Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za wparcie, to też dzięki Wam robi mi się lepiej na sercu i duszy
Byłam u psychiatry którego poleciła mi psycholog ale mówiąc w skrócie to jakiś debil Miałam wrażenie że to on potrzebuje pomocy a nie ja, ciągle mówił o tym jak ważna jest dieta i zrzucenie kilogramów po ciąży. Poza tym dostałam kilka komplementów że mam piękne oczy i że na zdjęciu z dowodu wyszłam jak modelka. What the fuck?! Także wizyta to wydanie 180 zł i recepta na leki co do których nie jestem pewna po spotkaniu z tym panem. Zapiszę się jeszcze do Medicover bo teraz z dzieckiem mamy pakiet rodzinny i zobaczę dla pewności co powie inny lekarz. Wolę mieć pewność zanim zacznę brać jakiekolwiek antydepresanty bo z tym nie ma żartów.
Karolinka ja hippa rozrabiam normalnie bez bawienia w odmierzanie bo mój młody by w tym czasie całkiem wścieklizny dostał Właśnie zastanawiam się jakie to ma znaczenie to 3/4 bo na pewno jakieś ma, ale póki młody sadzi kupy i bony jak szalony to się nie martwię
Sista jak czytam Twoje wpisy to mam wrażenie że Ty jesteś super ogarnięta mamuśka. Ja z mężem tyle nie wyrabiam w ciągu dnia co Ty, nieźle
Teraz czekam aż Miniek się obudzi, kąpanie i mam nadzieję pójdzie dalej w kimę bo mama chce już się walnąc na podusię Dobrej nocy kochane!
karolinka85, maglic, Finezja, Joasia:), Dongina, CaneCorso, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość
-
Rozi - jeżeli uznałaś, ze to psychiatra potrzebuje pomocy, to znaczy, ze u Ciebie nie jest jeszcze całkiem źle. Myśle, ze warto skonsultować to jeszcze z innym lekarzem, bo faktycznie antydepresanty to nie witamina c. Zobaczysz, wszystko bedzie dobrze, Mikołajek tez powoli wpadnie w swoj rytm. Ja sprawiam wrażenie ogarniętej, bo nauczyłam sie przejść obok pieluch do wyrzucenia, rzeczy do prania, piachu na podłodze i na spacer bez porannego prysznica Dodatkowo, M. ma doświadczenie z Dzieciakami, bo juz to dwukrotnie przechodził A przede wszystkim, ja mam bardzo spokojne Dziecko, z Języka niemowlat, to mi się trafił Aniołek (nie zapeszam). M. pracuje w domu i w razie wyższej konieczności, moze zrobić sobie godzinna przerwę i popracować wieczorem. No i czasami tak było, ze M. leżał z Olga na podłodze, a ja robiłam obiad. Głowa do góry, moje Dziecko pozwala mi na wiele, wiec ogarnięcie nie jest wyłącznie moja zasługą
Zaobserwowałam jedna rzecz i nie jest to zbieg okoliczności, bo zdzarza sie za każdym razem. Jak jestem u mamy, to Olga duzo cześciej sie śmieje, do mnie i do moich rodzicowAlorrene13, Rozalia, Joasia:), Dongina, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość
-
Dada, mi polozna mowila zeby sprawdzac czy dziecku cieplo po karczku. Bo stopy inraczki zazwyczaj sa chlodne.
Tyle tu dzis ciekawych tematów, tez bym sie podzieliła ale dziś nie dalam rady dopaść kompa. Tylko kątem oka na komórce
Ale za to dzień zaliczam do udanych - zaliczylam prysznic, zjadlam sniadanie, wstawilam i rozwiesilam pranie, zaliczylam spacer z małym terrorysta, zrobilam obiad, zjadlam dwa dania i z grubsza pochowalam balagan z wierzchu. A to wszystko przy dziecku ktore w dzien juz praktycznie w ogole nie spi. Drzemki conajwyzej 10-20 minut. Ale za to jest bardziej kumaty - karuzela w lozeczku, bujaczek i jakos radzimy sobie z codziennością
Spokojnej nocy!Alorrene13, Rozalia, Nieukowa, Sista, Joasia:), karolinka85, Dongina, Scintilla lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Rozalia przypomnialo mi sie ze mam do polecenia psychiatre! Chyba nawet mozna isc do niej z medicover kilka razy - oracuje w placowce partnerskiej ale mozna sie zapisac. Musze znalezc namiary i ci wysle, ja nie korzystalam ale bliska osoba.
Tak, ja mierze km w endomondo wlasnieRozalia, Sista lubią tę wiadomość
-
Dada dokladnie moj tez ma zimne stopki czesto, pajac wystarczy i cieply kocyk lub dwa
Moj lubi cieplo chyba po tatusiu
Aś rana po cc ciagnela mnie 2 tyg, teraz prawie po 4 tyg czasami zaboli przy podnoszeniu dziecka itp. Mialam zgrubienia pod blizna. Na razie zamowilam plastry ktore polecila Sista i juz po 1 dobie widze poprawe
Sista fajnie macie z tym wolnym zawodem meza, dobrze sobie radzicie
Moj Edi tez troche pokimal i co to bedzie w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:15
-
Alorenne o to super! Czekam zatem na namiary Młody padł jak mucha po zjedzeniu 120. Teraz ładnie śpi w łóżeczku tfu tfu żeby nie zapeszyć Lecę i ja do łóżka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:12
Alorrene13, Sista, Joasia:), karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
A ją przed chwilą upieklam chlebem z cukini. Wzięła wieczorem małą w chustę , a ona jak zwykle zasnęła i stwierdziła że mam czas i 2 ręce wolne to upieke z przepisu jaki dała mi teściowa o tak się prezentuje
Mąż pojechał naprawiać motor z kolega a ją zostałam sama z kąpielą ale chyba dobrze poszło bo Majka rozanielona i dość szybko zasnęła poo ma mieniu także teraz kolacja.
Mój mąż też pracuje w domu . Sista, mamy podobną sytuację bo też w razie czego może zrobić sobie przerwę i pomóc.
W weekend byliśmy u teściów w Olsztynie także jazda samochodem w dłuższe trasy przetestowania. W jedną stronę to jakieś 200km a Maja zasnęła dopiero przed Ostróda czyli jakieś 30-40 min przed końcem trasy. A tak to się rozgladala . teściów przywitała wielką kupa po pachyAlorrene13, Sista, Joasia:), Rozalia, karolina0522, Dongina, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
A ja się wyłamię z pajacowej mody Szału dostawałam w nocy zapinając te zatrzaski krzywo, do tego włożenie stópek do pajaca to wyczyn nie lada przy moim złośniku.
Dlatego odkryłam, że pałąm miłością do zestawu długie body: skarpetki + galotki
Dla mnie super, mimo że spodenki trzeba zdjąć i potem założyć, to jest to mega szybkie i łątwe w porównaniu z pajacem. A skarpetki rzadko się kupą ubrudzą więc nie trzeba ich często zmieniać
Co do nóżek, to mojemu marzły przez pierwszy tydzień, a nie ubieramy malucha grubo. Także Dada z czasem termoregulacja u maluszka powinna się poprawić. Możesz też przykrywać kocykiem nóżki, ja zawsze robię taki rożek z kocyka i opatulam małego jeśli jest chłodno. Ale najczęściej to ja marznę w piżamie wstajac do karmienia, a on jest cieplutki jak świeża bułeczka...Sista, maglic, Rozalia, Dongina, Z. lubią tę wiadomość
-
Allorrene, a co to za plastry? będę wdzięczna za nazwę ja smaruje cepanem, ale chyba długo tego smrodu nie dam rady znieść...
Ania, dzięki za brawa, ale ja to się jednak martwię myślę, że to jednak za szybki spadek no i fizycznie jestem wrakiem.
Ja mam awersję do skarpetek po tym jak mnie położne w szpitalu zjechały za skarpetki... xD♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Dziewczyny, które karmią tylko cycem - witaminę K+D dajemy do końca trzeciego miesiąca. Później juz tylko D, ale do kiedy? Wlasnie wyczytałam, ze dobrze jest uzupełniać niedobór witaminy D do 14 roku życia, a ja nie pamietam żeby mnie ktoś w podstawówce witaminą faszerował (?!?).
-
Sista wrote:Dziewczyny, które karmią tylko cycem - witaminę K+D dajemy do końca trzeciego miesiąca. Później juz tylko D, ale do kiedy? Wlasnie wyczytałam, ze dobrze jest uzupełniać niedobór witaminy D do 14 roku życia, a ja nie pamietam żeby mnie ktoś w podstawówce witaminą faszerował (?!?).
Sista lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Rozalia wspieram wirtualnie.
Rezygnacja z bycia perfekcyjną panią domu zdecydowanie pozwala bardziej cieszyć się macierzyństwem Zosia dziś postanowiła nie spać w ciągu dnia i tak sobie nie spała od 8 do 17. A koło 17 ja byłam już tak padnięta, że zasnęłam więc i ona nie miała wyjścia i musiała zasnąć Pospałam do 20. Szaleństwo Na szczęście w nocy jest dla nas łaskawa. 2 pobudki o 2 i o 5 i śpi dalej.
Dobranoc.Sista, Joasia:), Rozalia, nenette, karolinka85, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość
-
Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html
-
nick nieaktualnyNoc bezsennaa ale spokojna bez płaczu, także tyle dobrego karmimy się na dobranoc. Kup było trochę więcej czyli są efekty mojego wczorajszego podjadania
Rozalia kiedyś słyszałam, że osoby które pracują w zawodach pomocowych mają lekkie odchylenia, psychiatra tylko potwierdza tą regułę
Dziewczyny nie jestem do końca pewna bo nie wiem jak wygląda ale chyba mam hemoroida, nic nie krwawi ale wystaje z odbytu. Jak będę u gin to zapytam
Sista mi pediatra mówiła o podawaniu witaminy D do pierwszego roku życia dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 00:05
Rozalia, Sista lubią tę wiadomość