X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za odpowiedz bo już się martwiłam ze to krwawienie takie skąpe, ale mimo wszystko zapytam jeszcze położnej jak do nas przyjdzie na druga wizytę.

Opisze wam jak wyglądał mój poród:) od 2 tygodni leżałam na patologi i co dziennie słyszałam skurcze się piszą badania ok wiec czekamy.
    Zaczęło się śmiesznie przyszedł mój lekarz kolo 1 wziął mnie na badanie i mówi ze czekamy do terminu bo wszystko ok. Przyjechał mój mąż i wyszliśmy do parku przy szpitalu oczywiście zgłosiłam położnej. I tak siedzimy na tej ławce i tak czuje takie niewielkie upławy i z każda chwila coraz większe mowie do męża ze trzeba wracać. wstałam i pociekło mi po nogach zanim wróciłam to się już lalo jak nie wiem :)
    Na oddziale oczywiście lewatywa i cały wywiad ktg, a skurczy nie ma, pojawiły się po godzinie ale słabe podłączyli mi oksytocynę skurcze się nasiliły i to bardzo. O godz 18 rozwarcie na 3 palce, o 21 rozwarcie na 3 palce, a skurcze nie do wytrzymania. Przed 22 zadzwonił mój lekarz, przyszła jego koleżanka która miała dyżur na ginekologi i lekarze co mieli dyżur na położniczym i stwierdzili ze dziecko ma wgłobienie na główce bo szyjka się nie rozwarła a mała napierała i to mocno, stwierdzili ze jak przez pół godziny nic się nie zmieni to zrobią cc i tak się stało. Dzieki bogu zrobili mi ta cc bo rożnie mogło być w dokumentacji mam napisane ze cc wykonali ze względu na niewspółmierność porodowa.

A1984 lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie planu porodu nie miałam i nikt o to nie pytał.,

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cesarka to chwila moment i Izia byłą na świecie pierwszy wrzask cudowny mała śliczna. Oczywiście płakałam jak bóbr ze szczęścia. Na pooperacyjnej sali leżałam do rana pod wszystkimi aparatami jeszcze coś porobili z wenflonem czuje takie mokre, pytam położnej ze to chyba kroplówka cieknie, okazało się ze miałam jakiś trójnik przy wenflonie i on był nie dokręcony i krew z żyły mi ciekła przebierały mi pościel wytarmosiły mnie jak wiem. Pierwsze wstanie nie było takie złe po 12 godzinach bo nie mogłam się doczekać chciałam już do mojego dziecka. Po prysznicu z mężem czułam się jak nowy człowiek niebo a ziemia i później już coraz lepiej bo nie było problemu z lekami przeciwbólowymi.

Problem do tej pory mam z karmieniem ale to tak jak większość z was przystawiam ale jeszcze dokarmiam mm. Z obu piersi ściągam laktatorem 20ml, ale z każdym dniem jest coraz lepiej.

A po cholestazie mała Izia nie miała nawet żółtaczki i jest super zdrowa pannica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:02

A1984, Finezja, nenette, lilly78, karolinka85, Z. lubią tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ksiazkowo...zastanawiam sie co ten Antek tak wyje przy cycu, piersi miękkie a tu przecież 6 tydzień sie zaczął a wraz z nim kryzys laktacyjny. A ja dzisiaj zgrzeszylam...w. naszym mieście otworzyli knajpe z prawdziwymi hamburgeeami ze swierzutka wołowina i zjadlam takiego...pewnie mały jutro będzie sie wyginal...oby nie.

A1984, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny polecam felmatiker, wypiłam i z 50 ml sciagnelam 70 ml

nenette lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreene - ogromne gratulacje !!! Nareszcie masz swojego Króla Edwarda :):):) Duzo duzo zdrowia i szybkiego powrotu do domowych pieleszy !!! Czekam na zdjęcie Edzia i napisz jak doszło do CC.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja Wam dziewczyny zazdroszczę, tak pozytywnie...
    też już chcę...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dada nie chce. Jakos 7 dni do terminu, ale mysl ze przez kolejne miesiace i lata bede musiala sie maksymalnie zgrac z dzieckiem przygniata mnie. To moje ostatnie dni wolnosci. Nie ogarniam tego. Nie bedzie wyjscia do sklepu kiedy chce, nie bede mogla spac i odpoczywac kiedy chce, ogladac czegos fajnego w takich a takich godzinach, czytac, relaksowac sie w dwolny sposob, wyjsc ze znajomymi czy nawet zaprosic ich do siebie, itp. Jakos nie wyobrazam sobie tego co robia obecnie dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:51

A1984 lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Dongina, też mam czasem takie myśli. Teraz sobie leżę z kryminałem na kanapie, nikt nie placze, nie chce jeść, żadnych kup itp ;-) ale ja się czuje trochę jak przed matura, chce mieć to już z głowy. Chce wiedzieć ze moje dziecko jest już po tej stronie cale i zdrowe, stresuje mnie trochę to czekanie na poród...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usłyszałam trzask w pochwie, wstałam i lecą moi wody ;)

Są czyste :) Posiedzę trochę w domu i jadę do szpitala :)

XxMoniaXx, A1984, Gosia82., .aś., agawera, Finezja, dorcia8919, nenette, karolinka85, Z., Aka81, Scintilla, Nieukowa, Inesicia lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina ja mam 5 letnie dziecko, przy którym śpię kiedy chce, wychodzę z nią albo sama gdzie chce, do sklepu do znajomych a ze przeważnie to.nasza rodzina w naszym wieku tez juz z dziećmi, wiec Mają jeździ z nami i tak było od początku. A nawet.na samym początku było lepiej jak Majeczka była mała bo spala, obok w pokoju a my ze znajomymi u nas albo u nich. Wiadomo, że jest inaczej i ma początku ciężko się przestawić tym bardziej, że to Cie boli pobporodzie, tu coś z mlekiem tam kupka nie taka, a tu Gil, wieczne przeziębienia ale potem już jest dobrze i nie wyobrażasz sobie innego życia i jest myślisz o kolejnym.dziecku i ja teraz tez nam takie myśli jak Ty hehe bo Mają taką duża niby iwszystko mogę robić, ale nie można dać się zwariować i nie dokona podporządkować się nowemu członkowi rodziny bo by się zwariowalo. Wszystko się da i za parę lat będziesz miło wspominać te pieluchowe czasy jak Ci nagle taki 5 latek.powie " jestem wykończona, a czemu Majeczko? Bo traktujące mnie jak maszynę,? Mam robić to, sramto,owamto"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 23:06

nenette lubi tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki, czemu.mi nic nie peka, nie leci, trochę się zaczynam stresować bo nie chce przenosić, boje się zielonych wód i innych problemów. Mąż się pyta i co urodzisz kiedyś, powiedziałam, że jutro.. A dziś znowu to samo. Stawianie się macicy juz mega nie przyjemne bo boli mnie wtedy pęcherz, ucisk mam.na kości i wrażenie, że Jas mi grzebie rękami tam nisko. Przy tym skurczu tez mi się wydaje, że zaraz mi wody odejdą bo.ucisk jest straszny. No ale tak to nic więcej.

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super, szybkiego i bezbolesnego porodu :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - spokojnie, wszystko jest kwestią zorganizowania :) Wczoraj, kiedy Olga miała 7 dni, została z babcia na spacerze prawie dwie godziny, a my mieliśmy czas dla siebie. Oczywiscie mozemy sie dostosować do dziecka, ale tez dziecko moze dostosować sie do nas. Nie mam powodów do narzekań (nie zapeszam), Olga ładnie spi, je juz prawie wyłącznie mojego cyca, jest grzeczniutka. Miałam podobne przemyślenia jak Ty. Tydzien przed porodem wpadłam w panikę, ze tak szybko w nasze Bieszczady nie pojedziemy, bo nie wejdziemy na Połoniny, a nie kręci nas łażenie po zaporze na Solinie. No i w szpitalu poznałam dziewczynę, która wchodziła z dwójka dzieci na połoniny (2 lata oraz 6 miesiecy). Teraz planuje juz w głowie kolejna majówkę :):):)

Gosia82., A1984, Nieukowa, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkrotce sie chyba doczekamy wszystkie ;)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... a myślałam, że tylko ja tak mam i nie chciałam się dzielić moim "egoizmem" xD też mnie przeraża, że skończy się samowolka.

Widzę, że kolejne rodzenie zbiorowe :D Powodzenia!!!

A ja mam pytanie... liczyć skurcze które nie bolą?

nieukowa, o co chodziło z tą łydką przy porodzie? miałaś skurcze łydki czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 23:30

A1984 lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wody lecą sobie powoli! jak narazie nic nie boli!!!!

zrobiłam kanapki dla M. siedzimy i czekamy..

A1984, dorcia8919, karolinka85, Z. lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:34

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powodzenia!!! Mam nadzieję, że będę następna :)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powodzenia!!! Zabawne musi być usłyszeć taki trzask :D

zgadzam się ze dziecko musi dostosować się w miarę możliwości do życia rodziców. My chcemy wyjechać z Młodym w sierpniu na dwa tygodnie na kaszuby a potem pod koniec września samochodem do Toskanii, no ale to tylko plany, życie zweryfikuje ;-) ale trzeba próbować!

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ