X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika lilly niewiem ilu gramowe kupujecie puszki ale te ceny sa chyba ok.. www.dodomku.pl

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze przy poprzednim karmieniu moje dziecko delukatnie ulalo..praktycznie nic,za chwilke troszje wiecej..nosilam na rekach dalej,wkoncu przebralam i chcialam polozyc to chlusnal mlekiem... :( czy to mozliwe ze to od tego katarku?ewentualnie gardziolka?

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak czasem ma przy zmianie pozycji, potrafi ulac po jakimś czasie, albo dostaje czkawke i wtedy też wylatuje mleczko... A i moja nie ma katarku, więc nie wiem czy należy to z tym wiązać.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a sudokrem? chyba że to się kryje pod "widokiem".

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, też radze spróbować z sudokremem. Linomag też stosuje i ladnie nawilżanie, ale jak tylko zauważyłam u Majki lekkie zaczerwienienie i kilka krostek, zastosowała sudokrem i rano nic już nie było. No i wietrzenie pupy ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Karolina mi położna poleciła tormentiol. Posmarować bardzo delikatnie, tak jak mgiełka pupę i wietrzyć. Pomogło odrazu, wieczorem było juz super. Jeszcze gdy karmiłam, Kuba przywlekl jelitówke która i mnie dopadła. Pewnie dlatego jej kupka była dość " żrąca ". A i kiedy odparzenia nie znikają warto zrobić badanie moczu dziecka.

Niestety nadrobić Was nie mam kiedy. Sory

Oczywiście za brzuchatki kciuki zaciśniete :) kochane życze szczęśliwych porodów.

Gratulacje dla nowych mamuś :)

My sie właśnie karmimy :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi położna poradziła zmieszać tormentiol z linomagiem i taką miksturą smarować. Po wyjściu z patologii noworodka mala miała odparzenia..koniec końców nam pomógł sam linomag ale sposób podaję na wszelki

Karolinka może mu się ulać, szczególnoe przy zmianie pozycji. Ile czasu minęło od karmienia?? Myślę, że to nie związane z katarem. Niemowlak ma prawo ulać porządnie raz na jakiś czas.. moja i po godzinie czasem uleje

karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ulewanie to podobno norma u noworodkow..nie przejelabym sie gdyby nie ten oststni chlust..to bylo tak jakby zygnal raz a porzadnie.. 2 nastepne karmienia byly ok,dalam tylko piers butelki nie..no i czuwanie cala noc czy nie chlusnie..teraz dam odciagniete z butli bo niewiem czy sie najadl cyckiem..
    Wiec albo to od gili i gardla,albo sie przejadl bo dalam80ml,albo nalykal sie powietrza z butli albo czysty jednorazowy przypadek..

Nenette to bylo ok.godziny po jedzeniu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 04:33

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny ulewanie to podobno norma u noworodkow..nie przejelabym sie gdyby nie ten oststni chlust..to bylo tak jakby zygnal raz a porzadnie.. 2 nastepne karmienia byly ok,dalam tylko piers butelki nie..no i czuwanie cala noc czy nie chlusnie..teraz dam odciagniete z butli bo niewiem czy sie najadl cyckiem..
    Wiec albo to od gili i gardla,albo sie przejadl bo dalam80ml,albo nalykal sie powietrza z butli albo czysty jednorazowy przypadek..

Nenette to bylo ok.godziny po jedzeniu..

Antek już kilka razy tak z przejedzenia, jeśli więcej nie rzygal to pewnie za dużo zjadl

karolinka85 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina na pupe dobra jest tez stara znana maka ziemniaczana na prawde polecana przez wielu. No i koniecznie wietrzenie pupy. Ja zakupilam do takich akcji krem z nagietka firmy Weleda. Smierdzi ale podobno rewelacyjna, kiedy znane linomagi, sudokremy i bepantheny nie dzialaja. Nie slyszalam natomiast o masci ktora podaja Joasia. Widac jednak ze sprawdzona i skuteczna, warto wyprobowac, bo odparzona i szczypiaca pupa to koszmar.

• Dada Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Melis jedz do szpitala, bo akcja juz chyba na dobre Ci się rozwinęła ja rodziłam od 7 do 10 30, wiec wiesz ja bym nie ryzykowała

Gosia mam pytanie a na klinicznej do porodu miałas swoją pidzame czy od nich?
    I czy kapali Jasia? Potrzebny był dla niego ręcznik?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia i jak?

Hej Brzuchatki i Mamuśki.

U mnie dzis ten niby wielki dzien ...
    Jade dzis 100 km na zawody triatlonowy do mojego znajomego a pozniej u nich zostaje na noc ..wiem igram sobie ale oszaleje z nudow..

Nieukowa lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada tak, miałam swoją bo na IP juz każą Ci się przebrać, a weź nawet dwa ręczniki takie większe normalne nawet dla małego bo kapią codziennie tylko na drugą dobe, mi Jas zssikal ręcznik przy drugim kapaniu w nadmanganianie potasu bo miał rumień noworodkowy.I mniej gdzieś na wierzchu przygotowane w oddzielnej torbie ciuszki dla małego plus kocyk czy tam rożek. Ja dałam ale nie ma covwybiwrac jakiś super bo mi np krwią zachlapali nie wiem.czy z pępka czy coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 06:13

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Zakupie tormetiol i alantan
    Sufitem używam i linomag i nie pomaga,
    Może ją podrarznily chusteczki mokre do.pupy o podejrzewam że ja przejrzałam na spacerach i dodatkowo pogorszyło stan dupska :-(
    Zobaczymy,.zmieniam pieluchy to myje tyłek wodą nie mokrymi chus
    My się karmimy, wyginamy i.zloscimy :-(
    Mała nie chcę spać u siebie w łóżku tyko z nami :-(
    Co.ją odkładam to wyje, już nawet smoka jej daję.....

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacyfikowalam dziecko mlekiem i moge was nadrabiac :)
    U nas tez lekkie odparzenie na posladach. Wietrze tylek, poki co niczym nie smaruje ale chyba zaczne jakims linomagiem...
    Z chusteczek nawilzanych zrezygnowalam, tylek przemywam woda z emoilentem.

Maly ma dzis 2 tygodnie... Czas leci jak glupi!
    Wg tesciow mam zlote dziecko- w ogole nie trzeba uspokajac na rekach i placze tylko jak jest glodne. No racja, ale ja nie zn innych noworodkow wiec trudno mi oceniac :)

Dada tez mialam ambitne plany na termin porodu i musialam odwolywac :) ale na twoim miejscu niemprzejmowalabym siemi jechala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 07:05

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i myliśmy Julci pupę wacikami namoczonymi w przegotowanej wodzie. Wogole zauważyłam , że chusteczki pampers ( mamy białe ) ją podrażniają. Używamy 3 paczkę Hippa i jest ok .
    My tez sie karmimy, bo o 4 wypiła 90 ml i głodomorka zgłodniała ;)
    Tez śpi z nami w łożku, ale my lubimy spać z Julcią. Ten czas tak szybko mija i maluszki zmieniają sie w 13 latka, który zabrania całowania Go przy kolegach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 07:09

nenette, Alorrene13, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chusteczki odpadają,tylko waciki z wodą przegotowana i sudokrem,pupcia idealna.
    Zyrcia nawet się nad katarkiem nie zastanawiaj tylko bierz,odkurzacz wyciągnie wszystko a ty ustami w życiu nie dasz rady. A po co dziecko ma się męczyć z gilami.
    Właśnie też musiałam młodego zabrać do siebie bo marudzi strasznie,teraz śpi na mnie i jest najszczęśliwszy :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Antek sie zesrakal przewinelam go, nakarmilam i leży i sie śmieje i piszczzy z zadowolenia. Codziennie rano tak ma jak jest wyspany. Ja używam teraz różnych mokrych chusteczek ale widzę zeAntek nie na ssklonnosci do odpazen na szczęście i oczywiście za każdym razem smaruje mu babydream przeciwodpazeniom a sudocrem mam jak juz będzie pupa czerwona

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Gosiu.a ile pidzam zuzylas ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka jak raz tak sobie chlusnął to raczej z przejedzenia. Polka od czasu do czasu też ma taką akcję i wtedy obrzyguje siebie, mnie i okolicę. U niej takie akcje są z powodu refluksu pewnie.
    Wlaśnie wciągnęła 100ml (szok!!) więc się pionizujemy żeby się ułożyło w brzuszku. Przy refluksie min 30minut po jedzeniu trzeba trzymać dziecko w pionie. I w zwiazku z tym teraz tylko na rączki chce, nauczyła się. Odkładam ją do łóżeczka, mija 5min i ryk, szczególnie w dzień-to o czym pisałyście wczoraj. A noce przesypia w łóżeczku.
    Dziś znowu włączył się alarm oddechu i szczerze to nie wiem co było - jak nią potrząsnęłam w łóżeczku to zaskoczyło. Nie wiem tylko czy ona złapała bezdech, nie wudziałam czy oddycha czy nie-nie przyglądałam się już tylko nią poruszyłam... co noc nam się to załącza :/ Karolinka u Was też tak często się włączał?? Nie wiem już czy to faktycznie nie łapie czy jednak ona zapomina o oddechu.. niby w szpitalu miala bezdech tylko w pierwszej dobie, czytałam że jak zanikł to raczej już nie wróci - przez 2,5tyg w szpitalu się nie zdarzyło. Ale schizę mam mega teraz, po dzisiejszej nocy..bo naprawdę nie widziałam czy oddycha

Ja pupę też myję wodą przegotowaną, chusteczki ją podrażniają - na patologii tylko nimi myły i był oplakany efekt.. u nas też białe chustki pampersa się nie sprawdziły

karolinka85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ