Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nenette wrote:Scintilla moja ma dokładnie to samo, jak się wścieka to robi się bardziej czerwone i widoczne. Zaczęło się od czoła, zeszło na poliki i teraz trochę na dekolt- lekarka powiedziała, że to potówko-trądzik i samo zejdzie yyy jutro mamy szczepienie to podpytam pediatrę z nfz czy faktycznie samo zniknie.. i dam znać
Super - czekam na wieści bo sytuacja u nas identyczna - na dekolcie też kilka brzydasków ale tu położna dała gwarancję, że to potówki a do twarzy nie ma pewności.
Do reklamy Oilatum to by się moja nie dostała... ( no chyba, że jako przykład dziecka PRZED KURACJĄ
)
Sista lubi tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Mam pytanie do mamusiek które są na butelce i już nie mają mleka. Czy Wasze piersi też są takie miękkie i mają jakby za dużo skóry? Kurde moje mi się wydają jakbym miała puste worki
Strasznie mało jędrne.
U mnie też różnica w jędrności na niekorzyść ... jeszcze trochę mi brakuje do wyglądu piersi afrykańskich, plemiennych kobiet no ale "gimnazjalistki" to już nie sąRozalia, Sista, A1984, nenette, Dongina lubią tę wiadomość
-
Rozi fajne że działasz!!! Czy miałaś w ciąży problemy z tarczycą? Bo po ciąży to lubi szaleć i daje czasem objawy depresyjne, chyba u mnie z tym nie najlepiej bo jestem masakrycznie zmęczona i przed 11 nie zwlekamy się z łóżka. Czytam o pociążowym zapaleniu tarczycy, muszę koniecznie sprawdzić co tam się u mnie dzieje bo w mojej rodzinie tarczycowe problemy nagminne.
Z tą skazą białkową - my też jesteśmy na kp + Bebilon Pepti a nie ma problemów ze skórą, jedynie z brzuszkiem. Nie wiem czy trochę nie na wyrost ta diagnoza u nas była...
Nie mam czasu za bardzo Was dziś nadrobić, na szybko widzę tylko że macie aniołki nie dzieci! U nas proces obsługi nocnej to co najmniej 1h, samo jedzenie z piersi zajmuje mu z 30 - 40 minut. Ale są postępy, więc nie marudzę.
Mam do Was dwa pytania
1. Czy Wasze dzieciaczki mają czasem (u nas wieczorami, przy zasypianiu najczęściej) takie objawy: nieskoordynowane machanie kończynami, wyginanie się, dziwne miny, prężenie - no wygląda to jak jakiś atak. Czasem łagodniejszy czasem mocniejszy to popłacze - wydaje mi się że to od brzuszka ale może to jakieś problemy neurologiczne?? Totalnie bez ładu i składu tymi kończynami macha...
2. Cały czas lekko krwawię żywą czerwoną krwią, zwłaszcza po karmieniu piersią albo jak młody płacze (??). Nie mam już żadnej innej wydzieliny, tylko ta krew - czy nie powinno mi to już dawno przejść, teraz to chyba mogłabym mieć tylko jakaś wydzielina beżowa / śluz itp? Mam się martwić?
Wyjeżdżamy w weekend, najpierw na Kaszuby nad jezioro a potem do Gdańska na dwa tygodnie. Mój J leci do stanów a ja za Boga nie zostanę sama na 2 tygodnie z Młodym bo bym wykitowałaRodzice pracują ale zawsze to jakaś pomoc
karolina0522, nenette lubią tę wiadomość
-
Melia wrote:
A ja mam do Was inne pytanie - jak u Was z prasowaniem ubrań dzieciecych? Ja naszych nie prasuję (serdecznie tego nienawidzę), na razie Tymkowe prasuję ale już mnie lekka nerwica przy tym łapiei się zastanawiam na ile jest to konieczne...
Melia jestes moją bratnią dusza jesli chodzi o prasowanie, dlatego mam taki chytry plan, ze jak wrócę do pracy to opiekunka mojej córci będzie nam praswac rzeczy w czasie, kiedy córcia bedzie spać
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozalia wrote:Nenette a nie stosujesz podgrzewacza? My kupiliśmy używany na olx i się super sprawdza. Wode przegotowaną wlewam do butli, pyk do podgrzewacza który cały czas utrzymuję stałą temperaturę wody i tak sobie czeka aż będę robić mleko. Potem proszek, mieszam i do paszczy młodemu
A jaki masz podgrzewacz???? Bo ja mam kurde w spadku po siostrze Avent, niby cud miód ale temperaturę trzyma przez 20min i się wyłączadlatego mam gotową przegotowaną wodę i grzeje ją jak mała się budzi, zanim sie przewiniemy jest gotowa ale wolałabym robić tak jak Ty..
-
nick nieaktualnyMelia wrote:Jałowy posiew przy obecnych bakteriach jest niemozliwy, ale błędu laboratorium nie wykluczysz...
Biedne zakropkowane maluszki
robilam jeszcze dwa razy mocz ogólny i jest perfekcyjny więc to chyba kwestia pobrania, zresztą czulam, że coś może być nie tak, dlatego zrobiłam posiew drugi raz..no ale zobaczymy co powie lekarz. Generalnie dziewczyny pobierałam do pojemniczków i jak dla nie to dużo prostsze niż podklejania tych woreczków na mocz, które zresztą do posiewu w ogóle się nie nadają, no a do ogólnego też głupio, bo nie złapią Wam środkowego strumienia. Jakby któraś kiedyś musiała robić to polecam napoić człowieka, rozebrać, umyć i puścić szym wody z youtubemax 10min i macie sik w kubeczku
moja dziewczyna sika taka fontanną, że niejeden chłopak by się powstydził hihi
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrumBrumek wrote:nenette czym szczepicie?
Szczepimy 5w1, żółtaczka osobno, pneumokoki i chyba rotawirus. Po naradzie z pediatrą na meningokoki zdecyduje sie ew jak mała skończy rok. Generalnie polecała aby teraz szczepić na meningokoki dzieci żłobkowe lub takie,które mają duży kontakt z dziećmi przedszkolno-szkolnymi. Na rota nie chciałam szczepić, ale pediatra mówi, że o ile donoszone dzieci można oszczędzić, to wcześniaki szybciej się odwadniają itp i powinnam zaszczepić.. jeszcze myśleNo i my chyba rozbijamy to na dwa szczepienia - 5w1 + wzw b na jednym, a na drugim pneumokoki i rota jeźeli zrobię.
A wy szczepicie na rota??? -
My ju po porannym spacerze, jedzeniu i marudzeniu- teraz spi jegomosc w lezaku i co chce przelozyc to sie budzi wiec poddaje sie.
Spi z jednym okiem otwartyma na spacerze dal mi popalic, darl sie jak opetany
Za to nkc-zjadl o 9 i uwaga wstal o 5 -.- -8h bez zarcia, bede go wybudzala po max 6h bo boje sie czyte przerwy nie sa na serio za dlugie jak na mieiexzniaka.
Spi to i ja sie rzucam,potem prasowanie i kolejny spaceroby lepszy
A i Gabrys ma strasznie suche uszy nawilzam oliwka-nie ma zadnych plam, tylko krostki z bialymi czubkami-to ta skaza moze byc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:09
Sista lubi tę wiadomość
-
Sista zdejmujesz plaster jak idziesz pod prysznic i zakładasz ten sam ponownie czy nie zdejmujesz?
Rozalia mam nadzieję, że inny lekarz też okaże się okej
Agata zazdroszczę wyjazdu. My pojedziemy pewnie na weekend na działkę, a może na kaszuby lub w góry w 2 połowie sierpnia.
Ja mam podgrzewacz Chicco czy jakoś tak, jest okej
Nie wiem co miałam jeszcze odpisac ... -
maglic wrote:A i Gabrys ma strasznie suche uszy nawilzam oliwka-nie ma zadnych plam, tylko krostki z bialymi czubkami-to ta skaza moze byc?
teraz podobno jak pediatra nie wie co powiedzieć tp mówi właśnie skaza :] ale nie sadze aby same suche uszy były czymś martwiącym - a te białe kropki to lekkie potówki zwykle :]
Aaaa w ogóle czy któraś z Was załatwiała już becikowe :] ?maglic, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Pozdrawiamy http://naforum.zapodaj.net/thumbs/564627c627c9.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:45
Ekkaja, nenette, Alorrene13, A1984, Ania1704, Dongina, Scintilla, Nieukowa, karolinka85, Joasia:), Z., Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
A ja prasuję bo lubię
No i podobają mi się wyprasowane ubranka.
Zosia też ma pełno kropek. Pojawiły się jakieś 3 tygodnie temu. Najpierw na buźce, później pod włosami, 3 dni temu wyskoczyły na dekolcie i u góry na pleckach, a dziś widzę, że ma też na rączkach. Widać je szczególnie kiedy się złości, a z SR pamiętam, że jeśli tak jest to nie jest to alergia. No ale zobaczymy co jutro powie pediatra. Idziemy się szczepić. Mam nadzieję, że jakoś to zniesie.
Jeśli chodzi o krwawienie to u mnie w ubiegłym tygodniu były 3 dni kiedy krew była żywo czerwona. Co prawda nie było jej wiele, ale jednak była żywo czerwona więc trochę mnie to przeraziło. Na szczęście przeszło i od tamtej pory już nawet nie mam plamień.
Zaraz idziemy na 2 spacerLubię to
A1984, Scintilla, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość