Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ja Wam zazdroszczę tych widoków Ja już chcę 13.11 ( mam nadzieję, że nie będzie pechowy).
Zastosowałam Wasze porady- herbatka z sokiem malinowym, druga herbatka z cytryną i miodem + ciepła zupa i czuję się o niebo lepiej Leżę pod kocem cały dzień, aby się choróbsko nie zadomowiło mi -
Ale czad ciesze sie waszym szczesciem. Chcialabym zeby juz byla polowa wtedy czuc ruchy i czlowiek jest spokojny, wyluzowany.
Jutro czlowiek caly dzien w rozjazdach dobrze ze mamy cmentarze z dala od Wroclawia bo korki beda pewnie okropne.
Moje kochqne dzieciaczki nie poznaja nigdy co to znaczy miec babcie. Jednej i drugiej juz z nami nie ma[/url] -
Aka81 wrote:Dziewczyny gratuluje pomyślnych wieści! Oby tak dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:08
Inesicia, elukkkcha245 lubią tę wiadomość
1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.
-
Widze , ze nie tylko ja mam mlodsza ciaze wg usg, ale chyba tylko ja tak panikuje. Od wczoraj lzy po kryjomu leca mi ciurkiem. Chyba ktos powinnien mnie walnac w glowe, zeby mi przeszlo. Maz mnie pociesz ze nasz corcia tez urodzila sie malutka.
Pozniej wstawie foto, bo zastanawia mnie czy zeczywiscie nie byla to omylka gin w pomiarach , bo widac za zdjeciu cos ponad wymiar.
1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.
-
Super Inesi! Tez bym chciala fikajacego malucha na ekranie
Zyrcia, Lauda ja bym dawno gina zmienila jakby mi usg przed 8tc nie chcial zrobic. Masakra ;/ moj na nfz zawsze robi usg, na kazdej wizycie i to samo bylo przed ciaza.
Zycze wam spokojnego weekendu!Jade wlasnie do rodzinki na slaskInesicia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOcenę przezierności karkowej wykonuje się pomiędzy 11 a 14 tc (najpóźniej 13+6). A ja już będę wtedy 10+4 czyli akurat.
Nieukowa wrote:Lauda za wczesnie bedzie u ciebie 10go na przeziernosc chyba? To sie robi 12-14tc chyba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:26
-
lauda wrote:Ocenę przezierności karkowej wykonuje się pomiędzy 11 a 14 tc (najpóźniej 13+6). A ja już będę wtedy 10+4 czyli akurat.
-
No wlasnie, podobno najwazniejsza jest odpowiednia wielkość malca, ale generalnie powinno byc pelne 10t co najmniej? Wczesniej maluch ma mniej niz 45mm a to jest minimalna wielkosc do zrobienia badania...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:44
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Super Inesi! Tez bym chciala fikajacego malucha na ekranie
Zyrcia, Lauda ja bym dawno gina zmienila jakby mi usg przed 8tc nie chcial zrobic. Masakra ;/ moj na nfz zawsze robi usg, na kazdej wizycie i to samo bylo przed ciaza.
Zycze wam spokojnego weekendu!Jade wlasnie do rodzinki na slask -
Na stronie kliniki do ktorej ide na badania prenatalne jest napisane ze te badania robi się od 11w0d do 13w6d. Zresztą w necie tez takie właśnie informacje znalazlam. Lauda a jak malenstwo nie będzie jeszcze miało tych min 4,5 cm ? Powiem ci ze jestem zaskoczona postawa twojego gina, troche dziwne podejście.
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola, jak okruszek nie będzie miał jeszcze 4,5 cm. to przezierność zrobię później. Nie ma obaw. A gina mam tak fajnego, tak jak Zyrcia. Dlatego nie zmienię. Podchodzę do tego zupełnie bez stresu. Co ma być, to będzie. Dobrze się czuję, nie plamię, nie pluję Maleństwo też mam nadzieję rośnie sobie spokojnie w mamusinym piekarniczku. Poczekałam tyle, to poczekam jeszcze tydzień. Spoko wodza
Inesicia lubi tę wiadomość
-
No chyba ze tak, ja już nie wiem jak to jest z tymi badaniami. Ja się umawiam z dużym wyprzedzeniem bo ide do kliniki specjalizującej się w badaniach prenatalnych i leczeniu płodu w łonie więc jakby dzidziuś był za mały to byłby problem. Ale jeśli ty masz możliwość przełożyć wizytę prenatalną to spoko
lauda wrote:Viola, jak okruszek nie będzie miał jeszcze 4,5 cm. to przezierność zrobię później. Nie ma obaw. A gina mam tak fajnego, tak jak Zyrcia. Dlatego nie zmienię. Podchodzę do tego zupełnie bez stresu. Co ma być, to będzie. Dobrze się czuję, nie plamię, nie pluję Maleństwo też mam nadzieję rośnie sobie spokojnie w mamusinym piekarniczku. Poczekałam tyle, to poczekam jeszcze tydzień. Spoko wodza -
Dzięki Zyrcia za info U mnie 14 listopada będzie za wcześnie, a szkoda, może byśmy się spotkały
Ej, dziewczyny, ja normalnie mam brzuch! Kurde i to nie jest wzdęcie, bo jest niżej. Tłuszcz też nie, bo BMI 18,4, po ostatnim czasie spędzonym nad muszlą klozetową, mówi swojezyrcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Kobietki ))
U mnie nadal brak poważnych objawów, ale postanowiłam poczekać spokojnie do wizyty u mojej ginki. Najwyżej pójdę trochę wcześniej bo złapałam drugi termin na 12.11, co prawda w trakcie pracy ale jakoś sie urwę. Brzuch tez mam i to spory, tym sie pocieszam ze to dzidziuś a nie że się spasłam co do usg, jestem zapisana w 11tyg+6dni i tez mi ginka powiedziała ze lepiej przełożyć o kilka dni, pewnie chcą właśnie aby dziecko było odpowiednio duże... Miłego weekendu GirlsWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 19:39
-
Mój gin mówi, że badania prenetalne zależą od wielkości maluszka. Ja do niego idę 14.11 i wtedy mi powie kiedy mam się zapisać. Powiedziałam mu że może miejsc nie być tak z dnia na dzień, a ten do mnie, spokojnie to mój kolega załatwię z dnia na dzień. No to się uspokoiłam.
-
Takie coś znalazłam:
"Jeśli Pacjentka zgłasza się do nas wcześniej i wielkość płodu nie spełnia kryteriów pomiaru markerów usg (CRL < 45 mm), ale wielkość płodu odpowiada wielkości 10 tygodnia ciąży, pobierzemy tylko krew i umówimy się na ocenę usg płodu za około 2 tygodnie.
Jeśli jednak Pacjentka zgłosi się na badanie później, tzn wielkość CRL płodu będzie większa niż 84 mm, to także istnieje możliwość wykonania badania przesiewowego usg i badania biochemicznego."lauda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaski, trochę z innej beczki. Pisałyśmy niedawmo o trądziku i zmianach skórnych w ciąży. Gdzieś na forum znalazłam poradę jak inne dziewczyny sobie radziły, dodam że przetestowałam na sobie i działa.
W rossmanie lub innych drogeriach/aptekach można zakupić mydło siarkowe "siarkowa moc". Polecam do mycia twarzy i ogólnie miejsc gdzie występuje trądzik (plecy, ramiona, można też całe ciało). Bałam się, że okropnie wysuszy skórę na buzi, ale niepotrzebnie. Po wieczornym demakijażu i umyciu twarzy tym mydłem, przed snem smaruję się lekkim kremem nawilżającym i jest git. Rano tylko tonik.
Polecam, działa
P.S. Aha! Jest jeden minus... Ten zapach... bleeehhh!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 20:53
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość