X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poodpisuje Wam teraz. Wstałam przed chwilą i jestem ciut bardziej wypoczęta niż zawsze, więc są plusy ;)

Całą noc śniła mi się rodząca Nieukowa ze skurczami na poziomie 1532. Pozdrawiam :D

Idę dalej spać, a co sobie będę żałować...

To która idzie w pon do szpitala? Jutro ktoś wizytuje na ip?
    Jutro jest mój termin z USG. ciekawe czy to małą jakoś ruszy.

Nieukowa, nenette, Sista lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Podczytuję Was już od dawna, postanowiłam dzisiaj napisać bo podobnie jak u niektórych z Was moje zniecierpliwienie oczekiwaniem na synka jest już spore, a mały uparciuch nie spieszy się z wyjściem.

Termin minął mi 25.06., byłam w szpitalu - na ktg i usg wszystko super, łożysko 3 stopnia ale to jedyny objaw tego, że poród już "blisko". Skurczy nie mam żadnych (wstyd się przyznać ale nawet nie wiem co to za uczucie?), szyjka szczelnie pozamykana.

Podobnie jak Wy najbardziej nie chciałabym wywoływania, mam nadzieję, że mały sam się zdecyduje zanim mnie zostawią w szpitalu.

Wszystkim rozpakowanym gratuluję pociech, a tym nierozpakowanym życzę cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości, mam nadzieję, że te nasze porody to już tylko kwestia godzin! (chociaż sama przestaję się już powoli łudzić).

karolina0522, Sista lubią tę wiadomość

uwo93e3kyyhwh4fb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Aś ciśnienie zrobiło się w ciąży i niestety zostało po ciąży. Czasami tak się dzieje. Muszę małą odstawić bo muszę brać leki, dopegyt nic nie działa więc muszę brać silniejsze plus dopegyt. Powinno mi minąć już ale niestety jest coraz wyższe.

Nennette i Karolinka mi pierwsze 2 tyg monitor się włączał, podpytałam znajomych czy im też się tak działo i tak, dziecko było za małe, przesuwało się w łóżeczku i nie leżało na płytkach. Teraz już jest ok. Ani razu nam się nie włącza.

Kasika dzięki za info! :) niby Polka demolka ma już miesiąc ale waga 3400, którą ma teraz to jak srednia urodzeniowa, wiec za duża nie jest faktycznie i może te płytki rzeczywiście nie łapią

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette tak jest. Dziecka nie wyczuwają. U nas ok 3600 gr się uspokoiło i przestało wyć

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dzięki :) A rotawirusy i pnumokoki wiesz może?[/QUOTE
    To już droższa sprawa u mnie w przychodni 320

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie Kirsten:) Jedziemy na tym samym wozku:) tez nie wiem co to skurcze:)
    W zeszlym tygodniu obiecalam sobie ze w ta sobote nie kiwne palcem w sprzataniu:) Jaaaaasneee. Moze i nie ruszam łazienki, ale wysprzatalam pokoj malej, cala szafe na scianie, kurze w salonie i schody. Kregoslup mi odpadl i mam jakies odczuwalne twardnienia ale mala dalej ma nas w nosie:) Zostala mi jeszcze kuchnia:)

Moj maz jedzie na "chwile" do sasiedniego miasta z przyjecielem. Udzieliłam mu dyspensy bo w domu robi kupe rzeczy, poswieca sie dla mnie i skacze wokòł wiec mam nadzieje, ze sie biedaczysko rozerwie. Nawet jak zaczne rodzic (ha ha alez jestem naiwniaczka) to zdaża przyjechac.

Sama mam ochote wyskocsyc na zakupy: Mango ma 50% przeceny :( A niech to:)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, widzisz :) może już bez czopa chodzisz i akcja ruszy... kto wie :)

gosi_a no właśnie... te sposoby to jakiś pic na wodę. Ja już nigdzie nie spaceruje ani nic, bo poza zmęczeniem to nic z tego nie wynika. Też wczoraj sobie kąpiel zrobiłam, w ogóle teraz to tylko w wodzie bym mogła siedzieć... A normalnie, wstyd przyznać, mam wodowstręt xD Ty idziesz do szpitala w poniedziałek czy tylko wizyta?

Melia, u mnie idzie do przodu od dwóch miesięcy :D Póki wody nie odejdą albo rozwarcie nie będzie na 10 cm to nie uwierzę, że coś idzie do przodu xD Współczuję z tą wagą, chociaż u Ciebie to ma chyba trochę inne podłoże. Ja to po prostu lubiłam (mam nadzieję) się nad sobą znęcać. W trzy miesiące poszło 30kg, a potem jak mi kazali "nadrabiać" to było ciężko. Potem poznałam męża dla którego kobieta musi mieć ciałko i ciąże zaczęłam ważąc 85kg. Dobrze, że w ogóle dało radę, bo pół roku walczyłam o okres. Okropne czasy. Widzę, że też w poniedziałek witasz szpital... Wiesz, szukając plusów, może to i dobrze, że będziemy miały wywoływanie w szpitalu?

nieukowa, to chyba fajnie mieć takich "wyspecjalizowanych teściów"?

kasika, a nie wiadomo co jest przyczyną tego stanu rzeczy? W rodzinie jest z tym problem?

Kirsten, trzymam kciukasy żeby coś się ruszyło i Tobie również życzę duuuużo cierpliwości :)

Dongina, też chcę na zakupy. W ogóle chce do ludzi, a wszyscy mnie straszą, że już nie powinnam nigdzie sama iść... :/ Ja już nie sprzątam. Okna umyłam 3 tyg temu to przydałoby się znowu no, ale... po co xD też mi już kręgosłup siada.

W ogóle... kurde. Boję się, że mam niezdiagnozowaną gestozę czy coś :( Ostatnio miałam morfologię w 33 tyg czyli prawie dwa miesiące temu ;( puchnę w zasadzie tylko po jednej stronie no i gorzej widzę. W dodatku jak trzy razy byłam na izbie to ciśnienie pow 140/80. Wiem, że to nie jest jeszcze powód do paniki, ale w normie też się już chyba nie mieści. No i ten ból głowy. Usg też już miesiąc nie miałam. Już chcę żeby był poniedziałek. Jestem pewna, że coś jest nie tak. Jeszcze jutro to ktg. Teraz to już się boję rodzić :/

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś mama ze mną miała to samo, do tej pory się leczy na to nadciśnienie. Genetyka

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę tylko na usg do szpitala. Nie będą mnie kłaść ale ewentualnie wpisywać w zabiegi. Dzisiaj znowu spacerowałam, tym razem 3,5km :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie wrocilam z kina wybrałam spokojny repertuar wiec i Leonowi nie przeszkadzało .. Teraz obzeram sie czereśniami .

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm dziewczyny, mogę prosić o kciuki? Mam ogromne skurcze (juz wiem co to jest!!! 100x ból okresowy + parcie na 2 + brzuch jak kamień), po każdym biegnę do toalety na czyszczenie. Co prawda trwa to krótko, bo jakieś niecałe 2h, ale może? .... Muszę zacząć liczyć co ile mam te skurcze...

karolinka85, Ekkaja, Nieukowa lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia, no jak dla mnie to Ty rodzisz xD POWODZENIA!!! Oczywiście, że trzymam kciuki :) szybkiego porodu :)

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia trzymam kciuki :)

no w koncu jakas akcja :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia, i jak tam? już w szpitalu czy jeszcze w domu? ;)

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu, bo jeszcze nie do końca wierzę, że to to ;)
    Skurcze mam co 10 min i trwają ok 40 sekund. Pomiędzy synek daje do wiwatu i kopie, kręci się, wierci, wypina). Ale wody nie odeszły, czop chyba też nie (chociaż w sumie tej wydzieliny mam od kilku dni sporo i trochę takich glutków było, ale nie wiem czy tak wygląda czop?)... W planach mam kąpiel (ogolenie się ;)), przejrzenie torby, zjedzenie kolacji i czekanie na rozwój akcji...

Z., karolinka85, Dongina, Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak masz wątpliwości czy to to, to chyba może być różnie :( Ale jakby były częściej skurcze to z pewnością możesz pędzić do szpitala :) Dawaj znać co i jak.

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe :P

• .aś. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No życzę Ci jak najlepiej, ale ja też się tu podniecałam kilka dni temu, że mam skurcze co 10 min, ale muszę się upewnić... :D tak się upewniałam, że zasnęłam xD ale u Ciebie to już najwyższy czas, więc kciukasy zaciśnięte :)

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uzywajace mm hipp chyba Kasika i ktoras jeszcze po ile kupujecie puszke?bo natknelam sie na atrakcyjna cene-tak mi sie zdaje.. Moge podac linka ;)

kasika8303 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj moj lekarz powiedział pol żartem pol serio,ze jak nie bede mogła ustać z bólu i złapie sie futryny a to nic nie da to jest wtedy to ;)

Melia kciuki zaciśnięte ...akcja na pewno sie rozwinie :)

Finezja lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1484 1485 1486 1487 1488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ