X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Agata sprobuj zamiast glukozy zetrzyj troszeczke jablka na tarce tej co trze na papke, odlej sok i dodaj go do wody. leon tez pluje zwykla woda a do takiej sie przyssal i okazalo sie ze jednak umie pic z nutelki ;p no i z kupami lepiej, jak produkuje to sie cieszy ;p

Zyrciu dziękuję za pomysł, wypróbuję ale poczekam aż skończy chociaż 2 miechy, trochę się boję dać coś wcześniej mojemu alergikowi :-)

Wyczailiśmy wczoraj że u nas na basenie są zajęcia dla dzieci od 3 mc - mamy zamiar się zapisać, ciekawa jestem jak to wygląda, że niby pływają te dzieci? :D

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też we wrześniu chcemy się wybrać na basen :D dam znać jeśli będę pierwsza :P

Agata, herbatki w rossmanie są od 1 miesiąca bodajże, a jabłko bardziej naturalne chyba no tak mi się wydaje :P poza tym ja nabutelkę 100ml dodaje tego dosłownie jak korek od butelki ;) i ja w smaku różnicy nie odczułam specjalnie a ten doi :P myślę, że możesz spróbować ;) zawsze to lepiej niż glukoza ;)

Leon śpi z gołym pitokiem :D wiatrak chodzi, więc tragedii nie ma :D a wieczorem jedziemy do prababci na wieś :D szkoda, że nie można go jeszcze wrzucić do basenu :P on chyba po nas ma tak, że zawsze mu gorąco :P

Marcia86 lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, noworodki umieją pływać, nie wiem do kiedy... ;)

Jejku, wiecie co, ja wiem, że Wercia tu jest jednym z najmłodszych maleństw, bo jednak z lipca, ale mam wrażenie, że pomiędzy Waszymi, a moim dzieckiem są lata świetlne xD

W ogóle, oficjalnie skok rozwojowy się skończył. Już zapomniałam co to jest "normalne" dziecko. U wery był on tak ewidentny, że jestem pewna, że to było to. Dzisiaj z mężem co chwilę jesteśmy zdziwieni, że to takie grzeczne dziecko xD Wstała o 10. Najpierw otworzyła OCZY, a nie buzię xD zero płaczu. Krople do oczu, bez płaczu. Zostawiłam ją z mężem i poszłam prasować, a on przychodzi po chwili, że zasnęła... ale jak to? BEZ PŁACZU?? i tak sobie teraz leży od dwóch godzin w łóżeczku. Śpi, gaworzy, pojęczy, ale nie ma potrzeby żeby ją wyjmować. 4 ostatnie dni to było tylko noszenie, a jak nie noszenie to płacz. nic poza tym. Naprawdę NIC. Cała rodzina już była zmęczona.

Z., Marcia86, Joasia:), Dongina, Melia, zyrcia, BrumBrumek, Ekkaja, Rozalia lubią tę wiadomość

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:30

dorcia8919, Ekkaja, Dongina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly - wpierw spróbuj zamoczyć sam smoczek w wodzie z glukozą, a w butelce niech będzie sama woda. Mój tak "zaskoczył" i ciągnie ładnie wodę z butelki, oczywiście tylko jak mu się chce pić ;)

Wasze nie chcą leżeć na brzuszku, a mój by tylko spał/leżał na brzuchu. Na pleckach tylko popatrzeć na karuzelę 10 min i koniec... Nie wiem czy to dobrze.
    Cięzko nam idzie z rehabilitacją nóżki. Mamy ćwiczyć 5x dziennie po 10 min, ale mały ta się momentami drze że serce mi pęka. Ale na razie jestem twarda.

Dorcia - już teraz będzie tylko lepiej :)

dorcia8919, Dongina lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo ... Tak czytam wpisy o tej jezdzie samochodem i ... Ja zrozumialam ze Nieukowa chce karmic prowadzac samochod :O troche bylam w szoku i napisalam, ze wykluczone :) a jako pasazer z tylu to spoko. Ediego daloby rade tak nakarmic w razie potrzeby ;) Agata mamy to samo tez sie bed musiala przelamac aby jezdzic sama z Edim. A wasz basen to jaki? Moj M tez chyba chce pochodzic z synem. Ja raczej niebasenowa ;) Zyrcia ciekawy patent z jablkiem, trzeba sprobowac przy okazji ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Alorrene niezly hardcore by byl karmic prowadzac :P

Karolinka to straszne ze masz ciagle cos z Szymkiem :( najgorsze ze lekarze tez od siedmiu bolesci :/ dobrze ze te polozna trafilas. Dobrze zrozumialam ze on ma za wysokie napiecie miesniowe? Moze fizjoterapeuta albo neurolog by tez cos doradzil?

Ktora pytala o anemie? To jest tak, ze krwinki czerwone zyja 2-3 miesiace i dlatego w 2-4 miesiacu zycia pojawia sie anemia, bo szpik maluszka musi naraz duzo ktwinek zaczac produkowac -dopiero startuje z produkcja. Normy dla maluszkow sa chyba troche wyzsze niz dla doroslego, ale ja robilam badania doroslym i nie znam tych wartosci z pamieci. A normy domyslnie aparat podaje dla doroslego bo tak jest zaprogramowany...
    Aha, zaraz po porodzie RBC i Htc sa bardzo wtsokie, bo maluszek dostaje krew z pepowiny i ma wtedy naturalnie powyzej normy te wartosci :)

Edit: znalazlam dobry artykul na Parentingu. Wszystko jest wyjasnione, takze normy dla niemowlat i dla spadku hb.
    https://parenting.pl/portal/anemia-u-noworodka#normy-poziomu-hemoglobiny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:56

A1984 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss ja mialam balonik Aniball (epino). Mega polecam- odmowilam ciecia krocza w nadziei na porod bez pekniec. Niestety musialam przec na akord bo maluchowi spadalo tetno, a mimo to peklam tylko na 3 szwy. Moim zdaniem bylo mega warto, ale wiadomo ze duzo zalezy tez od szczescia podczas samego porodu.

ss lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hehe Alorrene niezly hardcore by byl karmic prowadzac :P

Karolinka to straszne ze masz ciagle cos z Szymkiem :( najgorsze ze lekarze tez od siedmiu bolesci :/ dobrze ze te polozna trafilas. Dobrze zrozumialam ze on ma za wysokie napiecie miesniowe? Moze fizjoterapeuta albo neurolog by tez cos doradzil?

Ktora pytala o anemie? To jest tak, ze krwinki czerwone zyja 2-3 miesiace i dlatego w 2-4 miesiacu zycia pojawia sie anemia, bo szpik maluszka musi naraz duzo ktwinek zaczac produkowac -dopiero startuje z produkcja. Normy dla maluszkow sa chyba troche wyzsze niz dla doroslego, ale ja robilam badania doroslym i nie znam tych wartosci z pamieci. A normy domyslnie aparat podaje dla doroslego bo tak jest zaprogramowany...
    Aha, zaraz po porodzie RBC i Htc sa bardzo wtsokie, bo maluszek dostaje krew z pepowiny i ma wtedy naturalnie powyzej normy te wartosci :)

Edit: znalazlam dobry artykul na Parentingu. Wszystko jest wyjasnione, takze normy dla niemowlat i dla spadku hb.
    https://parenting.pl/portal/anemia-u-noworodka#normy-poziomu-hemoglobiny
    Nieukowa to chyba do Dorci było ;)
    ale skoro jej Szymek tak się darł, mój też lubi histeryzować to może i jak przejdę się do jakiegoś rehabilitanta..choć jak byliśmy u neurologa i gop badała to nie miał ani obniżonego ani wzmożonego napięcia..ale kontrole mamy po 3 mcu więc 2-3 tyg..i zobaczymy może coś się zmieniło..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa dziękuję Ci dobra Kobieto :*

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też zrozumiałam jak Gosia :-) w wyobraźni już widziałam Nieukowa prowadzi i karmi jednocześnie...hehe, uhhhh, jak gorąco nie mam na nic siły pozdrawiamy wszystkie panie :-)

Nieukowa, Alorrene13, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zwykle Wasze kciuki okazały się nieocenione ;) 2h jazdy za mną i było super! Zmienił mi się instruktor i nowy zdecydowanie bardziej mi odpowiada. Czekam z niecierpliwością na kolejne godziny za kółkiem :)

Poza tym rozpływamy się w domu... Młody śpi już 3h i pewnie za chwilę głód go przebudzi. Niech te piekielne temperatury się skończą!!!

nenette, karolina0522, Joasia:), Dongina lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz prawie jestem u rodzicow ;) warto bylo sie dzis wybrac, klimatyzacja cudowny wynalazek! Maly spi, ale mielismy juz przystanek na karmienie i zmiane pieluszki na siedzeniu bo mega kupa poszla :)

Jutro bede u tesciow, poprosze o profesjonalne badanie pediatryczne czy wszystko z wnusiem okej, plus dziadzio zmierzy i zwazy :)

Faktycznie pomylilam Szymki :) Dorcia w takim razie pytanie do ciebie: on ma prpblemy z napieciem miesniowym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:54

Sista, Rozalia, nenette, karolina0522, karolinka85, A1984, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki powiedzcie mi prosze jak karmie malego mieszanie pol na pol piers i mleko modyfikowane,to mam nadal podawac mu osobno wit K i D ? bo mam w kapsulkach,i niewiem czy dawac czy nie ...

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d tak a k już nie, sama tak robię

3i49zbmhdvaalxch.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzięki dziewczyny;)) w miarę przespanej nocki życzę;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uciekamy jutro nad morze, w planach było za tydzień ale mąż mnie wcześniej zawozi. W wwie nie da się żyć w tym upale, u nas w mieszkaniu (z reguły chłodne bo w ceglanej kamienicy) jest teraz 27 stopni!!! Młody zmęczony, ja się kleję, z domu nie ma jak wyjść na spacer bo paść można. Znowu tydzień bez męża no ale trudno, w piątek do nas dojedzie.

Dziewczyny ile Wasze dzieci piją w ten upał (mamy na mm) - mój chyba nie dużo dziś, jakieś 80 ml :( z piersi trochę je ale i tak mi się wydaje że to za mało, co?

Dada będziemy w Trójmieście, może potrzebujesz jakiejś pomocy?

Rozalia, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ale maluch do ciebie podobny,. :-) nie widziałam tatusia, ale jak wstawialas foty, to moim zd.. Cały ty :-P
    Rany te upały mnie zabiją ... Ja chcę chłodu..karolinka Szymus śliczny , tak samo Juleczka joasi....włosy jakie ma długie moja wytarta łysina..... :O
    Z tego , bo pamiętam to córcia ines też taka kudłata.. :-)
    No Gosiu Edi przystojniacha, że hej.....chyba też do mamusi podobny....
    Rozi ty to ślicznie wyglądasz dziewczyno....a synek ma super te oczy....Ehhh, trochę napisałam, czytać czytam, ale pogoda odbiera siłę mi na,pisanie....
    Brumek wstaw nam jakaś fotkę.
    Coś Agawera milczy.....?
    Dada dasz radę ...

karolinka85, Rozalia, Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 2 najważniejsze dziewczyny. ...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56229f02b6f4.jpg[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:33

karolinka85, Z., Melia, Rozalia, Joasia:), Finezja, Dongina, nenette, dorcia8919, Ekkaja, Alorrene13 lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dokładnie ;) Moja też kudłata. Chociaż w te upały to wcale jej ta fryzura nie pomaga. Wezmę ją tylko na chwilę na ręce i już całe włosy mokre. Chociaż teraz już sporo włosów z tyłu wytarła, ale za to z przodu już wczoraj spinki przypinałam ;)
    Pogoda długoterminowa mnie przeraża. Chyba się roztopimy ;/
    Dobrej nocki wszystkim ;)

karolina0522, Joasia:), Dongina, Rozalia lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1633 1634 1635 1636 1637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ