Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
zyrcia wrote:Agata sprobuj zamiast glukozy zetrzyj troszeczke jablka na tarce tej co trze na papke, odlej sok i dodaj go do wody. leon tez pluje zwykla woda a do takiej sie przyssal i okazalo sie ze jednak umie pic z nutelki ;p no i z kupami lepiej, jak produkuje to sie cieszy ;p
Zyrciu dziękuję za pomysł, wypróbuję ale poczekam aż skończy chociaż 2 miechy, trochę się boję dać coś wcześniej mojemu alergikowi
Wyczailiśmy wczoraj że u nas na basenie są zajęcia dla dzieci od 3 mc - mamy zamiar się zapisać, ciekawa jestem jak to wygląda, że niby pływają te dzieci? -
nick nieaktualnyMy też we wrześniu chcemy się wybrać na basen dam znać jeśli będę pierwsza
Agata, herbatki w rossmanie są od 1 miesiąca bodajże, a jabłko bardziej naturalne chyba no tak mi się wydaje poza tym ja nabutelkę 100ml dodaje tego dosłownie jak korek od butelki i ja w smaku różnicy nie odczułam specjalnie a ten doi myślę, że możesz spróbować zawsze to lepiej niż glukoza
Leon śpi z gołym pitokiem wiatrak chodzi, więc tragedii nie ma a wieczorem jedziemy do prababci na wieś szkoda, że nie można go jeszcze wrzucić do basenu on chyba po nas ma tak, że zawsze mu gorącoMarcia86 lubi tę wiadomość
-
Agata, noworodki umieją pływać, nie wiem do kiedy...
Jejku, wiecie co, ja wiem, że Wercia tu jest jednym z najmłodszych maleństw, bo jednak z lipca, ale mam wrażenie, że pomiędzy Waszymi, a moim dzieckiem są lata świetlne xD
W ogóle, oficjalnie skok rozwojowy się skończył. Już zapomniałam co to jest "normalne" dziecko. U wery był on tak ewidentny, że jestem pewna, że to było to. Dzisiaj z mężem co chwilę jesteśmy zdziwieni, że to takie grzeczne dziecko xD Wstała o 10. Najpierw otworzyła OCZY, a nie buzię xD zero płaczu. Krople do oczu, bez płaczu. Zostawiłam ją z mężem i poszłam prasować, a on przychodzi po chwili, że zasnęła... ale jak to? BEZ PŁACZU?? i tak sobie teraz leży od dwóch godzin w łóżeczku. Śpi, gaworzy, pojęczy, ale nie ma potrzeby żeby ją wyjmować. 4 ostatnie dni to było tylko noszenie, a jak nie noszenie to płacz. nic poza tym. Naprawdę NIC. Cała rodzina już była zmęczona.Z., Marcia86, Joasia:), Dongina, Melia, zyrcia, BrumBrumek, Ekkaja, Rozalia lubią tę wiadomość
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
nick nieaktualnyLilly - wpierw spróbuj zamoczyć sam smoczek w wodzie z glukozą, a w butelce niech będzie sama woda. Mój tak "zaskoczył" i ciągnie ładnie wodę z butelki, oczywiście tylko jak mu się chce pić
Wasze nie chcą leżeć na brzuszku, a mój by tylko spał/leżał na brzuchu. Na pleckach tylko popatrzeć na karuzelę 10 min i koniec... Nie wiem czy to dobrze.
Cięzko nam idzie z rehabilitacją nóżki. Mamy ćwiczyć 5x dziennie po 10 min, ale mały ta się momentami drze że serce mi pęka. Ale na razie jestem twarda.
Dorcia - już teraz będzie tylko lepiejdorcia8919, Dongina lubią tę wiadomość
-
Halo halo ... Tak czytam wpisy o tej jezdzie samochodem i ... Ja zrozumialam ze Nieukowa chce karmic prowadzac samochod troche bylam w szoku i napisalam, ze wykluczone a jako pasazer z tylu to spoko. Ediego daloby rade tak nakarmic w razie potrzeby Agata mamy to samo tez sie bed musiala przelamac aby jezdzic sama z Edim. A wasz basen to jaki? Moj M tez chyba chce pochodzic z synem. Ja raczej niebasenowa Zyrcia ciekawy patent z jablkiem, trzeba sprobowac przy okazji
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Hehe Alorrene niezly hardcore by byl karmic prowadzac
Karolinka to straszne ze masz ciagle cos z Szymkiem najgorsze ze lekarze tez od siedmiu bolesci dobrze ze te polozna trafilas. Dobrze zrozumialam ze on ma za wysokie napiecie miesniowe? Moze fizjoterapeuta albo neurolog by tez cos doradzil?
Ktora pytala o anemie? To jest tak, ze krwinki czerwone zyja 2-3 miesiace i dlatego w 2-4 miesiacu zycia pojawia sie anemia, bo szpik maluszka musi naraz duzo ktwinek zaczac produkowac -dopiero startuje z produkcja. Normy dla maluszkow sa chyba troche wyzsze niz dla doroslego, ale ja robilam badania doroslym i nie znam tych wartosci z pamieci. A normy domyslnie aparat podaje dla doroslego bo tak jest zaprogramowany...
Aha, zaraz po porodzie RBC i Htc sa bardzo wtsokie, bo maluszek dostaje krew z pepowiny i ma wtedy naturalnie powyzej normy te wartosci
Edit: znalazlam dobry artykul na Parentingu. Wszystko jest wyjasnione, takze normy dla niemowlat i dla spadku hb.
https://parenting.pl/portal/anemia-u-noworodka#normy-poziomu-hemoglobinyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:56
A1984 lubi tę wiadomość
-
Ss ja mialam balonik Aniball (epino). Mega polecam- odmowilam ciecia krocza w nadziei na porod bez pekniec. Niestety musialam przec na akord bo maluchowi spadalo tetno, a mimo to peklam tylko na 3 szwy. Moim zdaniem bylo mega warto, ale wiadomo ze duzo zalezy tez od szczescia podczas samego porodu.
ss lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Hehe Alorrene niezly hardcore by byl karmic prowadzac
Karolinka to straszne ze masz ciagle cos z Szymkiem najgorsze ze lekarze tez od siedmiu bolesci dobrze ze te polozna trafilas. Dobrze zrozumialam ze on ma za wysokie napiecie miesniowe? Moze fizjoterapeuta albo neurolog by tez cos doradzil?
Ktora pytala o anemie? To jest tak, ze krwinki czerwone zyja 2-3 miesiace i dlatego w 2-4 miesiacu zycia pojawia sie anemia, bo szpik maluszka musi naraz duzo ktwinek zaczac produkowac -dopiero startuje z produkcja. Normy dla maluszkow sa chyba troche wyzsze niz dla doroslego, ale ja robilam badania doroslym i nie znam tych wartosci z pamieci. A normy domyslnie aparat podaje dla doroslego bo tak jest zaprogramowany...
Aha, zaraz po porodzie RBC i Htc sa bardzo wtsokie, bo maluszek dostaje krew z pepowiny i ma wtedy naturalnie powyzej normy te wartosci
Edit: znalazlam dobry artykul na Parentingu. Wszystko jest wyjasnione, takze normy dla niemowlat i dla spadku hb.
https://parenting.pl/portal/anemia-u-noworodka#normy-poziomu-hemoglobiny
ale skoro jej Szymek tak się darł, mój też lubi histeryzować to może i jak przejdę się do jakiegoś rehabilitanta..choć jak byliśmy u neurologa i gop badała to nie miał ani obniżonego ani wzmożonego napięcia..ale kontrole mamy po 3 mcu więc 2-3 tyg..i zobaczymy może coś się zmieniło..Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Hehe ja też zrozumiałam jak Gosia w wyobraźni już widziałam Nieukowa prowadzi i karmi jednocześnie...hehe, uhhhh, jak gorąco nie mam na nic siły pozdrawiamy wszystkie panie
Nieukowa, Alorrene13, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Dziewczyny jak zwykle Wasze kciuki okazały się nieocenione 2h jazdy za mną i było super! Zmienił mi się instruktor i nowy zdecydowanie bardziej mi odpowiada. Czekam z niecierpliwością na kolejne godziny za kółkiem
Poza tym rozpływamy się w domu... Młody śpi już 3h i pewnie za chwilę głód go przebudzi. Niech te piekielne temperatury się skończą!!!nenette, karolina0522, Joasia:), Dongina lubią tę wiadomość
-
A ja juz prawie jestem u rodzicow warto bylo sie dzis wybrac, klimatyzacja cudowny wynalazek! Maly spi, ale mielismy juz przystanek na karmienie i zmiane pieluszki na siedzeniu bo mega kupa poszla
Jutro bede u tesciow, poprosze o profesjonalne badanie pediatryczne czy wszystko z wnusiem okej, plus dziadzio zmierzy i zwazy
Faktycznie pomylilam Szymki Dorcia w takim razie pytanie do ciebie: on ma prpblemy z napieciem miesniowym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:54
Sista, Rozalia, nenette, karolina0522, karolinka85, A1984, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
My uciekamy jutro nad morze, w planach było za tydzień ale mąż mnie wcześniej zawozi. W wwie nie da się żyć w tym upale, u nas w mieszkaniu (z reguły chłodne bo w ceglanej kamienicy) jest teraz 27 stopni!!! Młody zmęczony, ja się kleję, z domu nie ma jak wyjść na spacer bo paść można. Znowu tydzień bez męża no ale trudno, w piątek do nas dojedzie.
Dziewczyny ile Wasze dzieci piją w ten upał (mamy na mm) - mój chyba nie dużo dziś, jakieś 80 ml z piersi trochę je ale i tak mi się wydaje że to za mało, co?
Dada będziemy w Trójmieście, może potrzebujesz jakiejś pomocy?
Rozalia, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Nieukowa ale maluch do ciebie podobny,. nie widziałam tatusia, ale jak wstawialas foty, to moim zd.. Cały ty
Rany te upały mnie zabiją ... Ja chcę chłodu..karolinka Szymus śliczny , tak samo Juleczka joasi....włosy jakie ma długie moja wytarta łysina.....
Z tego , bo pamiętam to córcia ines też taka kudłata..
No Gosiu Edi przystojniacha, że hej.....chyba też do mamusi podobny....
Rozi ty to ślicznie wyglądasz dziewczyno....a synek ma super te oczy....Ehhh, trochę napisałam, czytać czytam, ale pogoda odbiera siłę mi na,pisanie....
Brumek wstaw nam jakaś fotkę.
Coś Agawera milczy.....?
Dada dasz radę ...
karolinka85, Rozalia, Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Moje 2 najważniejsze dziewczyny. ...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/56229f02b6f4.jpg[/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:33
karolinka85, Z., Melia, Rozalia, Joasia:), Finezja, Dongina, nenette, dorcia8919, Ekkaja, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Karolina dokładnie Moja też kudłata. Chociaż w te upały to wcale jej ta fryzura nie pomaga. Wezmę ją tylko na chwilę na ręce i już całe włosy mokre. Chociaż teraz już sporo włosów z tyłu wytarła, ale za to z przodu już wczoraj spinki przypinałam
Pogoda długoterminowa mnie przeraża. Chyba się roztopimy ;/
Dobrej nocki wszystkimkarolina0522, Joasia:), Dongina, Rozalia lubią tę wiadomość