X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore zostaly po tamtej stronie brzucha- pamietajcie ze akcja moze sie z zaskoczenia rozpoczac, tak jak u mnie na przyklad :) Jak czop odejdzie tez moze wsztstko pojsc momentalnie, kumpela urodzila niecala dobe po odejsciu czopa!
    Takze teges... Nie zalamujcie sie!

Cocdo glutow- polecam katarek, odkurzacz zarabiscie odsysa nawet najglebsze gluty a dziecka to w ogole nie rusza, jeszcse sie cieszy :P
    Polozna mowila mi, ze katar jest normalny, nie ma zwiazku z choroba. Jak ida zolte gluty to nie jest ropa tylko ulane mleko, a jak bezbarwne to sie sluzowka luszczy bo kanaly w nosie sa jeszcze niedojrzale.

Sista, karolinka85, maglic lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej znajomej tez odszed rano a po24 urodziła.

Ja wlasnie sie obzarlam truskawkami i czereśniami....na to Magnum i zdycham...;)

Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja to chyba mam depresje wiecie. Z malym od soboty jestesmy w domu. Przystawiam go do cyca ale tylko hednego bo dryg.i ma kiepski sutek. I taak sukces bo jadl tylko modyfikowane. Dobija mnie to ze possie ok 15 min i spi nawet czasami 3 godainy a potem w nocy masakra. Dopajam go butelka wlasnego pokarmu. Tak naprawde nei wiem ile zjada i wogole czy dobrze mu. Nie moge zdanej pozycji do karmienia znalesc zeby byla dobraa.

Rycze jak bobr bo nie wiem co robic.

Gratuluje mamusia i wam dziewczyny .
    Sorkimze sie nei odzywam ale emocjonalnie i fizycznie i psychicznie nei daje rady. Mialam instynkt macierzynski ale chyba nie do swojego dziecka tylko do innych.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    A ja z prośba o pomoc. Mała w nocy podczas przewijania, obsrała sobie skutecznie body i pajaca. Dziś rano upralam w Loveli, ale żółte kleksy jak były tak sa. W jaki sposób mozna sie tego pozbyc? Jaki wybielacz jest skuteczny i bezpieczny dla Dzieci?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj jestesmy w domu klimatyzujemy się wiec mozna wejsc na forum musze troche was nadrobić o w szpitalu jakoś mi się nie chciało

czujemy się dobrze dziś ok 17 czaka nas wizyta położnej

Sista lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, może spróbuj papką z sody, a potem normalnie wypierz.

Brzuchatki oby te nasze czerwcowe dzieci ruszyły, bo ile można czekać. Zrobiliśmy 2-godzinny spacer, planuję wieczorem kąpiel w cieplutkiej wannie i znowu <3 wieczorem.
    A jak to nic nie da, to ja już nie wiem :)

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapieram w vanish oxy action i potem piore w 60 stopni. Dopiera prawie zswsze, alergii na vanish nie srwierdxam.

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki! Ja po wczorajszej wizycie u gastrologa dziecięcego jestem podbudowana :) krótszy przełyk ma ponoć co 2gi niemowlak tylko nie wszyscy wiedzą, bo standardowo nie robi się usg brzuszka. To samo z refluksem, ma go ok 60% maluszków. Nie robimy żadnych okrutnych badań w tym kierunku, bo dopuki dziecko je i przybiera nawet jako tako to refluksu się nie leczy jednak, leki nie są obojętne. Pani doktor wyliczyła, że Polka przy swojej masie ciała powinna zjadac ok 500ml, czyli też nie ma tragedii vs to co je faktycznie. Normy podane nam w szpitalu, czyli że mamy zjadać 700ml to tylko normy, jedno dziecko zje 500ml i będzie najedzone, a drugie naje się jedząc 800ml. Grunt żeby przybierała, nawet jeśli będzie to 100gram tygodniowo to się nie martwimy - ja jestem drobna i ona też, nie przybędzie nam nagle 300g w tydzień, nie ma szans. Aczkolwiek waży już 3400, czyli od najniższej wagi w szpitalu przybrała ok 800g w miesiąc ;) i dziewczyny- odpukać tfu tfu, zaczęła od wczoraj jeść więcej, i sama się budzić i krzyczeć o jedzenie co 2,5 godz :) miód na moje uszy :) 23-ego miałam dopiero właściwy termin porodu, może faktycznie musiała dorosnąć :) aaa i zmieniła nam mleko na bebilon comfort, podobno bardziej lekkostrawny niż zwykła 1, zobaczymy. Fakt faktem od wczoraj je to nowe mleko i przestala prężyć się, wyginać i płakać w trakcie jedzenia, chyba jest lepsze dla nas.

Sista ja przed praniem namaczam ciuszki w Loveli i później w Loveli też piorę, schodzą kupki oraz plamy po ulaniu. Tylko ważne aby szybko namoczyć, żeby się nie wżarło.

Maglic ja na glutki zapodaję po kropelce lub dwóch soli fizjologicznej i kładę małą na brzuszku. Ona tego nie lubi, troche popłacze i częsć skarbów zawsze wyleci. Aczkolwiek aspirator chyba czas zakupić, bo nie wszystko wyskakuje czasem.

Sista, Nieukowa, karolinka85, maglic lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Dzieki za rady. Niestety, plamy zdarzyły na ciuszkach wyschnąć od nocy. Następnym razem postaram sie od razu zaprać, a tymczasem spróbuje sody i vanisha :)

Za Brzuchatki kciuki zaciśnięte :) Jak sie rozpakujecie, moze zmienimy forum, na takie mniej publiczne? Troszke mi smutno, ze nasz miesiac mija, chetnie jeszcze raz przeżyłabym to moje wielkie oczekiwanie i sam porod (wiem, wiem, masochistką jestem;))

Nieukowa, gosi_a, lilly78, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, ja ciuszki piore w płatkach mydlanych Dzidzius i wszystko schodzi, i plamy z ulanego mleka i z kupki :)

Teraz faktycznie z innej perspektywy, ciąża to był taki super czas :) mimo że czasem było nerwowo to i tak spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 15:00

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu Antek waży 4990 także idealnie ale lezka sie w oku zakrecila jak dostał 3 uklucia kupilam mu pedicetarol czy jak to sie nazywa i będziemy obserwować czy nic sie nie dzieje. Mi ciąży nie brskuje, brakuje mi stanu przed ciaza a teraz pojawił sie ten terrorysta i poprzewracal świat do góry bogami

gosi_a, Nieukowa, Ekkaja lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odpowiedzi na pytania i rady :) Może uda się coś zdziałać. Boję się tylko o ten płacz, bo on dosłownie jeszcze nie otworzy oczu ze snu a już się drze. Staram się do niego mówić, uspokajam, kołysze, przytulam ale tu pojawia się problem bo on strasznie tego nie lubi...Wygina się jak noszę go na rękach i zanosi bekiem. Grzeczny jest tylko kiedy śpi i je, poza tym marudzi albo płacze. Myślę też że on wyczuwa mój stres bo prędzej mąż go uspokoi jak dostaje szału niż ja.
    Dziś byliśmy u pediatry która też była zdziwiona czemu on się tak wydziera. Nie dawał się zbadać i krzyczał całą wizytę, no maskara po prostu :/
    Z plusów tyle że przekroczył już wagę urodzeniową, więc nie głodzimy syna ;)

Dorcia wielkie gratulacje! Wypoczywaj.

Jak ubieracie maluchy na spacer kiedy jest ciepło tzn ponad 20C? Bo ja cały czas tego nie ogarniam, a nie chcę go przegrzewać.

Nenette bardzo chętnie umówię się w Skaryszaku, ale muszę być w pełni sił ficzycznych i umysłowych :)

karolina0522, Z., nenette, Ekkaja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się piszę na spacerek po skaryszewskim! :-) bardzo.chętnie, Gosia a ty?
    Dziewczyny jaki aspirator do nosa dla maluchów macie?

nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nastawiam sie,nie nastawiam a torbę wpakowałam do bagażnika .....

Sista, Dongina, gosi_a, .aś. lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia gratuluję :-) zdrówka!!

Ja mam aspirator katarek,super sprawa,zwłaszcza jak podepne do odkurzacza,bo niestety moje płuca nie są w stanie wyciągnąć wszystkiego z jego noska.

Maglic tak jak już ci Zyrcia pisała,woda morska i aspirator!! Super pomaga.

Rozalia ja dziś na przykład małemu na spacer założyłam body z krótkim rękawem,bluzka i spodnie,oczywiście też czapeczka. Miałam też cieniutki kocyk,ale go odkryłam bo ciepło było :-) pamiętaj że dziecko podobnie odczuwa ciepło jak my,więc nie należy go za grubo ubierać bo łatwo przegrzac. A co do marudzenia to u nas ostatnio podobnie,nie płacze tylko jak śpi :-\ ale to chyba ten katar go wkurza.

Aghata niezła waga Antka :-) używasz już pampersy 2? Bo właśnie nie wiem kiedy zmienić z jedynek.

Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    My z M chcieliśmy po 6 tyg w końcu poserduszkowac a tam w środku chyba mi sie wszystko zasuszylo i czułam bol, w ogóle u mnie brak sluzu zero nic. Jak karmilam Zuzie okres dostałam po pół roku.
    My w końcu z mężem doszliśmy do porozumienia i jest w porządku,no i właśnie wczoraj też postanowiliśmy powrócić do seksu po bardzo dłuuuugiej przerwie. Bałam się troche,bo nie wiedziałam jak tam w środku jest ale powiem szczerze że super. Czułam się jak dziewica co najmniej :-) :-) ale nawilżacz musiał być użyty,z tym że ja zawsze z tym miałam problem.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Ja w Skaryszewskim też moge ale chyba za ok.tydzien, dwa jak poukladamy sobie wszystko, sposob karmienia itp. :D
    Fajnie by bylo sie spotkac !
    Dziewczyny byla u mnie polozna srodowiskowa. Spoko babka, rzucala mlodym na prawo i lewo krzyczac dzien dobry , dzien dobry, itp ;) czas na meska decyzje... Powiedziala ze do wtorku mam przemyslec sprawe karmienia czy chce karmic piersia czy nie, bo jesli nie to laktacje lepiej wyciszyc, a nie tak mieszac, troche to, troche to itp. W sumie chyba ma racje.... Pokazala mi jak przystawiac Ediego, troche possal i poszedl w kime. Przeraza mnie : dieta, niestety powiedziala ze sporo produktow nie mozna, nie chce sie tym martwic i stresowac, no i czas... Byc tylko na cycu i odciagac jeszcze ile to godzin w sumie...no i w ogole yyy nie wiem, za czesto placze martwiac sie tym karmieniem ;) ktos chce kupic laktator canpola nowy ? :D
    P.s. Ja mam aspirator Sopelek ,dzis raz uzywalam a w sumie Mąż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 16:59

karolina0522, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam aspirator Katarek na odkurzacz. Jeszcze oczywiscie nie uzyłam ale podobno jest super (jak pisze Muniek). Wszystkie kolezanki mi go polecały i innej opcji nie było:)
    Rozalia chyba trafił wam sie Poprzeczniak z "Jezyka niemowlat" :) "Stara dusza" wie czego chce i własnie wszystko jej sie nie podoba (nawet jak sie mu podoba:)) Ot taki przekorniaczek. :) Ale bedzie dobrze. Wraz z rozwojem znudzi mu sie kwękanie bo coraz bardziej jego uwage absorbowac bedzie otoczenie i z myslenia" co to ja miałem zrobic? Acha, marudzic" przejdzie na "marudzenie jest juz passe i w ogole to ja chce tego pluszaka, te melodyjki i tamte światełka". Zobaczysz:)))) Tego ci zycze

Dada jak tam u medyka:)? Szyjka ma byc zgładzona i rozwarcie na dwa palce minimum:)

Ja tam zrobilam sobie fryzurę na weekend (he he zeby sie lepiej poczuc jak spojrze w lustro po porodzie) i fryzure na dole:) Golnęłam pachy i zrobiłam pięty:) Jak moje dziecko zamarudzi w weekend to je przenoszę przez kolejne 45 lat jak ta babeczka z czasôw wojny, co wystraszyła sie porodu, zablokowała ciàże umysłem i nigdy nie urodziła. Dziecko wyciagnięto po 40 latach w postaci uwapnionej skamieliny. No nieźle:)

Sista, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka na 1 palec ale ogolnie zamknięte wszystko.nadtepna wizyta za tydz a na wywoływanie 8.07 .....waga 4000gr

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to tak jak u mnie, rozwarcie na maly palec i tyle:) Ale dosyc pöźno masz wywoływanie:) zazdroszcze:) bo do tego czasu napewno mały wyskoczy naturalnie:)

Dada lubi tę wiadomość

‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ