X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie odciagalas nic mleka jak dawalas butle ? U mnie chyba powoli wszgstko sie konczy bo z kazdym odciaganiem mleka jest mniej wiec nie dziwie sie ze mala ma malo.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek - ja przy każdej zmianie pieluchy rozbierałam Tymka i smarowałam oliwką (wychodziło ok 10x dziennie), a po kąpieli starałam się tak jakby zebrać tą skórkę pieluchą tetrową (ta skóra wysuszona tak się roluje że tak powiem) Po 2-3 dniach skórka wyglądala już elegancko. Stosuję kosmetyki Babydream. Teraz oliwkuję 2x dziennie i nie widzę aby cokolwiek działo się ze skórą. Bardzo staram się uniknąć emolientów, bo dla mnie to ostateczność.
    Muszę zobaczyć czy ta karuzela dostępna gdzieś u nas :)

Dzięki Nieukowa!! To będę myślała nad tą wyprowadzką :)

Ja z KP mam podobne doświadczenie co agatha z tym mrowieniem. I zauważyłam, że mam miękką pierś, próbuję sama wycisnąć i nic nie leci, a mały ssaczek ma mleko w buźce więc znaczy, że leci. Wydaje mi się, że jak dziecko raz je z butelki raz z piersi to chciałoby aby z piersi leciało tak samo jak z butelki - bo leci cały czas i takie ilości, a z piersi musi się namęczyć. Jak Tymcio dostał 2x odciagnięte mleczko z butelki to potem przez cały dzień był marudny przy piersi. A z Calmy nie chcę pić :(

Finezja lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja czy raz dostanie cyca czy butle to umie sie przestawic i pije i z tego i z tego.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/hipp-comfort-combiotik-1-mleko-poczatkowe-350g-bio-i5512568850.html

fajna cenka na mleczko Hipp

b4ipuen.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mammy bebilon

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leżaczek bujaczek sprawdza się bardzo dobrze chociaż staram się żeby Zosia nie spędzała w nim zbyt dużo czasu bo dla kręgosłupa nie jest to jednak najlepsza pozycja.

Jeśli chodzi o mm to mamy Bebilon i najczęściej robi jedną żółciótką kupkę dziennie, ale często wrzeszczy przy tym niemiłosiernie więc też rozważam przejście na Hippa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:41

Joasia:), Muniek, karolinka85, Z., Scintilla, Alorrene13, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dziecko powinniśmy ważyć raz na 4-5 dni nie częściej bo waga może się wahać ;)
    Dla przykładu, Leon w dniu szczepienia rano ważył równo 5 kg w szpitalu, a wieczorem przed kąpielą 4850 g więc lepiej tego nie robić zbyt często :P my go ważymy raz na tydzień i wtedy widać ładny przyrost ;)

A taki Leoś jest zadowolony po kąpieli i masażu :D
    c31xym6eaz96_t.jpg

Ja stwierdzam, że Leoś wcale nie miał kolek. Agresywnie i łapczywie łapał cyca, łykał powietrze, a potem czuł, że się stresuję jego płaczem i stąd te problemy. Teraz objawy te same, ale po 10 minutach już się uspokaja, wystarczy go mocniej zawinąć kocykiem i mówić do niego baaardzo spokojnie, a że już mnie to nie stresuje to pewnie czuje to w moim głosie ;)
    Teraz mam plan oduczania go jedzenie w nocy, zanim nam się to uda pewnie trochę minie więc zaczynam już teraz ;) Dziś pobudka o 6 jedzenie i zabawa do 8 a potem znowu spałam z nim do 11 ;)
    Podziel się jak zamierzasz oduczyć Leonka jeść w nocy? Może też spróbuję :-) :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nasza decyzja nie była związana słabą laktacją ( opisywałam o tym w cześciej ) i gdy zapadła dezycja to kilka razy odciągałam by nie doprowadzić do zapalenia piersi. Ale to były ilości ok 10-30 ml tak co kilka godzin. Po ok 3 dniach już nie odciągałam.
    Julka w huśtawce / bujaku spędza ok 1-2 godz a czasem 15 min bo woli byc na rączkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:03

• A1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Hej, ja używam Sab Simplex.
    Moim zdaniem te kropelki działają, płacze, marudzi, ale rzadziej i na pewno nie płacze aż tak mocno.... No i pierdki są dużo dłuższe i częstsze... z lekkością wiekszą wychodzą. Kupy też pod nieco, ale tylko nieco mniejszym ciśnieniem:)
    tyle, że regularnie stosuję.. bo na początku odpuszczałam, ale wracało.

Agata daj mi namiar na tego doradce laktacyjnego, z którego korzystałaś. Pisałam na priv, ale chyba nie widzisz:)

601774031, niestety nie zapisałam jak się Pani nazywała
    150 zł z dojazdem do domu
    A z czym Wy macie konkretnie problem?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Podziel się jak zamierzasz oduczyć Leonka jeść w nocy? Może też spróbuję :-) :-)
    Mam plan najpierw karmic go po przebudzeniu max 10 minut i odkladac, zmniejszac ten czas stopniowo i go odkladac. Po prostu. A co z tego wyjdzie zobaczymy, bo nie chce smoka a wtedy byloby latwiej ;/ ale widze ze w nocy sie budzi z przyzwyczajenia a nie z glodu bo ssie chwile i zasypia.

A ze mnie leje sie krew o.O mozliwe ze to okres przy kp?
    juz dwa tygodnie temu przestalo lecieca teraz taki zonk... i strasznie mi sie poca rece...

• Muniek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem czy u nas to przejdzie bo Sami ewidentnie budzi się z głodu :-\ i normalnie całą butle pochłania :-) no zobaczymy co to będzie.
    Z tym krwawieniem to nie wiem,bo ja nie karmię piersią więc normalny już okres dostałam.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia nie wiem moze o okres ale dziwne by to bylo jakos :0

Joasiu wiem , wiem pamietam mowilas wczesniej czemu przechodzicie na mm. A co ci polozna na to powiedziala, bo moja wredna to juZ mnie besztala ze dokarmiam mm. A co mam lepiej glodzic ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinla da sie laktacje rozkeecic na 1 piersi- jak z blizniakami albo po mastektomii... Takze nawet przystawiajac tylko do jednej mozna fabryke rozhulac. Abstrahuje tu od stanu sutka w pierwszych dwoch tyg takiego uzytkowania 1 cyca...

Nasz Smierdek bujaczka jakos nie kocha. Czasami z 10 min polezy a potem ryk.

U mnie maly byl karmiony butla przez tydzien z hakiem i potem leniwie ssal piers, ale jak juz w koncu zalapal o co chodzi, to nagle cyc jest najwieksza miloscia, a butla i smok sa be. Takze mimo ze z butli lepiej leci to i tak silikon nie umywa sie do brodawki :)

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie za wcześnie żeby rezygnować z nocnego jedzenia?

My dziś po 3h spacerowania. I nawet 3.5h spal w dzień!!

Sista lubi tę wiadomość

• patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dziękuję :)

Dziewczyny jakie macie leżaczki-bujaczki?

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja_24 wrote:
    Sista dziękuję :)

Dziewczyny jakie macie leżaczki-bujaczki?

My mamy taki
    http://www.mothercare.com/Fisher-Price-Woodsy-Friends-Bouncer/434621,default,pd.html

patrycja_24 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    A z Calmy nie chcę pić :(

Melia my też mamy Calme i też nie chciała/nie chce z nie pić, ale nie poddaję się i staram się ją nauczyć z niej pić. Robię tak, że najpierw daje cycka a zaraz szybko wyciągam i podaje butelkę, albo wkładam palca tak bokiem albo kostkę i jak zassie to butelkę. Już z 3 razy nam się udało, że tym sposobem wyciągnęła mleko. Za często nie trenujemy bo ciągle wisi na cycku i nie mam kiedy ściągnąć mleka.

Muniek ja już pisałam, że my z suchą skórą na stopach i dłoniach uporaliśmy się dzięki linomagowi w płynie, też w trakcie kąpieli jak się skóra dobrze namoczyła pocierałam te miejsca, a po kąpieli cała smarowaliśmy linomagiem i teraz jest już mięciutka i gładziutka skorka, ale dalej po kąpieli smarujemy linomagiem, on ma konsystencję olejku więc jak smarujemy to przy okazji masujemy naszego Robaczka. Do kąpieli stosujemy Babydream.

Melia lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek - jak Olga miała sucha skore, to użyłam cztery razy Oliatum (akurat tyle próbek mialam). Skorka gładziutka, a do emolientów nie zdarzyła sie przyzywyczaic. Od dwóch tygodni używamy Hipp i wszystko dobrze, skorka idealna.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    601774031, niestety nie zapisałam jak się Pani nazywała
    150 zł z dojazdem do domu
    A z czym Wy macie konkretnie problem?

Dzięki wielkie!
    a no my mamy takie, że mój syn nie potrafił się skupić i chwycić piersi w ciągu dnia. a w nocy potrafi i ładnie ssie. To chyba przez kolki, ewentualnie skok rozwojowy (ale tu inaczej to opisywali, dokładnie odwrotnie..).
    Już powoli je w ciągu dnia, ale robi to nadal nerwowo.. i brzydko. Druga sprawa, że z jednej piersi (tej początkowo lepszej) idzie mu gorzej.

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja mam położną człowieka :) która oczywiście promuje Kp ale nie tępi gdy kobieta wybierze inaczej.
    Zrozumiała, doradziła i pomogła "wstać z kolan", bo jednak trudna to była decyzja.

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ