X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Mała waży 3,5 kg, wszystko pięknie. Nie badał mnie ręcznie tylko USG i KTG. Na USG wszystko super, a KTG mam do powtórki za godzinę, bo Zuzka spała w najlepsze. Mam nadzieję, że będzie lepiej na następnym badaniu :)

Skurczy nie było, więc u mnie chyba też nie będzie porodu w najbliższym czasie. Podobno dla maluchów najlepiej jak wychodzą po skończonym 39 tyg. Zobaczymy :)

dorcia8919, Nieukowa, nenette, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pojechałam do redłowa bo tam miejsc przyjęli mnie i jestem juz w pokoju i sobie lerzakuje na IP zrobili usg waga 1800 wiec nie wiem co myśleć

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.8kg? Ooo matko.... A co lekarz powiedział na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany a wcześniej na USG bylo chyba ok. 2450 ? A tu 1800?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za wsparcie! Ja bym nawet walczyła z tym laktatorem ale tu na Madalińskievo nawet nie mam go jak wysterylizować, wypatzanie wrzątkiem o razy dziennie w warunkach polowych jest ciężkie.
    Generalnie olewam cycka, teraz walczę żeby ona jadła w ogóle, dziś zjada po 30ml na porcję :(:( a co lekarz na to? Cyt: "to co ja mam pani poradzić na to"....+ że sondą jej nie podadzą, bo to za duże dziecko..to lepiej je zagłodzić?! Jestem na skraju załamania, wypisać się nie mogę, a nic nid pomagają nam :(:( dramat...

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ale po usg podjęli juz decyzję co dalej, bo nawet jeżeli usg zle pokazuje wagę to chyba powinni jakoś zareagować, zrobić szybko cc bo chyba jak były wcześniej jakieś jaja z ta waga i podejrzewali, że coś jest z przepływomi to chyba tego tak teraz nie zostawia. Powinnaś trafić na kliniczna jeżeli tam dwa razy leżałas i wiedzą już co i jak a tu aby Cię nie olali.

• agawera Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem mam już dość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na klinicznej stwierdzili nie ma miejsc i mam dzwonić aż będzie
    A co będą robić to nie mam pojęcia

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia , dzięki. A powiedz, budziłaś też małą na karmienia czy tylko kiedy sama wołała o jedzonko? :)

Karolinka to mnie trochę uspokoiłaś, tylko ze spacerami jeszcze musimy poczekać bo pogoda obecnie nie sprzyja :) No wiec jakoś musimy przeczekać tą żółtaczke, najważniejsze że to nic groźnego dla maluszka.

karolinka85 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera .... mam nadzieję, że szybciutko podejmą właściwą dla Was decyzje!

Mąż mi właśnie przywiózł wypożyczony Laktator Medela Lactima ... zajmuje kawał miejsca i wygląda jak skrzynka na narzędzia... kiedy podłączyłam pod obie piersi naraz poczułam się jak krówka .... ale po 15 minutach bo tyle mam ściągać udało się uzyskać 60ml!!!- jak na mnie to b. dużo. Jest cichutki .... mam nadzieję, że wspomoże moją laktację - jeśli nie to chociaż pozwoli dostarczyć małej tego najwartościowszego pokarmu z pierwszych tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 18:01

Finezja, karolinka85, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette - współczuję, że masz do czynienia z takimi lekarzami, trzymam kciuki aby Pola nabrała apetytu i wszystkie problemy odeszły.

Agawera - to na pewno jakiś błąd, to raczej nie możliwe aby była taka różnica w pomiarach i to w różnym czasie. Może teraz przyjmą Cię do tego pierwszego szpitala, żeby to zweryfikowali? Trzymam kciuki, abyś szybko czegoś się dowiedziała, albo żeby jakiś inny lekarz zrobił badanie !

nenette lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera, a czemu nie pojechałaś na tą kliniczną? przecież przez telefon to oni na pewno wszystkich zbywają, bo co za problem powiedzieć do słuchawki "sorry nie ma miejsc".

Współczuję, że musisz przechodzić przez to wszystko i nie dziwię się, że masz dosyć.

Dziewczyny, o co chodzi z tym wybudzaniem dziecka? Nie rozumiem jaki w tym cel? Żeby dziecko było rozdrażnione do karmienia? Jak się obudzi samo godzinę czy dwie później to już się tragedia stanie i umrze z głodu? Nie rozumiem pediatrów. Może mi się po porodzie to wszystko poprzestawia, ale chyba po to na wieczór mleko jest bardziej sycące żeby dziecko mogło się "wyspać", a nie żeby je zrywać jak smacznie śpi.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine, już teraz nie budze, bo sama budzi się dość regularnie co 2,5-3 godziny. W szpitalu faktycznie musialam budzić bo by spala więcej a zale zalezalo mi na przyroście wagi.
    Też bym chętnie pochodziła na spacer mi ale od 2 dni odpusvilam bo pogoda nijaka. Na razie byliśmy tylko w sb, nd i pon :)

A jeszcze mam doWas pytanie. W sobotę chciałabym wyjść na mniej więcej 1,5 godziny. Akurat boje się że Majka się obudzi i będzie głodna więc odciagne mleczko, żeby mąż podał. Czy jak będę podawać od czasu do czasu butelkę to nie odzwyczaiodzwyczai się od piersi? No i najpierw chyba zrobię próbę czy w ogóle umie jeść z butli.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rodze. Po przyjezdzie do szpitala skurcze zrobily sie regularne. Teraz sa co 2-3 min. Czekam na decyzje co dalej bo Mala wazy ok 4300g

angel-84, nenette, Ania1704, dorcia8919, Z., karolina0522, Scintilla, Nieukowa, karolinka85, Inesicia, gosi_a, Sista, Dongina, lilly78, Alorrene13 lubią tę wiadomość

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    agawera, a czemu nie pojechałaś na tą kliniczną? przecież przez telefon to oni na pewno wszystkich zbywają, bo co za problem powiedzieć do słuchawki "sorry nie ma miejsc".

Współczuję, że musisz przechodzić przez to wszystko i nie dziwię się, że masz dosyć.

Dziewczyny, o co chodzi z tym wybudzaniem dziecka? Nie rozumiem jaki w tym cel? Żeby dziecko było rozdrażnione do karmienia? Jak się obudzi samo godzinę czy dwie później to już się tragedia stanie i umrze z głodu? Nie rozumiem pediatrów. Może mi się po porodzie to wszystko poprzestawia, ale chyba po to na wieczór mleko jest bardziej sycące żeby dziecko mogło się "wyspać", a nie żeby je zrywać jak smacznie śpi.

Też tak uważam i dlatego nie budze. Jak jest głodna to i tak się obudzi. No ale pod warunkiem ze dziecko jest zdrowe i ma Odp wagę. Jeśli ma nie taki przyrost wagi,albo jest malutkie, albo ma żółtaczkę i najchętniej by tylko spalo to niestety trzeba wzbudzać.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymam kciuki za szybki poród

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś mi kazali karmić nie rzadziej niż co 3 godziny ze względu właśnie na tą wysoką bilirubinę którą poza fototerapią, można zbić kiedy maluch duże je i często się wypróżnia. A że takie dzieci są ciągle senne i dużo śpią to czasem trzeba budzić :) oprócz tego mieliśmy spory spadek wagi który trzeba nadrobić

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ur moja znajoma zrobili jej cesarkę bo na usg pokazało 4200 a ur się 3350.... Trochę przesada taki błąd co...

Ja wlasnie dostałam kanapę i siedzimy z Leonem jak króle :)

Agawera i co mówią? Bedą coś robić czekać czy co?

Finezja lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziś zauważyłam na wkładkach i papierze trochę śluzu - trochę takie białko jaj kurzego.. jak myślicie czy to jakaś przepowiednia ????

Agawera, oni to Cię stresują tą wagą. Sami do końca nie wiedzą, pamiętaj, że pomiary do końca nie są prawidłowe. Trochę duża ta różnica.

Patrycja - trzymam kciuki :)

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to trzymam kciuki. Dada mi teraz w szpitalu zmierzył i powiedział ze 3850 trochę się przestraszyłam a zapytał mnie ile miał na ostatnim usg, powiedziałam, że 3300 i tego się kazał trzymać, że do 4 nie odciągnie. Nic nie kumam. To może unię tez niech pokaże 4300 i będzie cc :-) dziś słabo się czuje teraz mam jakieś bóle brzucha, co chwile mi twardnieje macica, boli kręgosłup. Popłakała bym sobie no do kitu

‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ