X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w temacie mat edukacyjnych. Jaką polecenie i jaką się sprawdza/ sprawdzi? Teściowie chcą nam reprezentować i pytają jaką ale tego tyle jest że nie wiem jaką wybrać... Jakie kupilyscie?

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką ... ale nie wybierałam, to był kolejny prezent :P
    Dziś zaczęliśmy jej używać, położyłam go tam z kocem to zasnął za jakiś czas hehe
    http://image.ceneo.pl/data/products/28482617/i-fisher-price-mata-gimnastyczna-z-pianinkiem-bmd80.jpg?=f15c6

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 - heh mam bardzo podobne odczucia :)
    Jak uda mi się młodą rano nakarmić i ułożyć w swoim łóżeczku do snu to zachowuję się jak złodziej we własnym domu - stąpam na placach po to aby dziecko się nie obudziło i znalazł się czas na :
    -umycie zębów i włosów
    -zjedzenie śniadania
    -umycie naczyń z dnia poprzedniego
    -przygotowanie wody i sterylizacja butelek
    Reszta to wyższy Poziom - dzisiaj na Levelu 7 udało mi się dodatkowo wstawić pranie, umyć podłogi i wytuszować rzęsy ;)
    Perfekcyjną Panią domu nie jestem - testu białej rękawiczki bym nie przeszła i czasem mnie to irytuje bo przed porodem lubiłam mieć mieszkanie na Tip Top :)

Co do nocy - młoda zasypia między 23 a 1 ( dzisiaj niestety dopiero o 1.30 :/ )
    przesypia zwykle ok 4/5 godzin później się karmimy 30 minut odkładam ją na nowo do łóżeczka i śpimy zwykle do 8 - jeśli mam powera to wówczas wstaję i próbuję ogarniać mieszkanie a jak mam dzień leniucha to biorę ją do siebie i śpiochamy jeszcze do 10stej ( ale to b. rzadko się zdarza bo najczęściej jest już mocno aktywna )

My mamy 4 butelku Aventu - 2 antykolkowe i 2 z tej serii Natural co przypominają sutki ... i to z tych młoda woli pić, czasami samą wodę podaję jej w butelce Lovi ale ani nie jest fanką tej marki ani wody ;)
    Co do mleka - u nas wprawdzie Bebilon - pudełko 1200gram poszło w 1,5 tygodnia :/

Trądzik się nasilił ... jutro mamy wizytację nowej położnej może coś podpowie o.O - dzisiaj spróbuję metody z manganianem potasu lub krochmalem ... serce mi się kroi jak patrzę na jej buzię :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:38

Alorrene13, Rozalia, Sista, Nieukowa, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • maglic Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene u mnie wczoraj Gabrys zjadl o 20:30 i spal do 3, potem o 6 i 9 zarcie. Hippa bralismy w piatek-mam juz na dnie bo moj glodomor zre po 150ml za kazdym razem. Niedlugo bedzie grubszy niz dlizszy :( jak dam 120 to wrzeszczy o wiecej.
    Butelki mam dwie z tomeego ale dokupie jeszcze ze dwie :) najlepiej nam sie z nich pije bo przy reszcie sie krztusil:|
    A dzisiaj mam marude w domu, jeczy i az bordowy na twarzy ze zlosci-no ale nazarty, przewiniety nie wiem o co chodzi. :/

ukdytv73la1h903i.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ... Nasz miał parę krostek ale jakoś stopniowo same schodzą, nic stopniowego nie stosuję. Tak więc mamy podobnie, że jakoś doba jest za krótka ;) U nas mamy 5 w zasadzie różnych butelek, ale przyzwyczaił się do tych zwykłych i antykolkowa NUK na razie nie jest jego ulubioną, woda oczywiście też nie jest ulubionym napojem mimo, że z uporem maniaka zakrzykuję podając ją synkowi: Pyszna woda, zdrowia doda ! Za Mamusię, za Tatusia !!! Jakoś brak reakcji oprócz krzywienia się i wypluwania co drugi łyk ;)
    Hmmm powoli muszę zwiększyć dawkę pokarmu Ediemu bo w sumie to duży chłop a ja mu daję po 90 ml. Jak skończy 4 tydzień to pewnie 120 ml powinien już dostawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 13:43

Scintilla, nenette, Dongina, karolinka85 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu uwielbiam cię i twoje pozytywne nastawienie :-)
    Niestety.cię zmartwie , moją.kluska ostatnio w nocy budzi się co 2 godziny.,cyc i zasypia więc.ok
    W dzień śpi o je do 18 a od 19.do.23 aktywna a potem.spać....więc mam czas ale mam go za dużo i nakręcana się bardzo źle psychicznie.. :-(

Alorrene13 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój o dziwo jakoś nie marudzi dziś ... tfu tfu odpukać... bo jak się tak powie to zaraz zacznie się ryk :D

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Hmmm powoli muszę zwiększyć dawkę pokarmu Ediemu bo w sumie to duży chłop a ja mu daję po 90 ml. Jak skończy 4 tydzień to pewnie 120 ml powinien już dostawać.

Ja właśnie zaczęłam przygotowywać 120 ale w efekcie zwykle 20ml się marnuje.
    Moja gwiazdka lubi sama wybierać kiedy chce jeść .. zjada 90 a za 1,5 godziny awantura o 20ml - według zaleceń powinna jeść 6porcji 120ml czyli 720ml - wczoraj zjadła 750 ml ale w 10 rundach ;)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:55

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej

Melduję się po pierwszej wizycie u psychologa. Odczucia bardzo pozytywne, świetna kobieta która potrafi rozmawiać i wyciągać wszystko z wnętrza człowieka. Rozmawiałyśmy godzinę i niestety ale prawdopodobnie mam depresję. Dziś jestem umówiona z psychiatrą bo wygląda na to że bez leków się nie obejdzie...Zaczynam też terapię aby wykluczyć rzeczy i myślenie, które tą chorobę spowodowały. Jestem pozytywnie nastawiona i wierzę że dam radę uporować się z tymi wszystkim negatywnymi odczuciami, które mną ostatnio targały. W końcu mam wspaniałe życie, cudownego męża i syna, więc muszę być zdrowa dla nich i dla siebie!

Alorenne my mamy 4 butelki lovi aktywne ssanie, mamy też aventu jedną i zdecydowanie wolimy lovi. Mleko hippa starcza nam na jakieś 6 dni ale mój ssak wciąga 8-9 posiłków dziennie. O zgrozo po 100-120 ml :D
    Teraz młody ma tak że po kąpieli je butlę i przeważnie zasypia. Jest wtedy jakoś między 22-23, śpi 3-3,5h potem znów karmienie i po kolejnych 3h znów karmienie i wtedy już nie chce tak szybko zasypiać. Budzi się koło 5 albo 6 i marudzi albo beczy :)

Ania1704, nenette, CaneCorso, Dongina, Melia, karolinka85, Sista, dorcia8919, Alorrene13, karolina0522, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Hej, hej

Melduję się po pierwszej wizycie u psychologa. Odczucia bardzo pozytywne, świetna kobieta która potrafi rozmawiać i wyciągać wszystko z wnętrza człowieka. Rozmawiałyśmy godzinę i niestety ale prawdopodobnie mam depresję. Dziś jestem umówiona z psychiatrą bo wygląda na to że bez leków się nie obejdzie...Zaczynam też terapię aby wykluczyć rzeczy i myślenie, które tą chorobę spowodowały. Jestem pozytywnie nastawiona i wierzę że dam radę uporować się z tymi wszystkim negatywnymi odczuciami, które mną ostatnio targały. W końcu mam wspaniałe życie, cudownego męża i syna, więc muszę być zdrowa dla nich i dla siebie!

Alorenne my mamy 4 butelki lovi aktywne ssanie, mamy też aventu jedną i zdecydowanie wolimy lovi. Mleko hippa starcza nam na jakieś 6 dni ale mój ssak wciąga 8-9 posiłków dziennie. O zgrozo po 100-120 ml :D
    Teraz młody ma tak że po kąpieli je butlę i przeważnie zasypia. Jest wtedy jakoś między 22-23, śpi 3-3,5h potem znów karmienie i po kolejnych 3h znów karmienie i wtedy już nie chce tak szybko zasypiać. Budzi się koło 5 albo 6 i marudzi albo beczy :)

Rozalia - jesteś dzielną i silną kobietą, zobaczysz, że wszystko się ułoży :) Ściskam :)

Rozalia lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !! Własnie się dowiedziałam, co to jest Calma i potrzebuję Waszej rady: karmię butelką często, bo mojego mleka nie ma za wiele, stąd obawa, że mała się przyzwyczai do butli. Chciałabym zastosować calmę, czy to jest nakładka tylko na butelki medeli? Bo ja mam akurat Avent i dr Brown's
    Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia jesteś mega dzielna! :) wszystko się poukłada, zobaczysz :) trzymam mocno kciuki, aby stało się to jak najszybciej! Ważne, że zaczęłaś działać, szacun :) teraz będzie tylko lepiej, musi

• maglic Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia-trzymam mocno kciuki za Ciebie mamuska! Dasz rade uporac sie w mig z tym wszystkim :) w koncy babki sa najsilniejsze :*

Dziewczyny to ja jestem przerazona moj zzera 150ml co 2,5-3h :| patrzac na Wasze szkraby mam jakiegos glodzille w domu:(

Zmykam na spacer moze w koncu sie ogarnie moj grzyb i pojdzie spac :)

Sista, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    A co polecacie do pranie bo od kupy nie zeszło nawet w wypraniu w normalnym płynie,a wszystko odrazu zamoczyłam...

Ja piorę w Lovela albo Dzidziuś. A jeśli chodzi o "trudne plamy" to wcieram w mokre ubranko sodę oczyszczoną na kilkanaście minut, potem pocieram i do prania;) Wtedy nie zostaje ślad.

Alorrene - mam podobne obserwacje do Twoich ;) Ja jeszcze muszę w mój grafik wcisnąc poranny spacer z psem (a on duuużo musi spacerować - kupno mieszkania z ogródkiem okazało się klapą, bo super że mamy ogródek ale pies od 5 lat nie nauczył się po co mu on jest ;) ). Nie wiem jak ja to ogarnę jak mąż wróci do pracy!!

My o 21.40 kąpiemy małego, potem o 22 cyc i spanie do mniej więcej 1-2, karmienie 20 min i spanie do 4-5, karmienie 20 min i ok 6-7 już witamy nowy dzień. Godzina na ogarnięcie się i pierwszy spacer (ok 1.5h).

CaneCorso - ja mam butelkę TT i niestety Calma nie pasuje na niego :(

Dada - głowa do góry! Jak mąż wróci to na pewno będzie łatwiej ;)

AŚ - a nie możesz tej sesji sobie odpuścić?

Rozalia - trzymam mocno kciuki za Ciebie!!!

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Alorrene13 - heh mam bardzo podobne odczucia :)
    Jak uda mi się młodą rano nakarmić i ułożyć w swoim łóżeczku do snu to zachowuję się jak złodziej we własnym domu - stąpam na placach po to aby dziecko się nie obudziło i znalazł się czas na :
    -umycie zębów i włosów
    -zjedzenie śniadania
    -umycie naczyń z dnia poprzedniego
    -przygotowanie wody i sterylizacja butelek
    Reszta to wyższy Poziom - dzisiaj na Levelu 7 udało mi się dodatkowo wstawić pranie, umyć podłogi i wytuszować rzęsy ;)
    Perfekcyjną Panią domu nie jestem - testu białej rękawiczki bym nie przeszła i czasem mnie to irytuje bo przed porodem lubiłam mieć mieszkanie na Tip Top :)

Co do nocy - młoda zasypia między 23 a 1 ( dzisiaj niestety dopiero o 1.30 :/ )
    przesypia zwykle ok 4/5 godzin później się karmimy 30 minut odkładam ją na nowo do łóżeczka i śpimy zwykle do 8 - jeśli mam powera to wówczas wstaję i próbuję ogarniać mieszkanie a jak mam dzień leniucha to biorę ją do siebie i śpiochamy jeszcze do 10stej ( ale to b. rzadko się zdarza bo najczęściej jest już mocno aktywna )

My mamy 4 butelku Aventu - 2 antykolkowe i 2 z tej serii Natural co przypominają sutki ... i to z tych młoda woli pić, czasami samą wodę podaję jej w butelce Lovi ale ani nie jest fanką tej marki ani wody ;)
    Co do mleka - u nas wprawdzie Bebilon - pudełko 1200gram poszło w 1,5 tygodnia :/

Trądzik się nasilił ... jutro mamy wizytację nowej położnej może coś podpowie o.O - dzisiaj spróbuję metody z manganianem potasu lub krochmalem ... serce mi się kroi jak patrzę na jej buzię :(

Dziewczyny ja też we własnym domu funkcjonuję jaak zbir jak tylko mała uśnie, ale głowę to juz nie pamiętam kiedy myłam!!Tak czy owak trafiłyscie z opisem w 10!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia och jak dobrze czyta sie Twój wpis :) działasz i to przyniesie napewno sukces... czego Tu wszystkie Tobie życzymy :)

A tak z innej beczki. Mąż ma ważny wyjazd do Sopotu gdzie musi spędzić ok 3-5 dni. Chcemy to połączyć z krótkimi wakacjami ;)
    Kochane czy macie jakieś namiary na nocleg właśnie w Sopocie lub okolicach. ?

Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Aloreen - miałam podobne odczucia do Twoich na poczatku. Wydawało mi sie, ze jak jestem w domu, to powinnam miec czas i na dziecko, ogarnięcie mieszkania i gotowanie. Troche juz zluzowalam i odpuściłam sobie sprzątanie, ale to akurat lubi robić M., zakupy, pranie i sprzątanie to jego domena :) Ja jestem dumna z faktu, ze codziennie jest obiad, a do knajp chodzimy max raz w tygodniu. Z codzienna toaleta jest mi łatwiej, bo M. pracuje w domu (ma to tez swoje minusy, bo 50% czasu wisi na telefonie i my z Olga musimy byc cicho;)). Wyrabiamy sie na dwa spacery dziennie, rano, żeby M. mogł spokojnie popracować i popołudniowy juz w trójkę :) Ale i tak zazwyczaj mamy poślizg 1-2 godzinny w stosunku do tego co zaplanowałam. Az sie dzisiaj zdziwiłam, bo chciałam byc u mamy na 12.00 i dotarłam 12.10 :) Odpoczywam przy karmieniu, łapiąc nawet drzemki przy karmieniu na leżąco ;)
    Dziś dojechałam do mamy, prawdziwe wakacje :) Olga przywitała babcie kupą życia, do prania poszło body, pielucha flanelowa, która miała pod sobą i skarpety, podkład od razu do kosza, a Dziewczyna pod kran :) Na obiad pierogi z jagodami, pózniej długi spacer. Mam stałe wychodne, ale wiecie co, jakos mi sie nie chce, wole posiedzieć obok córeczki :-)
    My kapiemy sie miedzy 19.30 a 20.30, wszystko zależy jak wrócimy ze spaceru lub kiedy sie Olga obudzi. Po kapieli cyc i Dziewczyna spi max. 21.00. Pózniej pobudka koło 1.00 (choc dziś obudziła sie dopiero 4.30), 4.00 i 7.00, ale wstajemy zazwyczaj dopiero koło 9.00, aby o 10.00-11.00 byc juz na spacerze :)

Alorrene13, Ekkaja, Dongina, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj konczymy 2 miesiące :)

Sista, Nieukowa, Melia, Alorrene13, Marcia86, karolina0522, Joasia:), Dongina, Rozalia, Finezja, Z., Scintilla lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki a w czym najczęściej kładziecie dzieci spać? Mój pajaca nie lubi - zreszta mi nieygodnie rozpinac mu te zatrzaski na dupie :/ w cieplejsze dni klade go w kaftaniku i pampersie ale teraz chlodno i nie wiem co robić :|

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ