X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven wiem o tych plastrach tylko szkoda mi wydać 10% wypłaty na plastry :( z drugiej strony blizna będzie ze mną przez całe życie.

patrzę, że jest też żel sutricon, ciekawe czy skuteczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 13:41

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, Dongina, fajnie wiedzieć, że nie tylko ja mam taki problem. W końcu się poddałam. Śpi na cycu. xD nic jej nie przeszkadza... pot z czoła, Enej z laptopa... mamusia jest, można spać xD Tylko mamusia powinna się uczyć xD spróbuję jakoś się wykręcić z tej chemii organicznej, bo nie ogarnę czterech przedmiotów. Podeprę się regulaminem, bo w końcu ćwiczeń nie zaliczyłam (byłam zwolniona) to do egzaminu teoretycznie nie powinnam podchodzić.

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się spakowalismy i ucieklismyna wieś. Właśnie lezymy cali szczęśliwi pod sosenkami gdzie jest milusi wiaterek. Bedziemy się urlopowac kilka dni :-)
    Tymcio postanowił upały przespać. Budzi się na jedzenie co 2h i śpi dalej. Jemu też nie przeskadza bycie noszonym - przepocony mokry tatus to dobry tatuś do tulenia :-)

U nas kupy dalej musztardowe, ale jest ich mniej - tak 3 dziennie :-)

Ciuszki 56 już odłożyłam, teraz 62 i 68 nosi, chociaż te z pepco 68 są na styk!! Ale ja głównie z ff kupowałam to są spoko :-) Waży ok 5.6kg i ma 64cm, czyli 10cm i 1.5kg na plusie :-)

Pozdrawiam Was serdecznie! Wracam do popijania lemoniady... (Ale bym się piwa napila!!!!)

As!!! Organa nie zajac!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 14:06

Rozalia lubi tę wiadomość

• Daven Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Daven wiem o tych plastrach tylko szkoda mi wydać 10% wypłaty na plastry :( z drugiej strony blizna będzie ze mną przez całe życie.

patrzę, że jest też żel sutricon, ciekawe czy skuteczny.

Rozumiem, bo mnie też zmroziło jak zobaczyłam cenę. Na necie taniej niż w aptekach, ale dalej płaci się jak za zboże.
    Co do żelu, to mogę tylko przytoczyć słowa lekarki: "na szybsze i ładniejsze gojenie się blizny mogę Pani polecić plastry silikonowe, ale plastry, nie żel". Nie wnikałam czemu, po prostu zakupiłam plastry skoro o skuteczności żelu się niepochlebnie wypowiedziała, ale może warto jakieś fora przewertować i poczytać opinie na temat tych produktów. Cepan i Contractubex śmierdzą okrutnie (choć ten drugi mniej) i ja niestety nie mogę się pozytywnie wypowiedzieć o ich skuteczności.
    A - ostatnio Viki ze styczniówek polecała olej tamanu na blizny i rozstępy, ponoć super działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 14:23

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven i jak tam twoj Drobnoustroj?:))))))) Na co go przechszcisz???? Bo jestem bardzo ciekawa. A moze wdał sie w Zbòja lub Truja? :) Daj znac:)))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EPIC mniejsze zdjecie prosimy bo tylko czöłko widzimy:)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, tak mnie zastanowiło, co oznacza, że teściowa lepiej ogarnia opiekę nad małym?

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten upał :/Jejku co za pogoda :/ Ledwo żyjemy. A ja właśnie odpoczywam bo mąż i Szymek zasnęli. Dzidziol mój kochany po rehabilitacji zjadł i padł na całego. Rozebrany, bez pieluszki wietrzy tyłek :P a ja odpoczywam psychicznie :) Ale powiem szczerz brakowało mi tego. A po zajęciach Niuniuś nasz ma się zdecydowanie lepiej :)
    Dziś mięliśmy iść na wesele - ale wiadomo dziecko najważniejsze. A w taką pogodę to cieszę się, że jesteśmy w domu.

Na ranę jeszcze nic nie zaczęłam stosować :/ a na rozstępy Bio Oil. Ciekawe czy coś to da czy szukać innych sposobów.

a tu nasz bąbluś padł i sam się regeneruje:
    2cgkn7o.jpg

tak już podnoszę główkę od jakiegoś czasu - mój siłacz kochany :) :
    29o1m3t.jpg

Miłego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:46

Melia, .aś., Z., Finezja, karolinka85, Joasia:), nenette, Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Daven Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Daven i jak tam twoj Drobnoustroj?:))))))) Na co go przechszcisz???? Bo jestem bardzo ciekawa. A moze wdał sie w Zbòja lub Truja? :) Daj znac:)))))
    Chyba zostanie Drobnoustrojem (w skrócie: Zaraza) ;). Niepodobne to dziecię pod żadnym względem do pozostałej dwójki, może nie moje O.o? Bo mąż się nie wyprze - skóra z niego zdarta.
    Zdrówka dla Tosi i daj znać jak plastry na Ciebie podziałały!

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina dziś spróbuje zmierzyć jak znajdę tu u mamy centymetr lub kawałek sznurka sposobem Nieukowej ;) mi też się zdaje, że moja ma stope giganta :P na usg w 31tyg miała 6,5cm bo aż lekarz zmierzyła z ciekawości, bo spora jej się wydała ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Poranny leśny spacer jest super pomysłem. Wyszłyśmy z domu o 9.30, wiec spacer po lesie był do 11.45. Olga spała, z przerwa na wode (150ml) i mleczko (100ml). Zmuszona byłam "zajrzeć" do galerii (jestem tego przeciwniczka, ale do lasu jeździmy samochodem, wiec po drodze wstapilam). Kupiłam w Lindexie koszulkę mojemu Siostrzeńcowi, na prośbę mojej mamy i zrobiłam szybkie zakupy w Tesco. Wszystkiego na zakupach byłam 45minut i Olga spała. W domu po karmieniu dalej spała, a marudki włączyły sie koło 16.00. Byl zatem basen w salonie pod wiatrakiem, karmienie i przytulanie, ale padła dopiero przed chwila, w bujaku pod wiatrakiem :)
    Piszecie, ze ochłodzenie ma przyjść w czwartek, oby, bo to bedzie długi weekend i zwariujemy jak zostaniemy w domu. Do teściowej na wieś M. wywozi nas dopiero 20-tego :)

Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w Gdańsku ochłodzenie ma być już jutro i 20 stopni. Jakoś nie chce mi się wierzyć ale zobaczymy ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem co jest z tym moim Szymkiem..ale przed 11 znow zaczal histeryzowac..i nie moglismy go uspokoic.. :( i tak kilkanascie minut..moje nerwy sa juz na wykonczeniu :( jakby dluzej tak wyl i wrzeszczal to mielismy podjechac na ip bo juz niewiem czy cos mu jest..czy to kolka czy przez ten upal.. :( ale potem wkoncu przystawilam do cyca i sie jakos uspokoil..
    Nie chce go przekarmiac by znowu nie chlustal.. A wody zwyklej ani herbatek nie moze pic..choc by je pil..ale chlusta po nich :( i to tym co wypije i mlekiem wczesniejszym... :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina moja ma 8,5cm stope czyli widzę w normie a mi się wydaje gigantyczna :D chyba za mało miałam do czynienia z niemowlakami i ich stopami :P nie wiem jak długość bo centymetr znalazłam ale zmierzyć ją to jakiś kosmos, może później się uda, po urodzeniu miała 52cm

• .aś. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka, może ciężko mi się wypowiadać, bo Twój Szymek ma troszkę problemów, ale kilkanaście minut to chyba nie histeria :) izba byłaby zawalona... a dziecku może nie pasować wszystko. Za zimno, za gorąco, może coś go swędzi, uwiera, może chce się przytulić, a może wręcz przeciwnie. Przy wszystkim będzie płakał. Ponoć przy skokach rozwojowych (chociaż nie wiem czy takowy u Was teraz jest) dzieci lubią być przekarmiane ;) Wychodzisz czasem z domu bez dziecka, relaksujesz się trochę? Jak Twoje nerwy są na wykończeniu to mały to czuje. Jego nerwy też na wykończeniu ;)

karolinka85 lubi tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma stopki 8,5. Ns pewno zaraz po porodzie mial duzo mniejsze, bo obecnie zaczyna wyrastac z pierwszych skarpetek.

Fajny dzien mielismy, mlody pod wiatrakiem albo na ogrodzie w cieniu z babcia, wybawil sie, smial non stop, troche pospal- w swoim zywiole bo bez ubranek :)

A ja sie wkurzylam, bo znowu dostal odparzenia... Okazuje sie ze alergicznie reaguje na chusteczki do pupy. Myje ja zwykle woda na wacikach kosmetycznych, ale wczoraj w podrozy uzylam RAZ chusteczek pampersa i dzis caly tylek w czerwonych krostach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 19:02

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=r8DvN8mYW_M

A to dla wszystkich ku pokrzepieniu serc. Oczywiście się poryczałam. W komentarzu opis jak włączyć napisy.

A1984 lubi tę wiadomość

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As gdybys byla przy tym to uwierz sama bys wpadla w histerie.. :( teraz znowu to samo :( tylko ponad pol godziny wrzeszczal piszczal..wydzieral sie dodatkowo ulewal :( czasami tak charczal jakby mu cos przeszkadzalo..przy wrzaskach malo co a oddechu by mu braklo.. Niewiem moze tak ostre ma kolki.. Na ip niechce jechac bo tam by napewno wzieli na obserwacje na 3dni i dodatkowo by mogl cos zlapac..jakiegos rota :(
    Niewiem juz co robic..jestesmy z mezem bezsilni :( w takiej chwili gdy jest w tej histerii..on caly czerwony sie robi mokre body mokra glowka..
    Specjalnie przeszlam z nim z salonu do chlodniejszego pokoju zeby mogl spokojnie kimnac..i dupa.. :(
    As..ja nigdzie sama nie wyszlam od dnia porodu :( takze moge nie miec juz sily i miec powoli dosc..
    Mieszkamy sami wiec nawet nikt nie odciazy w kryzysowej sytuacji :(

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa mam prosbe podpytala bys tescia co mozna zrobic w takiej sytuacji/histerii? Oraz jakie badania mozna porobic by zobaczyc czy wszystko z nim ok.. Bo szpitala chce uniknac...
    Napewno usg brzucha..choc po urodzeniu mial to bylo ok..ale warto powtorzyc..
    I co jeszcze? Morfologia ok byla w czwartek wiec zadnego stanu zapalnego niema,proby watrobowe mial ok jak mu robili
    Ewentualnie badanie moczu..i tu juz dalej sie nieorientuje :(
    Bede wdzieczna za pomoc

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka moja też jak dostaje szału to cała czerwona i mokra. I charczy, może to gluty, ślina czy coś. Kochana Szymek jest przebadany od stóp do głów, niedawno byliście u neonatologa, na ip faktycznie może złapać jakiegoś syfa. Szymek je z butli, aś podrzuciła dobry temat - myślę, że powinnaś gdzieś wyjść bez dziecka. Mi to bardzo pomaga, szczególnie po mega ciężkich dniach. Bo tak to z każdym dniem się bardziej nakręcasz i każdy płacz wyzwala strach, złość itp a to niemowlak i będzie płakał. Ja Cie rozumiem - sama po kilku dniach ryku robiłam badanie sików, bo mam schize po naszych przejściach ale trzeba troche wyluzować, bo dzieci to czują. My nawet jak jestesmy u rodziców to jakby sami, bo obydwoje pracują i wieczorem nawet nie chce ich obciążać. Twój mąż zostanie sam z małym choćby na godzinkę?? Tak żebyś mogła wyjść na kawę z koleżanką czy po prostu przewietrzyć głowę?? Głowa do góry, jest kulminacja upałów, dzieciaczki to odczuwają bardziej niż my, mają prawo spać cały dzień lub wręcz przeciwnie - płakać. A na kolki próbowałaś większą dawkę Bobotiku? Ściskam wirtualnie! :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1635 1636 1637 1638 1639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ