Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszę się pochwalić że dziś wydepilowałam nogi, zrobiłam stopy i nawet pomalowałam paznokcie
A Hania cały dzień marudna pewnie dlatego że od wczoraj kupy nie robiła, teraz położyłam ją na brzuszku i śpi jak suseł
Z., Rozalia, Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czy wasze dzieci jak krzycza/placza to tak jakby ze skory ktos ich obdzieral? Kurcze bo moj nigdy tak nie mial..byl mozna powiedziec spokojniutki a teraz..
mam nadzieje ze to jednorazowe...
-
BrumBrumek wrote:Muszę się pochwalić że dziś wydepilowałam nogi, zrobiłam stopy i nawet pomalowałam paznokcie
A Hania cały dzień marudna pewnie dlatego że od wczoraj kupy nie robiła, teraz położyłam ją na brzuszku i śpi jak suseł
Ja też! Ha
Nie wstyd zalożyć klapek czy sandałów
Lilly, ja daje espumissan 4 krople dwa razy dziennie. Tak nam polecił pediatra.
Ale też ciekawa jestem jak Wy stosujecie? Bo nie wiem czy to nie za dużo czy może za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 17:50
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualnymoj dzis tak ryczy ze az nie moze zlapac tchu i musze mu dmuchac w twarz.
Ale juz jest spokoj, nawet sie smial i obstawiam ze to jednak brzuszek. Wczoraj zjadlam jajko sadzone, mnie po jajkach boli brzuch to moze ma to samo. super ze mamy jutro to usg brzuszka zobaczymy czy cos tam sie dzieje i niech mu cos na to poradza. Gdyby nie te bole brzucha czasami to by bylo idealne dziecko ! on sie potrafi juz sam soba zajac i sie z nami bawic, placze tylko jak wola jesc i jak go boli brzuch. Niech mi wyleczą mojego maluszka. -
Karolinka mój się tak drze. Czasami mam wrażenie że gardło sobie zedrze. Masakra taki wrzask, wiec łącze się w bólu...
Lili ja daję bobotic co drugie karmienie po 4-5 kropel więc więcej niż zalecane. Pediatra nie widziała problemu, bo podobno te dawki co w ulotc są bardzo małe i często nie pomagają.
Ja znów musiałam związać małego w jego ataku szału. Mąż kupił pieluche bambusowa bo podobno dzieci się w nich nie grzeją. Teraz czekam aż się przebudzi i butla w gębę -
Epic gratulacje.
Łącze się również z Wami i krzyczącymi maluszkami. Nasz od 3 dni daje takie koncerty ze nie wiemy już co robić. Histeria na porządku dziennym. Padamy na twarz. Ale widocznie taki urok.bo lekarze nic konkretnego nie widzą. Taka jego natura. Liczę ze jeszcze chwila i będzie dobrze. Ze przejdzie to wszystko i będziemy mogli nacieszyć się macierzyństwem jak należy. -
My dzisiaj zaliczylismy USG bioderek. Badanie odbyło się w ekspresowym tempie ale za to doktor był bardzo mily i miał fajne podejście do dzieci
na szczęście wszystko z bioderkami super i możemy zaczynać przygodę z chusta bo czekalam na to badanie w razie czego. Doktor również potwierdził że chusta jest ok.
Po południu wybralismy się do pediatry. Niepokoiłam się żółtaczka która cały czas u nas jest. Niby coraz mniej ale jeszcze coś widać na białkach oczu. No i tu została niepokojona że nie wygląda to źle i niedługo zejdzie zupełnie.
I mam pytanie do dziewczyn które karmią piersią. Jak długo karmicie - chodzi mi o jednorazowe karmienie. Bo ją do oporu, ale faktycznie potem się małej ulewa. Doktor powiedziała że max 10 min jak ssie aktywnie a potem ją odłączyć. Jakoś nie wyobrażam sobie zabierać jej cycka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 19:43
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
erm 10 minut?? żeby co tylko wodę wypiła
bo mleko przecież się zmienia w czasie ssania :>
u mnie maluta jadła na początku po 45-60minut ! a teraz (2 tyg ma) średnio 10 (jesli nie jest głodna a tylko marudzi o cyca -.-) przez 20 (najcześciej tyle) po 30 minut (wtedy już zasypia - ewidentnie traktuje pierś jako uspokojacz skołotanych nerwów)
gdy jej obieram cyca wcześniej (np na odbijanie w trakcie jak się nachłapie tego pierwszego mleka łapczywie) to marudzi jak nie wiem co ! kręci główką na wszelkie strony i obija mi się o kości ^^`Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 19:48
Marcia86, zapah_ciszy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ekkaja wrote:erm 10 minut?? żeby co tylko wodę wypiła
bo mleko przecież się zmienia w czasie ssania :>
u mnie maluta jadła na początku po 45-60minut ! a teraz (2 tyg ma) średnio 10 (jesli nie jest głodna a tylko marudzi o cyca -.-) przez 20 (najcześciej tyle) po 30 minut (wtedy już zasypia - ewidentnie traktuje pierś jako uspokojacz skołotanych nerwów)
gdy jej obieram cyca wcześniej (np na odbijanie w trakcie jak się nachłapie tego pierwszego mleka łapczywie) to marudzi jak nie wiem co ! kręci główką na wszelkie strony i obija mi się o kości ^^`Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
U mnie tak 20 minut ale to już zasypia, zresztą zawsze zasypia przy cycu i to.jest nasz problem. Dziś nasz glutek był jakiś niespokojny, stekala.od 4 w nocy i nie mógł zasnąć w ciągu dnia, teraz śpi od 17 spokojnie, wiec może to brzuszek. Ale nie płacze tak.jak tutaj maluszki, jest jak aniołek. Ale boję się, że to.może jakaś cisza przed burza tak jak u Majeczki. I go obserwuje jak dziś tak stekal i był.niespokojny to już.miałam strach w oczach, jakaś jestem przewrazliwiona. Kurde trochę mnie to wszystko przerasta, Mają zaraz kończy przedsxkole, będzie ze.mną w domu i jak ją jej zapewnie zajęcie, może plaża, itp jak Jas jest taki mały. Jakoś się boje, że nie podołam z dwójką. Bo trochę się boje z Jaskiem.wszędzie łazić, to chyba starość, bo z Mają 5 lat temu nie.kia takich myśli
-
Rozalia a co pediatra Wam mowi na temat tych wrzaskow co to moze byc..?
Bo u mnie jak u Dorci lekarz nic niepokojacego nie widzi.. Ani to kolka,zdrowy jest..wiec niewiadomo co to i skad.. Gdyby nie przechodzilo kazala jechac na ip..tylko co tam mi pomoga..zatrzymaja na minimum 3dni..porobia podstawowe badania i wypuszcza..a dziecko cos jeszcze tam zlapie..chyba trzeba to przeczekac..
-
Marcia86 wrote:My dzisiaj zaliczylismy USG bioderek. Badanie odbyło się w ekspresowym tempie ale za to doktor był bardzo mily i miał fajne podejście do dzieci
na szczęście wszystko z bioderkami super i możemy zaczynać przygodę z chusta bo czekalam na to badanie w razie czego. Doktor również potwierdził że chusta jest ok.
Po południu wybralismy się do pediatry. Niepokoiłam się żółtaczka która cały czas u nas jest. Niby coraz mniej ale jeszcze coś widać na białkach oczu. No i tu została niepokojona że nie wygląda to źle i niedługo zejdzie zupełnie.
I mam pytanie do dziewczyn które karmią piersią. Jak długo karmicie - chodzi mi o jednorazowe karmienie. Bo ją do oporu, ale faktycznie potem się małej ulewa. Doktor powiedziała że max 10 min jak ssie aktywnie a potem ją odłączyć. Jakoś nie wyobrażam sobie zabierać jej cycka...
-
Marcia86 wrote:
U nas to wygląda tak: mniej więcej 20 min jedna pierś, jak dalej się domaga mniej więcej 20 min druga pierś, teraz to wystarcza, ale czasami jeszcze jej mało to 15 min ta pierwsza pierś i jak jej mało to kolejne 15 min druga pierś - łącznie 1h 10 min. Tak mi doradziła położna jak jej się zapytałam ile ona ma tak wisieć na tej piersi bo trwa to czasami 1h albo dłużej.
Czasami wystarcza jej ok 20 min. na jednej piersi i zasypia. Więc to taki urok karmienia piersią - trwa i trwa:) -
Karolinka a dałaś mm? Może on jest głodny ?
U nas wszytskie płacze skończyły się po odstawieniu od piersi. Amelka jest od 3 dni na mm i zero płaczu. Je co 3 godzinki plus pije wodę. Wychodzi na to że nie najadała się moim mlekiem.
A ja od 3 dni na lekach i czuję się superciśnienie 125/90 już
mama szczęśliwa to córeczka też, dziś cały dzień zero płaczu tylko uśmiech na buźce.
Jutro mamy bioderkaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:28
karolinka85, Nieukowa, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość