X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei ranek nienajlepszy. Liczylam ze pospie do 6:30, bo maly zwykle teraz sypia 3,5h, ale nie
    Dzis przespal 2h.

Karolina moj zezuje stale, nie tylko gdy sie skupia. Poza tym jest asymetria zmruzenia powiek, to tez wskazuje na faktycznego zeza, a nie fizjologicznego.
    Maz mial za pozno operowana wade i nie widzi obuocznie, cp sprawia problemy bo np. nie widzi filmow 3d, nie moze zrobic licencji kierowcy zawodowego ani pracowac na wysokosci >3m... Takze malego chcemy konsultowac jak naszybciej sie da, zeby by w pelni sprawny wzrokowo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 06:08

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa pytalas czy Antek cały czas maruda...nie marudzi z rana jak jest wyspany po nocy zrobił kupę i dostał jeść. A tak to ciągle coś nie pasuje. A on to jeszcze potrafi sie tak zanieść z płaczu ze wszystko rzucam i muszę go wziąć na ręce.
    Karolinka my też używamy bobotic wcześniej była biogaia ale jak cisnal tak cisnie i chyba do 4 miesiąca będzie cisnal. Ten bujaczek jeszcze czasem mnie ratuje bo Antek już spogląda na te zabawki co wiszą i lubi chyba wibracje ale najlepiej jak sie buja bo inaczej też marudzi.

Dzisiaj Zuzia jedzie na wycieczkę do bobolandii będzie szaleć a od piątku wakacje i ocipieje z nimi w domu.

karolinka85 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia powodzenia za 3,5h ten dzien stanie sie najpiękniejszym w Twoim życiu

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypilam wczoraj rano herbate z kopru nie wiem czy to po niej, ale tsk mnie w nocy czyscilo...a Antek hura dzisiaj nie cisnal w nocy...dwie kupy walnal i spal.

preg.png[/url]
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jesteśmy w domu, więc Jas ewidentnie vis ma z brzuchem i albo nietolerancje laktozy albo coś innego. Juz w szpitalu w nocy real się przy cycu. robi bardziej śmierdzące boki, kup wcpierwszej dobie zrobił 7 a dociera żadnej. Płacze w niemożliwy zaraz ponkarmieniu. A i ma problem z ssaniem efektywnym jak to wczoraj stwierdziła babka od laktacji. Ze niby po nospie jak brałam.na podtrzymanie ciąży, ma osłabione mięśnie żuchwy, no tak sobie stwierdziła. Ale cyca traktuje jak smoka nie chce mu się ciągnąć, ja już dziś czuje jak pokarm się zbiera, posciagalam trochę laktatorem i dziś u dostał z butli bo.inaczej wygole nie będzie jadł. Teraz słodko śpi.

perelka89 lubi tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy piękne te dzieciaczki a powiem Wam coś, czekałam 9 miesięcy taka byłam ciekawa ja wygląda Jas i myślałam., że tym razem.do mnie podobny nie do Rafała jąk Mają Jasiek się rodzi ja patrzę i co widzę, no kurde takie same dziecko jak 5 lat temu., no to.mam niespodziankę hehe, w szpitalu się czułam jaj bym się cofnela w czasie patrząc na Jaska. Jak się trochę ogarnę tonwstawie zdjęcia. Dada to.masz takie same przepowiadacze jak ja. one będą coraz częstsze i bardziej bolące i pewnie tak Ci się porod zacznie, mi się właśnie spisał ten brzuch tylko, że byłoby większy takie uczucie trochę jak.przed okresem i rozsadzsnia pęcherza.

Ekkaja lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tak do tego musze podejść ..jak bedzie bolało nie wiadomo jak wtedy ewentualnie pojadę..teraz wizyta w piątek u gina zobaczymy co tam na usg wyjdzie i jak nie bedzie gigantem to dalej bede sie kulać pewnie...

A co taki podobny do Tatusia?zeeszta Twoja Majka piękna dziewczynka :)

To co mm wprowadzisz?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, u nas też mówiła babka że od brania nospy dziecko może mieć osłabione mięśnie żuchwy.

Monia- trzymam kciuki za delikatny poród i żebyś jak najlepiej czuła się po.

Dada mi się nic nie spina, nie wiem jak to jest. Jedynie mam czasami bóle krzyżowe i okresowe. Wczoraj chodziłam jak stara babka, bo czułam się cała połamana, na szczęście dzisiaj jest już ok.

Mało nas zostało do porodu, a będzie z każdym dniem mniej.

Mamusie, Wasze problemy są mi na razie obce, więc nie zawsze wiem co mogę Wam doradzić. Nie gniewajcie się za to, jak coś będę kojarzyć z SR to podpowiem, ale doświadczenia z maluchami nie mam i pewnie jak urodzę to będę Was dopytywać. Mam nadzieję, że Wasze dzieciaczki będą jadły bez problemów i spały jak aniołki. Tego Wam życzę.

Sista, karolinka85, Melia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Maja z siusiakiem, a teraz spróbuję mu dać czopka kawałek i krople espumisam no zobaczymy czy zadziała a jak nie to dzwonie do gaatrologa. On też słabo ssie bo zasypia i nie chceu się więc kolejny problem ale jestem spokojna coś się da zrobić przecież

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:22

• Sista Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Zyrciu - Leoś super siłacz :) Moja rano leżąc na brzuszku przekręciła główkę z jednej na druga strone - taki mały sukces :)
    Olga wczoraj tez zerwała z rutyna. Zazwyczaj, jak zje po kapieli o 20.00, to budzi sie dopiero o 3.00-4.00, ale wczoraj ledwo sie koło niej położyłam o 22.30 zaczęły sie marudy i płaczki. Były takie dźwięki, jakby miała zapchany nos, ale aspirator nic nie wyciągał. Zasnęła w końcu przy cycu, po prawie godzinie. Pózniej pobudki juz standardowe o 4.00 i 7.00 i zapchanego noska juz nie słyszałam. Dziś pediatra to poproszę aby ja osłuchała.

Monia - kciuki zaciśnięte !!! Juz za chwile będziesz tulić Juleczke :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja tez trzymam kciuki daj znac jak bedziesz miała sile jaka waga ,bo jestem ciekawa czy mocno sie pomylil.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami ze szpitala! Niestety Livka w dalszym ciągu leży pod lampami, dziś pobrali krew na badania i zdecydują co dalej- ja chcę do domu :-( o 13 tej wyniki - proszę o kciuki :$

Mała ma problem ze spaniem w nocy, nie chce jeść. Zdecydowanie lepiej funkcjonuje w dzień, ja nie mam już siły,jestem nie wyspana i zmęczona! W domu zawsze to inaczej, przyjechała moja mama i będę miała wsparcie.

Nie jestem w stanie was czytać systematycznie,także nie bardzo orientuje się kto już ma maleństwo przy sobie a kto w brzuszku. Trzymam kciuki nowe mamuśki i lekkie porody brzuchatek.

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:04

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Scintillai innemamykorzystajace z laktatora, ile razy przykladalyscie laktator na poczatku? 3 razy dziennie wystarczy? Wczoraj bylo kilka kropel, dzis juz sporo wiecej i twarde piersi, jestem w trakcie wiec jeszcze nie wiem ile. Mieszacie to z mm czy samopodac jak jest troszke wiecej? Powodzenia Monia! Aniu zycze szybkiego wyjscia do domu, zaraz was nadrobie ! :)

Sista lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Chcialabym poinformowac ze jutro ok godziny 10 piwitamy nasza Julcie przez cc. Decyzja zapadla :)
    maleństwo na pewno jest już na świecie :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja zaczelam uzywac laktatorandopiero podczas nawalu. Odciagam zaraz po kazdym karmieniu, czyli srednio co 3h.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ - przyjdzie i na nas czas...

agatha -12kg to chyba i tak bardzo dużo? Jesteś dopiero po porodzie, wszystko wróci do normy powoli!! Nie możemy oczekiwać od siebie, że będziemy wyglądać jak rok temu w kilka dni po porodzie :) A maruda na pewno najukochańsza na świecie! :)

Dada - współczuję :( Mam nadzieje, że dzisiaj bedziesz miała lepszy dzień!

gosi_a - to u Ciebie podobnie jak u mnie... Mnie dzisiaj pobolewał kręgosłup w nocy, ale już jest ok...

XxMoniaxX - tak bardzo zazdroszczę!!!!! Powodzenia!

Wszystkim mamusiom życzę jak najwięcej przespanych nocy i bezstresowych dni! Tak bardzo już bym chciała uczestniczyć w Waszych rozmowach...

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już witam sie z domku ! :)

Powiem wam, że nie dam rady wszytskich postów czytać chodź teraz interesują mnie wszelkie sytuacje typu "a ona ciągle płacze" -.-

Nikt nie mówił, że będzie łatwo eh ale te notoryczne niewysypianie się odbija się na mojej psychice heh. Nastusia albo ładnie zje mleczko i idzie spać na 3-5h (w nocy nawet 6-7h) albo ... je....jeee...nerwowa jakaś... spina się...je śpi przy cycu ale po wyjęciu go pośpi maks 30minut i się domaga jeszcze cyca (odruch ssania..poczym PŁACZ na całego) i tak potrafi od kilku h do całego dnia "przemarudzić" a ja padam z nóg :( a niby niemowlaki dużo śpią ...

z tego co juz wycztyłam to nie tylko u mnie problem marudzenia a najgrosza jest ta bezsilność bo nie wiadomo o co chodzi (bo przeciez nie o jedzenie bo to na bank ma aż jej sie potem nic tylko ulewa) Nie wiem gazy...złe sny , wspomnienia z cesarki ;] eh może ja coś jadam złego oO

na sali ze mną leżała Amelka- dziecko anioł ! :D zawsze jej dobrze było zero płaczu a mnie sie trafiła mała beksa ^^` conajmniej wrażliwiec jak nie ta "stara dusza" wg tej książki język niemowląt.

Dobrze, że z laktacją nie mam póki co problemu = gorzej już w prawidłowym nałożeniem małej sssawki na cyca ^^` bo cmoka a to chyba źle... ale ona ma taki mały ten dzióbek ^^

Melia lubi tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dzien dobry :)
    Scintillai innemamykorzystajace z laktatora, ile razy przykladalyscie laktator na poczatku? 3 razy dziennie wystarczy? Wczoraj bylo kilka kropel, dzis juz sporo wiecej i twarde piersi, jestem w trakcie wiec jeszcze nie wiem ile. Mieszacie to z mm czy samopodac jak jest troszke wiecej? Powodzenia Monia! Aniu zycze szybkiego wyjscia do domu, zaraz was nadrobie ! :)
    Ja sciagalam mleko przed kazdym karmieniem..jak dawalam piers to po tym jak juz zjadl z piersi i to co wczesniej odciagnelam.. Wczoraj udalo sie sciagnac nawet dwa razy po 120ml..dzisiaj 100ml..ale przewaznie to po 60ml tak zeby mial na karmienie..choc sa takie dni kiedy uda sie sciagnac ledwo 30ml..niewiem od czego to zalezy..
    Ja nie mieszam z mm..ale w szpitalu gdy mialam na poczatku malo pokarmu to mieszali moje z ich mm tylko tym gotowym w buteleczce..

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja maruda juz prawie pol godz.spi.. ;) pomoglo wlaczanie suszarki..chwilka i juz go nie ma..po czym znow to samo..teraz odwrocilam na drugi boczek i usnal.. :)
    Wlasnie zamowilam szumisia bo chyba bez niego sie nie obejdzie..
    Jestem cholernie niewyspana wszystko mnie boli..ale to chyba przez wvzorajszego okuliste gdzie na korytarzu trzymalam go ponad godz.na rekach..
    Pogoda za oknem tez zajebista.. :( takze nici ze spaceru..i podobno tak ma byc przez najblizsze dni :(

Mimo tego jego marudzenia..i czasami braku sily.. Kocham go ponad wszystko! <3 jest calym moim swiatem..tyle na niego czekalam..wiec i zniose te wszystkie jego marudzenia krzyki i wrzaski.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ