X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. U mnie objawy sie troche nasilily. Teraz leze bo mnie mdli okropnie po salatkce jarzynowej ktora zjadlam na sniadanie...okropienstwo. W piatek jadlam rolade slodka po ktorej tak mi sie odbijalo i czulam ja w przelyku ze poszlam do klopa i troche oddalam.

Bylam rano pobrac krew i jakas mistrzyni pobierala bo ani nie czulam nic anie nie mam siniaka jutro rano wizyta i wyniki...trzymajcie kciuki a ja trzymam za was.
    Zawiozlam corke do przedszkola mam spokoj cisza, nie ma szumu, nikt nie marudzi, posprzatalam, robie dzisiaj golabki...

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :D
    Ja wam trochę z kolei zazdroszczę mniejszych objawów, ja mam wrażenie że mi już te fale mdłości zostaną do końca życia... co dzień to ich więcej, dziś byłam na pobraniu krwi i nie mogłam rano nic przegryźć żeby się trochę uspokoiły, to myślałam ze ducha wyzionę jak stałam w kolejce do pobrania ;/

Zresztą teraz siedzę w pracy i jest niewiele lepiej ;/ Chcę do domuuuu ;(

Ula: mylisz się, róznie dziewczyny przechodzą okres, ja miałam bardzo słabe bóle miesiączkowe i bardzo podobnie to u mnie wyglądało na początku w ciąży. Także jest to normalne, jeśli do tego nie pojawia się krew! no chyba że naprawdę boli dramatycznie.

ZET. gratuluję wizyty, cieszę się z dobrych wieści :D

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i licżę na relacje :)
    Ja dziś lub jutro będę mieć wyniki badań lab. Obie ręce mam pokłute, bo najpierw w RCKiK robiłam przeciwciała i grupę (najlepiej robią i najbardziej im ufam) a potem w innym labie na NFZ resztę badań.

Co do badań na konflikt płytkowy: też się zastanawiam, tylko nie podoba mi się ta zgoda na badania genetyczne i naukowe bo moim zdaniem za bardzo ingeruje w moją prywatność... ale się namyślę, może skorzystam...

Z. lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, nowe i stare ;)
    U mnie weekend szybko przeleciał i był dość przyjemny, bo nie miałam żadnych mdłości i tym podobnych. Wczoraj z powodów osobistych zadecydowaliśmy z tatuśkiem że zmieniamy panią ginekolog, choć prze prawie 10 lat do niej chodziłam i zawsze jej ufałam, ale nie ważne, tak czasem bywa. Z tej racji dziś idę na pierwszą wizytę do mojej nowej pani ginekolog, jest to wizyta prywatna gdyż chciałam mieć udokumentowane leczenie przed 10 tyg, a na NFZ nie ma terminów, ale następną wizytę u tej pani mam na 14 listopada na NFZ i tak zamierzam dalej do niej chodzić, a prywatnie tylko w sytuacjach kryzysowych jeśli by się zdarzyły no i na USG połówkowe. Trzymajcie za mnie kciuki, o 18 wizytuję i mam zamiar zobaczyć ślicznego dzidziuśka bo ost jak byłam w 6w6d (według USG 6w1d) widziałam tylko kropeczkę z serduszkiem która miała 4,5mm. Pozdrawiam i ja też trzymam kciuki za inne wizytujące mamusie.

Katha81 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest jeszcze becikowe ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Monia ze jest tylko musisz miec dokument od lekarza ze chodzilas do niego od 10 tyg.

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do dziewczyn na zwolnieniu lekarskim, chodzicie do sklepów? Nie boicie się, że ZUS Was sprawdzi?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja chodziłam od 5 tyg do tego samego lekarza prywatnie.. jaki dokument ? powiedzcie mi coś więcej o tym :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Mam pytanko do dziewczyn na zwolnieniu lekarskim, chodzicie do sklepów? Nie boicie się, że ZUS Was sprawdzi?
    ja nie pracuje ale wg mnie ważne jest co pisze na l4 bo jeśli "może chodzić " to ja nie widze problemu...:)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia
    Zaświadczenie lekarskie wystawione przez lekarza lub położną potwierdzające pozostawanie kobiety pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, ale zwolnienie lekarskie tzw. "ciążowe" ma kategorię B.
    Chodzenie do sklepu nie ma tu znaczenia (chyba, że na zwolnieniu jest wpisane B-1, to oznacza konieczność leżenia). Jeśli zwolenie jest tylko B, to spacery są wręcz wskazane. Poza tym, przebywając na zwolnieniu musisz mieć zapewnione podstawowe potrzeby życiowe, czyli żywność: np. pieczywo, nabiał i tak dalej... Zakupy są konieczne :D
    kasika8303 wrote:

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi też sie wydaje, że możesz swobodnie chodzić :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) Na powietrzu czuję się super, więc postanowiłam wychodzić troszkę, kropek niech tlen łapie. Na zwolnieniu mam B i 2- co oznacza zwolnienie chodzące.

c77352d493.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to miłego spacerowania :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co prawda rzadko się udzielam, ale chciałam podzielić się dobrą nowiną :)Byłam dziś na pierwszym usg i moje maleństwo ma prawie 12 mm i bije mu serduszko, wszystko wg gina w porządku. Oby tak dalej :)

A1984, Nieukowa, Aka81, Z., Toxey, lauda, XxMoniaXx, Inesicia, aga87, Katha81 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia super wieści gratulacje :-)

Rozalia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nie wiem czy już się udzielałam w tym wątku czy nie, ale dzisiaj postanowiłam do Was napisać. Wg kalkulatorów mam termin na 28 czerwca, czyli jestem na początku ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża. Czytam Wasze posty i widząc ile jest poronień jestem przerażona. Strasznie się boję, że mnie to też może spotkać. Za dwa dni mam pierwszą wizytę u gina i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Pozdrawiam

wnidt5odau6o2x80.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia super :)

jejjjuuuuuu jak ja już chce środe i też takie super wiadomości :)

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Cześć Dziewczyny, nie wiem czy już się udzielałam w tym wątku czy nie, ale dzisiaj postanowiłam do Was napisać. Wg kalkulatorów mam termin na 28 czerwca, czyli jestem na początku ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża. Czytam Wasze posty i widząc ile jest poronień jestem przerażona. Strasznie się boję, że mnie to też może spotkać. Za dwa dni mam pierwszą wizytę u gina i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Pozdrawiam
    to będziemy razem wizytować , tylko ja2- gi raz:)
    będzie wszystko dobrze nie martw się :)

gosi_a lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam Monia i Gosia :)

Robiłam dziś badania krwi i moczu i wszystko jest w porządku :D Nawet nie mam anemii a zwykle miewałam!
    Cieszę się, chociaż wkurzyłam sie na labo który robił badania, źle mi wpisali do systemu badania ze skierowania i zrobili mi zamiast CMV toxoplazmozę a ja to już kiedyś miałam robione ;/
    Dzwoniłam do nich i mają robić jeszcze raz, ale może się okazać że już wywalili próbkę i będę się musiała po raz 3-ci dać kłuć ;/ oby jednak jej jeszcze nie wywalili...

Aha, w labie spotkałam mojego kumpla ze studiów, robi tam mikrobiologię i pobrał mi za darmo wymaz z gardła bo coś kaszlę, może będę mieć od razu wyniki i będę wiedziała czym leczyć to gardło po 1 trymestrze, jak już będę mogła antybiotyki brać. Normalnie takie badanie z 5ozł kosztuje a on na pewno zrobi mi je rzetelnie i za darmo do tego :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

czesc , troche podczytalam:)
    Kasilka -, nawet na zwolnieniu chodzacym ( B2) Zus kontroluje.

jesli nie ma Cie w domu to zostawiaja powiadomienie w skrzynce i masz sie stawic i wyjasnic gdzie bylas;)

podobno kontrole sa w godzinach pracy ZUSu czyli jakos 8-15.

ja od grudnia ide na zwolnienie- wiec raczej do 15 nie bede sie ruszac z domu.:) zeby pozniej nie jezdzic i sie nie klocic;)

tak slyszalam- chociaz niektorzy nie maja kontroli.

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ