Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetko wieczorem zawsze się wyciszamy. Światło już tylko delikatne z lampek w całym domu, radio wyłączamy lub ściszamy (nie mamy tv), staramy się wszystko robić bez gwałtownych ruchów i mówić do niego szeptem, ale widać to nie działa...Młody po kąpieli robi wielkie oczy i zero spania. Z reszyą gdyby nie spał do pół biedy, ale on marudzi na maksa albo zaczyna serenadę
Cane w sypialni mamy bardzo słabe światło, lampka stoi za łóżeczkiem i jeszcze pieluchę na nią zarzuciłam. Jak go przewijam to ledwo widzę, więc światło go na pewno nie rozbudza...
Zawineliśmy młodego tak jak z filmu Finezji i dopiero wtedy zasnął nad ranem. Może on potrzebuje spętania i większego poczucia bezpieczeństwa...Głupiejemy już bo nie wiemy co robić. Teraz też problem bo jak go wiązać w takie upały. Zaraz się pewnie przegrzeje...
Nasz ssie smoczka ale nie zawsze ma ochotę, czasami pluje.
No i znów się zaczyna mega ryk. Booooooooże...... -
nick nieaktualnySame szczepienie bez tragedii. Wybraliśmy 3 kłucia, po milionie konsultacji tak postanowiliśmy. Nie było źle, płacz po ukłuciu pól minuty więc spoko, teraz się najadł i śpi. Waży równo 5 kg... :o
Mam 5 paczek pampersów 2 i zaraz się okaże, że mi zostaną
Dostał skierowanie na badanie kupy i na usg brzucha jutro, na wszelki żeby sprawdzić ten brzuch i ulewanie. No i też na wszelki na rehabilitację, bo Pani dr uważa, że wygina się lekko w jedną stronę, może to być przez to, że w brzuchu tak siedział. Generalnie jest zdrowy i cieszę się, że mamy taką fajną Panią dr, widać, że woli wszystko sprawdzić
Boję się, że po tych szczepieniach da nam popalić teraz na weekend ale jestem dobrej myśli !! -
nick nieaktualny
-
Kurcze a u mnie leci 3 paka dada newborn, mialam jeszcze pake happy najmniejszych i nic nie wskazuje, ze szybko przeskoczymy na dwojki... No ale waga 3200, wiec jeszcze ze 2 tyg bedzie sie kwalifikowal do "jedynek".
Mam swoj maly przelom w laktacjimlody otworzyl buzie na tyle szeroko, ze udalo sie prawidlowo go przystawic
dalej zuje moja brodawke, ale juz troche mniej. Moze faktycznie za jakis czas pozegnam sie z laktatorem
Sista lubi tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Mamuśki tak czytam sobie o tych problemach skórnych - trądziku czy potówkach no i wniosek jest zawsze podobny : przegrzanie = zwiększenie problemu.
Jeśli rozmawiałyście już na ten temat to z góry przepraszam ale nie jestem na bieżąco : JAK UBIERACIE MALEŃSTWA W DOMU i NA SPACERZE - szczególnie teraz w upały ??
Ja ubieram body na krótki rękaw i cienkie skarpetki, które w trakcie spaceru zdejmuje jak czuję, że jej ciepło, nóżki przykrywam tetrą, no i cieniutka czapeczka. Też miałam problem jak ubrać dziecko,żeby nie przegrzać. W domu jest ubrana w to samo +skarpetki bez czapki;)
Po kąpieli pajacyk i przykrywam na noc pieluszką flanelową.
Scintilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To zajebiste uczucie kiedy prosisz swoje dziecko by choć na moment sie uspokoiło bo musisz iść do kibla !!!
Aaa jaki on dziś marudny (brzuszek-gazy nie idą, polecacie coś?). Jutro pediatra mam nadzieje ze czegoś konkretnego sie dowiemy.
As gratulacje! Jestem ciekawa jak twoja relacja z bródnowskiego będzie wyglądać? Zdrowka dla Ciebie i Wery
A my dostaliśmy z pracy od męża nosidełko bjorn, na szczęście ergonomiczne, a ode mnie z roboty tort pieluchowy z zabawkami i kosmetykamijestem dziś padnięta a jeszcze o 17 koleżanka przychodzi...
-
Wrzucilaby mi jeszcze raz ktoras link do tego otulania?
Chce zobaczyc czy dobrze robie a wcześniej mi umknelo
Rozalia, tak sobie pomyslalam ze moze to Twoje dziecko cos boli ze nie daje sie uspokoic? Nie wiem np ucho albo cos go gniecie np zle zapiety pampers, metki w ubranku?ss lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Życie a co ty tak szybko szczepilas małego u nas po ukończonych 6 tyg sie szczepi. No to mas kluske 5kg to super waga.
A mój Antek coś marudzi znowu ma problem ze snem w dzień jak zasnie śpi pół godziny i sie budzi a potem wyje bo zmęczony nic nie mogę w domu zrobic.
[/url]
-
witamy sie! Antos urodzil sie 30.06.2015 o godzinie 12.18 przez cesarskie ciecie.
waga 4460, dlugosc 58cm;))
Z., Rozalia, Sista, CaneCorso, Ekkaja, Scintilla, gosi_a, Alorrene13, Melia, karolinka85, nenette, Finezja, lilly78, BrumBrumek, Muniek, dorcia8919, maglic, Joasia:), Dongina lubią tę wiadomość
Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo -
Witajcie Dziewczynki,
Dziś mamy mega pracowity dzien. Kupiłam nareszcie samochod, wiec witaj wolności od mojego M.No, ale trzeba było samochod odebrać, zarejestrować i ubezpieczyć. Olga w tym czasie była na spacerku z babcia. No i przy okazji zaliczyliśmy obiad u rodzicow
Co do ubierania Dziewczyny, to ma dwa komplety bawełniane z H&M, gdzie jest body z krótkim rękawem, krótkie spodenki i czapeczka (motylek i delfinek) lub rampersy, w sam na raz na dzisiejsza pogodę. W domu mamy przyjemny chłód, wiec na noc ma body i pajaca, a przebieram ja po drugim śniadaniu
Epic - ogromne gratulacje !!! Duzo zdrówka dla Ciebie i Córci
Dongina - jak samopoczucie, jak Tosia, kiedy wychodzicie do domu?Scintilla, nenette lubią tę wiadomość
-
Zetko on nie wygląda jakby coś go bolało. Gorączki nie ma i śpi np 3h jak zaśnie po wielkiej walce, więc wątpię żeby zasnął w bólach i spał twardo. Podejrzewam jednak że ma taki temperament. Niestety dla rodziców
Sista zazdroszczę auta a raczej niezaleznoscimy mamy samochód ale ja muszę to prawko skończyć, bo samochód bedzie stał jak mąż będzie latał na projekty.
-
Witam sie po meczacym poranku az do poludnia.. Wiem juz co tzn.jak dziecko wrzeszczy...cyc non stop prawie co godzine i przy nim jest spokoj..a miedzy przerwami wrzaski..
o co chodzi?? Nigdy taki nie byl.. Bylismy u pediatry po skierowanie na morfologie..osluchowo ok,uszy takze kolki niema..bo akurat wrzeszczal u niej i dalam cyca i byl spokoj..brzuszek nie napiety.. Wiec stwierdzila ze moze od goraca albo podac mm jak tak wisi na cycu zeby sie nasycil..bo od kilku dni jje z samej piersi juz nieodciagam.. Mowila tez zeby podawac wode przegotowana..a gdy te wrzaski nie mina to zeby podjechac na ip
bo wszystko wyglada na to ze jest wporzadku..
Myslalam ze moze skok..ale pierwszy jest w 5tyg.i liczy sie od tp..wiec u nas bylby dopiero tydzien..
A niechce jechac na ta pieprzona izbe..bo tam przyjma na obserwacje..i tam latwo cos-jakas zaraze zlapac.. Raz jak bylismy to zlapal tam ropienie oczek..i nie przeszlo jeszcze..a czytalam ze ta ropa mogla byc od bakterii szpitalnych..wiec poki co bronie sie rekami i nogami.. Niech mu to minie..niech przejdzie...blagam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 16:55
-
nick nieaktualnySuprecious gratki!!
Pola też dokazuje w dzień, co ją odkładam do łóżeczka to oczy jak pięć złotych i krzyk. Dziś nawet siku nie mogę spokojnie zrobić. Teraz w końcu usnęła, ale pewnie za max 20min się obudzi, bo pora karmienia. W nocy jest dużo lepiej, czasem pośpi nawet 4-5h ciągiem. Czasami jest mega ciężko jak wyje non stop, też mam ochotę wyć razem z nią.. chyba większość z nas ma takie momenty.
Dlatego wczoraj zostawiłam małą z M i wybyłam na miasto z dziewczynami, od razu lepiej psychiczniea on sobie tak świetnie radzi, że za tydzień znów wychodzę
Jutro jedziemy do moich rodziców na weekend powylegiwać się w ogrodzie. Wychodzimy powoli na prostą i wracamy do normalnego życia
Kochane a szczepionki kupuje się samemu czy w przychodni mają i się im płaci?? W pon się wszystkiego dowiem ale jestem ciekawa jak to jest. -
lilly78 wrote:Kolejnym mamusiom wielkie gratulacje. Ja niecierpliwie czekam na kolejne relacje porodowe.
Zyrciu wlasnie dlaczego szczepiliscie juz teraz? My bedziemy szczepic w 8tyg dopiero.
Dziewczyny podajace bobotic, espumisan itp czy dajecie taka dawke jak w ulotce czy mniejsza czy rzadziej? Bo nie wiem czy wprowadzac lek powoli od kropelki dwoch czy od razu wejsc w minimalna dawke.