Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba pojadę gdzieś polazic z Mają dzień wcześniej lazilam po leroyu, może ikea bo duża. Na 13 jadę do swojej gin aby posłuchać serduszka bo od soboty jej nie ma i powiedziała, że chce być spokojna na urlopie, mam tylko nadzieje, ze mnie nie skasuje bo tydzień temu przecież byłam u niej.
-
U nas z kolei swieto
Pierwsze werandowanie, no i odpadl kikutek
Co do laktacji polozna polecila mi jednak kapturki i zdzialaly duzo. Z jednej piersi karmie bez bolu, a druga musze wygoic wiec sciagam lakratorem tak przez najblizsze 3 dni. W obu piersiach mam w sumie jakies 120ml w tej chwili wiec elegancko, a maly zjada szacunkowo z 80-90. Dlatego podaje mu do zera te piers w kapturku a potem dopajam odciagnietym z butli... Reszte ktora zostaje zamrazam w woreczkach na lod, zeby w weekend dac tatusiowi pokangurowac z karmieniem i zeb mogla wypic piwko
U mnie jedyna butla ktora ma sens to tomee tippee, bo ma szeroki smok i najbardziej przypomina moja wielka brodawke. Z innych maly nie chcial pic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:21
dorcia8919, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki,
Za Brzuchatki na A., kciuki mocno zaciśnięte !!! Piatek to super dzien na porod, a do tego pogoda w sam raz na szpital:)
Aloreen - ślicznie wyglądacieSzybkiego powrotu do domu !!
U nas noc spokojna, po karmieniu o 21, pobudka o 3 i 7. Rano, przy pielęgnacji pępka, odpadł kikutNiestety, zbyt szybko pochwaliłam swoje sutki, bo od wieczora bolą. Potraktowałam je Purelanem, zobaczymy co zdziała. W razie czego mam jeszcze plastry na obolałe sutki Mepilex. Dostałam od koleżanki, której pomogły jak Purelan juz nie dawał rady.
Jak długo mozna chodzić ze szwem po cc? Bo tydzien od zabiegu minął w środę i sie zastanawiam jak długo z nim chodzić mogę. Chyba powinnam po południu podjechać do mojego gina.
U nas zimno i pada, spacery wiec odpadaja. I chyba w domu mamy zimno, bo Olga ma czkawkę co godzine.
Miłego dnia Mamuśki i Brzuchatki !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:26
dorcia8919, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgawera - gratulacje!!! Mam nadzieje, że z Zosią wszsytko ok i niedługo ją dostaniesz
Faktycznie dzień porodów na M!
Dziewczyny - powiedzcie czy macie specjalne kosze na pieluchy? Zastanawiam się nad kupnem, ale nie wiem w sumie czy nie jest to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Z drugiej strony nawet przy częstym wyrzucaniu pieluszek obawiam się że mój pies (a mam psa olbrzymiego) może bardzo gustować w rozkoszowaniu się zapachem... -
Dorciu niestety Lilianka chyba nikomu kontaktu nie zostawila... Ostatnio widzialam film o operacji prenaralnej spina bifida, czyli tej wady co ma malutka Lilianki... Zmrozilo mnie do szpiku kosci jak bardzo powazna jest ta wada i jak zle sa rokowania
tez sie bardzo martwie o nia i jejl coreczke, chociaz mam nadzieje ze jednak wszystko skonczylo sie najlepiej jak moglo.
..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:41
-
Nieukowa szybko odpadł kikutek
Fajnie, że z laktacją wszystko w porządku. Ja też mam zestaw tomee tippee więc zobaczymy jak sprawdzi się u mnie. Choć po ciuchu liczę, że nie będzie mi za szybko butla potrzebna
gosia musisz olać te telefony. ja zawsze odpowiadam no jeszcze się turlam, ale spokojnie mam czas i jak urodzę na pewno dam znać. I w sumie mam spokój. więc głowa do góry.
Sprawdziłam sobie 1 stronę i zostało nas malutkoZaraz każda będzie rozmawiać o karmieniu, przewijaniu itp a my będziemy tylko grzecznie słuchać
ale dobrze, dziewczyny nabiorą wprawy będziemy miały więcej cennych rad
-
Nieukowa wrote:Dorciu niestety Lilianka chyba nikomu kontaktu nie zostawila... Ostatnio widzialam fi o operacji prenaralnej spina bifida, czyli tej wady co ma malutka Lilianki... Zmrozilo mnie do szpiku kosci jak bardzo powazna jest ta wada i jak zle sa rokowania
tez sie bardzo martwie o nia i jejl coreczke, chociaz mam nadzieje ze jednak wszystko skonczylo sie najlepiej jak moglo.
..
Kurcze szkoda, bo mnie samą zastanawia jak się trzymają i co się u nich dzieje. Mam również nadzieje, że jednak wszystko skoczyło się dużo lepiej niż było przewidziane. Zostało nam 3mać kciukasy i czekać na info. -
gosi_a wrote:Hej Dziewczyny,
na początku życzę powodzenia wszystkim skurczującym. Oby szybko poszło i żebyście wkrótce przytulały swoje maluszki.
Mamusiom życzę pełnych mleka piersi (oczywiście tym, które tego by chciały) i zero wyrzutów przy karmieniu MM.
Ja mam ogólnego doła, choć sama nie wiem czego chcę, bo z jednej strony frustrujące jest to, że nie mam żadnych skurczy i nie zapowiada się na poród w najbliższych dniach, a z drugiej strony chcę iść z mężem na ślubowanie 25.06.
Muszę się przestawić, że najlepiej jak się mała urodzi w terminie czyli 27.06. Nie smęcę, bo humor kiepski.
Trzymajcie się dziewuszki!
Właśnie tak ! Nastaw się na ten 27.06 +-3 dni i zaraz będzie lepiejJa przez swoją skrócona szyjkę od miesiąca przekonana byłam, że ze 2 dni przed terminem urodzę no max w terminie, a to tak nie jest jak w zegarku, nastawisz na konkretną godzinę i dzwoni
Więc teraz odpuściłam, choć gdzieś styłu głowy pojawia się pytanie ...kiedy ?
Alorrene ślicznie się oboje prezentujecie !!!gosi_a lubi tę wiadomość
-
Allorene super wygladacie z Edziem
Agawera super ze juz po i ze wieksza waga Zosi.. Praktycznie jak u mojego Szymka..
Moj tez byl dogrzewany ale nie w inkubatorze tylko w tym wozeczku byl podgrzewany materacyk i synek sie grzal tak kilka dni..ale caly czas byl ze mna..
Dziewczyny rodzace..trzymam kciuki oby szybko Wam poszlo..Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Witam Kochane!!!
dawno mnie nie było bo kurcze brakuje czasu na rozrywki przy małej:) U nas dobrze rośniemy mamy już 2 tygodnie jemy bardzo dużo nie dość że odciągam pokarm bo mam mało chwytliwe brodawki i mała gryzie je okropnie to jeszcze dojadamy mmPochwale się moją księżniczką Oto moja Milena Anna, urodzona 04,06,2015r godzina 5,55 waga:3,970 sn 10pkt długość:56cm Poród trwał 6 godzin
EP!C, Finezja, Melia, dorcia8919, karolinka85, angel-84, Scintilla, Nieukowa, XxMoniaXx, gosi_a, .aś., nenette, Joasia:), Inesicia, lilly78, karolina0522, Dongina, Muniek, Z. lubią tę wiadomość
-
Agawera gratulacje !!! Bardzo się cieszę, że waga jednak się nie potwierdziła, szkoda że te pomiary aż tak odbiegają w wielu przypadkach od rzeczywistości, nie potrzebnie tylko stresuje, bo raz waga taka raz mniejsza i to aż o pół kilo w dół ;/ Może to wynik nie sprzętu tylko braku kompetencji osoby przeprowadzającej badanie?
Truskaweczka jaka śliczna córeczka i jakie włosy długie ! TYlko pozazdrościć 6 h porodu
gosi_a wrote:Dada wiem o tym, tylko to strasznie wkurza jak odbierasz dziennie po 5 telefonów z pytaniem rodzisz? ale masz skurcze? itp itd.
Gosia ja miałam tak samo, strasznie mnie zaczęły irytować smsy i tel. z nieustannymi pytaniami czy to już jak jeszcze było z 3 tyg do terminu. Ale po przeczytaniu posta Agaty i przemyśleniu sprawy zmieniłam zdanie o 180 st. Teraz mnie to cieszy bo to znaczy, że te wszystkie osoby mają mnie w swoich myślach i troszczą się jak tam sytuacja wygląda, poza tym z drugiej strony jakie to byłoby przykre jakby tak nikt nie podpytywał?gosi_a, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle tu się dzieję
Ja wróciłam ze szpitala zrobili KTG, Adanie ginekologiczne i USG wszystko dobrze do porodu daaaaleko. Mały się odwrócił i ciężko było go zmierzyć waga ok ok. 3400g. W środę powtórnie mam się stawić na KTG. A w niedziele 28.06 na rozwiązanie
Za wszystkie porody trzymam kciuki
dorcia8919, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Agawera - Gratulacje! ... mam nadzieję, że mała szybciutko się wygrzeje i dostaniesz ją do siebie!
Ciekawe jak dalej dzisiejsze akcje porodowe
Truskaweczka - mała słodka
Widzę, że jednak sporo z nas ma mniejsze lub większe problemy laktacyjne.
Pytanie do Mam tylko na MM lub Mieszanym - do przygotowania butli stosujecie jakąś określoną wodę - właśnie doczytałam, że są zwolennicy źródlanej (przegotowanej/lub nie) ... i zwolennicy przegotowanej kranówki jeśli jest dobra gatunkowo.Jak to wygląda u Was?Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Finezja wrote:Agawera gratulacje !!! Bardzo się cieszę, że waga jednak się nie potwierdziła, szkoda że te pomiary aż tak odbiegają w wielu przypadkach od rzeczywistości, nie potrzebnie tylko stresuje, bo raz waga taka raz mniejsza i to aż o pół kilo w dół ;/ Może to wynik nie sprzętu tylko braku kompetencji osoby przeprowadzającej badanie?
Truskaweczka jaka śliczna córeczka i jakie włosy długie ! TYlko pozazdrościć 6 h porodu
Gosia ja miałam tak samo, strasznie mnie zaczęły irytować smsy i tel. z nieustannymi pytaniami czy to już jak jeszcze było z 3 tyg do terminu. Ale po przeczytaniu posta Agaty i przemyśleniu sprawy zmieniłam zdanie o 180 st. Teraz mnie to cieszy bo to znaczy, że te wszystkie osoby mają mnie w swoich myślach i troszczą się jak tam sytuacja wygląda, poza tym z drugiej strony jakie to byłoby przykre jakby tak nikt nie podpytywał?
Dziękuje no Mała zrobiła furorę na oddziale z włosami wszystkie położne sie w niej zakochały że taką czuprynkę ma:)
Co do esów to tak samo miałam ja sie z bólu skręcałam w szpitalu a wszyscy dzwonili pisali katowali pytaniami czy juz urodziłam czy jeszcze dalej chodzę.. miałam ochotę rzucać tel po każdej wiadomości!! Chyba każda musi przez to przejść heheFinezja lubi tę wiadomość