X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko ja tez miałam skurcze !
    Trzeba jechać ! :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale się dzieje!!! Dziewczyny powodzenia Wam życzę!!!

U nas cisza...

Scintilla - to dopiero pierwszy tydzień! Głowa do góry :)

Edzio przystojniak mały - super imię!

Scintilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 Edward świetny, ty kwitnąca:)
    A1984 to milion % poród, ale fajnie ze pomiedzy skurczami faktycznie mozna odczuc ulge. Kurcze nie wyobrazam sobie tego bólu:/
    A ja jestem jakims mutantem. Własnie wrocilam z ktg. Malutka super, a mi w odstepie co 10 minut zapisały sie 3 skurcze o sile 100. No fajnie tylko ze ja kompletnie niczego nie poczułam, nawet spięcia macicy. Ale z tego co sobie przypominam, ktoras nasza mama tez tak miała. Marzę o takim porodzie, ha ha ( juz widze siebie na fotelu z, jak to sie mówi, fają w zębach i whisky w drugiej ręce czekając na plum;) :) :)

Scintilla no właśnie ciekawi mnie tez ta moja organizacja dnia. W pracy wszyscy biora mnie za tytana organizacji, w domu troche gorzej:), a z malutka to ja juz nie wiem:) Dobrze, ze maz bedzie ze mna w domu przez 2 miesiace:)

Scintilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na sali porodowej, skurcze co 4 minuty

Melia, dorcia8919, Scintilla, Nieukowa, angel-84, .aś., Inesicia, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - 2 miesiące? Jak super! A ja się cieszę, że mój zostanie ze mną 2 tygodnie... Ja jeszcze na żadnym KTG nie byłam... Ciekawa jestem co się dzieje u mnie, bo też nic nie czuję :( A jutro termin...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 modle sie zeby cie bardziej juz nie bolało. Pewnie bedzie czesciej ale nie mocniej. Jednak to czesciej moze wydawac sie mocniej. Oby bylo jak jest:) Kciukam mocno

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia my jestesmy belframi, moj maz wstrzelil sie dokladnie w 1 dzien po zakonczeniu roku szkolnego dla mlodziezy:) Miał cela jak nigdy:) Smiejemy sie, ze nasza mała to typowe dziecko nauczycieli. :)
    Melia dobrze ze nic nie czujesz, w sensie bóli. Po co nam to ? Porod boli wystarczajaco i lepiej zbierac sily na finisz niz tydzien wczesniej umierac na kanapie:)

Melia, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za rodzące :) już się nie mogę doczekać nowych bobasków :D nie długo nasze forum zamieni się w rozmowy kupkowe i zapomnimy o narzekaniach o przenoszeniu i skurczach :D

A teraz doradźcie mi coś bo umrę jeszcze dzisiaj -_-

Od tygodnia mam ten ucisk po lewej stronie od miejsca wkłucia ZZO...
    Chodzę kulawa, już prawie w ogóle nie mogę stanąć na lewą nogę. Paraliżuje mnie ból, ale jak tam się macam nic nie boli, jak leżę, siedzę też, tylko jak stąpnę na tą lewą nogę. Wczoraj z Leonem na siedząco schodziłam po schodach, bo bałam się, że z nim zlecę. Z dnia na dzień jest gorzej, chodzę jak dziadzisko i już nie wiem co robić.To jest jakieś powikłanie po ZZO?
    Tylko kurcze Radek ciągle w pracy nawet nie wiem jak mam iść do lekarza i do jakiego :/

• Muniek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super,relacje na żywo :-)
    Agata do szpitala i to już,kobieto bo ty w domu urodzisz :-) jeżeli już tak boli to na pewno rozwarcie masz już spore :-)

Dongina to fakt między skurczami jest bosko,ale im bliżej zobaczenia się z bobasem tym te przerwy są krótsze. Fakt,tego bólu nie można sobie wyobrazić trzeba to przeżyć :-) ale da się i to najważniejsze.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny kciukam :-)

Karolinka, Nenette jak tam u Was karmienie? U mnie nadal piersi plus butelki modefikowanego, już chyba tak zostanie.
    Kasika od wczoraj przed kazdym karmieniem daje piers..nawet z 15-20minut sobie ciumka.. Wczoraj przed 24 dalam mm bo nie sciagnelam swojego bo drzemnelo mi sie a potem juz nie bylo czasy bo glodomorek sie domagal..ale wczesniej sobie pociumkal.. W nocy sciagalam swoj +piers najpierw..
    Nie moge polegac na samej piersi nawet gdybym co 2godz.mu dawala bo niewiedzialabym ile zjada..no chyba ze mialabym wage i wazyla go codziennie wtedy bym widziala czy przybiera prawidlowo.. Bronie sie jak cholera przed tym mm..wiem ze nie jest zle..bo inne dzieci jedza i zyja :) ale z racji ze to wczesniaczek to chcialabym mu dac to co najlepsze..
    Pije 2razy dziennie fameltiker..chyba dorzuce tez jakas herbatke na laktacje..no i wiecej moze posilkow w mniejszej ilosci..
    Tylko co jesc..by mu nie zaszkodzic??! Bo dosyc czesto sie napreza i marudzi..niby kolki to nie sa bo nie placze dluzszy czas tylko pomarudzi chwile i sie uspokaja ale mi sie wydaje ze cos go boli.. Kupy robi czesto i sa normalne jak przy kp..wiec raczej jest ok..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia wg mnie to jakis ucisk na nerw. Skoro nie mozesz tego rozchodzic to musisz przeswietlic ( tomografia?) i do nuerologa. Nie mozesz byc kulawą matką:)
    Dobra ide pisac raporty i grzebac w excelu:/ Nie chce mi sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlaczyli oxy! Czekamy na efekty.

gosi_a, dorcia8919, Gosia82., Biedroneczka83, karolinka85, Scintilla, angel-84, Z. lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    na początku życzę powodzenia wszystkim skurczującym. Oby szybko poszło i żebyście wkrótce przytulały swoje maluszki.

Mamusiom życzę pełnych mleka piersi (oczywiście tym, które tego by chciały) i zero wyrzutów przy karmieniu MM.

Ja mam ogólnego doła, choć sama nie wiem czego chcę, bo z jednej strony frustrujące jest to, że nie mam żadnych skurczy i nie zapowiada się na poród w najbliższych dniach, a z drugiej strony chcę iść z mężem na ślubowanie 25.06.
    Muszę się przestawić, że najlepiej jak się mała urodzi w terminie czyli 27.06. Nie smęcę, bo humor kiepski.

Trzymajcie się dziewuszki!

karolinka85, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest już na świecie urodzona a przez cc 2400g i 49cm chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:57

Sista, gosi_a, dorcia8919, Ania1704, XxMoniaXx, karolinka85, Scintilla, Marcia86, Finezja, Melia, nenette, .aś., karolina0522, Alorrene13, Joasia:), Inesicia, lilly78, Muniek, Dongina, Z. lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia chyba nie ma sie co nastawiac ...bo najgorsze sa rozczarowania.byc sobie w tej ciazy i tyle :) ja swoje podejście zmieniłam w zeszły piątek i jest mi z tym dobrze :)

Dzis ide na sushi z moja kuzynka tez w ciazy takze śmieje sie ,ze klientki idealne surowego nie mogą a na sushi sie pachaja ;)
    A jutro ide do kina i zamawiam największy popcorn :) mam nadzieje tylko ,ze Leon wytrzyma ten hałas bo on na kino ogolnie wrażliwy jest :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera no gratulacje, widzę, że dobrze się stało, że do Redlowa

• Dada Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera super gratulacje ,a za ta wczorajsza wagę to powinni w łep dostac .

Pisz co i jak ,jak sie da :) całusy dla Zoskii

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja, dzien porodow.na litere A!

Agawera gratulacje przeogromne, malutka tycia, ale i tak lepiej niz w ostatnich pomiarach...
    Agata, As, Ania kciuki zaciskam z calych sil!

Alorren przepieknie wygladasz ty i Edzio!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:14

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera - ogromne gratulacje !!! Nareszcie masz swoją wyczekaną Zosię :) Duzo duzo zdrówka dla Małej Księżniczki i dla Ciebie !!! Teraz widać jak bardzo niedoszacowane było wczorajsze USG. Buziaki xxx

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera, gratulacje!

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ