Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie poodpisuje Wam teraz. Wstałam przed chwilą i jestem ciut bardziej wypoczęta niż zawsze, więc są plusy
Całą noc śniła mi się rodząca Nieukowa ze skurczami na poziomie 1532. Pozdrawiam
Idę dalej spać, a co sobie będę żałować...
To która idzie w pon do szpitala? Jutro ktoś wizytuje na ip?
Jutro jest mój termin z USG. ciekawe czy to małą jakoś ruszy.Nieukowa, nenette, Sista lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was już od dawna, postanowiłam dzisiaj napisać bo podobnie jak u niektórych z Was moje zniecierpliwienie oczekiwaniem na synka jest już spore, a mały uparciuch nie spieszy się z wyjściem.
Termin minął mi 25.06., byłam w szpitalu - na ktg i usg wszystko super, łożysko 3 stopnia ale to jedyny objaw tego, że poród już "blisko". Skurczy nie mam żadnych (wstyd się przyznać ale nawet nie wiem co to za uczucie?), szyjka szczelnie pozamykana.
Podobnie jak Wy najbardziej nie chciałabym wywoływania, mam nadzieję, że mały sam się zdecyduje zanim mnie zostawią w szpitalu.
Wszystkim rozpakowanym gratuluję pociech, a tym nierozpakowanym życzę cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości, mam nadzieję, że te nasze porody to już tylko kwestia godzin! (chociaż sama przestaję się już powoli łudzić).karolina0522, Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Aś ciśnienie zrobiło się w ciąży i niestety zostało po ciąży. Czasami tak się dzieje. Muszę małą odstawić bo muszę brać leki, dopegyt nic nie działa więc muszę brać silniejsze plus dopegyt. Powinno mi minąć już ale niestety jest coraz wyższe.
Nennette i Karolinka mi pierwsze 2 tyg monitor się włączał, podpytałam znajomych czy im też się tak działo i tak, dziecko było za małe, przesuwało się w łóżeczku i nie leżało na płytkach. Teraz już jest ok. Ani razu nam się nie włącza.
Kasika dzięki za info!niby Polka demolka ma już miesiąc ale waga 3400, którą ma teraz to jak srednia urodzeniowa, wiec za duża nie jest faktycznie i może te płytki rzeczywiście nie łapią
-
nick nieaktualnyWitaj w klubie Kirsten:) Jedziemy na tym samym wozku:) tez nie wiem co to skurcze:)
W zeszlym tygodniu obiecalam sobie ze w ta sobote nie kiwne palcem w sprzataniu:) Jaaaaasneee. Moze i nie ruszam łazienki, ale wysprzatalam pokoj malej, cala szafe na scianie, kurze w salonie i schody. Kregoslup mi odpadl i mam jakies odczuwalne twardnienia ale mala dalej ma nas w nosie:) Zostala mi jeszcze kuchnia:)
Moj maz jedzie na "chwile" do sasiedniego miasta z przyjecielem. Udzieliłam mu dyspensy bo w domu robi kupe rzeczy, poswieca sie dla mnie i skacze wokòł wiec mam nadzieje, ze sie biedaczysko rozerwie. Nawet jak zaczne rodzic (ha ha alez jestem naiwniaczka) to zdaża przyjechac.
Sama mam ochote wyskocsyc na zakupy: Mango ma 50% przecenyA niech to:)
-
Dada, widzisz
może już bez czopa chodzisz i akcja ruszy... kto wie
gosi_a no właśnie... te sposoby to jakiś pic na wodę. Ja już nigdzie nie spaceruje ani nic, bo poza zmęczeniem to nic z tego nie wynika. Też wczoraj sobie kąpiel zrobiłam, w ogóle teraz to tylko w wodzie bym mogła siedzieć... A normalnie, wstyd przyznać, mam wodowstręt xD Ty idziesz do szpitala w poniedziałek czy tylko wizyta?
Melia, u mnie idzie do przodu od dwóch miesięcyPóki wody nie odejdą albo rozwarcie nie będzie na 10 cm to nie uwierzę, że coś idzie do przodu xD Współczuję z tą wagą, chociaż u Ciebie to ma chyba trochę inne podłoże. Ja to po prostu lubiłam (mam nadzieję) się nad sobą znęcać. W trzy miesiące poszło 30kg, a potem jak mi kazali "nadrabiać" to było ciężko. Potem poznałam męża dla którego kobieta musi mieć ciałko i ciąże zaczęłam ważąc 85kg. Dobrze, że w ogóle dało radę, bo pół roku walczyłam o okres. Okropne czasy. Widzę, że też w poniedziałek witasz szpital... Wiesz, szukając plusów, może to i dobrze, że będziemy miały wywoływanie w szpitalu?
nieukowa, to chyba fajnie mieć takich "wyspecjalizowanych teściów"?
kasika, a nie wiadomo co jest przyczyną tego stanu rzeczy? W rodzinie jest z tym problem?
Kirsten, trzymam kciukasy żeby coś się ruszyło i Tobie również życzę duuuużo cierpliwości
Dongina, też chcę na zakupy. W ogóle chce do ludzi, a wszyscy mnie straszą, że już nie powinnam nigdzie sama iść...Ja już nie sprzątam. Okna umyłam 3 tyg temu to przydałoby się znowu no, ale... po co xD też mi już kręgosłup siada.
W ogóle... kurde. Boję się, że mam niezdiagnozowaną gestozę czy cośOstatnio miałam morfologię w 33 tyg czyli prawie dwa miesiące temu ;( puchnę w zasadzie tylko po jednej stronie no i gorzej widzę. W dodatku jak trzy razy byłam na izbie to ciśnienie pow 140/80. Wiem, że to nie jest jeszcze powód do paniki, ale w normie też się już chyba nie mieści. No i ten ból głowy. Usg też już miesiąc nie miałam. Już chcę żeby był poniedziałek. Jestem pewna, że coś jest nie tak. Jeszcze jutro to ktg. Teraz to już się boję rodzić
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyHmmm dziewczyny, mogę prosić o kciuki? Mam ogromne skurcze (juz wiem co to jest!!! 100x ból okresowy + parcie na 2 + brzuch jak kamień), po każdym biegnę do toalety na czyszczenie. Co prawda trwa to krótko, bo jakieś niecałe 2h, ale może? .... Muszę zacząć liczyć co ile mam te skurcze...
karolinka85, Ekkaja, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Melia, no jak dla mnie to Ty rodzisz xD POWODZENIA!!! Oczywiście, że trzymam kciuki
szybkiego porodu
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Melia, i jak tam? już w szpitalu czy jeszcze w domu?Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyJa w domu, bo jeszcze nie do końca wierzę, że to to
Skurcze mam co 10 min i trwają ok 40 sekund. Pomiędzy synek daje do wiwatu i kopie, kręci się, wierci, wypina). Ale wody nie odeszły, czop chyba też nie (chociaż w sumie tej wydzieliny mam od kilku dni sporo i trochę takich glutków było, ale nie wiem czy tak wygląda czop?)... W planach mam kąpiel (ogolenie się), przejrzenie torby, zjedzenie kolacji i czekanie na rozwój akcji...
Z., karolinka85, Dongina, Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Kurcze, jak masz wątpliwości czy to to, to chyba może być różnie
Ale jakby były częściej skurcze to z pewnością możesz pędzić do szpitala
Dawaj znać co i jak.
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualny
-
No życzę Ci jak najlepiej, ale ja też się tu podniecałam kilka dni temu, że mam skurcze co 10 min, ale muszę się upewnić...
tak się upewniałam, że zasnęłam xD ale u Ciebie to już najwyższy czas, więc kciukasy zaciśnięte
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Dziewczyny uzywajace mm hipp chyba Kasika i ktoras jeszcze po ile kupujecie puszke?bo natknelam sie na atrakcyjna cene-tak mi sie zdaje.. Moge podac linka
kasika8303 lubi tę wiadomość