X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkę wysłałam, sprawdźcie maila Dziewczyny :)

Marcia86, A1984 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Książkę wysłałam, sprawdźcie maila Dziewczyny :)
    Dziękuje, dostałam :)

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa-fakt!:D wiec cierpliwe czekamy na te wszysykie wspaniale chwile mimo kupali co nie chca wyjsc, mimo kolek, mimo marudzenia, mimo wszystko :)swoja droga-ciekawe czy za dwa lata dalej bedziemy bajerzyc na forum-byloby super :)

Z., Nieukowa, BrumBrumek lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Nieukowa-fakt!:D wiec cierpliwe czekamy na te wszysykie wspaniale chwile mimo kupali co nie chca wyjsc, mimo kolek, mimo marudzenia, mimo wszystko :)swoja droga-ciekawe czy za dwa lata dalej bedziemy bajerzyc na forum-byloby super :)

Szkoda tylko, ze urlop rodzicielski nie trwa trzy lata, ehhh :-)

Z. lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro i ja spróbuje z jablkami oby i na nas podziałało bo zaraz beda 2 doby bez kupy :(

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam tęskno do pracy...
    Dziewczyny ile trwa ten skok rozwojowy?

W moje dziecko coś wstapilo... I mnie denerwuja wszyscy.... 3 dni siedziałam sama w domu i było ok. Łatwy plan i te sprawy. Potem weeken, mąż w domy, mama w domu... To tylko z rąk do rąk, a teraz słyszę od mamy:taaa, bo ja nosić nauczyłas. Nosz kur... JA jej nie noszę, bo wiem, że to ja spędzam z nią 90% czasu i po prostu nie chce jej przyzwyczajac. Poza tym uczę się po nocach, wiec rano trochę mi zajmuje dojście do siebie, bo mi słabo. Nie chce małej nosić w tym stanie. Oczywiście tylko ja mam odruch wkładania jej do łóżeczka. Dzisiaj myślałam że już mnie coś trafi. Tylko mąż mnie rozbawil bo z taką troska w glosie: ej kochanie, pójdę ci kupie czekoladę to ci na pewno pomoże. jakby o jakiś lek przeciwbólowy chodziło. xD

Już wiem czemu moje dziecko nie ma kolek... Wie, że matka by tego nie zniosła xd

I tekst dnia: kurcze chyba ja coś boli (bierzemy na ręce, cisza)... aaa plecki cie bolą...

Z., Joasia:), Ekkaja, Dongina, BrumBrumek, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista kochana-ja niestety bez pracy :( mam zamiar pojsc jak Gabrys bedzie mial okolo 1,5-2 latawlasnie , oby cos sie znalazlo dla czlowieka z moim wyksztalceniem :) bo szukalam jej tak ze az w ciaze zaszlam i po ptakach bylo. Szkoda bo dodatkowa kasa by byla-nawet i na te pieluszki i mleko.
    Wiec urlop u mnie lux. 24h/7dniwtygodniu.

Chyba zaczne skrecac dlugopisy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 22:40

Dongina, Sista, BrumBrumek, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drugi dzień to samo - ryk od 6 cały dzień z przerwą na poeanny spacer, na wieczornym już się darła.. a po kąpieli o 20 śpi jakby dziecka nie było.. powiem Wam, że dziś już miałam mega kryzys, zasypiała tylko na rękach, co ją odkładałam to wrzask, nie wiem już o co jej chodzi :(

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś ja jakoś nie mogę się od pracy odkleić... tzn. piszę te zaliczenia na studia, poza tym szef mnie czasami nęka o jakieś zestawienia statystyczne i raporty, które trzeba zrobić półroczne, a w 1 półroczu byłam prawie cały czas w pracy więc to koniecznie ja muszę zdalnie mu podliczyć...
    Przeraża mnie powrót do papierologii, same badania labo to ja mogę robić bo lubię taką pracę :)

Łatwy Plan jest łatwy tylko wtedy, jeśli matka się zabarykaduje z dzieckiem jak w oblężonej twierdzy i będzie z zegarkiem w ręku łazić. U mnie fajne pory kąpieli i snu rozwaliły najpierw sZczepienia (bo potem był ryk całą noc) a następnie wizyta u znajomej (Kaczor tak się zmęczył że padł o 2h wcześniej niż powinien). Chyba trzeba do tego przywyknąć :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pochwaliłam moje dziecko i do dzisiaj mam efekty... Bidulek wogóle spać nie może... :( Może to skok? No nic... Jesteś rodzicem jak rano nie wstajesz z łóżka, tylko z martwych wstajesz, prawda? Dziś mamy USG bioderek, mam nadzieję że urwis nie da tam popisu...

Nieukowa - pytanie z ciekawości - kim jesteś z zawodu? Czym się zajmujesz? ;) Praca w labie jest super, ale sprawozdania, publikacje itp itd... A feee! ;)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia jestem diagnosta laboratoryjnym po biologii. Obecnie pracuje w labie prywatnym, ale majacym umowe ze szpitalem. Praca super, tylko ilosc papierow jakich nfz wymaga jest porazajaca :)

Melia, karolina0522 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Do prostego planu potrzebne jest tez to samo miejsce, tzn. mieszkanie. Ja od wczoraj znowu u mojej mamy, bo M. w delegacji i najważniejsze, ze Olga nie płacze, pogodne dziecko, tylko je i budzi sie kiedy chce :) Wieczorem wkroczyłam do akcji, bo po karmieniu przez moja mamę nie umiała zasnąć, piers na 15 minut i spała o 20.30. W nocy pozwoliłam jej na częstsze jedzenie przez ten upał, wiec wstała o 1.50, 4.30 i 6.45. Nie spała od 4.30, tylko mówiła do mnie lub moich pleców. Po 8.00 przebrałam i poszła z babcia na spacer.
    Maglic - ja od kwietnia bede musiała sama szukać pracy, bo umowę o prace mam do 3 czerwca a rodzicielski do 7-go. Pojadę tez do swojej firmy na rozmowę w kwietniu, zobaczymy, moze mi umowę przedłuża, wtedy poszłabym na zaległy urlop i wróciła do pracy we wrześniu. Bo co ja w środku lata z dzieckiem zrobię, codzienne wożenie do babci 40 minut w jedna strone słabo widze. Ale bede sie tym przejmować wiosną.
    Dongina - fajnie, ze wyszło z jabłkami. Myśle, ze mozna tez spróbować ze śliwkami, ale tutaj efekt moze byc bardziej spektakularny :):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:29

• Sista Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily - w czopkach szybciej działa. To nie jest ingerencja w odbyt tylko szybsze działanie środka. Ja kiedyś miałam bardzo bolesne miesiączki, aby nie zrujnować sobie żołądka przeciwbólowymi brałam wlasnie czopki. Przy kroplach masz niepewność czy dziecko nie uleje, No i dziecko musi to najpierw przepuścić prez przewód pokarmowy. Dlatego czopki sa takie skuteczne.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jak zoombie :( noc do 4ok,ale po jedzeniu masakra..placz i marudzenie..potem zaczelo sie rozkrecac..darcie sie w nieboglosy :( co mu moze byc.. Czy mozliwe zeby kolka trwala 5godzin? Slyszalam ze do 3.. Boze ja juz niemam sily..nie dosc ze tych kup brak..to jeszcze to.. No w zaden sposob nie idzie go uspokoic..raczki,przytulanie,lulanie,mowienie spokojnym glosem..

Jakie macie sposoby na kolke? Jesli wogole wystepuje u Was.. Bo z tego co czytam to wiekszosc z Was nie wie co to kolka bo Wasze maluszki sa spokojniutkie..az zazdroszcze..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Wczoraj po szczepieniu w ciągu dnia, a w zasadzie popołudniu Edi więcej marudził i popłakiwał ale od wieczora był Aniołem :O Tzn. Ok. 19 marudził i już miałam dać mu jeść, ale mówię "wytrzymaj jeszcze z pół godzinki" i tak przespał wiadomości, no to obejrzeliśmy jeszcze cały film i o 21:30 powolutku zaczęłam go wybudzać aby zjadł, po butelce późna kąpiel i spać. Także po 22 pewnie zasnął. Jakie było moje zdziwienie kiedy obudził mnie o 4. Dostał papu, a później już o 7. Tak to ja mogę funkcjonować, poczułam się dość wyspana. W lodówce pustki więc wzięłam wózek i skoczyliśmy na godzinny spacer od 8 do 9 i na zakupy, aby uniknąć późniejszych upałów. Dziewczyny z tym łatwym planem to tak jest, że przecież są zawsze jakieś niespodzianki, zmiany planów it. Np. teraz chciałam położyć małego do łóżeczka, niestety zbuntował się, że nie chce tam i siedzi koło mnie, zasnął na leżaczku :/ pralka chodzi, muza gra z kompa, tak to można spać ;)
    Nie wyobrażam sobie, że z każdym dniem w tym tyg ma być coraz goręcej !
    Miłego Dnia !

Sista, Dongina, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly kciuki zaciśnięte. My nie mieliśmy gorączki, ale właśnie musimy się zaopatrzyć w przeciwbólowe dla dziecka, bo nie mamy nawet :/ Jak piszecie, że czopki lepsze, to zakupię.
    Karolinko nie wiem jak pomóc. My mieliśmy objawy kolki od 2-3 tygodnia życia i zaczęliśmy dawać regularnie bobotic do każdego posiłku i nam to chyba pomogło, bo Edi jest w miarę spokojny.

karolinka85 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Lilly kciuki zaciśnięte. My nie mieliśmy gorączki, ale właśnie musimy się zaopatrzyć w przeciwbólowe dla dziecka, bo nie mamy nawet :/ Jak piszecie, że czopki lepsze, to zakupię.
    Karolinko nie wiem jak pomóc. My mieliśmy objawy kolki od 2-3 tygodnia życia i zaczęliśmy dawać regularnie bobotic do każdego posiłku i nam to chyba pomogło, bo Edi jest w miarę spokojny.
    My juz prawie wszystko bierzemy.. Bobotic ale 2x3krople,debridat,bio gaia..a niechce przesadzic z iloscia bo oprocz tego jeszcze mnostwo witamin plus zelazo.. Choc pewnie za mala dawka tego bobotica. Bo coz moze pomoc 6kropli w ciagu dnia..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka u nas kolki od 4 dni ,brak kupy od ponad 48 h nawet dzis kateter nie pomógł tylko gazy poszły.
    Rozmawiałam z laktacyjna i po 1 .zmienilismy pozycje karmienia i przy tej pozycji sam odbija w trakcie karmienia

https://www.google.com/search?q=laid+back+position+breastfeeding&client=tablet-unknown&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=RiTLUqvoBojJswat2YCYAw&ved=0CEYQ7Ak&biw=800&bih=1280

No i kazała sprawdzic i zaobserwować czy tez płacz nie zaczyna sie po podaniu witamin d i k ta oleista konsystencja czasem powoduje kolki.

Kazala na tez robic taki masaz;

http://www.youtube.com/watch?v=-RaMv4smzO4&sns=em

karolinka85 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    My juz prawie wszystko bierzemy.. Bobotic ale 2x3krople,debridat,bio gaia..a niechce przesadzic z iloscia bo oprocz tego jeszcze mnostwo witamin plus zelazo.. Choc pewnie za mala dawka tego bobotica. Bo coz moze pomoc 6kropli w ciagu dnia..

Karolinko - próbowaliście dzisiaj katetera? Kurcze, jak mi dziecko tak cierpi, to ja bym nie miała oporów, to przeciez nie od leniwych jelitek, ale od żelaza. Kiedyś miałam okazje zażywać żelazo w końskich dawkach i pamietam męczarnie przy 2 :(:( Strasznie Ci współczuje :(:(:(

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ