X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Czy wasze, maluchy też , tak charcza i stekaja najbardziej przy jedzeniu? Jakby coś z krtania mieli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 07:00

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Cześć dziewczyny

Czy wasze, maluchy też , tak charcza i stekaja najbardziej przy jedzeniu? Jakby coś z krtania mieli?
    tak! ja mam wrazenie ze ma zawalone zatoki tak charcze i steka ;/

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją nie ma kataru, mam wrażenie , że to z gardła i najbrdziej, je :-(

541113d5ef.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-)
    Finezja ja właśnie używałam do kąpieli babydream ale wydaje mi się że właśnie po tym zrobiła mu się taka podrażniona i sucha skóra. Dlatego poszło to w odstawke!
    Karolina u nas też jest takie charczenie,ale ponoć to normalne.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Leon też nie ma kataru ale charczy jakby mial.

Muniek my stosowaliśmy ten Oilatum, zużyliśmy całe opakowanie a teraz już wróciliśmy do babydreama bo też to stosujemy ;) a do masażu oliwkę Hippa i w zasadzie teraz całego go tym smaruję. Nie wiem czemu mówią, że oliwki idą w odstawkę i wysuszają. Leo tak pięknie teraz pachnie bobaskiem :D I żadnych problemów ze skórą nie ma. Schodziła mu też skóra na głowie, tzn, taka sucha była w miejscu gdzie zaczęły wypadać włosy, dwa dni smarowałam oliwką i wróciło do normy. A wcześniej tą głowę smarowałam Oilatum i poprawy nie widziałam. Czyli działa tylko na ciałko :P

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

541113d5ef.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny charczenie i chrumkanie to mleko w nosie. Nawet jak sie nie uleje to raz na jakis czas cos do nosa pojdzie... Podobno normalne, jak gluty beda w nisie to wyciagac, jak duze problemy z oddychaniem sa to puscic do noska wode morska lub sol fizjo... I tyle. Urosna to im przejdzie :)

Ekkaja, karolina0522, zyrcia, Scintilla, Scintilla, Dongina lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz noc calkiem fajnie przespana :)

Radkowi wytarly sie wszystkie wloski na czole. Wyglada teraz zupelnie jak ojciec :/
    Ktos wie kiedy zaczynaja rosnac te prawdziwe wlosy?

karolina0522 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Melia a można wiedzieć jak sobie poradzilas z wysuszona skórą? Mój bąbel też ma i nic nie pomaga.
    Nasz synio śpi sam w swoim pokoju,nie mam żadnej niani,dla mnie to zbyteczne. Mamy zaraz obok sypialnie i on zawsze mnie obudzi.
    Karuzele kupiłam na Ebay(ta kremowa) jestem zadowolona,mały raczej też :-)
    http://m.ebay.de/itm/Baby-Marken-Musikmobile-Spieluhr-Musikuhr-Mobile-Babymusikmobile-Einschlafhilfe-/151662162639?nav=SEARCH
    Muniek polecam na wysuszoną skórę olej kokosowy bezzapachowy ( nie kupiłam zapachowego bo nie wiem czy moja córcia lubi ten zapach :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U nas leżaczek bujaczek sprawdza się bardzo dobrze chociaż staram się żeby Zosia nie spędzała w nim zbyt dużo czasu bo dla kręgosłupa nie jest to jednak najlepsza pozycja.

Jeśli chodzi o mm to mamy Bebilon i najczęściej robi jedną żółciótką kupkę dziennie, ale często wrzeszczy przy tym niemiłosiernie więc też rozważam przejście na Hippa.

Pozdrawiamy spacerowo
    2n8u5zlihcxc_t.jpg
    Ja stosuję Enfamil, bo kilka razy dostała takie w szpitalu- kupy są po nim książkowe, naprawdę polecam!!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak korzystacie z plynu do mycia Hippa? Dajecie do wody czy namydlacie nim malucha? A jak splukujecie dzieciaczka? Nad wanienka czynnalewacie do wanienki swieza wode?
    Do tej pory kompalam w Emolium i to bylo wygodne bo nie splukiwalo sie go. Teraz przechodzimy na normalne plyny do kapieli i nie wiem jak zorganizowac sobie splukiwanie :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Nieukowa - Hippy mam dwa. Pierwszy, płyn do kapieli, wlewam do wanny po prostu. Drugi, żel do mycia ciała i włosów, z pompką, używam jak myje dziecko pod kranem, namydlam i spłukuje :)
    Zyrcia - wczoraj zrobiłam Oldze pierwszy masaż, jakies 2-3 minuty bo była całkiem gola, ale była w niebowzieta :)
    M. pojechał dziś rano w delegacje, wiec my jedziemy do mojej mamy, ale wybieram sie jak sojka za morze ;) Jedziemy na trzy dni, wiec nie wiem co zabrać, bo prognoza jest dobra, a teraz pada. To bedzie moja pierwsza podróż sam na sam z córka na przednim siedzeniu. Olga zasnela, wiec zamiast sie pakować, oglądam tv i nadrabiam forum...
    U nas tez mamy przeróżne dźwięki, najbardziej mnie bawi jak ma czkawkę, bo to brzmi jak szczekanie małego szczeniaczka :) U nas chrumkanie to raczej nie od mleka, bo Olga tak robi jak sie szykujemy do cycowania. Mam wrażenie, ze ona to robi z radości, ze zaraz bedzie jedzenie :)
    Miłego dnia !!

zyrcia, karolina0522, Scintilla, nenette, Dongina lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    My tez używamy kosmetyków Hippa. Nalewam do wanienki dużżo wody, niewielką ilością żelu myje ciałko Julki a potem wodą opłukuję. Mimo, że Bartek myje sie kosmetykami bsbydream i jest ok, to Julinkowa skóra była bardzo wysuszona. Po kosmetykach hipp skóra super :) Chusteczki nawilżane tez tylko hipp bo pampersa ją podrażniają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super chusteczki są z firmy Tami w rossmanie :-) Polecam wypróbować!!
    Sista - udanego wyjazdu :-)

Sista lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Mój Edi też charcze podczas/przed/lub po jedzeniu, albo jak śpi to chrapie troszkę ;) Dzień zaczął się nieszczególnie ... Po porannnych pobudkach zaliczyłam drzemkę z synem w łóżku do 10:30 i zamiast się cieszyć wstałam lewą nogą... Lekki ból głowy ze zmęczenia,głód i zdenerwowanie czy zdążę zjeśc śniadanie zanim się dziecko obudzi i co ja muszę zrobić dziś w domu itd ... Przecież to czas beztroski, kiedy mogłabym powiedzieć: nic nie muszę poza zaspokojeniem potrzeb dzidziusia, ale jednak muszę. Wy też tak macie, że łapiecie stresik aby dobrze zająć się dzieckiem, ogarnąć chatę i jeszcze aby najlepiej było coś na obiad (nie nie nie myślcie że mam czas i umiem gotować, kombinuje z gotowymi daniami od lokalnych dostawców), no i żeby poprane było, posprzątane (tego też nie daję rady na razie więc jest z grubsza ogarnięte, no nie nie oszukujmy się, nie jest nawet ogarnięte ;) no i żeby jeszcze znaleźć czas na spacer i oczywiście małe zakupy no i jeszcze czas dla siebie, zadbać o siebie, chociaż głowę umyć no i kremem buzię posmarować, aha jeszcze zwiotczały brzuch też by się przydało coś z nim zrobić ... hehhe no dobra trochę się rozpędziłam. Czujecie się tak jak ja czasami ? :) (pełna nadziei ... ) Mikolay poranna scenia z niedzieli bezcenna, mój mąż też pomaga w weekendy i w tygodniu po pracy, no ale rano musi się wyspać choć trochę aby w tej pracy funkcjonować.
    Ok. konkretne pytanie o której zasypiacie i o ktorej wstajecie? Jak długie są przerwy od snu w nocy?
    A tak poza kwestią zmęczenia : mamy karmiące mm ile macie butelek? Macie tzw. antykolkowe z systemem odpowietrzania? Zażyczyłam sobie taką od przyjaciółki i mam wrażenie że z niej je się Edziowi najgorzej ponieważ szybko leci i dużo ulewa podczas jedzenia :/ Na ile Wam starcza jedno mleko Hipp 600 gram?
    Hmmm jutro rano muszę w końcu zrobić morfologię i tsh jak mi się nie chce wstać na czczo i tam jechać :/ teściowa przyjdzie posiedzieć z Edim, no ale w sumie to będe mogła chwilę odsapnąć, może do Arkadii skoczę na moment.
    MIŁEGO DNIA DZIOŁSZKI ;)

Scintilla, karolina0522, Ekkaja, Dongina, Melia, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki nie wiem jak Wy to robicie ale co ja wejdę na forum i chce coś przeczytać to po 2 zdaniach śpię,może jeszcze trochę i się unormuje...

Oto mój ukochany

2e5krpk.jpg

No i powiedzieć chciałam Wam dzisiejsza sytuacje z położna środowiskowa,pytam się co z ta opuchlizna na nogach?
    A ona do mnie jak chce pani żeby zeszła proszę kupić pół kg czereśni ,ogonki zamoczyć przez 12 h w wodzie jutro zagotować i wypić i na bank opuchlizna zejdzie.....taka czarownica...;)

Sista, Alorrene13, zyrcia, Z., Scintilla, nenette, Joasia:), Marcia86, Rozalia, Dongina, Melia, karolinka85, Muniek, Finezja, Gosia82., dorcia8919, Aka81, Nieukowa, karolina0522, agawera lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altone u mnie jest mama bo sama bym tu,żyła w syfie pewnie.

Mój M będzie za jakiś tydz i ostatnio napisał ,ze mam się nie denerwować bo jak on przyjedzie to się da ja sobie pospie a on poleży z małym..................
    On chyba nie zdaje sobie sprawy co tu się dzieje....

Alorrene13, Dongina, Melia, karolinka85, Finezja, Nieukowa lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co polecacie do pranie bo od kupy nie zeszło nawet w wypraniu w normalnym płynie,a wszystko odrazu zamoczyłam...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś położyliśmy sie pierwszy raz na matę edukacyjna, fajnie, mama zaczęła rozkminiac o co chodzi, pokazała Ediemu jak naciskać klawisze pianinka nożkami aby muza grała i prawie już sam sie bawi ;) o i przysnął :)
    Czy wy tez zwracacie sie teraz do waszych mężów/partnerów "tata" a oni do was mama? Śmieszne to ;)
    fdvsdhpoawy2_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:06

Scintilla, karolina0522, nenette, Joasia:), Rozalia, Dongina, karolinka85, Finezja, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykorzystuję proszek Lovela ... ale przyzwyczaiłam się do płynów do prania więc później będę używać płyn lovela. Na razie wszystko schodziło :)

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ