X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bójcie się szpitala! Ja jestem mega panikarą, ale w szpitalu miałam już poczucie bezpieczeństwa, że niczego nie przegapię itp. Na przykład sączyło się ze mnie coś brunatnego i gdybym była w domu to myślałabym, że to czop, a gin stwierdził że to zgnite wody płodowe, więc wierzcie mi że pobyt w szpitalu chroni Was i dzieci przed wieloma niebezpieczeństwami. Mam nietypowe pytanie: czym wyścielić wózek? Podobno są takie materacyki, tylko własnie: czy to się nazywa materacyk? Trzymam kciuki za wszystkie rodzące i gwarantuję, że pójście do szpitala w siódmą dobę po terminie to naprawdę dobry pomysł.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia mam pytanie a na klinicznej do porodu miałas swoją pidzame czy od nich?
    I czy kapali Jasia? Potrzebny był dla niego ręcznik?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i nie mam pojęcia, jak zmienić suwaczek :(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Mi wczoraj moj lekarz powiedział pol żartem pol serio,ze jak nie bede mogła ustać z bólu i złapie sie futryny a to nic nie da to jest wtedy to ;)

Melia kciuki zaciśnięte ...akcja na pewno sie rozwinie :)

Też słyszałam coś w ten deseń, że jak kobieta się zgina z bólu to znaczy, że to to. Dlatego jeśli są "wątpliwości" to myślę, że to jednak straszaki...

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Hej dziewczyny. Ja to chyba mam depresje wiecie. Z malym od soboty jestesmy w domu. Przystawiam go do cyca ale tylko hednego bo dryg.i ma kiepski sutek. I taak sukces bo jadl tylko modyfikowane. Dobija mnie to ze possie ok 15 min i spi nawet czasami 3 godainy a potem w nocy masakra. Dopajam go butelka wlasnego pokarmu. Tak naprawde nei wiem ile zjada i wogole czy dobrze mu. Nie moge zdanej pozycji do karmienia znalesc zeby byla dobraa.

Rycze jak bobr bo nie wiem co robic.

Gratuluje mamusia i wam dziewczyny .
    Sorkimze sie nei odzywam ale emocjonalnie i fizycznie i psychicznie nei daje rady. Mialam instynkt macierzynski ale chyba nie do swojego dziecka tylko do innych.
    Moja Droga nie miej depresji! Też to przechodziłam! Położna mi doradziła, żeby zawsze przed karmieniem (nawet jeśli dzidziuś już sie drze) przewinąć dziecko, zapalić światło w pomieszczeniu itp. celem tak zwanego rozbudzenia- to naprawde działa, moja już nie zasypia podczas karmienia tak szybko jak kiedyś, ponadto ją pobudzam jak zapomni ssac czyli lekko trącam ją palcem pod brodą- spróbuj!

Sista lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia rany kciuki w gòrze i zaciśnięte mocno! To jest to! Przeciez na poczatku skurcze sa wlasnie mniej wiecej co 10-15 minut. Zyczę zeby sie rozkręciło ale bolało znośnie. Zazdroszczę. Dobrze ze worek owodniowy zachowany- powinien pęknać w drugiej fazie lub koncowce pierwszej:)
    U mnie totalna cisza. Do dupy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia i jak tam??????

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze są tak bolesne że mnie cała wygina. Biegunka po 3h ustapila, po kąpieli dluuugiej skurcze nie ustały. Jak to nie poród to ja dziekuje za takie przepowiadacze i proszę o cc...

• Dada Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia mysle,ze to to i zazdroszcze ...o ktorej jedziesz do szpitala?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia na sto procent to jest to. Nieprzyjemne jak sto diabłòw ale teraz tylko musisz isc do przodu. Cofnac sie nie da:/ Ale juz blizej niz dalej;) Myslimy o Tobie i dodajemy otuchy

• aghata Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z tymi aspiratorami ?
    te zwykle dzialaja tak samo skutecznie jak te na odkurzacz ? bo chce kupic bo widze ze mu tam siedza te gilr bo charczy ale juz nie kicha i to nie wylazi. a ten katarek drogi -_- jak kupie nose fride np to tez bedzie takie skuteczne i wyciagnie te gile z zatok ??

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 07:06

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melis jedz do szpitala, bo akcja juz chyba na dobre Ci się rozwinęła ja rodziłam od 7 do 10 30, wiec wiesz ja bym nie ryzykowała

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia zalezy jak silne masz pluca... W tym przypadku mysle ze co tanie to drogie i ze warto zainwestowac.

Melia kciuki trzymam!

Tesciowie psuja mi dziecko. Usypiaja na rekach, nosza, lulaja... Ale niech maja, nastepnym razem zobacza go za 1-2mc...
    Zreszta wkupili sie w laski, przywiezli duzo ciuszkow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 22:10

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem,
    Do nas przyjechał Dziadek Olgi, do tego jej starszy brat i było wesoło :) Obaj zakochani w Dziewczynie po uszy :) No i Królewna zrobiła wrażenie, bo przespała cały dzien, musiałam wręcz pilnować godzin karmienia i zmian pieluch ;)
    Ktoś tu pytał o pocenie - ja sie pocę jakbym w saunie była. Koszule nocne zmieniam co drugi dzien, choc najchętniej robiłabym to codziennie. Nawet w te chłodniejsze dni, jakie były ostatnio, dosłownie lało sie ze mnie.
    Straciłam juz 11kg z 20 nagromadzonych. No i jak na razie zostały żylaki, które wyszły w trakcie ciazy. Jak sie do roku nie wchłoną, to pomyśle o usunięciu, kiedy juz przestane karmić.

Dongina - ja mam trójkołowca Baby Jogger - sprawuje sie idealnie. No i Oldze pasuje, zasypia zaraz po położeniu. Składa sie dosyć szybko, bo parkujemy go w bagażniku samochodu. Jedynie jak M. wyjeżdża, to wciągany jest na trzecie piętro, ale ja tego nie dźwigam, bo jestem po CC ;)

CaneCorso- w moim wózku jest materacyk, wiec ja na dno położyłam tylko pieluszkę tetrowa.

Za Brzuchatki, kciuki zaciśnięte, życzę rozpakowania do wtorku !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 22:19

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny uzywajace mm hipp chyba Kasika i ktoras jeszcze po ile kupujecie puszke?bo natknelam sie na atrakcyjna cene-tak mi sie zdaje.. Moge podac linka ;)[/QUOT

Ja używam Hippa, kupuję w lidlu po 36,99 ZŁ jakoś tak. Poproszę o linka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 22:27

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ty masz w koncu BJ Elite? Ja mam Summita i juz smigamy nim po lesie. Wolniutko, zeby mlodemu glowy nie wytrzesc, ale daje rade i mieciutko wybiera nierownosci. Jestem mega zadowolona z tego wozka! Dobra, czas zlapac z godzinke snu... Branoc.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Moja córcia wrzeszczy i ma dupsko oskarżone, ale jak , aż dotknąć się nie da :-(
    Linomag nie pomógł,.widokiem też nie, tak mi jej szkoda :-(
    Teraz puściłem jej szum dał na youtube trochę przysnela, położyłam ja z gola dupka,
    Co robić? Iść jutro do lekarza?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - tak, mam Elite. Prowadzi sie bardzo dobrze, szczególnie po szutrowych drogach w okolicy. Dziś przez godzine prowadził go 11-letni Brat Olgi i nie miał z nim najmniejszego problemu :)

Karolinko - a masz cos poza Linomagiem? U mnie, odpukac, pupcia ładniutka, a używam sporadycznie Bepanthenu. Jak bardzo odpażona, to ja bym chyba poszła do lekarza.

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ