X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Kornpat Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Mogę dołączyć? :) Wg kalkulatora rozpocZęłam 7 tc, wszystkiego dokładnie się dowiem będąc na wizycie 11 listopada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 15:57

asiaaaaaa, szczesliwamama lubią tę wiadomość

xyz
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornpat witamy.

Jezeli chodzi o to samopoczucie to tez ten dzien nie nalezy dla mnie do najlepszych. Od rana pulsuje glowa, brak mocy, w domu balagan, nie mam sily na nic. Corka jeczala caly dzien to poszlam z nia na plac zabaw ale nie mialam sily zeby ja hustac. Juz bym chciala 4 miesiac.

preg.png[/url]
  • Kornpat Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak u mnie, ugotowanie obiadu kosztowało mnie dużo nerwów i sił :) Ciągle chce mi się jeść, staram się opanować aby nie przytyć jak w pierwszej ciąży ale momentami jest ciężko.

xyz
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mimo ogolnego rozwalenia i zamuła mily dzien ;) posmigalam na lodowisku, potem spacer i teraz wracam do siebie 350km.
    Szkoda ze jutro do roboty ;(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze prawie wszystkie jakiś nie fajny dzień ja od samego rana wymiotuje ciąża się okazuje nie mam na nic siły dobrze że wczoraj wieczorem gotowałam na dziś bo zapewne bym nic nie dała rady zrobić... czuję się strasznie :( A teraz oglądamy Shrek z synkiem

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Mama to samo :-( Mnie jeszcze dodatkowo strasznie w prawym jajniku coś kłuje od wczoraj :-(
    Mnie też zaczęło kulcie takie dziwne ... Ale z moim synkiem też tak miałam i jeszcze gozej więc nic złego to nie jest należy do ciąży

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Kornpat Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, boli / bolał Was brzuch jak na okres? Mnie codziennie cmi w podbrzuszu :/

xyz
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,orientujecie sie,czy za zdjecia z USG i filmik sie placi? Mojego chlopa nie bedzie ze mna na badaniach a chce zobaczyc malenstwo.
    prosze o odpowiedz

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. u mnie też fatalny dzień :( bóle i zawroty głowy i pulsujące podbrzusze .. nie umiem sie doczekać środy aż zobacze moje kochane bijące serce :*

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po weekendzie.
    U mnie dzisiaj okejowo, rodzinnie. Pogoda piękna, to i spacer miły. Zjadłam pyszne pomelo i ogólnie git.

Soprecious, nie mam pojęcia czy za zdjęcia i film się dodatkowo płaci. Weź może swoją płytę dvd/cd i poproś lekarza przed badaniem, żeby nagrał Ci malca dla tatusia.

soprecious68 wrote:
    Dziewczyny,orientujecie sie,czy za zdjecia z USG i filmik sie placi? Mojego chlopa nie bedzie ze mna na badaniach a chce zobaczyc malenstwo.
    prosze o odpowiedz

Nieukowa lubi tę wiadomość

• soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki wielkie,tak zrobie;)

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek wpadł na pomysł po co jeść serek łyżką jak można ręką hehe A tu następne w drodze będzie wesoło

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaaa wrote:
    Mnie też zaczęło kulcie takie dziwne ... Ale z moim synkiem też tak miałam i jeszcze gozej więc nic złego to nie jest należy do ciąży

No podobno jajniki pracują, już troszkę przeszło. Wczoraj nie mogłam zasnąć tak mnie kuło. Najgorszy mój dzień w ciąży dziś :-( ledwo żyję, a zawroty głowy mam takie że głowa mała.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    No podobno jajniki pracują, już troszkę przeszło. Wczoraj nie mogłam zasnąć tak mnie kuło. Najgorszy mój dzień w ciąży dziś :-( ledwo żyję, a zawroty głowy mam takie że głowa mała.
    Oj to powiedz lekarzowi ja jak w Polsce mieszkałam pomógł mi lekarz bo zaczelam mdlec.. tu teraz żadnych takich pomocy nie ma... no jajniki niech pracują lez dużo mi to pomaga nuszki letko w górę i pomaga

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki;) a u mnie wczoraj i dzisiaj jest ok, dobrze się czuje i tylko czasami mnie M denerwuje ale to zmieniamy w żart:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Hey dziewczynki;) a u mnie wczoraj i dzisiaj jest ok, dobrze się czuje i tylko czasami mnie M denerwuje ale to zmieniamy w żart:)
    Hehe ja pamietam jak chodziłam z synkim w ciąży działał mój na mnie jak płachta na byka nie lubialam własnego partnera :p

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaaa wrote:
    Oj to powiedz lekarzowi ja jak w Polsce mieszkałam pomógł mi lekarz bo zaczelam mdlec.. tu teraz żadnych takich pomocy nie ma... no jajniki niech pracują lez dużo mi to pomaga nuszki letko w górę i pomaga

Wyszła mi słaba glukoza stąd pewnei te zawroty, ginowi o tym powiem.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • ula83 Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

cześć

zgłaszam się do grona czerwcówek. tak was sobie czytam od 3 tyg i postanowiłam się dołączyć :)

o mnie : 31 lat, to moja druga ciąża ( mam 6 - letnia córkę)
    na początku miałam trochę krwawienia - okazało się ze mam ...polipa na szyjce (bardzo małego na szczęście) i to z niego się paskudziło. w pierwszej ciaży nie maiałm takich historii wiec trochę się denerwowałam ale już jest lepiej. od 2 dni bezkrwawo ufff
    miałam 1 usg w najbliższy czwartek mam kolejne, mam nadzieje ze wieści będą pozytywne.
    z kalendsrza ciąży wychodzi ze zaczynam 9 tydzień, z moich obliczeń to tak bardziej 7 :)

ula83
  • ula83 Debiutantka

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornpat wrote:
    A właśnie, boli / bolał Was brzuch jak na okres? Mnie codziennie cmi w podbrzuszu :/

Kornpat
    z tego co wiem ( to moja 2 ciaża) w ciaży nie powinno być bóli brzucha jak na okres .... jesteś w 7 tyg lepiej skonsultuj się z gin

w ciaży brzuch boli a i owsze - kuje, ciagnie, ciaży - kazdą inaczej ale takie bóle na miesiączke (takie skurcze) to nie dobrze - zasięgnij porady specjalisty.

ula83
  • Z. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Na początek dnia pozytywne wieści po wizycie - ciąża prawidłowo sie rozwija, serduszko bije (nawet słyszałam! :)), dziecko ma już 2,6 cm i jest małym poruszajacym się czlowieczkiem :) Duphaston na razie dalej brać do konca opakowania a potem zobaczymy.
    Już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty :)

Mileg dnia i samych pozytywnych wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 08:42

Aka81, lauda, Toxey, Inesicia, Katha81, aga87, asiaaaaaa, Truskaweczka250, Nieukowa, Eowena lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ