Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alorrene13 wrote:Chociaz prawie 70 ml sciagnelam to sprobuje podac tylko to samo.
Czyli ktoś miał dzisiaj nawał... juhuu!
Kochana ja ściągałam z zaleceniami doradczyni po każdym karmieniu czyli co 3/4godz godziny z tym, że omijałam 1 zabawę z laktatorem w nocy.
Jeśli masz 70ml to spokojnie możesz to potraktować właśnie jako "posiłek" - podaj i zobacz czy będzie domagał się jeszcze butli z mm ... raczej bym nie mieszała.
Brodawki też się zmieniają pod wpływem pracy laktatora - kto wie, może za kilka dni będziesz w stanie już przystawić synka do piersi a nie do butli
Za oczekujące na poród trzymam ogromnie kciuki aby szybko mogły dołączyć do naszych rozmów
Mamy karmiące MM - ile średni ml zjada wasze dziecko podczas jednego posiłku ...? u nas mała pochłania zwykle po ok 4godz. już ok. 90ml i czasem mam wrażenie, że zjadłaby i więcej i zastanawiam się czy to nie za dużo... a niestety z ważeniem musimy poczekać bo ciężko w taką pogodę wybrać mi się do przychodni a wizyta patronażowa pediatry jest bez wagi.Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Potrzebuje pilnej pomocy może któraś tak miała. Odkąd mały zaczął więcej sikać zalane plecki! Nie wiem co robię złe? Myślałam ze za rzadko zaglądałam do pieluchy. Ale nawet jak zmieniłam przy następnym sprawdzeniu tez tak było. Za mała Pielucha? Z 1 i z 2 tez tak było. Help! Właśnie młody wypił moje mleko, nie zareagował najlepiej, marudzi trochę no i w międzyczasie ta Pielucha może dlatego
Aghata współczuje Ci ! Trzymam kciuki by było lepiej ! -
Alorrene13 wrote:Dzien dobry
Scintillai innemamykorzystajace z laktatora, ile razy przykladalyscie laktator na poczatku? 3 razy dziennie wystarczy? Wczoraj bylo kilka kropel, dzis juz sporo wiecej i twarde piersi, jestem w trakcie wiec jeszcze nie wiem ile. Mieszacie to z mm czy samopodac jak jest troszke wiecej? Powodzenia Monia! Aniu zycze szybkiego wyjscia do domu, zaraz was nadrobie !
Aloreen - ja odciagalam co trzy godziny, tak aby organizm wiedział, ze ma produkować o tych porach. W nocy nie ściągałam.
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Potrzebuje pilnej pomocy może któraś tak miała. Odkąd mały zaczął więcej sikać zalane plecki! Nie wiem co robię złe? Myślałam ze za rzadko zaglądałam do pieluchy. Ale nawet jak zmieniłam przy następnym sprawdzeniu tez tak było. Za mała Pielucha? Z 1 i z 2 tez tak było. Help! Właśnie młody wypił moje mleko, nie zareagował najlepiej, marudzi trochę no i w międzyczasie ta Pielucha może dlatego
Aghata współczuje Ci ! Trzymam kciuki by było lepiej !
Pewnie marudził od pieluchy a nie od mleka
Nam się nigdy nie zdarzyło zalać plecków ... a jak dostawała odciągniete to też sporo sikała bo na początku leci właśnie z cyca nie pokarm a nawodnienie. Nie masz w domu innych pieluszek ( np z jakiś gratisów ) aby zobaczyć czy na nich też się tak będzie zachowywał ? ... Tył pieluszki masz na linii kikuta pępowiny ? bo mi tak wysoko kazali zakładać
-
Scintilla wrote:Czyli ktoś miał dzisiaj nawał
... juhuu!
Kochana ja ściągałam z zaleceniami doradczyni po każdym karmieniu czyli co 3/4godz godziny z tym, że omijałam 1 zabawę z laktatorem w nocy.
Jeśli masz 70ml to spokojnie możesz to potraktować właśnie jako "posiłek" - podaj i zobacz czy będzie domagał się jeszcze butli z mm ... raczej bym nie mieszała.
Brodawki też się zmieniają pod wpływem pracy laktatora - kto wie, może za kilka dni będziesz w stanie już przystawić synka do piersi a nie do butli
Za oczekujące na poród trzymam ogromnie kciuki aby szybko mogły dołączyć do naszych rozmów
Mamy karmiące MM - ile średni ml zjada wasze dziecko podczas jednego posiłku ...? u nas mała pochłania zwykle po ok 4godz. już ok. 90ml i czasem mam wrażenie, że zjadłaby i więcej i zastanawiam się czy to nie za dużo... a niestety z ważeniem musimy poczekać bo ciężko w taką pogodę wybrać mi się do przychodni a wizyta patronażowa pediatry jest bez wagi.
Moja zjada 90 ml i też czasami głodna jeszczeScintilla lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Potrzebuje pilnej pomocy może któraś tak miała. Odkąd mały zaczął więcej sikać zalane plecki! Nie wiem co robię złe? Myślałam ze za rzadko zaglądałam do pieluchy. Ale nawet jak zmieniłam przy następnym sprawdzeniu tez tak było. Za mała Pielucha? Z 1 i z 2 tez tak było. Help! Właśnie młody wypił moje mleko, nie zareagował najlepiej, marudzi trochę no i w międzyczasie ta Pielucha może dlatego
Aghata współczuje Ci ! Trzymam kciuki by było lepiej !
Przy zmianie pieluchy siurka kieruj w dół na prostoz papmka uluz mu rynienke taka na niego i dopiero zapnij
moze ciut mocniej. U nas czasem zalewal bok pleców.
A uwielbia lac i robić kupe na przewijak jak go sie rozbierze z jednego pampersa. Nie zdaze zapiac nastepnego a tu niespodzianka
Niedlugo na pieluchy nie zarobie :p
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Wstałam i od razu w płacz
Dada, te bóle to i dwa miesiące można mieć. Jako, że też mam bez przerwy "coś" to już doszłam do wniosku, że się nie przejmuję, a porodu raczej nie przegapię, ale to jest męczące, jak bez przerwy coś pobolewa. Noc to koszmar.
O 13 idę do internisty. ciekawe czy mi da zwolnienie. Nie mam siły mu ściemniać. Powiem prawdę i zobaczę. Nie mam dzisiaj bojowego nastroju.
Od dwóch dni mam problemy z żołądkiem. Nie przeczyszcza czy coś, ale po prostu ciągle boli. Myślę, że jak mała jeszcze z tydzień podrośnie w środku to będzie jeszcze ciekawiej. Ech.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Ciśnienie dalej mam wysokie. Poszłam do lekarza, chciała dać mi skierowanie do szpitala, nie zgodziłam się. Dostałam skierowanie do kardiologa i..............leki. I moja decyzja co robić, czy brać leki i ją koniec mojego mleka czy nie brać leków , a ciśnienie z wczoraj 179/120
Nie wiem co robić ? -
kasika, jakie leki? mam opakowanie Dopegytu które pewnie w śmieci pójdzie. szkoda trochęMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Kasika - współczuję decyzji do podjęcia
My jesteśmy po wizycie położnej - oczywiście odbyła się na akord : generalnie wszystko w porządku tylko doczepiła się do obrzmiałych gruczołów wokół sutków małej - my też to zauważyliśmy, że ma tam twardą powierzchnię wielkości złotówki ale nie robiliśmy z tym nic bo na warsztatach domowych inna położna stwierdziła,że taka zmiana jest normalna - to reakcja hormonalna dziecka i aby tego nie ruszać a na pewno nie wyciskać ...
Dzisiejsza położna bez krępacji ścisnęła sutka i wyszła jakaś maż w kolorze mleka - kazała robić okłady z Rivanolu i wyciskać kiedy się da ...ocipieje z tymi radami położnych - zapisaliśmy się jutro na wizytę patronażową u pediatry - niech małą zważy i sama coś podpowie - i kogo tu słuchać ?!
-
Z.u nas to samo,zbankrutuje przez te pieluchy
mały ma genialne wyczucie czasu i zawsze na przewijak siku i kupka
i masz rację siurek zawsze w dół i pampers nie za luźno zapiety. Ostatnio mąż zmieniał pieluche i właśnie za lekko ja zapial i plecy zesikane.
Alerrene mleka mm ze swoim raczej mieszać nie wolno.
Mój Samuel zjada obecnie ok.130ml,ale czasem jest tak że 80ml i też zadowolony.
Zastanawiam się jak wy to robicie że wasze dzieci potrafią spać po 7godz??? Mój maks4,5 to jest rekord. Byłoby super gdyby w nocy spał dłużej.
Nasza maruda też w końcu śpi,ale co się z nim umeczyłam to mojea ostatnio też myślałam że mamy dziecko anioła,ale nie ma tak pięknie
chyba też kupie tego szumisia bo suszarka mi nie wyrabia
Alorrene13, Z., Sista, Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek