X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Scintilla moja ma dokładnie to samo, jak się wścieka to robi się bardziej czerwone i widoczne. Zaczęło się od czoła, zeszło na poliki i teraz trochę na dekolt- lekarka powiedziała, że to potówko-trądzik i samo zejdzie yyy jutro mamy szczepienie to podpytam pediatrę z nfz czy faktycznie samo zniknie.. i dam znać :)

Super - czekam na wieści bo sytuacja u nas identyczna - na dekolcie też kilka brzydasków ale tu położna dała gwarancję, że to potówki a do twarzy nie ma pewności.
    Do reklamy Oilatum to by się moja nie dostała :P ... ( no chyba, że jako przykład dziecka PRZED KURACJĄ :D )

Sista lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette czym szczepicie?

• Sista Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreen - używam plastra i u mnie zgrubienie wygladzilo sie. Mam teraz tylko czerwona cienka bliznę, dokładnie na 13 cm.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Mam pytanie do mamusiek które są na butelce i już nie mają mleka. Czy Wasze piersi też są takie miękkie i mają jakby za dużo skóry? Kurde moje mi się wydają jakbym miała puste worki :D Strasznie mało jędrne.

U mnie też różnica w jędrności na niekorzyść ... jeszcze trochę mi brakuje do wyglądu piersi afrykańskich, plemiennych kobiet no ale "gimnazjalistki" to już nie są :(

Rozalia, Sista, A1984, nenette, Dongina lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was szczepiła juz 5w1 lub 6w1? My mamy szczepienie 24 lipca.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi fajne że działasz!!! Czy miałaś w ciąży problemy z tarczycą? Bo po ciąży to lubi szaleć i daje czasem objawy depresyjne, chyba u mnie z tym nie najlepiej bo jestem masakrycznie zmęczona i przed 11 nie zwlekamy się z łóżka. Czytam o pociążowym zapaleniu tarczycy, muszę koniecznie sprawdzić co tam się u mnie dzieje bo w mojej rodzinie tarczycowe problemy nagminne.

Z tą skazą białkową - my też jesteśmy na kp + Bebilon Pepti a nie ma problemów ze skórą, jedynie z brzuszkiem. Nie wiem czy trochę nie na wyrost ta diagnoza u nas była...

Nie mam czasu za bardzo Was dziś nadrobić, na szybko widzę tylko że macie aniołki nie dzieci! U nas proces obsługi nocnej to co najmniej 1h, samo jedzenie z piersi zajmuje mu z 30 - 40 minut. Ale są postępy, więc nie marudzę.

Mam do Was dwa pytania

1. Czy Wasze dzieciaczki mają czasem (u nas wieczorami, przy zasypianiu najczęściej) takie objawy: nieskoordynowane machanie kończynami, wyginanie się, dziwne miny, prężenie - no wygląda to jak jakiś atak. Czasem łagodniejszy czasem mocniejszy to popłacze - wydaje mi się że to od brzuszka ale może to jakieś problemy neurologiczne?? Totalnie bez ładu i składu tymi kończynami macha...

2. Cały czas lekko krwawię żywą czerwoną krwią, zwłaszcza po karmieniu piersią albo jak młody płacze (??). Nie mam już żadnej innej wydzieliny, tylko ta krew - czy nie powinno mi to już dawno przejść, teraz to chyba mogłabym mieć tylko jakaś wydzielina beżowa / śluz itp? Mam się martwić?

Wyjeżdżamy w weekend, najpierw na Kaszuby nad jezioro a potem do Gdańska na dwa tygodnie. Mój J leci do stanów a ja za Boga nie zostanę sama na 2 tygodnie z Młodym bo bym wykitowała ;-) Rodzice pracują ale zawsze to jakaś pomoc :-)

karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:

A ja mam do Was inne pytanie - jak u Was z prasowaniem ubrań dzieciecych? Ja naszych nie prasuję (serdecznie tego nienawidzę), na razie Tymkowe prasuję ale już mnie lekka nerwica przy tym łapie ;) i się zastanawiam na ile jest to konieczne...

Melia jestes moją bratnią dusza jesli chodzi o prasowanie, dlatego mam taki chytry plan, ze jak wrócę do pracy to opiekunka mojej córci będzie nam praswac rzeczy w czasie, kiedy córcia bedzie spać :-)

Sista lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie prasuję obecnie ani sobie ani Młodemu ani tym bardziej mężowi. Jestem pełna podziwu dla Dziewczyn które mają na to czas, u mnie obecnie jest to równie realne jak lot w kosmos :D

Ekkaja, Sista, Dongina, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Nenette a nie stosujesz podgrzewacza? My kupiliśmy używany na olx i się super sprawdza. Wode przegotowaną wlewam do butli, pyk do podgrzewacza który cały czas utrzymuję stałą temperaturę wody i tak sobie czeka aż będę robić mleko. Potem proszek, mieszam i do paszczy młodemu :)

A jaki masz podgrzewacz???? Bo ja mam kurde w spadku po siostrze Avent, niby cud miód ale temperaturę trzyma przez 20min i się wyłącza :/ dlatego mam gotową przegotowaną wodę i grzeje ją jak mała się budzi, zanim sie przewiniemy jest gotowa ale wolałabym robić tak jak Ty..

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy już o tym pisałam, ale polecam analizy kosmetyków dziecięcych wykonywane przez ta panią:

http://www.srokao.pl/2013/08/analiza-balsamy-dla-dzieci.html

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jeśli chodzi o Calmę to daj mi czas do piątku- mam wtedy konsultacje laktacyjne :-)

Nieukowa lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    Jałowy posiew przy obecnych bakteriach jest niemozliwy, ale błędu laboratorium nie wykluczysz...

Biedne zakropkowane maluszki :-(

robilam jeszcze dwa razy mocz ogólny i jest perfekcyjny więc to chyba kwestia pobrania, zresztą czulam, że coś może być nie tak, dlatego zrobiłam posiew drugi raz..no ale zobaczymy co powie lekarz. Generalnie dziewczyny pobierałam do pojemniczków i jak dla nie to dużo prostsze niż podklejania tych woreczków na mocz, które zresztą do posiewu w ogóle się nie nadają, no a do ogólnego też głupio, bo nie złapią Wam środkowego strumienia. Jakby któraś kiedyś musiała robić to polecam napoić człowieka, rozebrać, umyć i puścić szym wody z youtube ;) max 10min i macie sik w kubeczku :P moja dziewczyna sika taka fontanną, że niejeden chłopak by się powstydził hihi

Sista lubi tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 'normalna' zdrowa cycka jest taka jak przed ciążą czyli dość jędrna. Zawsze były małe więc pewnie temu jędrne. A ta dziurawa jakby ktoś mi silikony zrobił, mam nadzieję że zejdzie obrzęk i wróci mój rozmiar S :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    nenette czym szczepicie?

Szczepimy 5w1, żółtaczka osobno, pneumokoki i chyba rotawirus. Po naradzie z pediatrą na meningokoki zdecyduje sie ew jak mała skończy rok. Generalnie polecała aby teraz szczepić na meningokoki dzieci żłobkowe lub takie,które mają duży kontakt z dziećmi przedszkolno-szkolnymi. Na rota nie chciałam szczepić, ale pediatra mówi, że o ile donoszone dzieci można oszczędzić, to wcześniaki szybciej się odwadniają itp i powinnam zaszczepić.. jeszcze myśle :) No i my chyba rozbijamy to na dwa szczepienia - 5w1 + wzw b na jednym, a na drugim pneumokoki i rota jeźeli zrobię.

A wy szczepicie na rota???

• maglic Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ju po porannym spacerze, jedzeniu i marudzeniu- teraz spi jegomosc w lezaku i co chce przelozyc to sie budzi wiec poddaje sie.
    Spi z jednym okiem otwartym :O a na spacerze dal mi popalic, darl sie jak opetany :|
    Za to nkc-zjadl o 9 i uwaga wstal o 5 -.- -8h bez zarcia, bede go wybudzala po max 6h bo boje sie czyte przerwy nie sa na serio za dlugie jak na mieiexzniaka.

Spi to i ja sie rzucam,potem prasowanie i kolejny spacer :) oby lepszy

A i Gabrys ma strasznie suche uszy nawilzam oliwka-nie ma zadnych plam, tylko krostki z bialymi czubkami-to ta skaza moze byc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:09

Sista lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista zdejmujesz plaster jak idziesz pod prysznic i zakładasz ten sam ponownie czy nie zdejmujesz?
    Rozalia mam nadzieję, że inny lekarz też okaże się okej :)
    Agata zazdroszczę wyjazdu. My pojedziemy pewnie na weekend na działkę, a może na kaszuby lub w góry w 2 połowie sierpnia.
    Ja mam podgrzewacz Chicco czy jakoś tak, jest okej :)
    Nie wiem co miałam jeszcze odpisac ... :D

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    A i Gabrys ma strasznie suche uszy nawilzam oliwka-nie ma zadnych plam, tylko krostki z bialymi czubkami-to ta skaza moze byc?

teraz podobno jak pediatra nie wie co powiedzieć tp mówi właśnie skaza :] ale nie sadze aby same suche uszy były czymś martwiącym - a te białe kropki to lekkie potówki zwykle :]

Aaaa w ogóle czy któraś z Was załatwiała już becikowe :] ?

maglic, karolina0522 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy http://naforum.zapodaj.net/thumbs/564627c627c9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 15:45

Ekkaja, nenette, Alorrene13, A1984, Ania1704, Dongina, Scintilla, Nieukowa, karolinka85, Joasia:), Z., Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba szczepienie tylko na rota i te na nfz, bo nic nie kumam o co chodzi 5w1 i 6w1 ....

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prasuję bo lubię ;) No i podobają mi się wyprasowane ubranka.
    Zosia też ma pełno kropek. Pojawiły się jakieś 3 tygodnie temu. Najpierw na buźce, później pod włosami, 3 dni temu wyskoczyły na dekolcie i u góry na pleckach, a dziś widzę, że ma też na rączkach. Widać je szczególnie kiedy się złości, a z SR pamiętam, że jeśli tak jest to nie jest to alergia. No ale zobaczymy co jutro powie pediatra. Idziemy się szczepić. Mam nadzieję, że jakoś to zniesie.
    Jeśli chodzi o krwawienie to u mnie w ubiegłym tygodniu były 3 dni kiedy krew była żywo czerwona. Co prawda nie było jej wiele, ale jednak była żywo czerwona więc trochę mnie to przeraziło. Na szczęście przeszło i od tamtej pory już nawet nie mam plamień.
    Zaraz idziemy na 2 spacer ;) Lubię to ;)

A1984, Scintilla, karolina0522, Z. lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ