Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolina i Brum Brumek dzieciaczki przecudowne!
Zyrcia z tą morfologia totalna kicha, ale wazne ze Leon ma tylko "gile"ty kochana kuruj się!
Aś ja cie w pelni rozumiem i popieram. I tak na nic nie mamy wpływu. Tez sie zapieram rekami i nogami przed szpitalem, wiec jesli uda mi sie po terminie chodzic tylko na ktg to wybiore ta opcje i moze mala donosze do 41 tyg. No ale na dwoje babka wrozyla.
Co do szczepien to ja nie szczepie w szpitalu ( mozecie mnie zjesc:)) Przeczytalam mase publikacji, wynurzen rodzicow, sklady szczepionek i systemy szczepiennictwa za granica. Bede szła programem skandynawskim. WZW B nie szczepie w ogole, gruzlica dopiero w 4 miesiacu. Szczepienia zaczynam od 3 miesiaca, szczepionkami monowalentnymi (tam gdzie sie da) lub z oznaczeniem"a" czyli inaktywowanym wirusem - nie żywym. Nie wyobrazam sobie takze podawac 3 szczepionek w jednym dniu. U mnie takie numery nie przejda. Szczepienia zakonczymy po 24 miesiacu. Wiem, ze ktos mi zarzuci ze np bede kluc dziecko tyle razy. Moze.... Ale od czego jest krem Emla. Zreszta wole wiedziec co aplikuje niz biegac cale zycie na rehabilitacje. Wiem ze wiekszosc z was idzie tak jak sanepid rozkazuje, ale ja wole byc ostrozna i wiedziec po czym - odpukac- moj maluszek ma NOP
As moj maz ma juz wprawę ( dwa stare odchowane byki:)) dlatego strasznie sie ciesze ze bede miala takiego handymana w domu pod reką. On uwielbia dzieci i jakby mogl to zabarykadowal by sie z malenstwem w pokoju i sam je obslugiwal. Ostatnio sie zalił ze nie moze produkowac mleka:))))) No jeszcze czego! To juz w ogole byłabym zbędna:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 16:27
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
juwelka wrote:Gosia 82 i Agawera tez planuje rodzić na klinicznej, trzymam za Was kciuki i czekam na relacje.
Dada chodziłaś na tą SR w końcu czy zrezygnowałaś?)
ja nie planowałam rodzić tam ale jestem chyba zmuszona na wage dziecka czy na kontrolę kardiologiczną -
juwelka wrote:Dada ja też chodziłam, na teorię na 17, a jak się zaczęły ćwiczenia to na 19;) Zadowolona jesteś? Ja w sumie tak - cieszę się że widziałam porodówkę, która w moich wyobrażeniach wyglądała dużo gorzej a tu taka niespodzianka - bo całkiem ładnie tam co nie? Swoja łazienka itp, wypas;)
to na patologi takiego bogactwa nie ma -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, moja Pola ma bakterie w moczu, czyli też wyszła z nimi ze szpitala, jak ja ehh..ma antybiotyk dożylnie i wenflon, dziś pękła jej żyła i wkłuwali się drugi raz
no ale zaczyna znów lepiej jeść i przybiera na wadze, dobrze że już w pon podali jej leki na wszelki wypadek nie czekając do dziś na wynik posiewu, jak powiedzieli u takiego maluszka liczy się każda minuta i lepiej podać leki na wyrost niż czekać. Pobędziemy tu jeszcze min tydzień, chce mi się wyć, już mam dosyć szpitali..
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie. A wiec szyjka krótka, miękka, 1,5 cm rozwarcia. Zwolnienie dostałam do niedzieli. W poniedziałek mam zgłosić się do szpitala na kontrole. I zdecydują czy mnie zostawić czy za dwa dni mam przyjechać znowu na kontrole.
Powiedziała że jak patrzy na mój brzuch to ma wrażenie że mały fiknął i ułożył się pośladkowo z czego matka byłaby bardzo zadowolonaAle zobaczymy
-
Aha no widzisz to musiałyśmy sie mijać.ja ze zajęć zadowolona spoko.tylko na ostatnich nie mogłam byc gdzie było kapanie ...
Porodówki spoko tylko duszno tam jak cholera oby pogoda była brzydka jak przyjdzie ten moment.
A ja wlasnie zjadłam najgorsze świństwo co juz chyba z 2 lata nie jadłam zupka chińska ostra mowila do mnie w sklepie a teraz mam zgage........
-
nick nieaktualny
-
Aka81 wrote:Mamuśki dajecie smoczka? Stellka to straszny ssak. Jak nie mój cycek to piąstki i palce. Starsza była identyczna, ale zaparłam sie i smoczka nie dalam. A teraz mam ochote....
weronika nie chciała wiec jej nie zmuszaliśmy .u lekarza mieliśmy raz sytuację ja zachorowałam na ospę wiec nie mogłam pójść a wera poszła z bacię miała wtedy 3 miesiące i wizytę u kariologa , lekarz z opowieści słyszałam że był bardzo nie miły i powiedział mojej mamie czy nie może Pani dać smoczka (weronika była nie spokojna płaczliwa ) .moja mama na to to dziecka nie bierze smoczka i tu lekarz się zdziwi jak to ?!