X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko wieczorem zawsze się wyciszamy. Światło już tylko delikatne z lampek w całym domu, radio wyłączamy lub ściszamy (nie mamy tv), staramy się wszystko robić bez gwałtownych ruchów i mówić do niego szeptem, ale widać to nie działa...Młody po kąpieli robi wielkie oczy i zero spania. Z reszyą gdyby nie spał do pół biedy, ale on marudzi na maksa albo zaczyna serenadę :/

Cane w sypialni mamy bardzo słabe światło, lampka stoi za łóżeczkiem i jeszcze pieluchę na nią zarzuciłam. Jak go przewijam to ledwo widzę, więc światło go na pewno nie rozbudza...

Zawineliśmy młodego tak jak z filmu Finezji i dopiero wtedy zasnął nad ranem. Może on potrzebuje spętania i większego poczucia bezpieczeństwa...Głupiejemy już bo nie wiemy co robić. Teraz też problem bo jak go wiązać w takie upały. Zaraz się pewnie przegrzeje...

Nasz ssie smoczka ale nie zawsze ma ochotę, czasami pluje.

No i znów się zaczyna mega ryk. Booooooooże......

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same szczepienie bez tragedii. Wybraliśmy 3 kłucia, po milionie konsultacji tak postanowiliśmy. Nie było źle, płacz po ukłuciu pól minuty więc spoko, teraz się najadł i śpi. Waży równo 5 kg... :o
    Mam 5 paczek pampersów 2 i zaraz się okaże, że mi zostaną :/

Dostał skierowanie na badanie kupy i na usg brzucha jutro, na wszelki żeby sprawdzić ten brzuch i ulewanie. No i też na wszelki na rehabilitację, bo Pani dr uważa, że wygina się lekko w jedną stronę, może to być przez to, że w brzuchu tak siedział. Generalnie jest zdrowy i cieszę się, że mamy taką fajną Panią dr, widać, że woli wszystko sprawdzić ;)

Boję się, że po tych szczepieniach da nam popalić teraz na weekend ale jestem dobrej myśli !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i mam 5 paczek pampersów zielonych -_- i chyba będę musiała sprzedać bo już są przyciasne o.O

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u mnie leci 3 paka dada newborn, mialam jeszcze pake happy najmniejszych i nic nie wskazuje, ze szybko przeskoczymy na dwojki... No ale waga 3200, wiec jeszcze ze 2 tyg bedzie sie kwalifikowal do "jedynek".

Mam swoj maly przelom w laktacji :) mlody otworzyl buzie na tyle szeroko, ze udalo sie prawidlowo go przystawic :) dalej zuje moja brodawke, ale juz troche mniej. Moze faktycznie za jakis czas pozegnam sie z laktatorem :)

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mamuśki tak czytam sobie o tych problemach skórnych - trądziku czy potówkach no i wniosek jest zawsze podobny : przegrzanie = zwiększenie problemu.
    Jeśli rozmawiałyście już na ten temat to z góry przepraszam ale nie jestem na bieżąco : JAK UBIERACIE MALEŃSTWA W DOMU i NA SPACERZE - szczególnie teraz w upały ??

Ja ubieram body na krótki rękaw i cienkie skarpetki, które w trakcie spaceru zdejmuje jak czuję, że jej ciepło, nóżki przykrywam tetrą, no i cieniutka czapeczka. Też miałam problem jak ubrać dziecko,żeby nie przegrzać. W domu jest ubrana w to samo +skarpetki bez czapki;)

Po kąpieli pajacyk i przykrywam na noc pieluszką flanelową.

Scintilla lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się zaczęło... wył prawie godzinę... aż nie mógł złapać tchu... cudem go uspokoiłam i śpi. Mam nadzieję, że to chwilowe. Biedny mój pieseczek :(

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczuny karmiace mieszanie tez maciw nabrzmiale cycki i ciagle lecace mleko ze odciagacie ? Nie cierpie tego uczucia wrrrr

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zajebiste uczucie kiedy prosisz swoje dziecko by choć na moment sie uspokoiło bo musisz iść do kibla !!!
    Aaa jaki on dziś marudny (brzuszek-gazy nie idą, polecacie coś?). Jutro pediatra mam nadzieje ze czegoś konkretnego sie dowiemy.
    As gratulacje! Jestem ciekawa jak twoja relacja z bródnowskiego będzie wyglądać? Zdrowka dla Ciebie i Wery :)
    A my dostaliśmy z pracy od męża nosidełko bjorn, na szczęście ergonomiczne, a ode mnie z roboty tort pieluchowy z zabawkami i kosmetykami :) jestem dziś padnięta a jeszcze o 17 koleżanka przychodzi...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucilaby mi jeszcze raz ktoras link do tego otulania? :) Chce zobaczyc czy dobrze robie a wcześniej mi umknelo :)

Rozalia, tak sobie pomyslalam ze moze to Twoje dziecko cos boli ze nie daje sie uspokoic? Nie wiem np ucho albo cos go gniecie np zle zapiety pampers, metki w ubranku?

ss lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie a co ty tak szybko szczepilas małego u nas po ukończonych 6 tyg sie szczepi. No to mas kluske 5kg to super waga.
    A mój Antek coś marudzi znowu ma problem ze snem w dzień jak zasnie śpi pół godziny i sie budzi a potem wyje bo zmęczony nic nie mogę w domu zrobic.

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia i jak?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne Ktg za mną chociaż dalej dwa skurcze raptem. Nic się nie dzieje, nie wiem kiedy będzie drugie usg bo to pierwsze na pewno jest jakąś pomyłką :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie! Antos urodzil sie 30.06.2015 o godzinie 12.18 przez cesarskie ciecie.
    waga 4460, dlugosc 58cm;))

Z., Rozalia, Sista, CaneCorso, Ekkaja, Scintilla, gosi_a, Alorrene13, Melia, karolinka85, nenette, Finezja, lilly78, BrumBrumek, Muniek, dorcia8919, maglic, Joasia:), Dongina lubią tę wiadomość

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Dziś mamy mega pracowity dzien. Kupiłam nareszcie samochod, wiec witaj wolności od mojego M. :) No, ale trzeba było samochod odebrać, zarejestrować i ubezpieczyć. Olga w tym czasie była na spacerku z babcia. No i przy okazji zaliczyliśmy obiad u rodzicow ;)
    Co do ubierania Dziewczyny, to ma dwa komplety bawełniane z H&M, gdzie jest body z krótkim rękawem, krótkie spodenki i czapeczka (motylek i delfinek) lub rampersy, w sam na raz na dzisiejsza pogodę. W domu mamy przyjemny chłód, wiec na noc ma body i pajaca, a przebieram ja po drugim śniadaniu :)

Epic - ogromne gratulacje !!! Duzo zdrówka dla Ciebie i Córci :):):)

Dongina - jak samopoczucie, jak Tosia, kiedy wychodzicie do domu?

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    witamy sie! Antos urodzil sie 30.06.2015 o godzinie 12.18 przez cesarskie ciecie.
    waga 4460, dlugosc 58cm;))
    Moje gratulacje!!!!waga dzidzi imponująca :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko on nie wygląda jakby coś go bolało. Gorączki nie ma i śpi np 3h jak zaśnie po wielkiej walce, więc wątpię żeby zasnął w bólach i spał twardo. Podejrzewam jednak że ma taki temperament. Niestety dla rodziców :/
    Sista zazdroszczę auta a raczej niezaleznosci :) my mamy samochód ale ja muszę to prawko skończyć, bo samochód bedzie stał jak mąż będzie latał na projekty.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po meczacym poranku az do poludnia.. Wiem juz co tzn.jak dziecko wrzeszczy...cyc non stop prawie co godzine i przy nim jest spokoj..a miedzy przerwami wrzaski.. :( o co chodzi?? Nigdy taki nie byl.. Bylismy u pediatry po skierowanie na morfologie..osluchowo ok,uszy takze kolki niema..bo akurat wrzeszczal u niej i dalam cyca i byl spokoj..brzuszek nie napiety.. Wiec stwierdzila ze moze od goraca albo podac mm jak tak wisi na cycu zeby sie nasycil..bo od kilku dni jje z samej piersi juz nieodciagam.. Mowila tez zeby podawac wode przegotowana..a gdy te wrzaski nie mina to zeby podjechac na ip :( bo wszystko wyglada na to ze jest wporzadku..
    Myslalam ze moze skok..ale pierwszy jest w 5tyg.i liczy sie od tp..wiec u nas bylby dopiero tydzien..
    A niechce jechac na ta pieprzona izbe..bo tam przyjma na obserwacje..i tam latwo cos-jakas zaraze zlapac.. Raz jak bylismy to zlapal tam ropienie oczek..i nie przeszlo jeszcze..a czytalam ze ta ropa mogla byc od bakterii szpitalnych..wiec poki co bronie sie rekami i nogami.. Niech mu to minie..niech przejdzie...blagam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 16:55

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprecious gratki!! :)

Pola też dokazuje w dzień, co ją odkładam do łóżeczka to oczy jak pięć złotych i krzyk. Dziś nawet siku nie mogę spokojnie zrobić. Teraz w końcu usnęła, ale pewnie za max 20min się obudzi, bo pora karmienia. W nocy jest dużo lepiej, czasem pośpi nawet 4-5h ciągiem. Czasami jest mega ciężko jak wyje non stop, też mam ochotę wyć razem z nią.. chyba większość z nas ma takie momenty.
    Dlatego wczoraj zostawiłam małą z M i wybyłam na miasto z dziewczynami, od razu lepiej psychicznie ;) a on sobie tak świetnie radzi, że za tydzień znów wychodzę :)
    Jutro jedziemy do moich rodziców na weekend powylegiwać się w ogrodzie. Wychodzimy powoli na prostą i wracamy do normalnego życia :)

Kochane a szczepionki kupuje się samemu czy w przychodni mają i się im płaci?? W pon się wszystkiego dowiem ale jestem ciekawa jak to jest.

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Kolejnym mamusiom wielkie gratulacje. Ja niecierpliwie czekam na kolejne relacje porodowe.

Zyrciu wlasnie dlaczego szczepiliscie juz teraz? My bedziemy szczepic w 8tyg dopiero.

Dziewczyny podajace bobotic, espumisan itp czy dajecie taka dawke jak w ulotce czy mniejsza czy rzadziej? Bo nie wiem czy wprowadzac lek powoli od kropelki dwoch czy od razu wejsc w minimalna dawke.
    Ja podaje bobotic forte 2razy po3krople..oprocz tego bio gaie 5kropel raz dziennie

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ