X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Czy wasze, maluchy też , tak charcza i stekaja najbardziej przy jedzeniu? Jakby coś z krtania mieli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 07:00

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Cześć dziewczyny

Czy wasze, maluchy też , tak charcza i stekaja najbardziej przy jedzeniu? Jakby coś z krtania mieli?
    tak! ja mam wrazenie ze ma zawalone zatoki tak charcze i steka ;/

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją nie ma kataru, mam wrażenie , że to z gardła i najbrdziej, je :-(

541113d5ef.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-)
    Finezja ja właśnie używałam do kąpieli babydream ale wydaje mi się że właśnie po tym zrobiła mu się taka podrażniona i sucha skóra. Dlatego poszło to w odstawke!
    Karolina u nas też jest takie charczenie,ale ponoć to normalne.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Leon też nie ma kataru ale charczy jakby mial.

Muniek my stosowaliśmy ten Oilatum, zużyliśmy całe opakowanie a teraz już wróciliśmy do babydreama bo też to stosujemy ;) a do masażu oliwkę Hippa i w zasadzie teraz całego go tym smaruję. Nie wiem czemu mówią, że oliwki idą w odstawkę i wysuszają. Leo tak pięknie teraz pachnie bobaskiem :D I żadnych problemów ze skórą nie ma. Schodziła mu też skóra na głowie, tzn, taka sucha była w miejscu gdzie zaczęły wypadać włosy, dwa dni smarowałam oliwką i wróciło do normy. A wcześniej tą głowę smarowałam Oilatum i poprawy nie widziałam. Czyli działa tylko na ciałko :P

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

541113d5ef.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny charczenie i chrumkanie to mleko w nosie. Nawet jak sie nie uleje to raz na jakis czas cos do nosa pojdzie... Podobno normalne, jak gluty beda w nisie to wyciagac, jak duze problemy z oddychaniem sa to puscic do noska wode morska lub sol fizjo... I tyle. Urosna to im przejdzie :)

Ekkaja, karolina0522, zyrcia, Scintilla, Scintilla, Dongina lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz noc calkiem fajnie przespana :)

Radkowi wytarly sie wszystkie wloski na czole. Wyglada teraz zupelnie jak ojciec :/
    Ktos wie kiedy zaczynaja rosnac te prawdziwe wlosy?

karolina0522 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Melia a można wiedzieć jak sobie poradzilas z wysuszona skórą? Mój bąbel też ma i nic nie pomaga.
    Nasz synio śpi sam w swoim pokoju,nie mam żadnej niani,dla mnie to zbyteczne. Mamy zaraz obok sypialnie i on zawsze mnie obudzi.
    Karuzele kupiłam na Ebay(ta kremowa) jestem zadowolona,mały raczej też :-)
    http://m.ebay.de/itm/Baby-Marken-Musikmobile-Spieluhr-Musikuhr-Mobile-Babymusikmobile-Einschlafhilfe-/151662162639?nav=SEARCH
    Muniek polecam na wysuszoną skórę olej kokosowy bezzapachowy ( nie kupiłam zapachowego bo nie wiem czy moja córcia lubi ten zapach :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U nas leżaczek bujaczek sprawdza się bardzo dobrze chociaż staram się żeby Zosia nie spędzała w nim zbyt dużo czasu bo dla kręgosłupa nie jest to jednak najlepsza pozycja.

Jeśli chodzi o mm to mamy Bebilon i najczęściej robi jedną żółciótką kupkę dziennie, ale często wrzeszczy przy tym niemiłosiernie więc też rozważam przejście na Hippa.

Pozdrawiamy spacerowo
    2n8u5zlihcxc_t.jpg
    Ja stosuję Enfamil, bo kilka razy dostała takie w szpitalu- kupy są po nim książkowe, naprawdę polecam!!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak korzystacie z plynu do mycia Hippa? Dajecie do wody czy namydlacie nim malucha? A jak splukujecie dzieciaczka? Nad wanienka czynnalewacie do wanienki swieza wode?
    Do tej pory kompalam w Emolium i to bylo wygodne bo nie splukiwalo sie go. Teraz przechodzimy na normalne plyny do kapieli i nie wiem jak zorganizowac sobie splukiwanie :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Nieukowa - Hippy mam dwa. Pierwszy, płyn do kapieli, wlewam do wanny po prostu. Drugi, żel do mycia ciała i włosów, z pompką, używam jak myje dziecko pod kranem, namydlam i spłukuje :)
    Zyrcia - wczoraj zrobiłam Oldze pierwszy masaż, jakies 2-3 minuty bo była całkiem gola, ale była w niebowzieta :)
    M. pojechał dziś rano w delegacje, wiec my jedziemy do mojej mamy, ale wybieram sie jak sojka za morze ;) Jedziemy na trzy dni, wiec nie wiem co zabrać, bo prognoza jest dobra, a teraz pada. To bedzie moja pierwsza podróż sam na sam z córka na przednim siedzeniu. Olga zasnela, wiec zamiast sie pakować, oglądam tv i nadrabiam forum...
    U nas tez mamy przeróżne dźwięki, najbardziej mnie bawi jak ma czkawkę, bo to brzmi jak szczekanie małego szczeniaczka :) U nas chrumkanie to raczej nie od mleka, bo Olga tak robi jak sie szykujemy do cycowania. Mam wrażenie, ze ona to robi z radości, ze zaraz bedzie jedzenie :)
    Miłego dnia !!

zyrcia, karolina0522, Scintilla, nenette, Dongina lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    My tez używamy kosmetyków Hippa. Nalewam do wanienki dużżo wody, niewielką ilością żelu myje ciałko Julki a potem wodą opłukuję. Mimo, że Bartek myje sie kosmetykami bsbydream i jest ok, to Julinkowa skóra była bardzo wysuszona. Po kosmetykach hipp skóra super :) Chusteczki nawilżane tez tylko hipp bo pampersa ją podrażniają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super chusteczki są z firmy Tami w rossmanie :-) Polecam wypróbować!!
    Sista - udanego wyjazdu :-)

Sista lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Mój Edi też charcze podczas/przed/lub po jedzeniu, albo jak śpi to chrapie troszkę ;) Dzień zaczął się nieszczególnie ... Po porannnych pobudkach zaliczyłam drzemkę z synem w łóżku do 10:30 i zamiast się cieszyć wstałam lewą nogą... Lekki ból głowy ze zmęczenia,głód i zdenerwowanie czy zdążę zjeśc śniadanie zanim się dziecko obudzi i co ja muszę zrobić dziś w domu itd ... Przecież to czas beztroski, kiedy mogłabym powiedzieć: nic nie muszę poza zaspokojeniem potrzeb dzidziusia, ale jednak muszę. Wy też tak macie, że łapiecie stresik aby dobrze zająć się dzieckiem, ogarnąć chatę i jeszcze aby najlepiej było coś na obiad (nie nie nie myślcie że mam czas i umiem gotować, kombinuje z gotowymi daniami od lokalnych dostawców), no i żeby poprane było, posprzątane (tego też nie daję rady na razie więc jest z grubsza ogarnięte, no nie nie oszukujmy się, nie jest nawet ogarnięte ;) no i żeby jeszcze znaleźć czas na spacer i oczywiście małe zakupy no i jeszcze czas dla siebie, zadbać o siebie, chociaż głowę umyć no i kremem buzię posmarować, aha jeszcze zwiotczały brzuch też by się przydało coś z nim zrobić ... hehhe no dobra trochę się rozpędziłam. Czujecie się tak jak ja czasami ? :) (pełna nadziei ... ) Mikolay poranna scenia z niedzieli bezcenna, mój mąż też pomaga w weekendy i w tygodniu po pracy, no ale rano musi się wyspać choć trochę aby w tej pracy funkcjonować.
    Ok. konkretne pytanie o której zasypiacie i o ktorej wstajecie? Jak długie są przerwy od snu w nocy?
    A tak poza kwestią zmęczenia : mamy karmiące mm ile macie butelek? Macie tzw. antykolkowe z systemem odpowietrzania? Zażyczyłam sobie taką od przyjaciółki i mam wrażenie że z niej je się Edziowi najgorzej ponieważ szybko leci i dużo ulewa podczas jedzenia :/ Na ile Wam starcza jedno mleko Hipp 600 gram?
    Hmmm jutro rano muszę w końcu zrobić morfologię i tsh jak mi się nie chce wstać na czczo i tam jechać :/ teściowa przyjdzie posiedzieć z Edim, no ale w sumie to będe mogła chwilę odsapnąć, może do Arkadii skoczę na moment.
    MIŁEGO DNIA DZIOŁSZKI ;)

Scintilla, karolina0522, Ekkaja, Dongina, Melia, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki nie wiem jak Wy to robicie ale co ja wejdę na forum i chce coś przeczytać to po 2 zdaniach śpię,może jeszcze trochę i się unormuje...

Oto mój ukochany

2e5krpk.jpg

No i powiedzieć chciałam Wam dzisiejsza sytuacje z położna środowiskowa,pytam się co z ta opuchlizna na nogach?
    A ona do mnie jak chce pani żeby zeszła proszę kupić pół kg czereśni ,ogonki zamoczyć przez 12 h w wodzie jutro zagotować i wypić i na bank opuchlizna zejdzie.....taka czarownica...;)

Sista, Alorrene13, zyrcia, Z., Scintilla, nenette, Joasia:), Marcia86, Rozalia, Dongina, Melia, karolinka85, Muniek, Finezja, Gosia82., dorcia8919, Aka81, Nieukowa, karolina0522, agawera lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Altone u mnie jest mama bo sama bym tu,żyła w syfie pewnie.

Mój M będzie za jakiś tydz i ostatnio napisał ,ze mam się nie denerwować bo jak on przyjedzie to się da ja sobie pospie a on poleży z małym..................
    On chyba nie zdaje sobie sprawy co tu się dzieje....

Alorrene13, Dongina, Melia, karolinka85, Finezja, Nieukowa lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co polecacie do pranie bo od kupy nie zeszło nawet w wypraniu w normalnym płynie,a wszystko odrazu zamoczyłam...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś położyliśmy sie pierwszy raz na matę edukacyjna, fajnie, mama zaczęła rozkminiac o co chodzi, pokazała Ediemu jak naciskać klawisze pianinka nożkami aby muza grała i prawie już sam sie bawi ;) o i przysnął :)
    Czy wy tez zwracacie sie teraz do waszych mężów/partnerów "tata" a oni do was mama? Śmieszne to ;)
    fdvsdhpoawy2_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:06

Scintilla, karolina0522, nenette, Joasia:), Rozalia, Dongina, karolinka85, Finezja, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wykorzystuję proszek Lovela ... ale przyzwyczaiłam się do płynów do prania więc później będę używać płyn lovela. Na razie wszystko schodziło :)

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ