Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gonia no to mamy podobne szyjki
a powiedz mi bo miałaś cewnik czytałam .. boli zakładnie ? da sie przeżyć ? jak sie funkcjonuje po tym ? bo mi coś gin o nim wspominała...
kurde tak bym chciała w pon przyjęcie, wt cc i koniec tyg do domu !!!!!
-
Mamuski karmiace: jak u was z sutkami? U mnie masakra... Maly w szpitalu jeszcze ssal co 30 min, strasznie mnie pokaleczyl. Tylko jedna polozna potrafila przystawic go tak, zeby przychwycil wiekszosc brodawki- maly ma malutka mordke a ja gigantyczne sutki. W efekcie ssie prawie tylko brodawke, bez otoczki. Inne polozne po wielu probach uznaly ze taki nasz urok. Tylko urokiem nie nakarmie malego a powoli przestaje wyrabiac z bolu...
Zyrcia ty tak mialas chyba, co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:19
-
Nieukowa, a kapturki? może to by coś dało?Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Aghata smaruje Purelanem.
Tez mam strupy na 1 piersi juz, na szczescie jak karmie na lezaco to druga piers prawie nie obrywa- boli ale bez strupow poki co. Mam plan awaryjny, jesli mi polozna nie.pomoze, zeby karmic 1 dzien tylko z tej lepszej strony i laktatorem dzialac z druga, to moze troche sie zregeneruje. -
Nieukowa mnie mała kaleczyła i jak pewnego razu ulała moja krwią to zaczęłam się bać. Wydaje mi sie ze to tak jest na poczatku dopóki sutki sie nie przyzwyczają bo juz jest leniej. Może spróbuj łapać otoczkę w dwa palce wskazujący i środkowy i wkładać dziecku do buzki, ja tak robię z jedną piersia bo druga jakos bardziej jej pasuje i dobrze łapie
U nas osłonki na nic się zdały, pieniadze wyrzucone w błoto. Mala nie chciała tego ssać. A jak trochę ssała to nic nie leciało. Moze przeczekaj ten moment kryzysowy, będzie lepiejNieukowa lubi tę wiadomość
-
Nieukowa właśnie używam ...
W zasadzie od rana mam jakieś skurcze nie regularne, teraz są bardziej.
Już trochę bolą ... Zobaczymy. Jak bedą średnio co 5 minut to chyba pojade.
Byłam dziś w szpitalu, mogłam zostać ale nie chciałam. Tzn. Powiedziałam ze zjem dobry obiad i wrócę jutro z rana, ale chyba nie doczekam do jutraNieukowa, karolina0522, Z., Finezja, Dongina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny szybkich porodow zycze..
Zyrcia zdrowka dla Leona..moj Szymek nie raz mial juz pobierana krew z glowki..az mi go zal..a jak bylismy w szpitalu to przez wenflon dostawal antybiotyk..a mial go na obu raczkach i obu stopkach..biedaczysko moje..
My dzis po neonatologu w piatek wazylismy 2720 a dzis 2920takze ladnie przybieramy.. Zoltaczka jeszcze trzyma ale karmiac piersia moze sie utrzymywac do 2miesiecy..
Smoka nie ssie poki co bo wypluwa..czesciej chce jesc i wieksze porcje.. Przystawiam go do piersi gdy tylko moge choc woli chyba odciagniete z butli
Co do szczepien to w szpitalu mielismy tylko zoltaczke bo gruzlice odmowilam bo bralismy antybiotyk..teraz 7lipca druga dawka zoltaczki no i potem musze wybrac jak bede szczepic.. Te 5w1 dla wczesniakow sa za darmo..ale cos nie przemawiaja do mnie..natomiast dowiedzialam sie ze z tych zwyklych poki co nie ma oczyszczonego krztusca..
hmm
Muniek a Ty jak szczepisz?bo tez masz wczesniaczka..
Lilianka sie odzywala?? -
Kochane - z radością informuje, ze nasza CaneCorso urodziła!!!! Córcia ma 3720 /55cm - dostała 9pkt. poród przez CC
karolinka85, agawera, Sista, Alorrene13, Inesicia, Nieukowa, lilly78, XxMoniaXx, .aś., karolina0522, zyrcia, dorcia8919, Z., Ania1704, Aka81, Gonia123, Finezja, nenette, Dongina, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Mamuski karmiace: jak u was z sutkami? U mnie masakra... Maly w szpitalu jeszcze ssal co 30 min, strasznie mnie pokaleczyl. Tylko jedna polozna potrafila przystawic go tak, zeby przychwycil wiekszosc brodawki- maly ma malutka mordke a ja gigantyczne sutki. W efekcie ssie prawie tylko brodawke, bez otoczki. Inne polozne po wielu probach uznaly ze taki nasz urok. Tylko urokiem nie nakarmie malego a powoli przestaje wyrabiac z bolu...
Zyrcia ty tak mialas chyba, co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 19:35
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Kochane - pytanie do mam stosujących karmienie mieszane - jak najczęściej wygląda harmonogram Waszego karmienia ... tzn co ile mm, co ile pierś/mleczko odciąniete i w jakich wielkościach ?
-
Dzwonilam na kliniczna na ip pani co odebrała powiedziała ze na stan teraz nie ma nawet pol miejsca powiedziala zeby zadzwonic rano po 10 bo wtedy moze lekarz cos poradzi co robic dalej((((((((
Troche babka mnie zdolowala bo wtedy co nie zalezalo mi na przyjeciu miejsca byly a teraz jak mi zalezy to miejsc nie ma i teraz nie wiem co zrobic jak miejsca faktycznie nie bedzie
-
Scintilla wrote:Kochane - pytanie do mam stosujących karmienie mieszane - jak najczęściej wygląda harmonogram Waszego karmienia ... tzn co ile mm, co ile pierś/mleczko odciąniete i w jakich wielkościach ?
bo czasem tak sie zdarza..choc zazwyczaj odciagam 60ml i tak co 3godz jje.. Choc teraz juz 60ml mu niestarcza..bo wklada lapki do buzi i niechce zasnac..wiec odciagam jeszcze ze 20ml i jest ok..
Wogole wczesniej go wybudzalam co 3godz.bo tak kazali,teraz budzi sie sam ale raz co 3godz,co 2godz.a dzis nad ranem minelo zaledwie 1.5h..i wez tu na szybko odciagnij mleko..a piersi bardzo niechce tylko sie denerwuje..leniuszek jeden..
Wogole wasze dzieciaczki same sie budza na jedzonko? Pewnie tak..bo z wczesniakami to chyba troche inaczej.. Staram sie nie przekraczac tych karmien co 3-3.5godz. Choc moze jak juz ma prawie miesiac czekac az sam sie obudzi?