Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie z kolei ranek nienajlepszy. Liczylam ze pospie do 6:30, bo maly zwykle teraz sypia 3,5h, ale nie
Dzis przespal 2h.
Karolina moj zezuje stale, nie tylko gdy sie skupia. Poza tym jest asymetria zmruzenia powiek, to tez wskazuje na faktycznego zeza, a nie fizjologicznego.
Maz mial za pozno operowana wade i nie widzi obuocznie, cp sprawia problemy bo np. nie widzi filmow 3d, nie moze zrobic licencji kierowcy zawodowego ani pracowac na wysokosci >3m... Takze malego chcemy konsultowac jak naszybciej sie da, zeby by w pelni sprawny wzrokowo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 06:08
-
Nieukowa pytalas czy Antek cały czas maruda...nie marudzi z rana jak jest wyspany po nocy zrobił kupę i dostał jeść. A tak to ciągle coś nie pasuje. A on to jeszcze potrafi sie tak zanieść z płaczu ze wszystko rzucam i muszę go wziąć na ręce.
Karolinka my też używamy bobotic wcześniej była biogaia ale jak cisnal tak cisnie i chyba do 4 miesiąca będzie cisnal. Ten bujaczek jeszcze czasem mnie ratuje bo Antek już spogląda na te zabawki co wiszą i lubi chyba wibracje ale najlepiej jak sie buja bo inaczej też marudzi.
Dzisiaj Zuzia jedzie na wycieczkę do bobolandii będzie szaleć a od piątku wakacje i ocipieje z nimi w domu.karolinka85 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Cześć, jesteśmy w domu, więc Jas ewidentnie vis ma z brzuchem i albo nietolerancje laktozy albo coś innego. Juz w szpitalu w nocy real się przy cycu. robi bardziej śmierdzące boki, kup wcpierwszej dobie zrobił 7 a dociera żadnej. Płacze w niemożliwy zaraz ponkarmieniu. A i ma problem z ssaniem efektywnym jak to wczoraj stwierdziła babka od laktacji. Ze niby po nospie jak brałam.na podtrzymanie ciąży, ma osłabione mięśnie żuchwy, no tak sobie stwierdziła. Ale cyca traktuje jak smoka nie chce mu się ciągnąć, ja już dziś czuje jak pokarm się zbiera, posciagalam trochę laktatorem i dziś u dostał z butli bo.inaczej wygole nie będzie jadł. Teraz słodko śpi.
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Ale mamy piękne te dzieciaczki a powiem Wam coś, czekałam 9 miesięcy taka byłam ciekawa ja wygląda Jas i myślałam., że tym razem.do mnie podobny nie do Rafała jąk Mają Jasiek się rodzi ja patrzę i co widzę, no kurde takie same dziecko jak 5 lat temu., no to.mam niespodziankę hehe, w szpitalu się czułam jaj bym się cofnela w czasie patrząc na Jaska. Jak się trochę ogarnę tonwstawie zdjęcia. Dada to.masz takie same przepowiadacze jak ja. one będą coraz częstsze i bardziej bolące i pewnie tak Ci się porod zacznie, mi się właśnie spisał ten brzuch tylko, że byłoby większy takie uczucie trochę jak.przed okresem i rozsadzsnia pęcherza.
Ekkaja lubi tę wiadomość
-
Gosiu tak do tego musze podejść ..jak bedzie bolało nie wiadomo jak wtedy ewentualnie pojadę..teraz wizyta w piątek u gina zobaczymy co tam na usg wyjdzie i jak nie bedzie gigantem to dalej bede sie kulać pewnie...
A co taki podobny do Tatusia?zeeszta Twoja Majka piękna dziewczynka
To co mm wprowadzisz?
-
Gosia, u nas też mówiła babka że od brania nospy dziecko może mieć osłabione mięśnie żuchwy.
Monia- trzymam kciuki za delikatny poród i żebyś jak najlepiej czuła się po.
Dada mi się nic nie spina, nie wiem jak to jest. Jedynie mam czasami bóle krzyżowe i okresowe. Wczoraj chodziłam jak stara babka, bo czułam się cała połamana, na szczęście dzisiaj jest już ok.
Mało nas zostało do porodu, a będzie z każdym dniem mniej.
Mamusie, Wasze problemy są mi na razie obce, więc nie zawsze wiem co mogę Wam doradzić. Nie gniewajcie się za to, jak coś będę kojarzyć z SR to podpowiem, ale doświadczenia z maluchami nie mam i pewnie jak urodzę to będę Was dopytywać. Mam nadzieję, że Wasze dzieciaczki będą jadły bez problemów i spały jak aniołki. Tego Wam życzę.Sista, karolinka85, Melia, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
No Maja z siusiakiem, a teraz spróbuję mu dać czopka kawałek i krople espumisam no zobaczymy czy zadziała a jak nie to dzwonie do gaatrologa. On też słabo ssie bo zasypia i nie chceu się więc kolejny problem ale jestem spokojna coś się da zrobić przecież
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:22
-
Witajcie Dziewczynki,
Zyrciu - Leoś super siłaczMoja rano leżąc na brzuszku przekręciła główkę z jednej na druga strone - taki mały sukces
Olga wczoraj tez zerwała z rutyna. Zazwyczaj, jak zje po kapieli o 20.00, to budzi sie dopiero o 3.00-4.00, ale wczoraj ledwo sie koło niej położyłam o 22.30 zaczęły sie marudy i płaczki. Były takie dźwięki, jakby miała zapchany nos, ale aspirator nic nie wyciągał. Zasnęła w końcu przy cycu, po prawie godzinie. Pózniej pobudki juz standardowe o 4.00 i 7.00 i zapchanego noska juz nie słyszałam. Dziś pediatra to poproszę aby ja osłuchała.
Monia - kciuki zaciśnięte !!! Juz za chwile będziesz tulić Juleczke
-
nick nieaktualnyWitam się z wami ze szpitala! Niestety Livka w dalszym ciągu leży pod lampami, dziś pobrali krew na badania i zdecydują co dalej- ja chcę do domu
o 13 tej wyniki - proszę o kciuki :$
Mała ma problem ze spaniem w nocy, nie chce jeść. Zdecydowanie lepiej funkcjonuje w dzień, ja nie mam już siły,jestem nie wyspana i zmęczona! W domu zawsze to inaczej, przyjechała moja mama i będę miała wsparcie.
Nie jestem w stanie was czytać systematycznie,także nie bardzo orientuje się kto już ma maleństwo przy sobie a kto w brzuszku. Trzymam kciuki nowe mamuśki i lekkie porody brzuchatek. -
Dzien dobry
Scintillai innemamykorzystajace z laktatora, ile razy przykladalyscie laktator na poczatku? 3 razy dziennie wystarczy? Wczoraj bylo kilka kropel, dzis juz sporo wiecej i twarde piersi, jestem w trakcie wiec jeszcze nie wiem ile. Mieszacie to z mm czy samopodac jak jest troszke wiecej? Powodzenia Monia! Aniu zycze szybkiego wyjscia do domu, zaraz was nadrobie !Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAŚ - przyjdzie i na nas czas...
agatha -12kg to chyba i tak bardzo dużo? Jesteś dopiero po porodzie, wszystko wróci do normy powoli!! Nie możemy oczekiwać od siebie, że będziemy wyglądać jak rok temu w kilka dni po porodzieA maruda na pewno najukochańsza na świecie!
Dada - współczujęMam nadzieje, że dzisiaj bedziesz miała lepszy dzień!
gosi_a - to u Ciebie podobnie jak u mnie... Mnie dzisiaj pobolewał kręgosłup w nocy, ale już jest ok...
XxMoniaxX - tak bardzo zazdroszczę!!!!! Powodzenia!
Wszystkim mamusiom życzę jak najwięcej przespanych nocy i bezstresowych dni! Tak bardzo już bym chciała uczestniczyć w Waszych rozmowach...
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Już witam sie z domku !
Powiem wam, że nie dam rady wszytskich postów czytać chodź teraz interesują mnie wszelkie sytuacje typu "a ona ciągle płacze" -.-
Nikt nie mówił, że będzie łatwo eh ale te notoryczne niewysypianie się odbija się na mojej psychice heh. Nastusia albo ładnie zje mleczko i idzie spać na 3-5h (w nocy nawet 6-7h) albo ... je....jeee...nerwowa jakaś... spina się...je śpi przy cycu ale po wyjęciu go pośpi maks 30minut i się domaga jeszcze cyca (odruch ssania..poczym PŁACZ na całego) i tak potrafi od kilku h do całego dnia "przemarudzić" a ja padam z nóga niby niemowlaki dużo śpią ...
z tego co juz wycztyłam to nie tylko u mnie problem marudzenia a najgrosza jest ta bezsilność bo nie wiadomo o co chodzi (bo przeciez nie o jedzenie bo to na bank ma aż jej sie potem nic tylko ulewa) Nie wiem gazy...złe sny , wspomnienia z cesarki ;] eh może ja coś jadam złego oO
na sali ze mną leżała Amelka- dziecko anioł !zawsze jej dobrze było zero płaczu a mnie sie trafiła mała beksa ^^` conajmniej wrażliwiec jak nie ta "stara dusza" wg tej książki język niemowląt.
Dobrze, że z laktacją nie mam póki co problemu = gorzej już w prawidłowym nałożeniem małej sssawki na cyca ^^` bo cmoka a to chyba źle... ale ona ma taki mały ten dzióbek ^^Melia lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Dzien dobry
Scintillai innemamykorzystajace z laktatora, ile razy przykladalyscie laktator na poczatku? 3 razy dziennie wystarczy? Wczoraj bylo kilka kropel, dzis juz sporo wiecej i twarde piersi, jestem w trakcie wiec jeszcze nie wiem ile. Mieszacie to z mm czy samopodac jak jest troszke wiecej? Powodzenia Monia! Aniu zycze szybkiego wyjscia do domu, zaraz was nadrobie !
Ja nie mieszam z mm..ale w szpitalu gdy mialam na poczatku malo pokarmu to mieszali moje z ich mm tylko tym gotowym w buteleczce..Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
A moja maruda juz prawie pol godz.spi..
pomoglo wlaczanie suszarki..chwilka i juz go nie ma..po czym znow to samo..teraz odwrocilam na drugi boczek i usnal..
Wlasnie zamowilam szumisia bo chyba bez niego sie nie obejdzie..
Jestem cholernie niewyspana wszystko mnie boli..ale to chyba przez wvzorajszego okuliste gdzie na korytarzu trzymalam go ponad godz.na rekach..
Pogoda za oknem tez zajebista..takze nici ze spaceru..i podobno tak ma byc przez najblizsze dni
Mimo tego jego marudzenia..i czasami braku sily.. Kocham go ponad wszystko!jest calym moim swiatem..tyle na niego czekalam..wiec i zniose te wszystkie jego marudzenia krzyki i wrzaski..