X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    tak slyszalam- chociaz niektorzy nie maja kontroli.

Znam kilka dziewczyn, które są na l4 od samiutkiego początku ciąży, jeszcze więcej, które poszły w późniejszym terminie i dwie, które "prowadziły" własną firmę i były na zwolnieniu i żadną z nich zus nie skontrolował.

Z. lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Z. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Znam kilka dziewczyn, które są na l4 od samiutkiego początku ciąży, jeszcze więcej, które poszły w późniejszym terminie i dwie, które "prowadziły" własną firmę i były na zwolnieniu i żadną z nich zus nie skontrolował.

A na kodzie B1 czy B2?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zgadniesz- przyjda albo nie.

na B1 - kontroluja- wtedy to juz musisz byc w domu.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was dziewczeta :)

ja dzis rano mialam 2. usg :) z fasolka wszystko w porzadku :) pieknie rosnie. Dzis ma 23,3mm. Serduszko puka jak nalezy, pecherzyk rowniez prawidlowy :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :)

p.s. musze przyznac ze rowniez przezywam stres przed wizytami, zwlaszcza dzien przed. Emocje sa silne i goruja nade mna. Ale teraz znow jestem spokojna :)

Z., Toxey, Nieukowa, Inesicia, A1984, aga87, lauda, Alorrene13, Aka81 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jedna z tych co miała od samego początku l4 miała, że musi leżeć a reszta to, że może chodzić.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Kornpat Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Mój wech wyteza się coraz bardziej. Śmierdzi mi moja piżama, zmieniana co wieczór, mieszkanie a raczej zapach psa w mieszkaniu, mięso , nie zjem żadnej zupy na miesku a jestem/ byłam potwornym miesozerca :D

Wszystko na co mam ochotę i wszystko co zjem nie ma szans być zjedzonym drugi raz bo mnie aż zanosi na wymioty. Obiady to zmora. Jedyne co mnie nie odrzuca to mandarynki, woda i słodycze :P
    Jeszcze 8 dni i mam nadzieje, że zobaczymy nasze maleństwo :)

xyz
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha gratuluję;)
    Dziś moja bratowa zapytała jak się czuję ja na to że normalnie, a ona mnie pyta czy komuś już się pochwaliliśmy. Pytam ją skąd wie, a ona że się domyśliła. Teraz to pewnie już wszyscy się dowiedzą.
    W nocy miałam okropny sen, że zaczęłam krwawić. Cały dzień nie mogę o tym zapomnieć.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybrałyście już imiona? :)
    U nas Helena lub Tymon. Coś czuję że chłopak będzie...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że dziewczynka, pewnie dlatego że chciałabym parkę ale i tak pewnie bedzie chłopak ;)
    Dla chłopca raczej Aleksander, a dla dziewczynki chciałam Iga ale odpada :( więc prawdopodobnie ale nie na pewno (bo jest jeszcze kilka opcji) Oliwia. To tak wstępnie na dziś dzień, ale przez te tygodnie wszystko jeszcze może się zmienić :D

A1984 lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga mi się bardzo podoba, podobnie jak Iwa :)
    I Stefania całkiem ładne

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mojego M ciotka za płotem ma kota Igę :/ musiałby zniknąć :P a ja za bardzo lubie koty. Tak więc moja Iga niestety odpada. Ale nie zmienie zdania że bardzo mi się podoba tak samo jak Liwia.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno wymyśliłam Zosię, niezależnie ode mnie to samo imię wybrali mąż i nawet moja mama;) Ale i tak wydaje mi się, że będzie chłopczyk;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Kornpat Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy dziewczynke i podswiadomie też tak czuje :D byłaby parka. Mąż chciałby Wiktorie bo syn ma Wiktor Ale mi sie nie podoba. Ja chciałabym Hania lub Pola. Co do imion dla chłopca - typów nie mamy :)

xyz
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśłę nad Radkiem lub Adamem dla drążka i nad Emilią lub Lilianą dla szparki :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wrocilam po 4 dniach ze szpitala. Dostalam krwawienia, okazało sie ze mam krwiaka . Naszczescie fasolka ma 6,3 mm i serducho , krwiak sie wchlania a ja musze lezakowac i czekac... Czekac.....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSS, to leż spokojnie, odpoczywaj i wyobrażaj sobie jak będzie pięknie latem. Mnie takie wyobrażanie sobie bardzo pomaga i relaksuje mnie.
    Także głowa do góry, z maleństwem wszystko dobrze. Odpoczywaj i trzymaj się :)

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkich :) Czytam Was od dłuższego czasu ale dopiero teraz odważyłam się do Was dołączyć, podpowiecie mi jak umieścić tu suwaczek ?

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to jak będzie dziewczynka to będzie Milenka a jak chłopiec to jeszcze nie uzgodniliśmy bo M wybrzydza bo czuje ze może byc chłopiec ale rozmowy stanęły na Adrianie:) Mi też tak sie wydaje że chłopiec będzie ale chciałabym dziewczynkę bo u M w rodzinie to same chłopy....i już mam dosyć takiej ironii losu :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie też same chłopaki z każdej strony, dlatego ja bardzo bym chciała dziewczynkę, ale czuję że to będzie chłopak :) I jeśli się sprawdzi będzie miał na imię Mikołaj.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszyscy mówią że będzie chłopak. nie mam pojęcia dlaczego :( a ja i mój mąż tak bardzo chcielibyśmy śliczną dziewczynkę :)

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ