Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny
Finezja ja właśnie używałam do kąpieli babydream ale wydaje mi się że właśnie po tym zrobiła mu się taka podrażniona i sucha skóra. Dlatego poszło to w odstawke!
Karolina u nas też jest takie charczenie,ale ponoć to normalne.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyKarolina Leon też nie ma kataru ale charczy jakby mial.
Muniek my stosowaliśmy ten Oilatum, zużyliśmy całe opakowanie a teraz już wróciliśmy do babydreama bo też to stosujemy a do masażu oliwkę Hippa i w zasadzie teraz całego go tym smaruję. Nie wiem czemu mówią, że oliwki idą w odstawkę i wysuszają. Leo tak pięknie teraz pachnie bobaskiem I żadnych problemów ze skórą nie ma. Schodziła mu też skóra na głowie, tzn, taka sucha była w miejscu gdzie zaczęły wypadać włosy, dwa dni smarowałam oliwką i wróciło do normy. A wcześniej tą głowę smarowałam Oilatum i poprawy nie widziałam. Czyli działa tylko na ciałko -
Dziewczyny charczenie i chrumkanie to mleko w nosie. Nawet jak sie nie uleje to raz na jakis czas cos do nosa pojdzie... Podobno normalne, jak gluty beda w nisie to wyciagac, jak duze problemy z oddychaniem sa to puscic do noska wode morska lub sol fizjo... I tyle. Urosna to im przejdzie
Ekkaja, karolina0522, zyrcia, Scintilla, Scintilla, Dongina lubią tę wiadomość
-
Muniek wrote:Melia a można wiedzieć jak sobie poradzilas z wysuszona skórą? Mój bąbel też ma i nic nie pomaga.
Nasz synio śpi sam w swoim pokoju,nie mam żadnej niani,dla mnie to zbyteczne. Mamy zaraz obok sypialnie i on zawsze mnie obudzi.
Karuzele kupiłam na Ebay(ta kremowa) jestem zadowolona,mały raczej też
http://m.ebay.de/itm/Baby-Marken-Musikmobile-Spieluhr-Musikuhr-Mobile-Babymusikmobile-Einschlafhilfe-/151662162639?nav=SEARCH -
Inesicia wrote:U nas leżaczek bujaczek sprawdza się bardzo dobrze chociaż staram się żeby Zosia nie spędzała w nim zbyt dużo czasu bo dla kręgosłupa nie jest to jednak najlepsza pozycja.
Jeśli chodzi o mm to mamy Bebilon i najczęściej robi jedną żółciótką kupkę dziennie, ale często wrzeszczy przy tym niemiłosiernie więc też rozważam przejście na Hippa.
Pozdrawiamy spacerowo
-
Dziewczyny a jak korzystacie z plynu do mycia Hippa? Dajecie do wody czy namydlacie nim malucha? A jak splukujecie dzieciaczka? Nad wanienka czynnalewacie do wanienki swieza wode?
Do tej pory kompalam w Emolium i to bylo wygodne bo nie splukiwalo sie go. Teraz przechodzimy na normalne plyny do kapieli i nie wiem jak zorganizowac sobie splukiwanie -
Witajcie Dziewczynki,
Nieukowa - Hippy mam dwa. Pierwszy, płyn do kapieli, wlewam do wanny po prostu. Drugi, żel do mycia ciała i włosów, z pompką, używam jak myje dziecko pod kranem, namydlam i spłukuje
Zyrcia - wczoraj zrobiłam Oldze pierwszy masaż, jakies 2-3 minuty bo była całkiem gola, ale była w niebowzieta
M. pojechał dziś rano w delegacje, wiec my jedziemy do mojej mamy, ale wybieram sie jak sojka za morze Jedziemy na trzy dni, wiec nie wiem co zabrać, bo prognoza jest dobra, a teraz pada. To bedzie moja pierwsza podróż sam na sam z córka na przednim siedzeniu. Olga zasnela, wiec zamiast sie pakować, oglądam tv i nadrabiam forum...
U nas tez mamy przeróżne dźwięki, najbardziej mnie bawi jak ma czkawkę, bo to brzmi jak szczekanie małego szczeniaczka U nas chrumkanie to raczej nie od mleka, bo Olga tak robi jak sie szykujemy do cycowania. Mam wrażenie, ze ona to robi z radości, ze zaraz bedzie jedzenie
Miłego dnia !!zyrcia, karolina0522, Scintilla, nenette, Dongina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć
My tez używamy kosmetyków Hippa. Nalewam do wanienki dużżo wody, niewielką ilością żelu myje ciałko Julki a potem wodą opłukuję. Mimo, że Bartek myje sie kosmetykami bsbydream i jest ok, to Julinkowa skóra była bardzo wysuszona. Po kosmetykach hipp skóra super Chusteczki nawilżane tez tylko hipp bo pampersa ją podrażniają.
-
nick nieaktualny
-
Cześć
Mój Edi też charcze podczas/przed/lub po jedzeniu, albo jak śpi to chrapie troszkę Dzień zaczął się nieszczególnie ... Po porannnych pobudkach zaliczyłam drzemkę z synem w łóżku do 10:30 i zamiast się cieszyć wstałam lewą nogą... Lekki ból głowy ze zmęczenia,głód i zdenerwowanie czy zdążę zjeśc śniadanie zanim się dziecko obudzi i co ja muszę zrobić dziś w domu itd ... Przecież to czas beztroski, kiedy mogłabym powiedzieć: nic nie muszę poza zaspokojeniem potrzeb dzidziusia, ale jednak muszę. Wy też tak macie, że łapiecie stresik aby dobrze zająć się dzieckiem, ogarnąć chatę i jeszcze aby najlepiej było coś na obiad (nie nie nie myślcie że mam czas i umiem gotować, kombinuje z gotowymi daniami od lokalnych dostawców), no i żeby poprane było, posprzątane (tego też nie daję rady na razie więc jest z grubsza ogarnięte, no nie nie oszukujmy się, nie jest nawet ogarnięte no i żeby jeszcze znaleźć czas na spacer i oczywiście małe zakupy no i jeszcze czas dla siebie, zadbać o siebie, chociaż głowę umyć no i kremem buzię posmarować, aha jeszcze zwiotczały brzuch też by się przydało coś z nim zrobić ... hehhe no dobra trochę się rozpędziłam. Czujecie się tak jak ja czasami ? (pełna nadziei ... ) Mikolay poranna scenia z niedzieli bezcenna, mój mąż też pomaga w weekendy i w tygodniu po pracy, no ale rano musi się wyspać choć trochę aby w tej pracy funkcjonować.
Ok. konkretne pytanie o której zasypiacie i o ktorej wstajecie? Jak długie są przerwy od snu w nocy?
A tak poza kwestią zmęczenia : mamy karmiące mm ile macie butelek? Macie tzw. antykolkowe z systemem odpowietrzania? Zażyczyłam sobie taką od przyjaciółki i mam wrażenie że z niej je się Edziowi najgorzej ponieważ szybko leci i dużo ulewa podczas jedzenia Na ile Wam starcza jedno mleko Hipp 600 gram?
Hmmm jutro rano muszę w końcu zrobić morfologię i tsh jak mi się nie chce wstać na czczo i tam jechać teściowa przyjdzie posiedzieć z Edim, no ale w sumie to będe mogła chwilę odsapnąć, może do Arkadii skoczę na moment.
MIŁEGO DNIA DZIOŁSZKIScintilla, karolina0522, Ekkaja, Dongina, Melia, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość
-
Hej Mamuśki nie wiem jak Wy to robicie ale co ja wejdę na forum i chce coś przeczytać to po 2 zdaniach śpię,może jeszcze trochę i się unormuje...
Oto mój ukochany
No i powiedzieć chciałam Wam dzisiejsza sytuacje z położna środowiskowa,pytam się co z ta opuchlizna na nogach?
A ona do mnie jak chce pani żeby zeszła proszę kupić pół kg czereśni ,ogonki zamoczyć przez 12 h w wodzie jutro zagotować i wypić i na bank opuchlizna zejdzie.....taka czarownica...Sista, Alorrene13, zyrcia, Z., Scintilla, nenette, Joasia:), Marcia86, Rozalia, Dongina, Melia, karolinka85, Muniek, Finezja, Gosia82., dorcia8919, Aka81, Nieukowa, karolina0522, agawera lubią tę wiadomość
-
Altone u mnie jest mama bo sama bym tu,żyła w syfie pewnie.
Mój M będzie za jakiś tydz i ostatnio napisał ,ze mam się nie denerwować bo jak on przyjedzie to się da ja sobie pospie a on poleży z małym..................
On chyba nie zdaje sobie sprawy co tu się dzieje....Alorrene13, Dongina, Melia, karolinka85, Finezja, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Dziś położyliśmy sie pierwszy raz na matę edukacyjna, fajnie, mama zaczęła rozkminiac o co chodzi, pokazała Ediemu jak naciskać klawisze pianinka nożkami aby muza grała i prawie już sam sie bawi o i przysnął
Czy wy tez zwracacie sie teraz do waszych mężów/partnerów "tata" a oni do was mama? Śmieszne to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:06
Scintilla, karolina0522, nenette, Joasia:), Rozalia, Dongina, karolinka85, Finezja, Z. lubią tę wiadomość