X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je od 5 do 15 minut. Czasem odbije i jeszcze doje ale wtedy tak ze uleje. Nie musi się za bardzo napracowac bo mi sie mleko praktycznie samo leje. Wrecz odchylam sie do tylu bo on nie nadąża przelykac i sie krztusi a do tego jest lapczywy. Jak ma dosc to sie nadziera ze mu leci a on juz nie chce wiec niezasypia przy cycku. W nocy jakos to sprawniej idzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 21:53

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też karmienia średnio 20 min a jak chce to i dłużej. Też często przy cycku zasypia ale nie zamierzam tego zmieniać :)

Dada, co u ciebie??
    Żona mojego kuzyna wczoraj urodziła. Pojechali na kliniczna bo tam chciała rodzić i miała stamtąd lekarzy (2), ale nie przyjęli jej bo nie było miejsc, odesłali do wojewódzkiego, tam też brak miejsc i kazali jechać do Wejherowa. Powiedzieli jej że wczoraj tyle porodów bo pełnia... Ale pojechali jeszcze z nadzieją na zaspe i tam przyjęli i urodziła. Jakis bum na porody w tym roku :)

Moja właśnie zasnęła. Zwinelam ją jak to mówi mój mąż w burito i na lozku kolysalam plus szumis i zasnęła jak aniolek ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Przepraszam ze ostatnio pisalam same smety ale czulam sie wykonczona i fizycznie i psychicznie.
    Gabrych wazy juz 4800, ma stwierdzona kolke, a do poludnia problemy z kupa :| stekam razem z nim zeby mu poszlo ale czasem mam wrazenie ze predzej ja nakituje niz on :/ przy napadzie kolki wyje jakbym Go gotowala w jakims garze - serce mi peka, dzisiaj wylam razem z nim. Lejarz pociesza ze to potrwa do 3 miesiaca.. oliwy do ognia dorzuca fakt ze moj Dzon zjezdza tylko na weekendy i tsk bedzie zapewne do wrzesnia wiec ze wszystkim jestem sama.

Dziewczyby mocno trzymam kciuki za nasze szkrabki:) zeby brzuszki nie bolaly, zeby byly stolce jak marzenie, zeby skonczyly sie wrzaski, steki i jeki.
    Rozpakowanym mamusiom-GRATULACJE!
    Gosiu, Dada-sciskam Was mocno, pamietam moje samopoczucie po terminie-oby akcje szybko sie rozkrecily :) a swoja droga Gosiu zjadlam dzisiaj wielki puchar lodow z bita smirtana, goraca czekolada i posypka :) cukier 120 :) takze jestem spelniona na dlugo:>
    Scintilla- kochana czy mozesz napisac mi jak teraz wyglada przygotowanie mm u Was bo ja robie identiko z tym termosem i moze od tego ten brzuszek pobolewa?

Aa i czy Wasze dzieci tez puszczaja takie smierdzace baki? I kupy? Ja czasami az nie wierze ze on ma taki wygar:D jak jakis stary

I pytanie to cesarkowych-krwawicie? Bo ze mnie idzie jak z kranu(przeprazzam za dosloenosc) i nie
    eiem czy to normalne-moze to jakis krwotok ?:D
    BUZIAKI

Za bledy wybaczcie pisze na tel w lozku-rzucam sie spac poki mlody spi i nie daje popalic.

Z., Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja wrote:
    erm 10 minut?? żeby co tylko wodę wypiła :D bo mleko przecież się zmienia w czasie ssania :>

u mnie maluta jadła na początku po 45-60minut ! a teraz (2 tyg ma) średnio 10 (jesli nie jest głodna a tylko marudzi o cyca -.-) przez 20 (najcześciej tyle) po 30 minut (wtedy już zasypia - ewidentnie traktuje pierś jako uspokojacz skołotanych nerwów) :)

gdy jej obieram cyca wcześniej (np na odbijanie w trakcie jak się nachłapie tego pierwszego mleka łapczywie) to marudzi jak nie wiem co ! kręci główką na wszelkie strony i obija mi się o kości ^^`

U mnie również to samo.

relgh371nuuw2sg6.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic ja pierwsze 2 tygodnie krwawiłam mocno.
    Po dwóch tyg. jak ręką odjął krwawię już zdecydowanie mniej. Ale nadal to trwa.

Może jeszcze wpływ na to ma to czy karmisz piersią. Ja karmię.

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a moze to pogoda tak działa na nasze Maluszki? Olga, zazwyczaj Aniołek, dzisiaj jest jakas niespokojna, nawet kwękala przed snem i musiałam leżeć obok niej az zaśnie. Albo to nadmiar dzisiejszych wrażeń, albo pogoda wlasnie.
    Fajnie, ze piszecie o długości karmienia, bo ja nigdy nie wiem jak długo to robić. Zazwyczaj staram sie 15 minut przy jednej piersi, kiedy juz widze, ze robi sie miękka i wiotka. Po dłuższym czasie Dziewczyna zasypia i muszę ja wybudzać, choc ccycka sama nigdy nie wypluła ;) Co do smoczka, to używamy sporadycznie, bo jest silny odruch ssania. No i mamy Avent silikonowy, który jest ewidentne za mały, bo wypada oraz NUK, który pasuje idealnie :)
    Ja wlasnie odciagnelam 80ml mleka i pozwoliłam sobie na lampkę wina. Wyczytałam, ze mozna, tylko trzeba zachować przerwę minimum dwie godziny do karmienia. Gdyby jednak zapragnęła jesc wczesniej, mam zapas :)
    Nieukowa - widziałam Teoje foto z Radziem w nosidle - super sprawa, fajnie, ze spasowali Synkowi :-) Ja jutro sprawdzę nasza hustę, moze spróbuje chociaż posiedzieć w niej z Olga.

Dziewczyny, które używają bujaczków-leżaczków, jak długo Wasze Dzieciaczki w tym siedza? Chcemy kupic i M. się zastanawia czy dłuższe siedzenie w tym Olgi nie skrzywi jej kręgosłupa.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki bujaczek i klade go na razie doslownie na chwile. Czasem zabieram do kuchni zeby cos ugotowac i miec na niego oko. Słyszałam chyba na SN ze w takim bujaczku to jak w foteliku samochodowym i najlepiej nie dluzej niz 2-3 godziny na dzień.

Moje dziecie tez ladnie zasnelo - kapiel, cyc, mumia, smok i szum - 10-15 minut i padł. A mi sie spac nie chce o.O a powinnam bo do pierwszej pobudki coraz mniej ;) no i czzeka mnie intensywny weekend - goście goście goście...

Sista lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka pediatra twierdzi że jak zdrowy ( a badała go i jest zdrowy) to taki urok dziecka i swoje wybeczec musi. Łatwo się to mówi ale mnie jako matce bardzo ciężko znosi się płacz dziecka. Zwlaszcza tak histeryczny.

Maglic ja krwawie już bardzo skapo ale lecą ze mnie jeszcze jakieś kawałki blonek czy innego diabelstwa ;) Generalnie najmocniej krwawilam do 2 tygodni, ale nadal podpaske musze mieć.

Sista ja wkładam młodego po 2-3 razy dziennie na okolo 10 do 15 minut.

Niestety moja mama się rozchorowala i jutro do nas nie przyjedzie :( Postanowiliśmy z mężem że pojedziemy w sobotę rano do jego mamy. Ma duży dom, podwórko i las za płotem więc idealnie aby uciec przed upalami. Zostaniemy tam około tygodnia bo akurat mąż zaczyna swój urlop tacierzyński.

Dobra uciekam spać bo dziś o dziwo mój synio padł bez większej walki, więc muszę regenerować siły na noc :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:40

• maglic Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to mam zagadke, bo u mnie tez juz tak bylo ze prawie nic nie bylo juz, dopiero jak wozek znioslam to sie zaczelo:/ moze za ciezo no nic bede obserwowac ;)

Lily u mnie doslownie identycznie jak zawieje to az oczy szczypia :D ale grunt ze puszcza baczki i robi ta kupke-z wielkim umeczeniem ale zawsze cos.

Iza75, Mo.nika lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Jestem jestem...pojechałam do znajomych na otwarcie salonu fryzjerskiego i impreza dopiero sie skończyła ,krzyż boli ale to od stania,ale fajnie przynajmniej czas zlecial..Jutro zabieram mamę do gdanska i juz ze mna bedzie.

Marcia no widzisz liczyłam na pełnie a tu nic...

Gosia a jak u Ciebie?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie ok 30min, tak jak u Zet leci jak z sikawki i jedna piers spokojnie wystarcza do sytosci. Mlody caly czas jak ssie to lyka, gdy uda mi sie gleboko przystawic to nie zdarzylo mi sie, zeby sie bawil. Zwykle ja go odsysam, zeby mi nie chlusnal na kocyk potem bo szkoda mleka :P

Ja dzis na amen przestalam krwawic- do wczoraj lecialo jeszcze obficie, a dzis tylko brudze jak w oststni dzien @.

U mnie tez zaczely sie kolki chyba... Od 16 do 20 byl ryk jednostajny prostoliniowy. Pomogl wozek i dlugi spacer, ale po powrocie znow to samo. Oby noc byla lepsza.
    O dziwo kupy sa ok, ilosc i jakosc... Pierdy odchodza za to hurtowo po tych prezeniach i ryczeniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 01:44

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my znów walczymy o sen z młodym. Nerwa ma strasznego, wygina się i nawet wiązanie nie pomaga... Jak tak mają wyglądać najblizsze miesiące to wyląduje w psychiatryku :/

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja dalej trzymam się z Tobą ;-) podobno przed 8 jest obchód i zaraz później badania więc możliwe że się czegoś dowiem (oczywiście dam znać). Jakieś tam skurcze się piszą ale może ze 4 a leżę pod ktg po 40 minut. Chciałabym żeby już mi coś podali bo dla mnie każdy dzień to kolejne gramy u dziecka.

Trzymam kciuki za Ciebie :-)

A wszystkim mamusiom życzę jak największej laktacji,dzieci spiochów i zero kolek :-)

Nieukowa, Finezja lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Gabrys po kapieli o 20 zjadl i spal do 1. O 1 zjad 90 mm i spał do teraz. wstal i lezy nie domaga sie jedzenia to nie wiem mam go wybudzac jak tyle w nocy wytrzymuje? Nie za dlugie te przerwy jak na 3 tygodniowego Grzyba?

/juz wiem czrmu nie chce jesc, stara sie zrobic kupe az bordowy jest a nic nie idzie :/

edit:dobra poszlo :D zjadł 90 i śpi :) Dziewczyny wy po prostu wsadzilyscie te obrazki do lozeczka na wysokosci twarzy małego bąka? Bo ja chyba też je drukne i niech sie gapi na nie. Bo ciagle mu trzeba czas organizowac: jak nie lezaczek, to noszenie, lezenie na brzuszku - gadanie - nie mam czasu się nawet umyc :( bede brudasem :D

A i miałam zapytać jeszcze o bekanie - mój nie zawsze beka po mm :( moge go nosic w pionie przerzuconego przez ramie jak worek kartofli pol godziny i nic w koncu odkladam i nawet nie zawsze sie uleje - moze od tego Go boli brzusio? :(

Jestem bardziej zielona niz trawa chyba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 06:20

ukdytv73la1h903i.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wspolczuje.. U nas wczoraj bylo jeszcze pare pojedynczycg wrzaskoe..i odpukac jest dobrze..
    Wczoraj dalam na spanie 60ml odciagnietego i myslalam ze pospi jak wczesniej ponad 3godz.ale gdzie tam ponad 2 i chce jesc..wiec przystawilam go..teraz po 4 dalam cyca znow ale i 30ml mm.. Przewinelam juz i teraz lezy i oglada czarno biala ksiazeczke ze zwierzatkami.. Oby byl juz spokoj... Juz wole czasem dokarmiac mm by byl spokoj..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja śpi w nocy po 3-6h nie wybudzam specjalnie na jedzenie -tak miała od urodzenia :) za to w ciągu dnia je co 2-3h. Ponoć dwie dłuższe przerwy są normlane :) i uf dobrze ze w u mnie akurat w nocy :P

co do krwawienia po cc - mam, nawet sa dni gdzie jest obfitsze i takie gdzie go prawie nie ma oO ale mam nadzieję wszytsko mieści się w normie. Używam raczej wkładek, na wyjścia podpasek - więc chyba aż tak obfite to nie są ale nadal mam nadzieje norma ^^
    Lekarz zalecił aby przed każdym karmieniem piersią iść zrobić siku aby pęcherz nie przeszkadzał obkurczać się macicy podczas karmienia gdy wydziela się oksytocyna.

maglic, Sista lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic to szczesciara z ciebie :)
    Moj dzis przespal w nocy 4h i jestem jak nowonarodzona. Rano juz mniej super, bo tylko 2h, ale zawsze cos. Teraz udalo mi sie go spacyfikowac 110ml odciagnietego mleczka i moglam sie wykapac bez pospiechu, zrobic porzadek z paznokciami, pewnie jeszcze zdaze zjesc i wypic kawusie, mam 1,5h spokoju (oby)...
    Rozalia wspolczuje, ja wczoraj chodzilam po scianach jak mi 2h plakal, miec tak non stop to masakra :/

Dada, Gosia: wspieram! Musicie sie faktycznie czuc jak na innej planecienz naki ;( ale ale: jak przyjdzie ten czas, to bwdziemy obcykane i moze uda nam sie na problemy wszelakie cos wam poradzic jako lekko bardziej doswiadczonym :)

maglic lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa mam taką nadzieje :) Bo czytam te Wasse posty ale sa dla mnie w innym języku.

Gosia trzymam kciuki .dawaj znac jak po usg.ja zadzwonie i zapytam czy szybciej moze wizytę sie da bo nie wytrzymam ;)

gosi_a lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada a jaki masz plan, masz się jakoś stawić na IP. My dziś noc taka sobie, mały stekal juz od 3, czytałam w nocy w necie i duzonosob pisze, ze ich dzueci tak stekaja zauważyłam, że małemu się cofa pokarm, i podniosłem wyżej materac w kolyske zobaczymy może to.pomoże. A dziś jadł chyba z 4 razy i teraz nad ranem, u nas z jednego cyca się nie nadają jak usnie przy jednym tak za godzinę albo dwie znowu chce. A jak odrazu z dwóch to po 3,4 g. Teraz zasnął to i się przespie bo te stekanie nie dało mi spać. Rozalia aby mały się uspokoił bo wiem.jaka to trudna sytuacja ale napewno będzie dobrze. A kupy robi normalne?

‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ