X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja :) na drugie Lili lub Amelia :D
    dzięki dziewczyny za słowa otuchy - imię uważam jak to imię:) czasem znamy kogoś o jakimś imieniu i je albo lubimy albo nie (w sensie imię utożsamiamy z charakterem):D ale to rzecz już gustu i przyzwyczajenia. Ale kwestia "ano jak to takie imię jak ona będzie na podwórku wołać albo księdzu powie" oO o rany :D nie mniej uparta jestem :) szkoda tylko, że żale i gorycz już przelane i pewnie jeszcze to trochę potrwa.

aś - widzę, że też macie przeboje z teściową :D współczuje bo to faktycznie nic tylko kiedyś wybuchnie heh. Chodź przyznam dziwne to zachowanie żeby tak synowi nie pomóc jedynemu oO. Moja to dla syna jeszcze do dziś UWAGA bielizne potrafi kupić !! bo była na targu i ... a ma facet 36 lat :D i zapas bielizny na 3 tygodnie :) mieszkamy na swoim ale aż 10minut piechotą od nich... więc zdecydowanie ZA BLISKO :D

te ciasto z budyniem będę musiała zrobić skoro tak zachwalacie :D ja upiekłam takie zwykłe ^^ byle szybko :P

a co do parasolki - nie mam ! ale myślę, że daszek w wózku dość sporawy mam- najwyżej pielucha tetra pójdzie w ruch (albo sklep i kupno parasolki :D )

Sista, Nieukowa, Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka i Brumbrumek jestem z wami. Wyczekany poròd= szybki poròd. Byle do nich dotrwac:/
    Aś, co za baba z tej tesciowej. Rozumiem, ze nikomu do kieszeni nie mamy prawa zagladac, ale jesli cholera ma dwa mieszkania i jeszcze jedno stoi puste, to juz szczyt złosliwosci. Nie daj sie. I nie bierz jej na starosc:) No chyba ze zmieni zdanie o 180• Ciekawe czy jest tak mało domyślna czy najzwyklej w swecie zlosliwa? Masakra i przykrosci dla twojego kochanego meza:(
    Ja wzielam chlodny prysznic i juz mi lepiej. Po akcji w kibelku tez, przynajmniej brzuch zmiękł. Acha no i czarny pociag mnie juz nie straszy odkad 3 dni temu wzielam ostatnia tabletke żelaza;))) Wracam do świata rasowych kibelkarzy;)

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dzieki za rady, parasolkę zakupiłam za 27zl z przesyłka :) My daszek w gondoli mamy, ale w lato jakbym go postawiła to by mi sie dziecko ugotowało :) M. dalej śpi, a ja umylam juz podłogi i sie nudzę. Finezja - zazdroszczę maszyny do szycia, moja została u rodzicow :/

Finezja lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja, przeciez Anastazja to obecnie normalne imie. Jak beda wołać w piaskownicy? No proste: Nastka, Nastusia itp. A ksiadz niech lepiej przyzna sie jak sam ma imie:) A w ogole to ile razy trzeba ksiedzu mowic imie? No chyba ze tesciowa planuje zrobic z niej męczennice, zakupic klęcznik do okna (w czasie modlitwy koniecznie trzeba rejestrowac co sie dzieje u sasiadow) i abonament telewizji Trwam do osirmnastego roku zycia:)

Sista, Nieukowa, Ekkaja, Rozalia lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. kasika miała cc, raczej nagłe. Chyba jest dzidzią zajęta, bo się nie odzywa.

nieukowa, tylko jak teściowa się "ogarnie" to będę miała z mężem 200 tys kredytu na głowie, a ona puste mieszkanie w centrum miasta. Jak coś o chrzcinach wspomni to się spytam kiedy zamierza je zrobić. Do ślubu nawet grosza nie dołożyła. Moja mama harowała w kuchni jak wół, żeby wszystko było, a ona przyjechała na gotowe i się zachowywała jakby to ona gospodynią była. Niby to bzdety są, ale w głowie zostają. W ogóle mam nadzieję, że wyjdziemy na prostą i jakoś sobie poradzimy bez pomocy zarówno jeśli chodzi o chrzciny jak i wszystko inne, ale jeśli będzie trzeba to od rodziców przyjmę, od niej jakoś nie chce. Łaski nie potrzebuje. Będzie chciała małą zobaczyć to niech sobie przyjedzie te 400 km, bo ja się z jej matką (która nawet nie wie, że w ciąży jestem) i pieprzo*** pieskiem nie zamierzam użerać. Kurde, przykro mi. Strasznie kocham jej syna, jakby nie patrzeć, ale coraz ciężej mi to wszystko przed nim ukrywać.

Dobra, już sobie pomarudziłam, więcej nie będę ;)

posprzątane, zaraz mąż wróci i kolejny dzień będzie za nami.

Od jutro zaczynam 39 tydzień, ale widzę, że tu im dalej tym większa presja na poród, więc nie wiem czy się cieszyć... ;p Mi przeszła chcica na poród. Ostatnio sobie uświadomiłam, że to moje ostatnie dni beztroskiego, bezproblemowego, egoistycznego, 21-letniego życia, zaraz przyjdzie szkrab którego potrzeby będą ważniejsze. Niech wyjdzie kiedy ma ochotę :)

Ponoć nie zawsze drugi poród jest łatwiejszy. Moja mama przy drugim złamała kość ogonową xD ale jak przyjechała kontrolnie na ktg to usłyszała "przecież pani już rodzi". Się zdziwiła. Ja mam się zgłosić na ktg dopiero w dzień terminu, ale w sumie to nie wiem po co miałabym robić to wcześniej. Mała kopie, więc wiem, że jest ok, a informacja czy mam skurcze czy nie... porodu i tak nie przegapię ;)

Drugą ciąże będę chciała przejść kompletnie inaczej.

• Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja - śliczne imie :):):) Drugie tez ładne :):):) A teściowa sie nie przejmuj, głupi babon.

Ekkaja lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As to jak sie ogarnie to sprzeda mieszkanie i da wam kase na wczesniejsza splate kredytu. Zazwyczaj mozna splacic calosc lub wiekszosc bez ponoszenia dodatkowych kosztow juz po 3 latach. Sprawdzcie koniecznie ten zapis. Pieniazki "mamusi" nie straca na wartosci i ladnie was odciaża:)

Ekkaja lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie nadal ze szpitala. Niestety Mala ma zoltaczke i musi lexec na materacu do fototerapii przez co nawet nie moge jej przytulic kiedy potrzebuje. Poza tym mamy problem z karmieniem. Ona nie chce sie przyssac, a ja mam za malo okarmu. Czasami brak mi sil. Dzis chyba zaliczylam najdluzszy sen nocny 1.45. Na materacu pewnie polezy przynajmniej do wtorku a przewiduje ze nawet dluzej. Dziewczyny cieszcie sie poki Wasze Maluszki grzecznie iedza w brzuszkach. Trzymajcie kciuki zebysmy szybko stad wyszly bo zwariuje.

Ps. Dopiero po porodzie nogi spuchly jak balerony.
    .

Sista, Ekkaja, gosi_a, Ania1704, CaneCorso lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia duzo zdrowka dla malutkiej. Pewnie serce sie kraje ale zdrowie najwazniejsze. Do wtorku minie jak z bicza trzasł;) Bedzie dobrze.
    Co tam u Lilianki?. Mam nadzieje ze rokowania wobec małej sa pomyslne i nawet lepsze niz za życia plodowego:) W koncu ruszała nozkami, a komory sie nie powiekszaly. Oby w realu bylo jeszcze lepiej i zaskakujaco dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety czeka wywołanie, ale jest mi już wszystko jedno. Chcę żeby było po wszystkim.
    We wtorek będę już miała córcię przy sobie :-)

Swoją drogą nie wiem czemu u mnie mają takie dziwne zasady i najpierw bawią się w cewnikowanie a dopiero na drugi dzień oxy.

Oxy miałam z pierwszą córą i przeżyłam także nie bójcie się dziewczyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia maluszki odreagowywuja stres poporodowy przez min. 3 doby. Uzywaj laktatora co dwie godziny. Akcja powinna dac wyrzut prolaktyny i piersi zaskocza. Ty tez jestes niespokojna, a to nie pomaga laktacji. Grunt to konsekwencja i upor w dzialaniu. Malutka w koncu sie zassie. Daj jej czas (jak człek i zwierz ranny to potrzebuja spokoju, nawet od posilku;)

gosi_a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 jesli pozytywnie sie nastrajasz to juz polowa sukscesu. Zreszta masz doswiadczenie. Lepiej miec to juz za soba. Przynajmniej znasz dzen porodu. A co z tym cewnikiem? To jest tego Foleya? Jak dziala to ustrojstwo? Chyba msz prawo odmowic ? Nie musisz w zadnym razie zgadzac sie na ich procedury. Masz to w prawach pacjenta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, cewnik zakładają na noc. A rano oxy i poród. Nie wiem co by było jakbym odmówiła. Już nie chodzi mi o samo założenie bo ono ponoć nie boli tylko czemu robią to tak poźno. Mi w 4 dobie pobytu. Poza tym znam dwie osoby (siostra i kolezanka) którym on nic nie pomógł.

Tak, to jest cewnik foleya. Wkładają go do szyjki i napełniają solą fizjologiczną. Ma on za zadanie mechanicznie rozszerzyć szyjkę - jeśli zadziała ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia niestety przy żółtaczce dzieci ogólnie słabo jedzą i są ospałe. Z każdym dniem będzie na pewno lepiej. Moja w trakcie żółtaczki w ogóle przestała jeść i była karmiona sondą.. Dopiero od 3dni je całe porcje sama, chociaż i tak co któreś karmienie jakby zapominała o jedzeniu i wtedy dają jej sondę :/ a dopuki sonda jest grana to szans na wyjście nie ma :(

Ja ściągam w tej chwili na 3-4karmienia dziennie, szału nie ma ale z każdym dniem jest lepiej, musi się rozkręcić. Niestety stres też robi swoje i tak to jest..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 ja bym tam sie nie zgodzila, wolałabym żel z prostaglandynami. Ale pewnie jełopy nawet tego nie maja lub wola bardziej masochistyczne procedury bo ich to nie dotyczy i to nie ich szyjka. A dlaczego tak pozno? To proste- wiecej kasy za ciebie dostana:) Amoralne to, ale prawdziwe:/ Pocieszam i wirtualnie głaszczę:)

• agawera Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie właśnie ten cewnik przeraża jak byłam na patologi to dziewczynie z pokoju złożyli rano i zły dzień z nim chodziła znaczy leżał bo tak ja bolało

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ten cewnik nie zmniejsza długości szyjki ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera u mnie zakładają na noc. Nie wiem czy skraca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 nie bòj wyrazac sie wlasnego zdania. Zawsze wysluchaj za i przeciw i dopiero podejmuj niezLezna decyzje. To Ty jestes klientem i panem sytuacji. Dopoki bedziemy mialy taka ulegla postawe "nie wiem co by bylo gdybym odmowila" nasze prawa sie nie zmienia. Rozumiem w sytuacji zagrozenia zycia twojego i dziecka, ale to zwykla ich procedura. Jakbys odmowila i zazadala od razu oksy to by tak zrobili. Oczywiscie zrobisz jak zechcesz. Jest jeszcze mozliwosc, ze z powodu odmowy zlosliwie przetrzymali by cie o 3 dni. Tego ci nie zycze. Oczywiscie jestes wolna i madra kobieta wiec zrobisz jak najlepiej ci odpowiada.

Aka81 lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Agawera u mnie zakładają na noc. Nie wiem czy skraca.

mnie chyb też to czeka chyba że Zośka pozostanie poprzecznie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1341 1342 1343 1344 1345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ