Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Scintilla moj sie wlasnie napreza/napina az sie czerwony robi..
i tez niewiem co mu jest.. W szpitalu mowili ze tak przy kupie robi.. Jak bede u pediatry to spytam..niewiem moze to te kolki/brzuszek go boli?
-
Hej kochane! Od kilku dni nie udzielam się za bardzo bo tylko nakręcałam się na poród, a tu nic
Staram się więc myśleć o innych sprawach, przynajmniej do wtorku czyli do terminu. Dziś byłam na KTG i skurczy brak. Młody się tak wypycha że boje się że mnie na ostatniej prostej rozstępy zaakatują, nie wiem jak ta skóra daje radę.
Cane - gratulacje!!! Pewnie Cię trochę wymęczyli.. SN i CC w bonusie, ojjjAle masz już swoje Maleństwo to najważniejsze!
Alorrene - kciukam bardzo!
Mój małżonek właśnie ogląda w TV gimnastyczki artystyczne które pewnie ważą tylko co mój brzuch i jedno udo. Lepiej bym się czuła jakby oglądał jakiś film o słoniach lub hipopotamach
dorcia8919, Nieukowa, angel-84, gosi_a, Dongina lubią tę wiadomość
-
A1984 wrote:Mamusiom zazdroszczę dyskusji o karmieniu, kupach i gilach, mam nadzieję że niedługo dołączę, na razie jestem na innej planecie
A1984, agawera lubią tę wiadomość
-
Witam wieczorkiem
Co do karmienia, to ja mam zalecenie aby zaraz po karmieniu piersią dawać mm, czyli tak jak robi Lily. Co prawda od wczoraj starałam sie dawać tylko pierś, ale dziś sprawdziłam na wadze i Olga od niedzieli nic nie przybrała. Zatem wracam do zaleceń, po każdym karmieniu cycem bedzie dokładka mm 60ml.
Monia - u mnie po CC ZZO, M. był ze mną tylko przez chwile pod sala operacyjna juz po zabiegu. Dali mi na chwile Olgę na pierś i M. przy nas stał. Trwało to moze kwadrans. Potem zawiózł mnie z pielęgniarka pod sale pooperacyjna i tam juz nie mogł wejść. Za to po umyciu i przebraniu Olgi, mogł sobie z nią siedzieć przez godzine.
My dziś wycieczka do Tychów, obiad u rodzicow. Po obiedzie Olga spacerek z dziadkami, a my mieliśmy 1,5h dla siebie. Po spacerze Olga spała tak twardym snem, ze karmić sie nie chciała. Teraz spi juz od ponad godziny, wykąpana i nakarmiona.
CaneCorso - ogromne gratulacje !!! Duzo duzo zdrówka i samych radości z macierzyństwa !!!A1984, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się wieczorkiem
U mnie w dalszym ciągu brak gotowości do porodu :'( wie,że termin na dziś i mam jeszcze trochę czasu ale boję się,że będą mi chcieli wywoływaćza dwa- trzy dni mam ponownie stawić się na ktg.
CaneCorso serdecznie gratuluję
Alorrene trzymam kciuki, aby akcja porodowa rozkrecila się
-
Ja wstałam dzisiaj o 12, a już jestem tak padnięta, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Termin z usg na jutro. Umieram z ciekawości. Nie chce żeby się urodziła 19. Nie podoba mi się ta data xD dobranoc dziewczyny.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Monia,
Założenie cewnika nic nie boli.
ale po założeniu miałam skurcze co 3 min przez 1,5 h, bolało strasznie.
Rano założyli o 9, a przestałam mieć masakry czne skurcze ok.13.
Ogólnie cały dzień skurcze, tylko juz mniej bolesne.
Ajjjj my kobietki musimy się namęczyć.
Jutro ostatnia próba oxy o 6 rano, jak nie pomoże to cc
-
Monia dopiero przeczytalam twoje pytania: po porodzie u mnie bylo ok od poczatku- szewki tylko na tej delikarnej skorce w kierunku odbytu- lekko nieprzyjemnie ciagna ale zero bolu. Wiekszosc kobiet bierze w 1-2 dobach po porodzie przeciwbolowe na noc na naciete/ popekane krocze, ja nie musialam. Jedyny uszczerbek na samopoczuciu to hemoroid- spuchl i wylazl od parcia, ale w szpitalu mozna prosic o czopki i masc.
Ten rumien jest dziwny, bo zaczal sie chtba wraz z porodem... Maly od kiedy go dostalismy wytartego juz to mial. Potem sie powiekszyl i teraz smarujemy kremem, efekty sa chociaz poki co marne. Debatowali nad ttm pediatrzy z porodowki a potem moj tesc z kumplami na swoim oddziale pediatrycznymnormalnie konsylium. Jedyna rada- z czasem przejdzie a do tego czasu smarowac. To nie jest na pewno alergiczne, tylko reakcja skory twarzy malucha na moja skore i naturalne bakterie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 00:07