X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko wieczorem zawsze się wyciszamy. Światło już tylko delikatne z lampek w całym domu, radio wyłączamy lub ściszamy (nie mamy tv), staramy się wszystko robić bez gwałtownych ruchów i mówić do niego szeptem, ale widać to nie działa...Młody po kąpieli robi wielkie oczy i zero spania. Z reszyą gdyby nie spał do pół biedy, ale on marudzi na maksa albo zaczyna serenadę :/

Cane w sypialni mamy bardzo słabe światło, lampka stoi za łóżeczkiem i jeszcze pieluchę na nią zarzuciłam. Jak go przewijam to ledwo widzę, więc światło go na pewno nie rozbudza...

Zawineliśmy młodego tak jak z filmu Finezji i dopiero wtedy zasnął nad ranem. Może on potrzebuje spętania i większego poczucia bezpieczeństwa...Głupiejemy już bo nie wiemy co robić. Teraz też problem bo jak go wiązać w takie upały. Zaraz się pewnie przegrzeje...

Nasz ssie smoczka ale nie zawsze ma ochotę, czasami pluje.

No i znów się zaczyna mega ryk. Booooooooże......

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same szczepienie bez tragedii. Wybraliśmy 3 kłucia, po milionie konsultacji tak postanowiliśmy. Nie było źle, płacz po ukłuciu pól minuty więc spoko, teraz się najadł i śpi. Waży równo 5 kg... :o
    Mam 5 paczek pampersów 2 i zaraz się okaże, że mi zostaną :/

Dostał skierowanie na badanie kupy i na usg brzucha jutro, na wszelki żeby sprawdzić ten brzuch i ulewanie. No i też na wszelki na rehabilitację, bo Pani dr uważa, że wygina się lekko w jedną stronę, może to być przez to, że w brzuchu tak siedział. Generalnie jest zdrowy i cieszę się, że mamy taką fajną Panią dr, widać, że woli wszystko sprawdzić ;)

Boję się, że po tych szczepieniach da nam popalić teraz na weekend ale jestem dobrej myśli !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i mam 5 paczek pampersów zielonych -_- i chyba będę musiała sprzedać bo już są przyciasne o.O

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u mnie leci 3 paka dada newborn, mialam jeszcze pake happy najmniejszych i nic nie wskazuje, ze szybko przeskoczymy na dwojki... No ale waga 3200, wiec jeszcze ze 2 tyg bedzie sie kwalifikowal do "jedynek".

Mam swoj maly przelom w laktacji :) mlody otworzyl buzie na tyle szeroko, ze udalo sie prawidlowo go przystawic :) dalej zuje moja brodawke, ale juz troche mniej. Moze faktycznie za jakis czas pozegnam sie z laktatorem :)

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mamuśki tak czytam sobie o tych problemach skórnych - trądziku czy potówkach no i wniosek jest zawsze podobny : przegrzanie = zwiększenie problemu.
    Jeśli rozmawiałyście już na ten temat to z góry przepraszam ale nie jestem na bieżąco : JAK UBIERACIE MALEŃSTWA W DOMU i NA SPACERZE - szczególnie teraz w upały ??

Ja ubieram body na krótki rękaw i cienkie skarpetki, które w trakcie spaceru zdejmuje jak czuję, że jej ciepło, nóżki przykrywam tetrą, no i cieniutka czapeczka. Też miałam problem jak ubrać dziecko,żeby nie przegrzać. W domu jest ubrana w to samo +skarpetki bez czapki;)

Po kąpieli pajacyk i przykrywam na noc pieluszką flanelową.

Scintilla lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się zaczęło... wył prawie godzinę... aż nie mógł złapać tchu... cudem go uspokoiłam i śpi. Mam nadzieję, że to chwilowe. Biedny mój pieseczek :(

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczuny karmiace mieszanie tez maciw nabrzmiale cycki i ciagle lecace mleko ze odciagacie ? Nie cierpie tego uczucia wrrrr

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zajebiste uczucie kiedy prosisz swoje dziecko by choć na moment sie uspokoiło bo musisz iść do kibla !!!
    Aaa jaki on dziś marudny (brzuszek-gazy nie idą, polecacie coś?). Jutro pediatra mam nadzieje ze czegoś konkretnego sie dowiemy.
    As gratulacje! Jestem ciekawa jak twoja relacja z bródnowskiego będzie wyglądać? Zdrowka dla Ciebie i Wery :)
    A my dostaliśmy z pracy od męża nosidełko bjorn, na szczęście ergonomiczne, a ode mnie z roboty tort pieluchowy z zabawkami i kosmetykami :) jestem dziś padnięta a jeszcze o 17 koleżanka przychodzi...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucilaby mi jeszcze raz ktoras link do tego otulania? :) Chce zobaczyc czy dobrze robie a wcześniej mi umknelo :)

Rozalia, tak sobie pomyslalam ze moze to Twoje dziecko cos boli ze nie daje sie uspokoic? Nie wiem np ucho albo cos go gniecie np zle zapiety pampers, metki w ubranku?

ss lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życie a co ty tak szybko szczepilas małego u nas po ukończonych 6 tyg sie szczepi. No to mas kluske 5kg to super waga.
    A mój Antek coś marudzi znowu ma problem ze snem w dzień jak zasnie śpi pół godziny i sie budzi a potem wyje bo zmęczony nic nie mogę w domu zrobic.

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia i jak?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne Ktg za mną chociaż dalej dwa skurcze raptem. Nic się nie dzieje, nie wiem kiedy będzie drugie usg bo to pierwsze na pewno jest jakąś pomyłką :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie! Antos urodzil sie 30.06.2015 o godzinie 12.18 przez cesarskie ciecie.
    waga 4460, dlugosc 58cm;))

Z., Rozalia, Sista, CaneCorso, Ekkaja, Scintilla, gosi_a, Alorrene13, Melia, karolinka85, nenette, Finezja, lilly78, BrumBrumek, Muniek, dorcia8919, maglic, Joasia:), Dongina lubią tę wiadomość

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Dziś mamy mega pracowity dzien. Kupiłam nareszcie samochod, wiec witaj wolności od mojego M. :) No, ale trzeba było samochod odebrać, zarejestrować i ubezpieczyć. Olga w tym czasie była na spacerku z babcia. No i przy okazji zaliczyliśmy obiad u rodzicow ;)
    Co do ubierania Dziewczyny, to ma dwa komplety bawełniane z H&M, gdzie jest body z krótkim rękawem, krótkie spodenki i czapeczka (motylek i delfinek) lub rampersy, w sam na raz na dzisiejsza pogodę. W domu mamy przyjemny chłód, wiec na noc ma body i pajaca, a przebieram ja po drugim śniadaniu :)

Epic - ogromne gratulacje !!! Duzo zdrówka dla Ciebie i Córci :):):)

Dongina - jak samopoczucie, jak Tosia, kiedy wychodzicie do domu?

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    witamy sie! Antos urodzil sie 30.06.2015 o godzinie 12.18 przez cesarskie ciecie.
    waga 4460, dlugosc 58cm;))
    Moje gratulacje!!!!waga dzidzi imponująca :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetko on nie wygląda jakby coś go bolało. Gorączki nie ma i śpi np 3h jak zaśnie po wielkiej walce, więc wątpię żeby zasnął w bólach i spał twardo. Podejrzewam jednak że ma taki temperament. Niestety dla rodziców :/
    Sista zazdroszczę auta a raczej niezaleznosci :) my mamy samochód ale ja muszę to prawko skończyć, bo samochód bedzie stał jak mąż będzie latał na projekty.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po meczacym poranku az do poludnia.. Wiem juz co tzn.jak dziecko wrzeszczy...cyc non stop prawie co godzine i przy nim jest spokoj..a miedzy przerwami wrzaski.. :( o co chodzi?? Nigdy taki nie byl.. Bylismy u pediatry po skierowanie na morfologie..osluchowo ok,uszy takze kolki niema..bo akurat wrzeszczal u niej i dalam cyca i byl spokoj..brzuszek nie napiety.. Wiec stwierdzila ze moze od goraca albo podac mm jak tak wisi na cycu zeby sie nasycil..bo od kilku dni jje z samej piersi juz nieodciagam.. Mowila tez zeby podawac wode przegotowana..a gdy te wrzaski nie mina to zeby podjechac na ip :( bo wszystko wyglada na to ze jest wporzadku..
    Myslalam ze moze skok..ale pierwszy jest w 5tyg.i liczy sie od tp..wiec u nas bylby dopiero tydzien..
    A niechce jechac na ta pieprzona izbe..bo tam przyjma na obserwacje..i tam latwo cos-jakas zaraze zlapac.. Raz jak bylismy to zlapal tam ropienie oczek..i nie przeszlo jeszcze..a czytalam ze ta ropa mogla byc od bakterii szpitalnych..wiec poki co bronie sie rekami i nogami.. Niech mu to minie..niech przejdzie...blagam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 16:55

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprecious gratki!! :)

Pola też dokazuje w dzień, co ją odkładam do łóżeczka to oczy jak pięć złotych i krzyk. Dziś nawet siku nie mogę spokojnie zrobić. Teraz w końcu usnęła, ale pewnie za max 20min się obudzi, bo pora karmienia. W nocy jest dużo lepiej, czasem pośpi nawet 4-5h ciągiem. Czasami jest mega ciężko jak wyje non stop, też mam ochotę wyć razem z nią.. chyba większość z nas ma takie momenty.
    Dlatego wczoraj zostawiłam małą z M i wybyłam na miasto z dziewczynami, od razu lepiej psychicznie ;) a on sobie tak świetnie radzi, że za tydzień znów wychodzę :)
    Jutro jedziemy do moich rodziców na weekend powylegiwać się w ogrodzie. Wychodzimy powoli na prostą i wracamy do normalnego życia :)

Kochane a szczepionki kupuje się samemu czy w przychodni mają i się im płaci?? W pon się wszystkiego dowiem ale jestem ciekawa jak to jest.

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Kolejnym mamusiom wielkie gratulacje. Ja niecierpliwie czekam na kolejne relacje porodowe.

Zyrciu wlasnie dlaczego szczepiliscie juz teraz? My bedziemy szczepic w 8tyg dopiero.

Dziewczyny podajace bobotic, espumisan itp czy dajecie taka dawke jak w ulotce czy mniejsza czy rzadziej? Bo nie wiem czy wprowadzac lek powoli od kropelki dwoch czy od razu wejsc w minimalna dawke.
    Ja podaje bobotic forte 2razy po3krople..oprocz tego bio gaie 5kropel raz dziennie

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1505 1506 1507 1508 1509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ