Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMuniek - ja przy każdej zmianie pieluchy rozbierałam Tymka i smarowałam oliwką (wychodziło ok 10x dziennie), a po kąpieli starałam się tak jakby zebrać tą skórkę pieluchą tetrową (ta skóra wysuszona tak się roluje że tak powiem) Po 2-3 dniach skórka wyglądala już elegancko. Stosuję kosmetyki Babydream. Teraz oliwkuję 2x dziennie i nie widzę aby cokolwiek działo się ze skórą. Bardzo staram się uniknąć emolientów, bo dla mnie to ostateczność.
Muszę zobaczyć czy ta karuzela dostępna gdzieś u nas
Dzięki Nieukowa!! To będę myślała nad tą wyprowadzką
Ja z KP mam podobne doświadczenie co agatha z tym mrowieniem. I zauważyłam, że mam miękką pierś, próbuję sama wycisnąć i nic nie leci, a mały ssaczek ma mleko w buźce więc znaczy, że leci. Wydaje mi się, że jak dziecko raz je z butelki raz z piersi to chciałoby aby z piersi leciało tak samo jak z butelki - bo leci cały czas i takie ilości, a z piersi musi się namęczyć. Jak Tymcio dostał 2x odciagnięte mleczko z butelki to potem przez cały dzień był marudny przy piersi. A z Calmy nie chcę pićFinezja lubi tę wiadomość
-
U nas leżaczek bujaczek sprawdza się bardzo dobrze chociaż staram się żeby Zosia nie spędzała w nim zbyt dużo czasu bo dla kręgosłupa nie jest to jednak najlepsza pozycja.
Jeśli chodzi o mm to mamy Bebilon i najczęściej robi jedną żółciótką kupkę dziennie, ale często wrzeszczy przy tym niemiłosiernie więc też rozważam przejście na Hippa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:41
Joasia:), Muniek, karolinka85, Z., Scintilla, Alorrene13, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Dziecko powinniśmy ważyć raz na 4-5 dni nie częściej bo waga może się wahać
Dla przykładu, Leon w dniu szczepienia rano ważył równo 5 kg w szpitalu, a wieczorem przed kąpielą 4850 g więc lepiej tego nie robić zbyt często my go ważymy raz na tydzień i wtedy widać ładny przyrost
A taki Leoś jest zadowolony po kąpieli i masażu
Ja stwierdzam, że Leoś wcale nie miał kolek. Agresywnie i łapczywie łapał cyca, łykał powietrze, a potem czuł, że się stresuję jego płaczem i stąd te problemy. Teraz objawy te same, ale po 10 minutach już się uspokaja, wystarczy go mocniej zawinąć kocykiem i mówić do niego baaardzo spokojnie, a że już mnie to nie stresuje to pewnie czuje to w moim głosie
Teraz mam plan oduczania go jedzenie w nocy, zanim nam się to uda pewnie trochę minie więc zaczynam już teraz Dziś pobudka o 6 jedzenie i zabawa do 8 a potem znowu spałam z nim do 11
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyMoni nasza decyzja nie była związana słabą laktacją ( opisywałam o tym w cześciej ) i gdy zapadła dezycja to kilka razy odciągałam by nie doprowadzić do zapalenia piersi. Ale to były ilości ok 10-30 ml tak co kilka godzin. Po ok 3 dniach już nie odciągałam.
Julka w huśtawce / bujaku spędza ok 1-2 godz a czasem 15 min bo woli byc na rączkachWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:03
-
zapah_ciszy wrote:Hej, ja używam Sab Simplex.
Moim zdaniem te kropelki działają, płacze, marudzi, ale rzadziej i na pewno nie płacze aż tak mocno.... No i pierdki są dużo dłuższe i częstsze... z lekkością wiekszą wychodzą. Kupy też pod nieco, ale tylko nieco mniejszym ciśnieniem:)
tyle, że regularnie stosuję.. bo na początku odpuszczałam, ale wracało.
Agata daj mi namiar na tego doradce laktacyjnego, z którego korzystałaś. Pisałam na priv, ale chyba nie widzisz:)
601774031, niestety nie zapisałam jak się Pani nazywała
150 zł z dojazdem do domu
A z czym Wy macie konkretnie problem? -
nick nieaktualnyMuniek wrote:Podziel się jak zamierzasz oduczyć Leonka jeść w nocy? Może też spróbuję
A ze mnie leje sie krew mozliwe ze to okres przy kp?
juz dwa tygodnie temu przestalo lecieca teraz taki zonk... i strasznie mi sie poca rece... -
To nie wiem czy u nas to przejdzie bo Sami ewidentnie budzi się z głodu i normalnie całą butle pochłania no zobaczymy co to będzie.
Z tym krwawieniem to nie wiem,bo ja nie karmię piersią więc normalny już okres dostałam.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Zyrcia nie wiem moze o okres ale dziwne by to bylo jakos :0
Joasiu wiem , wiem pamietam mowilas wczesniej czemu przechodzicie na mm. A co ci polozna na to powiedziala, bo moja wredna to juZ mnie besztala ze dokarmiam mm. A co mam lepiej glodzic ? -
Karolinla da sie laktacje rozkeecic na 1 piersi- jak z blizniakami albo po mastektomii... Takze nawet przystawiajac tylko do jednej mozna fabryke rozhulac. Abstrahuje tu od stanu sutka w pierwszych dwoch tyg takiego uzytkowania 1 cyca...
Nasz Smierdek bujaczka jakos nie kocha. Czasami z 10 min polezy a potem ryk.
U mnie maly byl karmiony butla przez tydzien z hakiem i potem leniwie ssal piers, ale jak juz w koncu zalapal o co chodzi, to nagle cyc jest najwieksza miloscia, a butla i smok sa be. Takze mimo ze z butli lepiej leci to i tak silikon nie umywa sie do brodawkiSista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
patrycja_24 wrote:Sista dziękuję
Dziewczyny jakie macie leżaczki-bujaczki?
My mamy taki
http://www.mothercare.com/Fisher-Price-Woodsy-Friends-Bouncer/434621,default,pd.htmlpatrycja_24 lubi tę wiadomość
-
Melia wrote:A z Calmy nie chcę pić
Melia my też mamy Calme i też nie chciała/nie chce z nie pić, ale nie poddaję się i staram się ją nauczyć z niej pić. Robię tak, że najpierw daje cycka a zaraz szybko wyciągam i podaje butelkę, albo wkładam palca tak bokiem albo kostkę i jak zassie to butelkę. Już z 3 razy nam się udało, że tym sposobem wyciągnęła mleko. Za często nie trenujemy bo ciągle wisi na cycku i nie mam kiedy ściągnąć mleka.
Muniek ja już pisałam, że my z suchą skórą na stopach i dłoniach uporaliśmy się dzięki linomagowi w płynie, też w trakcie kąpieli jak się skóra dobrze namoczyła pocierałam te miejsca, a po kąpieli cała smarowaliśmy linomagiem i teraz jest już mięciutka i gładziutka skorka, ale dalej po kąpieli smarujemy linomagiem, on ma konsystencję olejku więc jak smarujemy to przy okazji masujemy naszego Robaczka. Do kąpieli stosujemy Babydream.
Melia lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:601774031, niestety nie zapisałam jak się Pani nazywała
150 zł z dojazdem do domu
A z czym Wy macie konkretnie problem?
Dzięki wielkie!
a no my mamy takie, że mój syn nie potrafił się skupić i chwycić piersi w ciągu dnia. a w nocy potrafi i ładnie ssie. To chyba przez kolki, ewentualnie skok rozwojowy (ale tu inaczej to opisywali, dokładnie odwrotnie..).
Już powoli je w ciągu dnia, ale robi to nadal nerwowo.. i brzydko. Druga sprawa, że z jednej piersi (tej początkowo lepszej) idzie mu gorzej. -
nick nieaktualny