X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    tak slyszalam- chociaz niektorzy nie maja kontroli.

Znam kilka dziewczyn, które są na l4 od samiutkiego początku ciąży, jeszcze więcej, które poszły w późniejszym terminie i dwie, które "prowadziły" własną firmę i były na zwolnieniu i żadną z nich zus nie skontrolował.

Z. lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Znam kilka dziewczyn, które są na l4 od samiutkiego początku ciąży, jeszcze więcej, które poszły w późniejszym terminie i dwie, które "prowadziły" własną firmę i były na zwolnieniu i żadną z nich zus nie skontrolował.

A na kodzie B1 czy B2?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zgadniesz- przyjda albo nie.

na B1 - kontroluja- wtedy to juz musisz byc w domu.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was dziewczeta :)

ja dzis rano mialam 2. usg :) z fasolka wszystko w porzadku :) pieknie rosnie. Dzis ma 23,3mm. Serduszko puka jak nalezy, pecherzyk rowniez prawidlowy :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :)

p.s. musze przyznac ze rowniez przezywam stres przed wizytami, zwlaszcza dzien przed. Emocje sa silne i goruja nade mna. Ale teraz znow jestem spokojna :)

Z., Toxey, Nieukowa, Inesicia, A1984, aga87, lauda, Alorrene13, Aka81 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jedna z tych co miała od samego początku l4 miała, że musi leżeć a reszta to, że może chodzić.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Kornpat Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Mój wech wyteza się coraz bardziej. Śmierdzi mi moja piżama, zmieniana co wieczór, mieszkanie a raczej zapach psa w mieszkaniu, mięso , nie zjem żadnej zupy na miesku a jestem/ byłam potwornym miesozerca :D

Wszystko na co mam ochotę i wszystko co zjem nie ma szans być zjedzonym drugi raz bo mnie aż zanosi na wymioty. Obiady to zmora. Jedyne co mnie nie odrzuca to mandarynki, woda i słodycze :P
    Jeszcze 8 dni i mam nadzieje, że zobaczymy nasze maleństwo :)

xyz
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha gratuluję;)
    Dziś moja bratowa zapytała jak się czuję ja na to że normalnie, a ona mnie pyta czy komuś już się pochwaliliśmy. Pytam ją skąd wie, a ona że się domyśliła. Teraz to pewnie już wszyscy się dowiedzą.
    W nocy miałam okropny sen, że zaczęłam krwawić. Cały dzień nie mogę o tym zapomnieć.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybrałyście już imiona? :)
    U nas Helena lub Tymon. Coś czuję że chłopak będzie...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że dziewczynka, pewnie dlatego że chciałabym parkę ale i tak pewnie bedzie chłopak ;)
    Dla chłopca raczej Aleksander, a dla dziewczynki chciałam Iga ale odpada :( więc prawdopodobnie ale nie na pewno (bo jest jeszcze kilka opcji) Oliwia. To tak wstępnie na dziś dzień, ale przez te tygodnie wszystko jeszcze może się zmienić :D

A1984 lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga mi się bardzo podoba, podobnie jak Iwa :)
    I Stefania całkiem ładne

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mojego M ciotka za płotem ma kota Igę :/ musiałby zniknąć :P a ja za bardzo lubie koty. Tak więc moja Iga niestety odpada. Ale nie zmienie zdania że bardzo mi się podoba tak samo jak Liwia.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno wymyśliłam Zosię, niezależnie ode mnie to samo imię wybrali mąż i nawet moja mama;) Ale i tak wydaje mi się, że będzie chłopczyk;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Kornpat Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy dziewczynke i podswiadomie też tak czuje :D byłaby parka. Mąż chciałby Wiktorie bo syn ma Wiktor Ale mi sie nie podoba. Ja chciałabym Hania lub Pola. Co do imion dla chłopca - typów nie mamy :)

xyz
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśłę nad Radkiem lub Adamem dla drążka i nad Emilią lub Lilianą dla szparki :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wrocilam po 4 dniach ze szpitala. Dostalam krwawienia, okazało sie ze mam krwiaka . Naszczescie fasolka ma 6,3 mm i serducho , krwiak sie wchlania a ja musze lezakowac i czekac... Czekac.....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSS, to leż spokojnie, odpoczywaj i wyobrażaj sobie jak będzie pięknie latem. Mnie takie wyobrażanie sobie bardzo pomaga i relaksuje mnie.
    Także głowa do góry, z maleństwem wszystko dobrze. Odpoczywaj i trzymaj się :)

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkich :) Czytam Was od dłuższego czasu ale dopiero teraz odważyłam się do Was dołączyć, podpowiecie mi jak umieścić tu suwaczek ?

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to jak będzie dziewczynka to będzie Milenka a jak chłopiec to jeszcze nie uzgodniliśmy bo M wybrzydza bo czuje ze może byc chłopiec ale rozmowy stanęły na Adrianie:) Mi też tak sie wydaje że chłopiec będzie ale chciałabym dziewczynkę bo u M w rodzinie to same chłopy....i już mam dosyć takiej ironii losu :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie też same chłopaki z każdej strony, dlatego ja bardzo bym chciała dziewczynkę, ale czuję że to będzie chłopak :) I jeśli się sprawdzi będzie miał na imię Mikołaj.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy mówią że będzie chłopak. nie mam pojęcia dlaczego :( a ja i mój mąż tak bardzo chcielibyśmy śliczną dziewczynkę :)

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ