X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, Zyrcia - faktycznie Wasze chłopaki bardzo podobne do siebie :) Przystojniaki małe!!

Aghata - śliczny śpioszek!!

Dziewczyny, czy Wy też patrzycie z przerażeniem na to, że za chwilę dzieci przestaną się Wam mieści w gondolach? Ja mam bardzo dużą (niby) gondolę, a mimo to widzę że Tymcio ma w niej coraz mniej miejsca... Kurcze, myślałam że do grudnia w niej pojeździ a tu klops!! Nie ma takiej opcji wogóle :/

Dorcia - jak zabrakło? :/ To wogóle możliwe? :/ A co z tymi co mają przyjąć drugą dawkę? :/

Nieukowa lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    no tak dobry pomysł gdyby od rana marudził.. ;) choć mam nadzieję, że będzie ok :)

I taka postawa mi się podoba :) A wiesz do chrzcin jeszcze trochę czasu, więc może też inne sprawy się u Was uregulują i będzie jeszcze większa radość :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:

Dorcia - jak zabrakło? :/ To wogóle możliwe? :/ A co z tymi co mają przyjąć drugą dawkę? :/

Niestety taką informację dostaliśmy w ośrodku zdrowia. Bo chcieliśmy dopiero po chrzcinach zrobić szczepienia, żeby Szymcio w razie czego marudzenie zostawił na później. I jak mąż pojechał zapytać o terminy szczepienia właśnie 5w1 bo tylko takie chcemy, to otrzymaliśmy informację, że w całej Polsce brak, bo się skończyły. I że mamy zgłosić się w połowie września :/ A i że niby nic się nie stanie, że dopiero wtedy zaszczepimy. Dla mnie szok, że zabrakło i w ogóle nie sądziłam, że to możliwe. A co z drugimi dawkami niestety nie pomogę, bo nas czeka dopiero pierwsza. Ale powiem szczerze ciekawi mnie czy faktycznie w całym kraju nie ma czy tylko w naszym regionie coś nie tak. Jak będziecie miały jakieś info o tym to napiszcie.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja :-D oni jak bracia bliźniacy wyglądają :-) :-) super bąble :-)
    Zyrcia piękne zaproszenie,u nas będą tylko chrzestni i może moja mama,resztę fałszywej rodzinki mam tam gdzie słońce nie dochodzi :-) :-)
    To cyrk z tymi szczepionkami,takie rzeczy tylko w polsce :-\

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:28

• Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepionek, to najbardziej popularne sa 5w1, liczę zatem, ze nasza 6w1 bedzie. A w temacie chrztu, to ja czekam az moja siostra z Anglii przyjedzie. Szybko to nie nastąpi, bo jutro ma CC :) My to juz banda bezbożników, ja z rozwodnikiem, Matka Chrzestna bez ślubu kościelnego, z dwójka dzieci. Jedynie Ojciec Chrzestny ratuje honor :) Do tego proboszcz jeszcze mnie na oczy nie widział :)
    Któraś tu pytała o ochraniacze. U moich rodzicow jest lozeczko z ochraniaczami. Olga potrafi w nim leżeć przez godzine i gadać do zyrafek, które sa na ochraniaczach - normalnie nie ma Dziecka :) U nas w domu, mam ochraniacze od samego poczatku, ale bez wzoru i Olga nawet patrzeć na lozeczko nie chce ;)

Melia - moja gondola jest długa i głęboka, ale tez przeraża mnie wielkość Olgi, bo ja miałam plan na gondole do lutego...

Leon i Radzio jak bracia :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:33

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:50

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As - to nawet nie jest kwestia mody. Ja mam gondole duza, mogłabym nią wode nosić. Ale co innego jak dziecko ma 6 miesiecy latem, wtedy jest lekko ubrane i przykryte pieluchą. A Nasze dzieci 6 miesiecy bedą miały w zimie, wiec ciepłe ubrania, śpiworki, kocyki i bedzie ciasno :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba w grudniu można będzie się już przerzucić na spacerowke?! Wtedy po prostu gruby kombinezon i problem z głowy. Czy coś źle myślę??

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no chlopaki podobne, tylko moj niebieskooki i szczuplejszy, ma tylko 3 podbrodki :P

Ja sie boje ze moja gondola bedzie za waska, bo na dlugosc starczy do konca zimy :)

A uzycie spacerowki to kwsetia pewnego trzymania gloeki...

zyrcia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze w grudniu spokojnie będzie można szkraby wozić w spacerowce, beda opatulone, w kombinezonach, z poducha za plecami i nawet jak nie będą same siedzieć to już będą probowac. Antkowi też już dużo miejsca nie zostało w gondoli.
    Ja mam stracha przed jutrem. Muszę małego zostawić ze szwagierka na 2,5-3 godziny ja nie wiem jak on będzie jadł. Z butelki nie chce chyba zostawię jej strzykawek taka z syropu i będzie mu wciskać w buzię...myślicie ze to dobry pomysł?

preg.png[/url]
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:50

♀️30 ♂️33

2015 👧
    2018 👧

PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe

Starania od 05.2022

99 - 🎉 18.12
    98 - 🎉 9.01
    97 - 🎉 30.01
    96 - 🎉 24.03 (7tc)

25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa

5.03 ⏸️🥺
    21.03 - mamy ❤️
    8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
    1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
    3.07 (20+5) - 372g misia 💙
    8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
    6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
    3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙

age.png

event.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dziś po szczepieniu .. masakra.. dziecko krzyk i matka potok łez . 2 wkłucia w udeczka i jedno w ramię :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek - moja spacerówka ma opcje rozłożenia na płasko, ale wiadomo, ze w gondoli mniej wieje i tak. Nigdy nie wiadomo, czy bedzie zima jak wiosna i plus piec stopni, czy siarczysty mróz i minus dwadzieścia.

Przy karmieniu zauwazylam pokrzywke dosyć mocna na policzku i wokół ucha, ale tylko jednego. Czy to moze byc od nieprany ciuszków? Babcia obkupiła Olgę w Lidlu, no i było przymierzanie, a wiadomo, ze to spryskane chemia az miło :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie wózki? Ja nie mam jakiegoś super modnego i wybierałam z jedną z największych dostępnych gondoli (Babydesign Husky)... wydawało mi się, że wystarczy do zimy ale heh ekhmmm.... Kiepska sprawa.

Aghata - mam ten sam problem co Ty... I to też jutro. Ja będę liczyła, że młody nie zgłodnieje, a jak zgłodnieje to będzie miał butelkę z mlekiem. W razie co mama będzie próbowała zamoczyć smoka w wodzie z glukozą, może załapie jak nie to cóż... Nie mam innego pomysłu.

Monia - no biedne te nasze dzieci ze szczepieniami, ale jak mus to mus...

Sista - mnie się wydaje, że nie. Zauważyłam, że czasem jak jest gorąco i małego karmię to miejscu gdzie się przytula i jest wilgotno od mleczka/śliny to pojawia mu się taka pokrzywka/czerwone i potem to schodzi.

Ja też trochę ciuszków pokupowałam dzisiaj w Lidlu. I w sumie to byly nasze pierwsze zakupy, zrobione w tempie ekspresowym mimo że mały spał. Zobaczymy jakie są one jakościowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 16:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój M tez był w lidlu bo zaopatrzenie do lodówki robił i kupił body, koszulki i kombinezon ten granatowy z kapturkiem. Byłam w szoku ze o 17" coś jeszcze zostało. Zobaczymy co to warte ;)

U nas tez pewnie zima bedzie w spacerówce. No niby jest od 0 wiec powinno byc ok.

Sista lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia właśnie odciagnelam trochę mleczka i chciałam mu dac z butelki ale nawet z moim mlekiem nie chce pić...próbowałam strzykawka trochę wypił ale część wyleciała bo on wypycha językiem jakoś go nakarmi ta strzykawka do mojego ppwrotut

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No joggery maja spacerowke rozkladana na "poziomo" i tez sie bede tym ratowac jesli Radek przerosnie gondole... Ale zaczne sie martwic jak to juz nastapi :)
    Na razie nie wiem kiedy wyciagnac wkladke niemowleca z fotelika :/

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyciągnęłam, bo jak tydzień temu jechaliśmy do Olsztyna to tak jakoś mi dziwnie wyglądała z tą wkladką. W drodze powrotnej wyjełam i o niebo lepiej. Bardziej naturalna pozycja. My mamy Maxi cosi cabriofix wiec z wkladki wyjęlam tą gąbkę i mam tylko podpore przy główce małej.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupiliśmy wózek z większą gondolą z nadzieją, że posłuży jeszcze zimą, ale cóż zobaczymy.
    W środę albo w czwartek (ewentualnie jutro po południu o ile M będzie w stanie po 24 godzinach pracy) jedziemy do rodziców (320 km) na niemalże miesiąc. Nie mam pojęcia jak się spakujemy. Niby rzeczy Małej ogarnęłam już do jednej walizki i prawie wszystko się zmieściło, ale zostają jeszcze nasze rzeczy. Zawsze jadąc we dwójkę mieliśmy auto zapakowane, a co dopiero teraz. Co prawda większość rzeczy które zwykle pakowałam później leżało cały czas w walizce, a ja chodziłam ciągle w tych samych rzeczach, ale nic. Dobrze, że chociaż wózka nie musimy zabierać bo u dziadków jest po kuzynach Zosi.

A tak w ogóle to moje dziecko ma mnie dziś gdzieś. Prawie cały dzień śpi. Budzi się, je, bawi z 15-45 minut, a później paluch do dzioba i "Mamo daj mi spokój idę spać". Nawet sama się 2 godziny przespałam w południe. Mała chyba wie, że Taty przez 24h w domu nie ma i jednak nie chce mnie męczyć. Opcja druga to, że ma mnie po prostu dość, ale tego nie biorę pod uwagę.

Właśnie też się wczoraj zastanawiałam kiedy wyjmuje się tą wkładkę z fotelika

Sista lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ