dotyczy i to nie ich szyjka. A dlaczego tak pozno? To proste- wiecej kasy za ciebie dostana:) Amoralne to, ale prawdziwe:/ Pocieszam i wirtualnie głaszczę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAka81 nie bòj wyrazac sie wlasnego zdania. Zawsze wysluchaj za i przeciw i dopiero podejmuj niezLezna decyzje. To Ty jestes klientem i panem sytuacji. Dopoki bedziemy mialy taka ulegla postawe "nie wiem co by bylo gdybym odmowila" nasze prawa sie nie zmienia. Rozumiem w sytuacji zagrozenia zycia twojego i dziecka, ale to zwykla ich procedura. Jakbys odmowila i zazadala od razu oksy to by tak zrobili. Oczywiscie zrobisz jak zechcesz. Jest jeszcze mozliwosc, ze z powodu odmowy zlosliwie przetrzymali by cie o 3 dni. Tego ci nie zycze. Oczywiscie jestes wolna i madra kobieta wiec zrobisz jak najlepiej ci odpowiada.
Aka81 lubi tę wiadomość