X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wdrożenie planu przez mojego M na razie skutkuje tym,ze co równe 3 h bedzi sie na karmienie i zasypia w łóżeczku ,aktywność 2 razy w ciagu dnia po karmieniu a tak to zasypia przy odbijaniu.

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina w sumie może.. dziś Pola kończy 10tyg ale w sumie urodziła się 4tyg wcześniej..wydawało mi się, że 2tyg temu miala skok, bo non stop spała a później zaczęła się uśmiechać. Jeżeli tamten skok to był ten przypisywany do 5tyg to teraz faktycznie niby może być kolejny. Narazie zasnęła w trzęsącym się bujaku, przynajmniej wiem że nic jej nie boli, bo przecież by nie spała. Z drugiej strony ryk zaczyna się podczas jedzenia i ogólnie słabiej je - przechodzimy z bebilona comfort na pepti, może ją boli brzuszek od tej zmiany.. moja długo jadła ten comfort a on też lekkostrawny i faktycznie były dni, że zjadała 50-100ml więcej niż w rozpisce na puszce. Tyle, że moja zjada 90 do max 120 na porcje tyle, że ciągle 7 razy dziennie. Maglic a Wy ile razy dziennie jecie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny czy kolki mogą być też rano? Od jakiegoś 1,5 tygodnia codziennie po karmieniu o 5 budzi się po godzinie i ryk. Kładę ją na brzuszku, masuję plecki ryczy kolejna godzinę i dopiero znów zasypia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - dr. Kollek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 21:33

• maglic Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette- co 2,5-3h ale po 180 wytrzymal 4, teraz zjadl 150 i usypiam w bujaku bo gdzie indziej ryk :( oby to byl ten skok i jutro wrocilo moje dziecko :)

ukdytv73la1h903i.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszac ze karmicie butelka 7-8 razy dziennie to macie na mysli lacznie z noca? Musze to policzyc. My jemy po 120-130ml aktualnie, starcza zazwyczaj na 2h, w nocy oczywiscie rzadziej... Takze mysle ze daje mńiej ml a czesciej pewnie wiec wychodzi tyle ile maglic... Duzo tego hippa idzie.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada musicie przecierpiec, jest szansa ze zan2-3 tygodnie minie...

Mlody zostal obudzony, wykapany (uciecha po pachy byla!) a jak tylko go polozylam zeby sie przed snem pobawil... Zasnal. I chrapie, wiec ja zaraz lece pod prysznic i chwile pospac, bo nasz latwy plan wlasnie poszedl wpizdu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 21:57

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi tak - 7, 10, 13, 16, 19, 22 no i o 4-5 - po 150ml do tego do kazdej butli dajemy delicol - tak sumujac to dwa mleka na tydzien : 2*37zl i 2 razy delicol 30*2 :(

ukdytv73la1h903i.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Melia

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest mniej wiecej: 5,8,11,14,17,20,1-2. Tyle,że je po te 120ml max ;) czyli je mniej niż Wasze chlopaki..no ale do tej pory przybierała po ok 600g na 2tyg wiec jej starcza :D Próbowałam ją przestawić na karmienie ok22-23 licząc, że obudzi się wtedy o tej 4-5 ale gucio..i tak pobudka ok 2 ;) super Maglic, że u Was się tak da :)

• aghata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak was czytam i zazdroszczę ze macie tak wszystko poukładane jak w zegarki, liczycie co ile Wasze dzieci jedzą i ile ml, u nas jest na zadanie i nie wiem ile Antek zjada z piersi...raz chce pić to daje cyca potem za godzinę jeść więc też daje i nawet nie wiem w jakich godzinach. Ale mi i jemu to pasuje, ogólnie nie mam co narzekać, wszystkie źle rzeczy minęły, możemy pojechać w gosci, biorę go na kolanka i on sobie siedzi i sir gapi dookoła, brzuch już go chyba nie boli kupa jest codziennie, próbujewwsadzić dwie piastki na raz jednak sie nie da. Strasznie chce trzymać już sztywno głowę jak go biorę na ręce i nawet próbuje dźwigać ja jak leży na bujaku ale jeszcze nie wychodzi.
    Także u nas nuda, raz wsadzilan mu w rękę zabawkę to od razu wsadził do buzi. Zaraz skończymy 3 miesiące a ja nie wiem nawet kiedy to zlecialo.

Zycze Wam wieeeele godzin snu..Antek śpi więc ja też skorzystam.

Joasia:), Z., Nieukowa, Sista, Ekkaja, karolina0522, Dongina lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziś sie zwazylam i już waze tyle co przed ciążą...może Apetyt Antka pozwoli mi zrzucić jeszcze nadprogramowe kilogramy...dobranoc

Joasia:), Melia lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dongina no to sie nie sprawdza niestety- rolety spuszczam jak usypiam, jestncicho jak makiem zasial, kocykiem przykryty, nic nie dziala. Ale...
    Wlasnue odkrylam sposob na spowicie samych raczek! Maly nienawidzi krepowania calego ciala, ale okazuje sie ze unieruchomirnie raczek jest okej. Udalo sie, maly usmiechniety i drzemie juz od kwsdransa!
    Moze ten sposob na samolot znacie, a ja jestem zacofana. Jesli nie znacie, to polecam dla buntownikow co nie lubia calkowitego otulania a takze na upaly- dzis jak znalazl ;)
    Potrzebna jest miekka pieluszka, dlugosc powyzrj metra. Zawijamy lape i pole materialu za plecki dajemy. Z druga robimy to samo i juz. Nozki luzno, dziecko moze byc rozebrane a efekt jest :) o tu jest filmik, interesujacy fragment jest od 45 sekundy.

https://m.youtube.com/watch?v=DiDbS0Fxtm4

Nieukowa u nas też to działa. My zAmelką mamy problem od 20-23. Tak to mam mega uśmiechnięte dziecko a wieczorem to jakby diabeł w nią wstępował. I wtedy idzie w kokon, opatulamy ręce pieluszką i zasypia od razu

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    U nas jak do tej pory:

butla ok 7.00 -po śnie nocnym zjada najwięcej ok 120ml, wtedy naczęściej ma najlepszy humor, leżymy sobie w łóżku i sie śmiejemy do siebie, daję jej trochę herbatki, witamikę, przebieram itp.

8.30 drzemka do ok 10-11

Potem w ciągu dnia jest totatlny chaos z aktywnością i snem, tylko jedzenie regularne ;) no i rutyna zaczyna się po 16.

16.30-17.30 to spacer
    Po spacerze ok.19 butla, trochę aktywności (najczęściej wyje w niebogłosy bo kolka, chociaż ostatnio jest trochę lepiej)
    21- kąpiel po kąpieli butla i ładnie sama zayspia w łóżeczku ze smokiem lub bez.

Muszę tylko ogarnąć popołudniowy chaos ;)

Brumek u mnie z planem dnia podobnie i z popołudniowym chaosem ;) troche mi wstyd, bo mam jedno z najstarszych dzieci na forum, a stopień ogarnięcia czasem -1000. Tłumaczę to tym, że Pola zawitała po szpitalach w domu na dobre dopiero jak skończyła miesiąc, a jednak wszystko trzeba wypracować..
    Z jedzeniem - tak jak pisałam jemy 7x dziennie, ale jeszcze 2tyg temu było 8. Później zauważyłam, że niechętnie się wybudza ok 24 i postanowiłam jej nie wybudzać na siłę. Twoja córcia pewnie też zaraz przeskoczy na 7 :) może faktycznie jak w nocy słabo je to spróbować jej odpuscić i zrobić ciut dłuższą przerwę jeżeli sama się nie będzie wybudzała?

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzien zlecial ok.. Przed poludniem uzylismy kateter windi..i poszla kupa..jakis taki kolor zgnilej zieleni..niby plynna ale taka gestsza..(kolor pewnie od zelaza)
    I odstawilam ten ferrum lek i powrocilam do actifeloru..nie moglam juz zniesc jak dziecko non stop wrzeszczy,ledwo co usnie budzi sie..jest niespokojne itp..
    Po odstawieniu tego gowna,odpukac jest ok..maruda czasem sie wlaczyla ale nie za duzo..
    Po 18 jak zjadl poszlismy na spacer..2razy sie przebudzil ale zasnal..w domu niewyciagalam go z wozka..i wstal 23.30 jakos tak..tzn.wyjelam go z wozka bo za dlugo byl na glodzie.. Teraz sobie smacznie spi..choc nie odbil a nosilam go sporo..
    Takze ide spac..i mam nadzieje sie wyspac ;)
    Bylismy jeszcze u ksiedza zaklepac termin na chrzciny..tak wiec juz ostatecznie chrzcimy 6wrzesnia :)
    Dobranoc :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Brumek u mnie z planem dnia podobnie i z popołudniowym chaosem ;) troche mi wstyd, bo mam jedno z najstarszych dzieci na forum, a stopień ogarnięcia czasem -1000. Tłumaczę to tym, że Pola zawitała po szpitalach w domu na dobre dopiero jak skończyła miesiąc, a jednak wszystko trzeba wypracować..
    Z jedzeniem - tak jak pisałam jemy 7x dziennie, ale jeszcze 2tyg temu było 8. Później zauważyłam, że niechętnie się wybudza ok 24 i postanowiłam jej nie wybudzać na siłę. Twoja córcia pewnie też zaraz przeskoczy na 7 :) może faktycznie jak w nocy słabo je to spróbować jej odpuscić i zrobić ciut dłuższą przerwę jeżeli sama się nie będzie wybudzała?

Niestety sama się wybudza, najpierw po 5 godz. Zje mało i potem co jakieś 2 godz. Teraz mieliśmy karmienie, spala od 20.30. Zmusilam ja żeby zjadła 120 ml i zobaczymy ile teraz pospi. Czasem czuje się jakbym próbowała przechytrzyć własne dziecko ;) i u nas też wieczorne płacze przeszły w poranne i zastanawiam się czy to nie kolki...

Karolinka dobrze ze juz lepiej :) my też chrzcimy 6. I inesicia chyba też :)

Alorrene u mnie butla 7 razy na 24h ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 02:29

karolinka85 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za info w sprawie mleka hipp. Aha i jeszcze raz bo juz pytalam ale tez to mieszacie tal jakk napisali na opakowaniu ? Bo ja normalnie jak kazde inne. To moja wlasnie ilosciowo go daje rade malo wypic a czesto ! Czasem wypije tylko 60 idzie spac a za godz chce znow.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • maglic Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robie 150ml- to daje 150ml i 5 miarek mieszam i daje do jedzenia :) wczeaniej rozrabialam tak ze Gabrys sie zkitolic nie mogl :( do 60ml dawalam miarki i dopelnialam to tylu ile mialo byc zarcia :)

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Tak was czytam i zazdroszczę ze macie tak wszystko poukładane jak w zegarki, liczycie co ile Wasze dzieci jedzą i ile ml, u nas jest na zadanie i nie wiem ile Antek zjada z piersi...raz chce pić to daje cyca potem za godzinę jeść więc też daje i nawet nie wiem w jakich godzinach.

Aghata - u nas to wyszło "naturalnie", tzn miałam stałe punkty dnia - 2x spacer i kąpiel o tych samych godzinach, reszta się poukladała sama. Ja też karmię na żądanie i np po zabawie mały chce cyca i podejrzewam, że chce mu się wtedy pić bo po chwili już nie chce.
    A teraz znowu wracają upały więc prośba o cyca będzie za pewne cały czas..

Nasze dziecko łaskawe. Budzi się w nocy już zazwyczaj tylko raz - dziś spał 4h i potem 3h :) A wczoraj w nocy spał rekordowo - 7h!!! Dzisiaj już sobie nastawiłam budzik, żeby w razie co po 5h go budzić na jedzonko...

Nieukowa lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza noc ok jak usnal po 24 tak wstal przed 4..zjadl drzemnal sie..i obudzil sie stekajac napinajac proba zrobienia kupy i nic..wrzask placz..pomasowalam brzuszek odbyt..krzyki w nieboglosy.. :(
    Ja juz niewiem co robic! :( zeby mu pomoc..tak sie splakalo biedactwo ze hej.. Chcialam wsadzic czopka viburcol ale niechcial wejsc a on doslownie piszczal :( potem wkoncu wszedl ale wyszedl z kupa..bardzo malutka ilosc..a on dalej sie prezyl..wiec musialam uzyc katetera..no i poszlo..
    Boze kochany przeciez nie bede stosowac codziennie naprzemian czopka badz katetera..
    Ile razy bezpiecznie mozna je stosowac?
    Musze pojsc znowu do neonatologa bo ja nic tu nie wymysle..
    Zaczne podawac mu ta wode z rossmanna w kartonie..slyszalam ze po niej wyproznienia sa czestsze..moze pomoze Szymkowi..

Ktora z Was podaje Dicoflor 30? Dziala on?slyszalam Ze pomaga tez w zaparciach.. A podajecie ten w saszetkach czy w kropelkach bo ostatnio chyba sie pojawil w takiej buteleczce jak bio gaia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 07:32

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ