Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa wrote:Kiedy chcecie zaczac czytac maluchon bajki? Jak beda ogarniete czy jeszcze zanim zaczna cos rozumiec?)
Ja z bajkami jeszcze czekam ... na ten moment króluje u mnie w domu mój śpiew - i odziwo czym dziwniejsze piosenki tym moje dziecko spokojniejsze - obecnie w Top3 Hitów Uspokajaczy mamy :
- Lulajże Jezuniu
- Hej Sokoły
- No i nr 1. - Piosenka z Reklamy Nestle Scholler - właśnie tańczymy a ja drę papę spiewajac :"Jak polewka to z kaktusa po Nesquicka dawaj susa."Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 12:50
Sista, Z., Muniek, Rozalia, karolinka85, Nieukowa, maglic, karolina0522, AMJ lubią tę wiadomość
-
Śpiewanie piosenki z reklamy lodów wywołało u mniw mnie uśmiech
w końcu
Dziewczyny dziękuję za wsparcie, cieszę się że jesteście i mam komu się wyzalic :*
U mnie mąż siedzi nad wózkiem jak mały jest spokojny i czyta mu książkę cejrowskiegokarolinka85, Scintilla, Z., Sista, karolina0522, zapah_ciszy lubią tę wiadomość
-
Ja poki co malemu opowiadam do czego sluza rzeczy z kontrastowych ksiazeczek. A piosenki rzadko spiewam- jedna japonska czolowka z anime, Bajm 'Dwa serca, dwa smutki' i 'Kolorowy wiatr' z Pocahontas
Rozwalilo mnie polaczenie Koled i Hej Sokoly
Zabrali mi 1 dzien z kalendarza. Godzine temu sie zorientowalam ze dzis rodzice przyjezdzaja na tydzien. Fuck- posciel nie wyprana, bajzel w chacie. No to mlodego myk do bondolino (nauczyl sie ze przytulanie do brzuszka jest fajne i sie domaga teraz)...
Udalo mi sie wszystko zrobic z malym wiszacym na klacie! Jeden feler- plecy mnie bola w krzyzu. Mialam tak w ciazy, jak karmie to te, mnie czasami pobolewa, a z nosidlem po pol godzinie tragediaScintilla, Z., Sista, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy już po wizycie i spacerze
W usg wszystko okej, a przyczyną bólu brzuszka są spore gazy w jelitach. Pani dr powiedziała, że niektóre dzieci tak mają i trzeba to przetrzymać do 3 miesiąca, jak będzie bardzo płakał to przepisała jakieś krople na receptę, ale to podobno loteria, jednemu dziecku leki pomagają innemu nie. Ostatnio tragedii nie ma więc jestem dobrej myśliDziś dwie kupy już poszły, Leoś spokojny, wygląda teraz jak plażowicz w tym body na ramiączka
rozkraczony śpi
gorączki już nie ma więc oby tak zostało
wrócił mój śmieszek
Z., Rozalia, Sista, dorcia8919, Scintilla, karolinka85, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Dorcia u nas tez odpukac spokoj.. Co do ip to tez wlasnie niechcialabym korzystac z ich uslug..bo napewno gdyby zostal tam to by cos zlapal jakiegos rotawirusa czy cos..
Co do kup..to hmm no wlasnie chyba nie moze jej zrobic..bo w 2pampersach tylko kleksy..
Dziecko wrzeszczy -zle..ale jak spi non stop to tez sie martwie czy jest ok.. Ehh zwariuje chyba..
BrumBrumek ile dokarmiasz mm?
różnie to bywa ale najczęściej tak 3x dziennie po jakieś 60 ml.
Hania kupę już zrobiła (dużą ilość )karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Jedziemy...już godzina jazdy za nami, Antek śpi póki co, ciekawe jak będzie wyglądać dalszą część drogi.
Ja sama wymyślam piosenki i słowa śpiewam co mi silna na język przyniesie. Czasami sama sie śmieje z siebieZ., Rozalia, Sista, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Aghata mam nadzieję że Antek dobrze zniesie podróż.
My jutro wyjeżdżamy i będziemy mieli do zrobienia 250 km. Trochę szybko na taką trasę ale nie wyobrażam sobie dalej siedzieć w tych murach i jeszcze te upały w mieście czuć podwójnie...Jestem pełna nadziei że synio prześpi większą część trasy. -
Rozalia wrote:Aghata mam nadzieję że Antek dobrze zniesie podróż.
My jutro wyjeżdżamy i będziemy mieli do zrobienia 250 km. Trochę szybko na taką trasę ale nie wyobrażam sobie dalej siedzieć w tych murach i jeszcze te upały w mieście czuć podwójnie...Jestem pełna nadziei że synio prześpi większą część trasy.
Rozi - trzymam kciuki za wyprawę do Babci MikołajkaMoja pracownica, która urodziła z końcem marca, miała dziecko płaczące 22h na dobe. Ona sama odchodziła od zmysłów, bo nie wiedziała jak pomoc Małemu, a maz musiał wracać do prowadzenia firmy i nie było go po 12h. Jak Młody miał 3 tygodnie nie wytrzymała i pojechała do mamy na wieś, gdzie jest do dzisiaj. Mały zmienił sie o 180 stopni, ona zmieniła cyca na MM i rozkoszuje sie macierzyństwem
Powodzenia, bedzie dobrze !!!
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
EPIC, Soprecious serdecznie gratulacje !!!
My dziś byliśmy na wizycie kontrolnej w szpitalu z Edim. Przybiera na wadze aż za dobrze, więc musimy pilnować pór karmienia i porcji. Waży już 4760 gram a ma 2 tygodniei ja codziennie noszę na rękach tego klocka, tańczę z nim i bujam jak marudzi
Poza tym wszystko ok, ma typowe objawy kolki, więc możemy śmiało stosować krople itp. Noc była fajna bo pospałam i wieczorem "przed snem" i rano do 9 i w nocy trochę też, kosztem takim że pierwszy raz nie wykąpaliśmy Ediego, ale to wyjątkowo i mam nadzieję że od tego nic mu nie będzie
Jutro ślub i wesele
Muszę w końcu tą kieckę i buty przymierzyć.
Miłego dnia, spróbuję nadrobić ! Będziecie wychodzi w te upały na spacery? buziaki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 16:39
-
XxMoniaXx wrote:Mamy dziewczynek ! Moja ma twarde sutki podobno to hormony ale zniknie samo ?
Moja marudna, nie umiala zasnac 3 godzinyy walczyla.
Monia, mój też miał powiększone sutki, to jest właśnie od hormonów. Nam położna środowiskowa mówiła żeby robić okłady z sody, pediatra zalecała okłady z rivanolu. Sody używałam dwa dni aż przeczytałam, że samo mija :]
Przeszło samo.Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Allorene kurcze mój teraz tyle waży
masz co nosić kochana
Dziewczyny dzięki za odpowiedzico by człowiek bez Was zrobił :*
I kolejne pytanie-sprawdzają Wam się te czarno-białe obrazki? Dzieci potrafią się nimi zająć? Jak pisałam wcześniej ja mojemu muszę organizować czas ciągle - dzisiaj spędziliśmy czas na balkonie - gadałam do niego cały czas aż cała gęba mnie boli. Marzy mi się żeby chociaż na chwilkę porobił coś sam-jedyne co to czasami jak Go położe do leżaka to słucha disco polo - tylko i wyłącznie disco polo. Wtedy mogę iść się umyć, czy zjeść. A wiatry ma takie śmierdzące, że myślałam że mnie zdmuchniei już sie zastanawiam czy taki noworodek może mieć takie siarczyste, ogniste bąki ? Niedługo będę Go obrabiać w masce gazowej..
Gosiu - coś się dzieje? Cewnik odpalony? Czekamy na wieści!
Dada - daj znać jak po wizycie, może Twój gin Cię wymasuje czy co i ruszy?
Mocno trzymam za Was kciuki nasze Czerwcóweczki
Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość
-
Moniu jak szybko pepek wam odpadł, u nas jeszcze jest
Czego używałaś? Octaniseptu czy spirytusu?
Dziś pediatra powiedziała że jak pępowina gruba potrzebuje więcej czasu, może u nas taka była
Co do obrazków to nie wiem jeszcze, zamówiłam sobie w necie ale to książeczka, musze odebrać...