X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Dziewczyny a wy noski codziennie czyscicie? Tak zaczelam sie zastanawiac bo my nie ppsikalismy woda morska ani razu jeszcze :/

I pytanie do mam na hippie czy wy mieszacie tak jak napisane na opakowaniu czyli najpierw 2/3 wody potem dolewacie reszte czy od razu lejecie calosc?
    Ja robię tak jak jest na opakowaniu :-) nalewam troszkę,wymieszam a potem dolewam resztę.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ja nalewam całość. Bawiłam się w 2/3 3 dni. Tylko dłużej mieszam aby sie rozpuściło.

Karolinko dzięki za stronkę. Wczoraj też ją wyczaiłam, choć zapas mleka mam na 2 miesiące :-) to kiedyś zamówię. My zamiast ciuszków od znajomych, odwiedzających mówimy że chcemy dla małej pampersy lub mleko lub zabawki. Ciuchów mamy już za dużo :-) i Uzbierało nam się mleka na 2-3 miesiące :-)

Aś tulę Cię i trzymam kochana kciuki!!!! Jak ruszy pisz smska powiadomię wszytskich tutaj

Karolinko za dużo Szymuś zjadł stąd to ulanie. Amelia też tak ma jak próbuje jeść na zapas

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina, ja też wczoraj miałam chcicę słodyczową, ale cukru po tym nie mierzyłam, bo z dwa tygodnie temu było ok po słodyczach a powoli kończą mi się paski i wolę już nowych nie dokupować :)

Mnie też już wszystko tam boli. Wczoraj były bóle okresowe, dzisiaj też troszkę pobolewało a teraz boli mnie po prostu od środka bożena. Walczę ze strachem przed CC, bo cholernie się boję rekonwalescencji. Na poród do jutra nie liczę, chociaż pewnie wieczorem znowu będę ryczeć, że kolejny dzień mija a nic się nie dzieje. Wczoraj wbiłam sobie, że córka mnie nie kocha i tym sposobem cały wieczór miałam skopany.

Jadę zaraz na działeczkę do rodziców, pogadam tam z kuzynką, która cc miała 4 miechy temu w tym samym szpitalu to mi opowie jak się chociażby spakować i jak to wszystko wygląda, bo ja nastawiona byłam cały czas na SN.

Melia, gratuluję Ci synka i podziwiam za siłę. Teraz już z górki, odpoczywaj.

Dada- masz rację, siedzenie w domu nie ma sensu, bo poród może nadejść np. za tydzień (czego CI nie życzę).

wnidt5odau6o2x80.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia, najważniejsze, że masz to za sobą :) teraz już będziesz mogła pisać o karmieniach i kupkach :)

Dziewczyny, dziękuję za wsparcie.

Dongina, ja to się ostatnio boję do kościoła chodzić przez to co się na świecie dzieje... mam w głowie, że może być jakiś kolejny zamach w którym sobie wybiorą parę kościołów i zrobią tam masakrę. No nie wiem. Wiadomo, że to moja wyobraźnia bardziej, ale i tak się cykam.

kasika, napiszę na pewno. Mój model tel jest niewiele starszy niż nokia3310 także w szpitalu to tylko książki pozostaną do czytania...

gosia, nie wbijaj sobie takich rzeczy... xD kocha Cię bardzo mocno dlatego woli być w mamusi niż obok. Ja to już wiem, że córa i po mnie i po tatusiu odziedziczyła gen lenistwa. Jej się nigdzie nie spieszy... na wszystko ma czas... :D

gosi_a lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia gratulacje!! :)

gosi_a lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia gratuluję :-)

c77352d493.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak na szybko błagam o pomoc.... jesteśmy w domu karmie i swoim i mm. mm nam nan. Mała cycka nie chce za cholere więc odciągam laktatorem i podaje , resztę dokarmiam m. Mieszam albo sawke 1 łyżeczka na 30 ml albo dawke 2 łyżeczki na 60 ml zodnie z opakowaniem. Boje sie że jak strace pokarm to mała mi sie bedzie rosła .Wiem jestem głupia .. czy dobrze to mm robie ? przed każdym wyparzam buelke . Co jeszcze powinnam wiedzieć ?
    aha i pytanie czy odciągnięte mleko stojące w temp pokojowej można podać czy trzeba podgrzać ?
    czy mleko swoje odciągnięte i podgrzane w mikrofalówce można jeszcze raz podgrzaći podać jeśli dziecko wszystkiego nie wypiło?
    prosze o pomoc , mega baby blues za mnią i jeszcze jeden mnie męczy nsdal ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia z mm dobrze robisz, an 30 ml podajesz 1 miarkę mm , 60 ml 2 miarki itp.
    Jak stracisz pokarm, trzymam kciuki aby tak się nie stało to mała na mm będzie spokojnie rosła i przybierała na wadze.

Ja swoje podaje w temperaturze pokojowej. A jak mrożę lub z lodówki to wiadomo podgrzewam. Mleka nie można 2 razy podgrzać, ani Twojego ani mm

c77352d493.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mm można podać w temp pokojoweji ile czasu może stać jak mała nie wypiła całej porcji ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mi sie te mm wydaje taka woda :( boje sie że głodze małą :( kurdewyszłam z tego szpitala i same pytania w głowie .. nic nie wiem :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam straszny nawał, do piersi nie dostawiam tylko odciągam i daje małej bo ryczy nie chce cyca i robi cyrki .. albo wisi na nim 2 godziny, mi leci krew a ona nie pije .. z cyców leci , bluzki ciągle mokre :( odciągam laktatorem ..czy tak już będzie zawsze ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia spokojnie mleko jest wodniste ale wszystkie składniki odżywcze ma a dzieci na mm nawet więcej tluszczyku mają niż na cycu....jak będziesz na pierwszym szczepowniu to mała będzie ważyć 5,5kg. Jak skończy ci sie nawal to możesz mieć też kryzys i wtedy mało będzie lecialo.
    Antek wstal cyce w gotowości. :)

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo narazie to mi kapie po podłodze i jestem zrozpaczona, cycki jak są pełne palą, pieczą są ciężkie.. mam nadzieje że na tym mm będzie ładnie przybierać . Dzięki dziewczynki bo mam tylko Was z 100% gotowości odpowiedzi na każde pytanie :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a karmicie butlą jak dziecko leży czyjakas inna pozyca bo moja jak pije jest strasznie zachłanna i sie krztusi często :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a mm można podać w temp pokojoweji ile czasu może stać jak mała nie wypiła całej porcji ?

Monia tak ok 1h od zrobienia może stać jak dziecko się napiło, później trzeba wylać i zrobic nowe, bo ślina miesza się z mlekiem i bakterie się namnażają, tak mi mówili w szpitalu. Mówili też, że jak dziecko lubi to można w pokojowej temp mm podać. Drugi raz nie podgrzewamy, tak jak pisała Kasika, ani mm ani naszego. I generalnie butle myjemy jak najszybciej po jedzeniu, ja jak nie mam siły w nocy wyparzać to przynajmniej opłukuję butlę i smoka żeby jakiś syfek się nie zalęgł. Pamiętaj też, że odciągnięte mleko może stać w temp pokojowej max 4h przed podaniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia ogromne gratulacje!!!!! Jejkuniu zazdroszcze! Wielu fajnych chwil z Tymkiem!
    As kosciòł mam w miare blisko i zawsze stoje blisko drzwi;) Jak wpadnie terrorysta to pierwsza bede za drzwiami;)
    Gosia rodzimy do dwoch dni. Koniec i kropka - sn:)

gosi_a lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki nenette . Jakiego używacie mleka ? my nan a pisze na opakowaniu że nie wypite mleko wylać .. i teraz kurde nie wiem co z tą godziną właśnie :/
    bo w szpitalu każda położna miała swoją wersję jedna że godzina , druga, że pół a trzecia że trzeba od razu wylać :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    U nas goście wyjechali, M. tez i nareszcie jesteśmy same, pierwszy raz w życiu :) Pol godziny temu odciagnelam mleko, a ze Olga wlasnie sie obudziła, to dostała jesZcze ciepłe z butelki, bo cycki jeszcze nie naprodukowało świeżego :)
    Dziadek dał nam na wózek, a ze wózek kupiła babcia, wiec mamy kolejną pieniądze na lokatę :-) Dziadek przywiózł tez ciuszki, na szczęście rozmiar 86, wiec bedą w sam raz na przyszłe wakacje ;)
    Co do mycia pupy, to bardzo często myjemy tylko wacikami zmoczonymi w przegotowanej wodzie. Po codziennej kapieli kremujemy Bepanthenem, przy zmianie pieluchy juz niczym nie smarujemy. Chustek nawilzanych używamy Johnson&Johnson (na blogu sroki były dobre opinie i faktycznie fajnie sie sprawdzają). W szpitalu juz zauważyli, ze pupa Olgi nie lubi Pampersow Sensitive, ale każde inne sa dobre (używamy Papmersow zielonych, Dady i Tesco). No i cały czas jedynki, bo jakos najwygodniejsze.

Melia - ogromne gratulacje :):):)

Monia - jak robisz mleko zgodnie z instrukcja, to chyba dobrze. Mleka odciaganego nie mieszamy z MM i nigdy nie podgrzewamy w mikrofalówce. Najlepiej podgrzewać wlewając do większego naczynia wrzątek i tam wstawiając butelkę z mleczkiem. Ja podgrzewam do takiej temperatury, ze jak sobie kapnę na nadgarstek to jest ciepłe, ale nie gorące.

Za Brzuchatki kciuki zaciskam !!!

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a karmicie butlą jak dziecko leży czyjakas inna pozyca bo moja jak pije jest strasznie zachłanna i sie krztusi często :(

Kochana nie karm na leżąco/płasko, bierz ją na kolana tak żeby główka i klatka były nieco wyżej od reszty ciała. Zwracaj uwagę żeby główka nie była zbyt odgięta do tyłu ani przygięta do przodu. Ja moją karmie prawie w pionie żeby się nie krztusiła ;) I pamiętaj, że jak się zakrztusi to główkę nieco w dół - lepiej żeby jej nosem wylecialo niż wpadło do oskrzeli czy płuc, a tak się może stać jak weźmiesz dziecko do góry jak się krztusi - ja tak np odruchowo robiłam ale jedna z położnych przyuważyła i kazała obrócić szybko dziecko na boczek i lekko w dół przechylić - dlatego wygodnie karmic na kolanach, nie trzeba rzucać dzieckiem w takiej sytuacji

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Wam .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ