X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym poinformowac ze jutro ok godziny 10 piwitamy nasza Julcie przez cc. Decyzja zapadla :)

Muniek, angel-84, Z., dorcia8919, Joasia:), przedszkolanka:), .aś., Scintilla, karolinka85, gosi_a, Nieukowa, karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe osiągnięcie !!! <3
    jest zainteresowanie karuzelą :D
    2upztpi.jpg
    2q1arnl.jpg
    funbiw.jpg

Muniek, Kobietka, Z., Inesicia, Joasia:), lilly78, .aś., Scintilla, karolinka85, Nieukowa, Aka81, Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Chcialabym poinformowac ze jutro ok godziny 10 piwitamy nasza Julcie przez cc. Decyzja zapadla :)
    jak ja Ci zazdroszczę

soprecious68 lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to super :-) także teraz odpoczywaj.
    Zyrcia Leosiek mega słodki :-) powiedz co to masz za karuzele,właśnie jestem na etapie poszukiwań jakiejś dla młodego.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) wiem że się mało odzywam ale staram się wam podczytywać i cieszę się razem z wami z kolejnych maleństw na świecie :) więc gratuluję wszystkim mamusią i trzymam kciuki za te które jeszcze mają porody przed sobą :D

Piszę do wam gdyż mam problem u mojego synka zdiagnozowano niestety wade wrodzoną :( była wykryta już po urodzeniu ale w szpitalu nikt mi nie mówił z czym to jest związane niestety czeka nas operacja która musi być wykonana do 3 roku życia na razie chirurg stwierdził że jest za mały że kontrola za pół roku ale nic mi nie powiedział z czym to jest związane czy zagraża w jakikolwiek sposób mojemu małemu :( i tutaj mam prośbę czy któraś z was słyszała o takiej wadzie jak ZATOKA SKÓRNA? jest ona umiejscowiona na początku linii pośladkowej :(
    Zyrcia czytałam że ty masz wujka chirurga ( chyba że coś źle doczytałam) mogłabyś podpytać? Naczytałam się już tyle na ten temat w internecie że masakra :(

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    I doświadczone mamusie - podpytam jeszcze raz. Któraś używała smoka Calma? ;)
    Ostatnio na spotkaniu z doradcą laktacyjnym weszliśmy właśnie na temat Calmy i powiedziała nam, że zdecydowanie nie poleca tego dla malutkich dzieciaczków, a dla co najmniej kilkumiesięcznych więc mimo tego, że smoka Calma mamy bo był w zestawie z laktatorem to jednak póki co poszedł do szafy.

U nas z karmieniem chyba co raz gorzej. Pokarmu nie przybywa, a mam wrażenie, że nawet ubywa, a ja mam ogromne wyrzuty sumienia, że nie potrafię swojej ukochanej córci wykarmić. Powiedziałam już nawet M, że Zosia jest prawdopodobnie naszym pierwszym i ostatnim dzieckiem bo drugi raz tego nie zniosę. Zainwestowaliśmy już sporo czasu, nerwów i kasy w to żeby karmić ją piersią, a efektów jakoś brak. Od początku wiedziałam, że będę karmić piersią, butelkę kupiłam jedną i nawet nie wyparzałam bo nie brałam pod uwagę, że użyję jej wcześniej niż za pół roku, o zakupie laktatora nawet nie myślałam, bo przecież każda matka jest w stanie wykarmić swoje dziecko, a tu spotkała nas taka przykra niespodzianka. Strasznie to niesprawiedliwe ;(

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • maglic Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wiem wiem, dzisiaj na czczo bylo 108 na granicy wiec sie zmartwilam. No nic zobaczymy co wyjdzie po krzywej :) wazne ze Gabrysiowi juz nic nie zrobia te skoki :)

gosi_a lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Monia to super :-) także teraz odpoczywaj.
    Zyrcia Leosiek mega słodki :-) powiedz co to masz za karuzele,właśnie jestem na etapie poszukiwań jakiejś dla młodego.
    my mamy ten lezaczek tiny love i tu jest grajaca karuzela i te zabawki szelwszcza ;d jest super.

Kobietko spytam przy okazji wujka ;) i zdrowka dla malenstwa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :)

Monia kciuki zaciśniete za Wasz wielki dzień :)!!!

Pewnie nie uda mi sie odpowiedzieć na każdy post ale z tego co pamiętam :
    - u mnie 2 po cc była w drugiej dobie
    - Julka była badana przez pediatrę neonatologa taki na oddziale
    wszytko było ok
    - szczepienie i badanie było na sali przy mnie
    - ból po cc mam nadal :( czuje takie pieczenie lewej strony. Byłam tydz temu u gina na ściągnięciu szwów i na USG mówił ze goi sie ok. Kazał przyjść po wakacjach ale chyba przejdę sie do niego za pare dni. Jak nadal będę odczuwać to pieczenie/ kłucie.
    - pokarmu juz nie mam. Karmimy sie mm juz bez wyrzutów. Nie linczuje sie tym wyborem i rozkochuje sie macierzyństwem :)
    Dopajamy wodą. Julka tez pije bardzo łapczywie i ktusi sie prawie za każdym karmieniem. Wtedy dotykam policzka i szybko jej mija.

Jutro wybieram sie na shopping :) niestety nie mam w czym chodzić. Ciuchy z przed ciąży wszytkie zamałe. Julka i mąż idą ze mną/ ciekawe ile i co zdążę kupić;)

U nas dość gorący okres. Kuba i Bartek kończą swoją edukacje. Od piątku wakacje :) aaa i 26 mój mały synuś kończy 13 lat. Tak niedawno był taki mały jak Julcia, a teraz kończy podstawówkę. Jak ten czas szybko mija.

gixrfu0k9liy_t.jpg
    8kxdbgb32p5z_t.jpg
    gah5sm4pk58o_t.jpg
    gilc3gaj4mmd_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:08

Kobietka, Sista, Z., Scintilla, karolinka85, Muniek, karolina0522, Aka81, Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia byłabym bardzo wdzięczna jeżeli się zapytasz. Bardzo się martwię o moje maleństwo aż płakać się chce że ma jakąś wadę :(

Ja również karmię mm piersią karmiłam tylko trzy tygodnie miałam straszne wyrzuty sumienia że muszę podać mu butlę ale mojego pokarmu było jak na lekarstwo i mały się nie najadał ale teraz już nie robię sobie wyrzutów bo przecież to że karmię mm to nie znaczy że mniej kocham swoje dzieci.

Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kiepskie dni, chociaż pewnie i tak nikogo to nie interesuje. Nie wiem o co chodzi Antkowi, ale ciągle coś mu nie pasuje, ciągle marudzi,płacze, potrzebuje każdej chwili na uwage, jak je to tak połyka powietrze ze zaraz też płacze i muszę go odbijać i tak go karmie na raty,,, w nocy znowu budzi sie po 3 i tak do 7 przez sen cisnie a w międzyczasie też jest pobudka na cyca i nie pójdzie spać tylko będzie płakał. Wy macie problem z laktacja a ja z dzieckiem i też nie mogę cieszyć sie macierzynstwem. Urodziłam jakiegoś marude. Na dodatek waga moja stanela na -12 a e ciąży przytylam 15 kg i jestem sloniem z okropnym brzuchem. Mam ochotę wybiec z domu i zostawić to wszystko.

Ekkaja lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata moj lezy przewaznie na bokach tzn.na prawym..wiec w ciagu dnia klade go na lewy bok..by mu sie glowka nie odksztalcila..
    Co do neurologa to my z racji wczesniactwa mamy kilka skierowan do poradnii w tym neurolog..ktorego mamy 25czerwca..

My dzis po okuliscie.. Istna masakra to badanie :( nikomu nie zycze isc tam z dzieckiem.. Badajac oczka rozszerzaja je takim czyms jak metalowy cyrkiel wkladany do oka ze galka wychodzi na zewnatrz...dzieci piszcza przt tym i dra sie w nieboglosy..a matki musza je trzymac by sie nieruszyly :( kontrole mamy za 3miesiace..
    U poloznej synek dostal kropelki bio gaia,i bobotic forte..na te prezenia podkurczania nozek gazy i ostatnio niemogl zrobic kupy..dostal 3kropelki bio gai i kupa jak marzenie..heh
    Wazymy juz 3160! A wiec od srody przytyl po 48g dziennie..a wiec superowo..
    Ja bylam u dermatologa z tymi swedzacymi krostkami dostalam krem dewex?i moge kp..takze super..

Trzymam kciuki za najblizsze porody ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu już sie trochę glowa odksztalcila bo leży prawie cały czas na prawym boku jak go przekładał to sie denerwuje i i tak przekreci sir na swoją strone

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a10qy8.jpg
    a my się tak relaksujemy po kąpieli :D Jakie łapy dopakowane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 22:10

karolinka85, Scintilla, lilly78, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata a moze Twoj Antek ma skok rozwojowy?dlatego taka maruda?

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja też mam kiepskie dni, chociaż pewnie i tak nikogo to nie interesuje. Nie wiem o co chodzi Antkowi, ale ciągle coś mu nie pasuje, ciągle marudzi,płacze, potrzebuje każdej chwili na uwage, jak je to tak połyka powietrze ze zaraz też płacze i muszę go odbijać i tak go karmie na raty,,, w nocy znowu budzi sie po 3 i tak do 7 przez sen cisnie a w międzyczasie też jest pobudka na cyca i nie pójdzie spać tylko będzie płakał. Wy macie problem z laktacja a ja z dzieckiem i też nie mogę cieszyć sie macierzynstwem. Urodziłam jakiegoś marude. Na dodatek waga moja stanela na -12 a e ciąży przytylam 15 kg i jestem sloniem z okropnym brzuchem. Mam ochotę wybiec z domu i zostawić to wszystko.
    Łącze się w bólu,u nas tak od trzech dni. Mały wydziera się wnieboglosy jakby go ze skóry obdzierali. Tyle że na szczęście w nocy jest spokój bo odsypia dzień. Dziś tak strasznie płakał że aż się zanosił,myślałam że to kolka ale brzuszek mięciutki, także nie mam pojęcia o co chodzi. Może Karolinka ma racje że to jakiś skok rozwojowy,ale nie za wcześnie?! Kurde nie wiem!! Ale też czasem mam ochotę rzucić tym wszystkim bo siły brak. No ale Agata musimy dać radę,taka nasza rola :-)
    Ps. Słonia też przypominam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 22:47

Ekkaja lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosi_a byłam dzis u mojej kuzynki 150 km od domu i miałam zostać na noc ale spinał mi sie ten brzuch cały dzien,nie bolało mocno ale czasem...wrocilam wiec do gdanska pojechałam na IP i lekarz mnie zbadał i powiedział,ze wszystko zamknięte ....
    I główka balotujaca cokolwiek tzn....mam wracać do domu wziac nospe bo to sa przepowiadające....ale zeby cały dzien ...i wczorajsza noc...teraz to juz nie wiem koedy to ma byc i jak to ma wyglądać :/

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ale ladnie glowe trzyma! Super facet :)
    Aghata caly czas maruda czy sa jakies cechy charakterystyczne?

Kobietka moj Radek z kolei mozliwe ze odziedziczyl zeza po tacie... Widac pewne cechy oczek, ze to nie jest zez ktory sie cofnie... No i moze bedzie operacja :( na razie staram sie o tym nie myslec.

Ja poki co zwyciezam z laktacja, ale walka jest twarda, dobrze trzeba planowac dzien, ciagle pic itd...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu dzis godzina snu tylko. Nocnw biegunku i bol zoladka z nerwow . oszalec mozna.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa a moze to zez noworodkowo-niemowlecy?bo na poczatku dzieci zezuja.. ;) kciukam zeby tak bylo.. Moj tez czasami jak spojrzy na cos to zezuje..ale to tylko tak raz dwa w ciagu dnia..

U nas kolejna noc do dupy.. Z tym ze usnal ladnie,po pierwszym karmieniu o 2 usnal..ale potem po 4 sie obudzil i maruda..wiec nakarmilam..i tak lezy marudzi pokrzykuje..napreza sie..dostal bobotic forte poki co..potem dam bio gaje.. Moglby usnac i pospac ze 3godz ;) zeby stara matka sie choc troche zdrzemnela..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ