Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu ja jem batony, ciastka, jogurty, pije 2lekkie kawy dziennie i jest ok
Mam pytanko czy duże brzuchu wam zostały? Zyrciu, co do twojego to wo , że.super
Ja mam taki jak w 5 mies ciążyi waga w miejscu od porodu zeszło 10 a zostało jeszcze +8
A jak u was?Alorrene13 lubi tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualny
-
Ją też praktycznie jej wszystko. Codziennie do śniadania pomidor, ser żółty, twarozek, wędliny. Na obiad ostatnio zrobiła spaghetti i było ok. Do tego owoce, jogurtu noi truskawki dały radę. Nawet po koktajlu z dużej ilości z malinkami
Jeszcze nie próbowała z czekolada i cytrusami, chociaż mam ochotę np na wodę z cytryną i mięta.
Nam dziś odpadł pępek więc to my bijemy rekordy. Ją się jeszcze wstrzymam ze 2 dni z moczeniem pepuszka.
Co do brzucha to nawet pani w warzywniaku stwierdziła że tylko brzuszek mi zniknął i nic nie przytylam a koleżanki mówią że poszukiwała że jestem w ciąży i muszą małą zobaczyć na własne oczyją tam jeszcze czuje że macica się domkonca nie obkurczyla. Został mi 1 kg z 9 ale chciałam żeby więcej mi zostało;)
I powiem Wam że karmienie piersią ma swoje zalety. Jestem na bieżąco z forumMajka zasnęła przy cycku to i ja IDE zjeść kolację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 21:45
Z., karolina0522 lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Z. myślę że spokojnie możesz moczyć pępuszek. My nawet na kikut aż tak bardzo nie uważaliśmy, parę razy się zamoczyło i nic zlego się nie stało, psikaliśmy octaniseptem a odpadł już tydz. temu
Karolika to u mnie z wagą podobnie - od porodu zgubiłam 11 kg a zostało jeszcze 7brzuch w sumie nie jest duży, podobny do przedporodowego. tłuszcz jest w nogach i biodrach
chciałabym zacząć ćwiczyć ale boję się ze zacznę mocniej krwawić
Ja też stosuję wkładki, zmieniam co chwilę tylko w nocy mam problem bo śpie bez stanika a jak Hania śpi dłużej to budzę się zlana mlekiem. Czy Wy śpicie w karmnikach?? Ja dietę muszę stosować, mała nie akceptuje niektórych dań, wolę sama się pomęczyć żeby ona nie cierpiała. W sumie jem to samo co wymieniła Z
kasika Twoje zdrowie to podstawa żebyś mogła dobrze zajmować się małą, kurcze czasami tak wychodzi w życiu wszystko na opak. Będzie dobrze, dbaj o siebie
Czy Wasze dzieci też super zasypiają na rękach a jak się je odkłada do łóżeczka to bunt i płacz?? Czy może ja ją jakoś nieumiejętnie odkładamZ., kasika8303 lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Pocieszylyscie mnie z tym jedzeniem
Karolinko mam wielki brzuch ! Byłam przerażona po operacji, teraz trochę schodzi ale ta macica wolno sie obkurcza, nie wiem co z waga bo nie mam wagi, muszę sie gdzieś zważyć ! Jak pomoc zrobić dzidzi kupę?
Ja klade na przewijak i delikatnie doginamy nóżki do brzucha. Taka mala gimnastyka
Jak spiety i boli to dajemy ciepły oklad na brzuszek.
Mi zosralo 6 kg na plusie. 10 juz poszlo. Waga spada kazdego dnia. Ale skora na brzuchu to flak taki... i mam sporo rozstepow. Maz mowi zebym sie nie przejmowala ale same wiecie jak to jest. Za 4 tygodnie zamierzam zaczac cwiczyc jak tylko gin da zielone swiatlo ze jest okej.
Brbrumku, moj tez sie budzi chwile po tym jak odkladamale to w ciagu dnia. W nocy na szczescie spi w swoim lozku bez budzenia. W dzien dalam spokoj. Spi na mnie albo obok mnie albo nie spi wcale (juzz chyba wspominalam ze aktywne dziecie i mamy problem z zamknieciem oczek
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 22:11
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Nam sie pepuszek paprze... Tzn ciaglemkrwawi a zaraz minie tydzien. Wg poloznek jest ok bo niby wyglada coraz lepiej, ale jak dla mnie nie widac postepu...
Ale mam agresora. Przez ostanie 3h ciagly ryk. Karmilam przed kapiela, potem po kapieli, potem pieluchani znowu ryk o zarcie. Nosz ile mozna???
Spacyfikowalam smoczkiem i licze na 3h spokoju.
Mi tez ubylo 10kg, jeszcze 5 do zrzucenia. Ja z kolei mam calkiem ksztaltny tylek w porownaniu ze sprzed ciazy, za to urosly cycki i mam nadmiarowy tluszczyk wokol brzucha... No i detka jestem, ale tak na 14tc szacuje swoj rozmiar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 22:10
-
Co do biustonoszy, to u mnie sprawdzają sie z Atlantic. Nie sa specjalnie do karmienia, ale przez to, ze maja zapięcie z przodu i odpinane ramiączka, nadają sie idealnie. Na noc często używam takiego do karmienia z Canpola, mało wyjściowy, ale sie sprawdza.
Ja straciłam kilogramów 10, przede mną drugie tyle
Jestem 15 dni po CC i krawie skąpo, wczoraj nawet nic nie było.
Dieta - przez moja wątrobę, ja nawet za bardzo nie mogę jesc rzeczy ciężkostrawnych. Królują zatem zupy pomidorowa, rosół i brokułowa, ryby, drób i pierogi. Na śniadania jajecznice, owsianki, kanapki z wędlina i białym serem. Jabłka, brzoskwinie, pomidory, truskawkiZ łakoci biszkopty i lody śmietankowe (moj jedyny grzech).
Nieukowa - nam kikut odpadł w piatek, a do dziś jak przemywamy pępuszek octaniseptem i patyczkami, to brudny od krwi. Mamy tam strupka, który sie wymywa.
Karolinko - ja chyba jestem bardziej płaczliwa niż w ciazy
Śmigam do mojej Królewny. Spokojnej nocy zyczeNieukowa, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość
-
Dada, ja mam nr telefonu, ale żadnych info.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Napisałam czy już tuli maleństwo. Myślę, że wszystko jest ok, a zakochanie sprawia, że nie myśli się tuż po porodzie o takich rzeczach jak forum
Pewnie żadna z Was już nie siedzi na forum, ale generalnie co można wziąć na ból głowy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 01:08
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyHej!
My w dalszym ciągu w szpitalu
Livia cały czas potrzebuje naświetlania, żółtaczka nie chce zejść. U mnie wczoraj w trakcie obchodu lekarz zauważył rozejscie się dwóch szwów, na chwilę obecną robią okłady i sprawdzają czy jest poprawa
Niestety ale od dwóch dni mam okropny zjazd emocjonalny, chodzę i płaczę z byle powodu. Kurcze myślałam, że uda mi się uniknąć Baby Blues, a tu lipa
Livia też nie była spokojna, w nocy dawała znać o sobie na cały oddział, jak się wyciszyla to ja nie kladlam się spać tylko martwilam się,że zaraz przedstawienie zacznie się od nowa
Ja cały czas karmię piersią,pokarm jest, mała nie jest po jedzeniu marudna i przybiera na wadze. Bardzo długo ssie pierś, tylko dla zabawy i od tego mega bolą brodawki, czuje dyskomfort w trakcie karmienia, chyba skuszę się na smoczka może to trochę rozwiąże problem.
Nie jestem w stanie czytać was na bieżąco,nie bardzo wiem ile mamusiek w dwupaku, kto rodził ostatnio ale jestem z wami myślami
Pozdrawiamy Was gorąco
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 06:24
Z., karolinka85, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDada wrote:Dzień Dobry Mamusie.
Jak sie Wam dzień zapowiada?
Dorcia daj znac ..
Mnie zaczęły bolec kostki,chyba nie wytrzymują ciężaru ...
Miłego dnia.
Proszę trzymajcie kciuki, w miarę możliwości będę pisaćkarolinka85, Muniek, Ekkaja, Melia, Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeyka,
Angel84 trzymam kciuki:) Ja dzis jeden dzien do terminu porodu:) Dziwne uczucie:) w takim razie przed godzina zero bede musiala wykonac kosmetyke dolnych partii, tak by w razie czego nie babrac sie z tym na skurczach:) Liczę na akcję jak u Nieukowej, tzn. na terminowosc:)
Wczoraj przez dłuższy moment bolało mnie dziwnie podbrzusze, jakby mała szła w kanałAle potem sie nie powtorzylo:) Brzuch mam nadal posrodku, ani wysoko ani nisko:(
Na szczescie pogoda dopisuje czyli 23 stopnie, cieplo bez upalow. To lubie:))) Dzisiaj czekam jeszcze na ostatnie rzeczy do pokoju dziecka czyli zamykane kosze wiklinowe na pieluchy, drobiazgi i kosmetyki.
Ciekawe właśnie jak tam Dorcia?
Miłego dzionka wszystkim:)Melia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorcia wczoraj urodzila po wielkich 12 godzinnych meczarniach Szymusia 3200g 54 cm 10 pktprzez CC !!
gratulacje dla dzielnej mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 08:27
karolinka85, nenette, Z., Alorrene13, Nieukowa, lilly78, .aś. lubią tę wiadomość