Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Maglic - ale to MM to drogi biznes Wspomniałam wczoraj M., ze oszczędzam co miesiac ponad 500zł na piersiach, to był w szoku.
Nam dzisiaj poranna rutyna nie wychodzi. Olga od 3.30 je co dwie godziny i teraz kłuci sie z karuzelka. Jak pozwoli mi na kąpiel, to wyjdziemy na spacer o 10.00.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 08:26
-
Hej,
Ja jadę do pracy na 4h małą z babcią i swoją siostrą, trochę dziwnie...
My chrzciny chcemy zrobić w.polowie.października,
Jestem zaskoczona jak łatwo.tata usypia wieczorem.córkę
po kąpieli cyc, i tatuś kładzie małą do łóżeczka a ona pokręcił się i zasypia
Ja ja i na rękach i na bujaki duzdalam i się kręciła nie mogła zasnąć a tu.prosze.....ehhh jak strasznie.gorąco dziś będzie...
PozdrawiamAlorrene13 lubi tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualnyCześć
Dwa miesiące temu o 8:40 na świecie przywitaliśmy naszą Juleczke
Jej ten czas, mimo naszego zmęczenia , bardzo szybko mija. Za "chwilkę" beda skończone 4 miesiące i będziemy sie wymieniać spostrzeżeniami o wprowadzaniu nowych pokarmów.
U nas nocka, no bez rewelacji. Julka co 2-3h chciała jeść. Od 22 do 8" wypiła w sumie 440 ml.
Tradycyjnie o 8" kupa w leżaczku. U nas obiegowa nazwa wc zamiast leżaczek
Zmykam pod prysznic i na spacer póki chłodno. Pa
Nieukowa, Sista, Alorrene13, Melia, Z., karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinka u nas też był problem z kupką, masaże na nic, rowerek na nic, nawet metoda Alorrene z trzęsącym bujakiem nie pomogło. Rozkroiłam więc czopek glicerynowy dla dzieci i taki kawalątek szerokości zapałki wsadzilam tak do połowy, po 15sek poszło My używamy Dicloforu w kropelkach, przynajmniej jedna kupa dziennie jest, ale co siè nastęka to jej. Po bobotiku jakoś ruszyło przypadkiem i było więcej ale teraz widzę wracamy do rytmu jednej dziennie chyba..
Po wczorajszych rykach jak zasnęła przed 19 to obudziła się po 24, butla i od razu sen. Później przed 4 znów butla i spanie do 6, później znów płacz i spinka na kupę, ewidwntnie boli ją brzuszek, codziennie o tej 6 jest płacz a teraz zjadła i znów śpi, chyba wczorajszy dzień ją wykończył.. Lece na spacer dopuki nie ma tropików, dziś u nas ma być ok 30stopni.
Miłego dnia mamuśki!karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Witam wyspana maly co prawda opuscil jedna drzemke i zapadl w sen wczesnuej o 2h, ale spal 5 godzin jak zwykle, potem zaliczylismy 2 drzemki po 2h i jest elegancko dziwn nad dziwy- od wczoraj Radek nie plakal ani razu (nie liczac krotkich wstepowndo karmienia). Calkiem szczesliwy maluszek sie zrobil, pewnie az do nastepnego skoku...
Ja nie chrzcze. Sama nie mam chrztu.i nie zrobie tego swojemu dziecku. Jesli bedzie mialo duchowa potrzebe, przyjmie chrzest swiadomie w doroslym zyciu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 09:10
Sista, Melia, karolina0522, Ekkaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze ale skwar! Przemykam się zacienionymi alejkami i na 10 do domu zmykamy, kolejny spacer po 17. O tym koprze mówiła mi farmaceutka i też zrezygnowalam. W ogóle mówiła, że odchodzi się od podawania ziół dzieciom, nawet nic dla dzieci do apteki nie przychodzi jak kiedyś. Pewnie mamuśki nadużywały i stąd teraz ten rygor. My próbujemy z wodą, nie jest lekko walczymy
-
Hej Dziewuszki.
U nas noc spokojna chociaz dla Leona nie ,bo sen jego nie spokojny co chwile jęczy i podkurcza nóżki ,ma zamknięte oczy a wije sie jak waż...ja sie wyspalam bo spal najpierw 5h ,pozniej 4 ,pozniej 3 takze po 5 jak sie ja obudzilam to myslalam ze mu sie cos stało ale on przez ten wieczor tak płakał ,ze sie chyba tak zmęczył ,ze nawet na jedzenie nie miał ochoty
-
Dzieki Nenette,moze bede dzielic te czopki..
Dongina,ja nie chcialam kupowac herbatek tylko zwykla wode 1l w kartonie babydream..jej nie trzeba juz gotowac
Dzis mamy neonatologa..to zobaczymy...Sista lubi tę wiadomość
-
Alorrene kciukam za spokojne szczepienie i dni po!
U nas też skwar taki że zastanawiam się, jak by tu nie usmażyć dziecka...
Póki co leŻymy pod parasolem w cieniu, młody na golasa, ma podłączone wiatraczki i się trochę schładza Z facecikami jest łatwiej niż z dziewczynkami- jedno spojrzenie na jajca i już widzę, czy jest okej, za gorąco czy za chłodno
Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
ja małą ubieram w koszulkę na ramiączkach bo jakoś na golasa bym sie nie odważyła
dziewczynki a dajecie coś na główke w taki upał ? chodzi mi o uszka konkretnie bo wiadomo, że w pełnym słońcu nie leżycie z tymi maluchami
my szczepimy po 17-stym sierpnia sanepidowskimi szczepionkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:02
-
Dongina mam takie samo zdanie co do wkładania różnych obiektów w tyłek maleństwom...
Karolinka a wy po KP macie takie zatwardzenia, czy jesteś całkiem na mm i do tego jeszcze podajesz żelazo?
Monia jejku, ponad 30 stopni w cieniu i chcesz czapeczki ubierać??? Główka ma dużą powierzchnię i dużo naczyń krwionośnych i w naturalny sposób schładza całą dzidzię jak jest przegrzana... Sprawdzaj po prostu rączki, stópki, kark i kolor skóry na twarzy, żeby zobaczyć czy malutkiej jest dobrze. Jeśli będzie jej za gorąco, nawet jesli się nie spoci, to będzie ci marudzić cały dzień A jak będzie za zimno, to załóż lepiej do bodziaka skarpetki albo bodziaka z długim zamiast z krótkim, ale głowki nie przykrywaj... przynajmniej ja mam takie zdanie, tylko Polacy potrafią dzieciom czapki zakładać w każdą pogodę, nawet jak są upały. Podobno żaden inny naród tak nie robi Jeszcze rozumiem dziewczyny nad morzem, gdzie ciągle wieje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:16
Ekkaja lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a Wy tym hipp karmicie na żądanie ?
bo ja na start robie najpierw 60 ml mleczka lub jak dłużej nie pije 90 bo mała często zostawia a wole dorobić niż wylać ,ale często też musze dorobić po 30 ml nawet i 2 lub 3 razy jak wypije te 60-90 ml .