X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez myślimy o Mikołaju dla chłopca, ale mamy też wiele innych opcji, bo jakoś nie mamy pomysłu na chłopaka, podoba nam się też jeszcze Kubuś i Bartek. Mikołaja nie ma jak za bardzo zdrabniać....

Rozalia wrote:
    U mnie w rodzinie też same chłopaki z każdej strony, dlatego ja bardzo bym chciała dziewczynkę, ale czuję że to będzie chłopak :) I jeśli się sprawdzi będzie miał na imię Mikołaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:40

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mezem chcielibysmy bardzo dziewczynke i cala rodzina wrozy nam dziewczynke. Chyba wszyscy by chceli bo byla by jedyna w rodzinie bo sami chlopcy do tej pory sie rodzili.. a co do imienia to bardzo podaba mi sie Helenka, Kaja lub Pola. A jesli to bedzie chlopiec to na imie bedzie mial na imie Xavier :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 19:38

Viola lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wybrane imię dla chłopaka, będzie Bartuś, z dziewczynką nie wiemy :-)

Zadzwoniłam dziewczyny do ZUS-u z tym zwolnieniem, mówię dowiem się u źródła ;-) B2 jest zwolnieniem chodzącym i nie musisz siedzieć w domku, B1 jest leżącym i to jest sprawdzane. Tak mi powiedzieli. Pani powiedziała, że jeśli lekarz nie zabronił chodzić to mam spacerować do woli.

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • ula83 Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:)

co do imion - dla dziewczyny chyba Martynka , dla chłopca na pewno Krzyś.
    mi na początku ciąży śniła się dziewczynka więc być może drugą córe będziemy mieć. choć jeśli dobrze pamiętam z I ciaży snił mi się chłopiec a urodziła się Ala wiec ... może to jakos na odwrót.

tak naprawdę nie ma to dla mnie większego znaczenia byle by zdrowe było.

Viola lubi tę wiadomość

ula83
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie jutro musze zrobic posiew moczu i badanie ogólne więc pytanie musze mieć zwykłe pojemniki na mocz bo takie akurat mam i czy trzeba do dwóch pojemników oddać mocz ?

• ula83 Debiutantka

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oddawałam do dwóch (tzn jednego dnia na ogóle złapałam, drugiego na posiew) ewentulanie może jakos rozlej na dwa. chyba że ktoś inaczej ci doradzi.
    na to na posiew powinno być w pojemniczku starylnym - opakowane.

ula83
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, ja robiłam badanie moczu ogólne i posiew i oddawalam jeden pojemniczek. Oni to sobie rozdzielą.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Evell, ja robiłam badanie moczu ogólne i posiew i oddawalam jeden pojemniczek. Oni to sobie rozdzielą.
    No własnie sie zasatanwiam nad tym jak to zrobić bo mi gin kazała do dwóch nasikać no ale skoro można do jednego to nic sie chyba nie stanie pojemniki kupiłam w aptece zapakowane wieć chyba dobre.

• Viola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, jak gin ci kazała do dwóch to zrób faktycznie tak jak mówiła, zastanawiam się tylko czemu?

Evell wrote:
    No własnie sie zasatanwiam nad tym jak to zrobić bo mi gin kazała do dwóch nasikać no ale skoro można do jednego to nic sie chyba nie stanie pojemniki kupiłam w aptece zapakowane wieć chyba dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 20:05

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Evell, jak gin ci kazała do dwóch to zrób faktycznie tak jak mówiła, zastanawiam się tylko czemu?

Tego nie wiem poprzednie badanie wyszło mi widocznie zle skoro kazała powtórzyć a wczesniej nie robiłam posiewu a teraz musze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałam właśnie mojego bobaska :D Jest jeden, wygląda na 9t2d, ma 2,5 cm, serduszko zasuwa,wszystko jest w porządku, obstawiam, że to jednak Leon :D śmiać mi się chciało i lekarce też, bo tańcował sobie fajnie, tak ruszał na boki ramionami :D

Katha81, lauda, szczesliwamama, Z., Inesicia, Nieukowa, Toxey, Aka81 lubią tę wiadomość

• szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem wlasnie po wizycie !!! :D maluszek piekny zdrowy,a jak sie ruszal ! ma 9t2d :) ! alez sie ciesze!przypisala mi magnez na moje wymioty i mdlosci bo drecza mnie calymi dniami,a i mowilam jej o bolach podbrzusza,powiedziala by sie nie martwic ,ze to normalne bo macica rosnie ...huraaaaaaaaaaaaaaaaaa,nastepna wizyta 2 grudnia,bedzie dobrze,sciskam wszystkie mamy z fasolkami,trzymam kciuki za reszte!!!!!!!!!:))))))))))))))

Z., lauda, Viola, Aka81, Truskaweczka250, Katha81, Inesicia, Nieukowa, Toxey lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem, witajcie nowe mamusie! Podajcie daty porodu, to wpiszę Was na listę. "Starym" mamusiom gratuluję wizyt. Oby wszystkie nasze fasolki rosły pięknie i zdrowo.

Ja czuję się w miarę dobrze. Od dzisiaj zaobserowowałam, że sikać mi się chce właściwie bez przerwy - wierzcie mi, że dla osoby, która jeszcze trzy miesiące temu sikała raz, dwa razy dziennie, to duuuuża zmiana :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 20:56

szczesliwamama lubi tę wiadomość

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion jeszcze, to Pola, Liliana i Emilka też były na mojej liście ale M odrzucił :P
    A co do wizyty, to : Dzidziuś jest i ma się dobrze, serduszko biło i mierzy 1,5 cm. Według USG ciąża młodsza o 6 dni niż według OM. tzn, ze moge urodzić dzidziusia synkowi na urodziny, albo sobie, ciekawe czy zechce któremuś z nas zrobić taki prezent ;) Pani ginekolog powiedziała zeby sie nie martwić tą 6 dniową różnicą bo to normalne. Zważyła mnie, zmierzyła ciśnienie i 14.11 ide do niej z wynikami i założy mi kartę ciąży. Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolona!

szczesliwamama, Z., Katha81, Inesicia lubią tę wiadomość

• szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Cześć i czołem, witajcie nowe mamusie! "Starym" mamusiom gratuluję wizyt. Oby wszystkie nasze fasolki rosły pięknie i zdrowo.

Ja czuję się w miarę dobrze. Od dzisiaj zaobserowowałam, że sikać mi się chce właściwie bez przerwy - wierzcie mi, że dla osoby, która jeszcze trzy miesiące temu sikała raz, dwa razy dziennie, to duuuuża zmiana :D :D :D

U mnie z sikaniem najgorzej w nocy ! :( niecierpie wstawac o 3 nad ranem :( a bylam przekonana ,ze pelcherz daje znac o sobie dopiero pod koniec ciazy,a tu prosze,6 razy dziennie jestem jak nic :D dobrej nocy wam mamuski ide sie tulic do meza :D

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Instrukcja dodawania suwaczka :)

1. Kliknij na dowolny suwaczek umieszczony pod opisem innego użytkownika. Zostaniesz przeniesiona na stronę suwaczków.
    2. Wybierz i wygeneruj swój suwaczek.
    3. Po utworzeniu suwaczka, zostanie wygenerowany twój osobisty link (musi zaczynać się od http...). Skopiuj go.
    4. Na stronie belly wejdź w "ustawienia", a następnie w zakładkę "społeczność". W polu "podpis" wklej link swojego suwaczka pisząc przed nim [img][/img], a za nim [/ img]. Musi to wyglądać tak: [img]http:/www.suwaccom/tickers/3jgxgzu3l47g3.png[/img]
    5. Zapisz zmiany i ciesz się pięknym suwaczkiem. :)
    BrumBrumek wrote:
    Witam Wszystkich :) Czytam Was od dłuższego czasu ale dopiero teraz odważyłam się do Was dołączyć, podpowiecie mi jak umieścić tu suwaczek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 20:58

szczesliwamama lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie ciesze się z Waszych udanych wizyt :)
    od dziś będą już same dobre wieści :) <3
    ciekawe ile mój dzidziuś urósł bo tydzień temu miał prawie 4 mm :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kiniusia00 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss duzo odpoczywaj i trzymam kciuki za dzidzie, wkoncu rodzimy razem :)
    Witam nowe mamusie :)
    I gratuluje szczesliwych wizyt :)

1.XII 2004 8tc [*],2.X 2005 16.07.2006 2650g moje szczescie,3.XI 2007 13 tc [*] usg 7tc,4.IV 2012 12 tc [*] usg 6tc,5.IV 2013 10 tc[*],6.VII 2013 6tc [*],7.VII 2014 10tc [*] heparyna, acard,prog,8.VIII 2015 5tc [*] haparyna, acard, prog,9.III 2016 7tc [*] heparyna, acard, prog.

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co polecacie na mdłości ja dziś umieram wręcz. Nie daje rady nic jeść pić jeden z najgorszych dni mam dziś

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia, ja popijam trochę wode gazowaną żywiec i po niej trochę mi lepiej, ale to jak mnie tak lekko mdli albo pije herbate z imbirem.

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ