Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gdzie kupujecie hippa bio combiotica i w jakiej cenie?
Zmiana mleka to strzal w 10 Gabrys robi kupe sam i jest pieknie zolciutka. Jestem zachwycona tyljo je 150ml caly czas nawet i co 2,5h Wasze dzieciaczki tez tak maja? Muniu?Lily? Bo pamietam ze wasze skarby kasaja hippa -
Wlasnie zjadłam kalafior obsmażany z jajkiem i bułką tartą, zobaczymy jak to Olga toleruje
Dongina - nie stresuj sie. Olga tydzien po wyjściu ze szpitala ważyła 3280g, na drugi dzien rano u pediatry 3400g, a wieczorem juz tylko 3290g. Tez sie tym stresowałam, ale Zyrcia dobrze pisze, wage należy sprawdzać na tej samej wadze, nie cześciej niż co cztery dni. Gdyby Tosia była głodna to dała by Ci znać płaczem.
Olga jak na razie przekłada głowe z boku na bok, leżąc na brzuszku, uśmiecha sie do mnie i tyle, moze to dlatego, ze poniekąd jest wcześniakiem, a zgodnie z USG i OM powinna miec max. skończone trzy tygodnie. No i waga od niedzieli 4030g, czyli w cztery tygodnie przybrała kilogram (bez 40g). Za ciasny robi sie jeden pajacyk i czapka, w której wyszła ze szpitala, reszta rzeczy była luźna, wiec teraz sa okzyrcia, karolinka85, Dongina, nenette lubią tę wiadomość
-
Sista dziekuje za jezyk niemowlat
Aghata..a co w takiej sytuacji? Karmie go kiedy chce..przerwy miedzy posilkami od godziny do 3godz. Jedna piers mam wieksza i ta ma wiecej mleka..druga mniejsza i jakos mizernie z niej leci..brodawke jest mu pewnie gorzej chwytac bo jest niewypukla..ale piers nigdy nie byla twarda..
Po drugie zjadl z jednej potem z drugiej..i dalej ssal ale chyba nic juz nie lecialo bo zaczal sie denerwowac i wrzeszczec i probuje ssac i dalej placz..a piers miekka i jak przyciskam to nic nie leci.. jak nie dam mm to sie zawrzeszczy i zaplacze..bo uspokoic sie go nie da...
Sista lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:Czy któraś z Was używa Sab Simplex na kolki? Działa?
Hej, ja używam Sab Simplex.
Moim zdaniem te kropelki działają, płacze, marudzi, ale rzadziej i na pewno nie płacze aż tak mocno.... No i pierdki są dużo dłuższe i częstsze... z lekkością wiekszą wychodzą. Kupy też pod nieco, ale tylko nieco mniejszym ciśnieniem:)
tyle, że regularnie stosuję.. bo na początku odpuszczałam, ale wracało.
Agata daj mi namiar na tego doradce laktacyjnego, z którego korzystałaś. Pisałam na priv, ale chyba nie widzisz:)
-
nick nieaktualnyHejka
U nas noc dość dobra. W sumie spaliśmy do 10" z przerwą na karmienie i kupkę.
Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo od dziś zmieniliśmy mleko z NAN HA na Hipp bio combiotic.
Decyzje podjęliśmy po dzisiejszej walce z kupką. Konsystencji gęstej plasteliny i bardzo ciemnej zieleni.
Przy robieniu aż popłakiwała dzisiaj.
Acha i już po godz od pierwszej butelki zrobiła żółciutką twarożekową kupkę czy to możliwe że tak odrazu zmiana ?
Maglic Julka tez wypijała NAN 90/120 co 2-2,5 godz. Jedynie w nocy pierwsza drzemka trwa czasem aż 6 godzin. Jednak przed snem wypija więcej nawet 150ml.
Zyrcia Leoś cudny
A możesz napisać coś więcej jaki masaż stosujesz że Leoś taki rozanielony.
My dzisiaj bez spacerku bo deszczowo cały dzień, a i coś pobolewa mnie żołądek (oby to żaden Rota).
W temacie leżaczków/ bujaczków to Julcia akurat teraz w niej ma drzemkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:50
maglic, karolinka85, Scintilla, Rozalia, Dongina, nenette lubią tę wiadomość
-
Joasiu-u nas po zmianie na to mleczko kupa byla po drugiej porcji najpierw reszta zielonozgnilej po Bebilonie a dalej zolciutka-twarozkowa kupcia takze chyba tak moze byc
Moj wypija 150ml po 2,5h ale teraz mija 3h i sie nie domaga wiec jest dobrze to sie nie martwie moze tyle potrzebujeJoasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa go kładę na brzuchu biorę rozgrzewam w ręce oliwkę i go nacieram, palce jeżdżę wzdłuż kegosłupa, potem tak jakby paznokciami lekko hmm jak to opisć stukam ? potem ugniatam troszkę ramiona i tak z 8 minut ;d on się nie wkurza nic, tylko dziwi z głową w górze
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLeo też się domaga jak go wycieram kremuje ubieram, ale jak już na koniec przerzucę go na brzuch i zaczynam ten masaż to cierpliwie czeka potem znowu wnerwiony jak go ubieram do końca :p więc wychodzi na to, że masaż lubi
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Ja polecam kropelki Delicol ktore zwalczaja problem kolek. Nam pomagaja, pierdki ida, kupki ladne . daje 3 razy dziennie. Obe awieraja jakis enzym laktozy czy jakos tak.
Joasia mam pytanko ty karmisz mm prawda ? Powiwdz mi jak z mlekiem w piersiach ? Mas jeszcze ? -
Dzięki Zyrcia,chyba będę też musiała to oilatum kupić bo nawet olejek migdałowy nic nie daje taką ma tą skórę suchą.
Maglic mój zjada tak zazwyczaj 130ml,ale ostatnio coś mniej jadł tak 80ml to był maks,na szczęście apetyt mu wrócił . Je tak co 3godz,w nocy tak co 4.sunrise lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Wysłałam męża na drugi dziś spacer z młodym, ale na pierwszym byłam ja. Co prawda trochę mruczał ale godzinkę pochodziłam blisko bloku. Taki mój mały sukces
Maglic my kupujemy hippa w lidlu bo jest najtaniej, tylko nie powiem Ci dokładnie ile kosztuje bo zawsze mąż płaci Ale z tego co wiem coś koło 36/37 zł. W tesco np widziałam za 42 zł więc różnica widoczna.
My zmieniliśmy nan na hippa i jesteśmy mega zadowoleni a najbardziej młody, bo sadzi piękne kupy. Aktualnie dwie dziennie, żóte i śliczne
Stosujemy też bobotic co drugie karmienie.
Agata bardzo Ci współczuje takich nocy, a zwłaszcza Borysowi.Może grzej mu brzuszek suszarką albo kładz ciepłą wyprasowaną pieluszkę. Nam to sugerowała położna gdyby się pojawiły kolki. Mam nadzieję że to szybko przejdzie. Mocno trzymam kciuki!
Zyrcia super że Leo tak się daje masować i lubi to, mój syn by mi oczy wydrapał gdyby po kąpieli nie dostał od razu butli w gębę
Nie wiem co dziś się ze mną dzieje ale pot leje się ze mnie litrami. Nawet w te upały się tak nie pociłam, może mam jakieś opóźnione uwalnianie hormonów...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:16
Melia, Joasia:), maglic, Scintilla, A1984, Alorrene13, Sista, Dongina, nenette lubią tę wiadomość
-
Muniek wrote:Dzięki Zyrcia,chyba będę też musiała to oilatum kupić bo nawet olejek migdałowy nic nie daje taką ma tą skórę suchą.
Maglic mój zjada tak zazwyczaj 130ml,ale ostatnio coś mniej jadł tak 80ml to był maks,na szczęście apetyt mu wrócił . Je tak co 3godz,w nocy tak co 4.
My mieliśmy suchą skórę po wyjściu ze szpitala, najgorzej było na stopach dłoniach i brzuszku. Stosujemy oilatum emulsję do kąpieli i po maks 3 dniach po suchej skórze nie było śladu, więc polecamMuniek, Dongina lubią tę wiadomość
-
Niedziela godz. 7,45 - Wstaję jak oparzona, dziecko kwęka i powinno zjeść godzinę wcześniej.
Podchodzę do łóżeczka, dzieciak zadowolony, gada do misia> Kurdę nie wiem o co chodzi.
Przychodzi mężuś i mówi:
" Dziecko nakarmione, przewinięte, śniadanie gotowe, kawa zaraz będzie, a ty byś się wykąpała i ogarnęła....."
???? Stoję jak wryta i zastanawiam się czy to sen. Nie to był najwspaniajszy (od miesiąca) poranekZ., Joasia:), Muniek, Rozalia, karolinka85, Finezja, Scintilla, agawera, A1984, Sista, Alorrene13, Nieukowa, Dongina, .aś., nenette lubią tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Sista dziekuje za jezyk niemowlat
Aghata..a co w takiej sytuacji? Karmie go kiedy chce..przerwy miedzy posilkami od godziny do 3godz. Jedna piers mam wieksza i ta ma wiecej mleka..druga mniejsza i jakos mizernie z niej leci..brodawke jest mu pewnie gorzej chwytac bo jest niewypukla..ale piers nigdy nie byla twarda..
Po drugie zjadl z jednej potem z drugiej..i dalej ssal ale chyba nic juz nie lecialo bo zaczal sie denerwowac i wrzeszczec i probuje ssac i dalej placz..a piers miekka i jak przyciskam to nic nie leci.. jak nie dam mm to sie zawrzeszczy i zaplacze..bo uspokoic sie go nie da...
Tak jak pisałam ze to tylko moje doswoadczenie...z tego co wiem to piers nigdy nie jest pusta u mnie jest tak, ze jak Antek ciągnie, to po chwili czuje mrowienie w sutkach i wtedy Antek przelyla. I tak w nieskończoność...nawet jak będzie 10h jadł to co jakieś kilka minut czuje to mrowienie...a Twój może sie denerwuje bo chce żeby cały czas lecialo szybko, pierwsza tura mleka leci szybko i z butelki też a potem pierś jest miękka.karolinka85 lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualny