Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNieukowa, Zyrcia - faktycznie Wasze chłopaki bardzo podobne do siebie Przystojniaki małe!!
Aghata - śliczny śpioszek!!
Dziewczyny, czy Wy też patrzycie z przerażeniem na to, że za chwilę dzieci przestaną się Wam mieści w gondolach? Ja mam bardzo dużą (niby) gondolę, a mimo to widzę że Tymcio ma w niej coraz mniej miejsca... Kurcze, myślałam że do grudnia w niej pojeździ a tu klops!! Nie ma takiej opcji wogóle
Dorcia - jak zabrakło? To wogóle możliwe? A co z tymi co mają przyjąć drugą dawkę?Nieukowa lubi tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:no tak dobry pomysł gdyby od rana marudził.. choć mam nadzieję, że będzie ok
I taka postawa mi się podoba A wiesz do chrzcin jeszcze trochę czasu, więc może też inne sprawy się u Was uregulują i będzie jeszcze większa radośćkarolinka85 lubi tę wiadomość
-
Melia wrote:
Dorcia - jak zabrakło? To wogóle możliwe? A co z tymi co mają przyjąć drugą dawkę?
Niestety taką informację dostaliśmy w ośrodku zdrowia. Bo chcieliśmy dopiero po chrzcinach zrobić szczepienia, żeby Szymcio w razie czego marudzenie zostawił na później. I jak mąż pojechał zapytać o terminy szczepienia właśnie 5w1 bo tylko takie chcemy, to otrzymaliśmy informację, że w całej Polsce brak, bo się skończyły. I że mamy zgłosić się w połowie września A i że niby nic się nie stanie, że dopiero wtedy zaszczepimy. Dla mnie szok, że zabrakło i w ogóle nie sądziłam, że to możliwe. A co z drugimi dawkami niestety nie pomogę, bo nas czeka dopiero pierwsza. Ale powiem szczerze ciekawi mnie czy faktycznie w całym kraju nie ma czy tylko w naszym regionie coś nie tak. Jak będziecie miały jakieś info o tym to napiszcie. -
Ale jaja oni jak bracia bliźniacy wyglądają super bąble
Zyrcia piękne zaproszenie,u nas będą tylko chrzestni i może moja mama,resztę fałszywej rodzinki mam tam gdzie słońce nie dochodzi
To cyrk z tymi szczepionkami,takie rzeczy tylko w polsce
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Co do szczepionek, to najbardziej popularne sa 5w1, liczę zatem, ze nasza 6w1 bedzie. A w temacie chrztu, to ja czekam az moja siostra z Anglii przyjedzie. Szybko to nie nastąpi, bo jutro ma CC My to juz banda bezbożników, ja z rozwodnikiem, Matka Chrzestna bez ślubu kościelnego, z dwójka dzieci. Jedynie Ojciec Chrzestny ratuje honor Do tego proboszcz jeszcze mnie na oczy nie widział
Któraś tu pytała o ochraniacze. U moich rodzicow jest lozeczko z ochraniaczami. Olga potrafi w nim leżeć przez godzine i gadać do zyrafek, które sa na ochraniaczach - normalnie nie ma Dziecka U nas w domu, mam ochraniacze od samego poczatku, ale bez wzoru i Olga nawet patrzeć na lozeczko nie chce
Melia - moja gondola jest długa i głęboka, ale tez przeraża mnie wielkość Olgi, bo ja miałam plan na gondole do lutego...
Leon i Radzio jak braciaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:33
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:50
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
As - to nawet nie jest kwestia mody. Ja mam gondole duza, mogłabym nią wode nosić. Ale co innego jak dziecko ma 6 miesiecy latem, wtedy jest lekko ubrane i przykryte pieluchą. A Nasze dzieci 6 miesiecy bedą miały w zimie, wiec ciepłe ubrania, śpiworki, kocyki i bedzie ciasno
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Hehe, no chlopaki podobne, tylko moj niebieskooki i szczuplejszy, ma tylko 3 podbrodki
Ja sie boje ze moja gondola bedzie za waska, bo na dlugosc starczy do konca zimy
A uzycie spacerowki to kwsetia pewnego trzymania gloeki...zyrcia lubi tę wiadomość
-
Myślę ze w grudniu spokojnie będzie można szkraby wozić w spacerowce, beda opatulone, w kombinezonach, z poducha za plecami i nawet jak nie będą same siedzieć to już będą probowac. Antkowi też już dużo miejsca nie zostało w gondoli.
Ja mam stracha przed jutrem. Muszę małego zostawić ze szwagierka na 2,5-3 godziny ja nie wiem jak on będzie jadł. Z butelki nie chce chyba zostawię jej strzykawek taka z syropu i będzie mu wciskać w buzię...myślicie ze to dobry pomysł?[/url] -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:50
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Muniek - moja spacerówka ma opcje rozłożenia na płasko, ale wiadomo, ze w gondoli mniej wieje i tak. Nigdy nie wiadomo, czy bedzie zima jak wiosna i plus piec stopni, czy siarczysty mróz i minus dwadzieścia.
Przy karmieniu zauwazylam pokrzywke dosyć mocna na policzku i wokół ucha, ale tylko jednego. Czy to moze byc od nieprany ciuszków? Babcia obkupiła Olgę w Lidlu, no i było przymierzanie, a wiadomo, ze to spryskane chemia az miło -
nick nieaktualnyA jakie macie wózki? Ja nie mam jakiegoś super modnego i wybierałam z jedną z największych dostępnych gondoli (Babydesign Husky)... wydawało mi się, że wystarczy do zimy ale heh ekhmmm.... Kiepska sprawa.
Aghata - mam ten sam problem co Ty... I to też jutro. Ja będę liczyła, że młody nie zgłodnieje, a jak zgłodnieje to będzie miał butelkę z mlekiem. W razie co mama będzie próbowała zamoczyć smoka w wodzie z glukozą, może załapie jak nie to cóż... Nie mam innego pomysłu.
Monia - no biedne te nasze dzieci ze szczepieniami, ale jak mus to mus...
Sista - mnie się wydaje, że nie. Zauważyłam, że czasem jak jest gorąco i małego karmię to miejscu gdzie się przytula i jest wilgotno od mleczka/śliny to pojawia mu się taka pokrzywka/czerwone i potem to schodzi.
Ja też trochę ciuszków pokupowałam dzisiaj w Lidlu. I w sumie to byly nasze pierwsze zakupy, zrobione w tempie ekspresowym mimo że mały spał. Zobaczymy jakie są one jakościowoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 16:45
-
nick nieaktualnyNo mój M tez był w lidlu bo zaopatrzenie do lodówki robił i kupił body, koszulki i kombinezon ten granatowy z kapturkiem. Byłam w szoku ze o 17" coś jeszcze zostało. Zobaczymy co to warte
U nas tez pewnie zima bedzie w spacerówce. No niby jest od 0 wiec powinno byc ok.Sista lubi tę wiadomość
-
Ja już wyciągnęłam, bo jak tydzień temu jechaliśmy do Olsztyna to tak jakoś mi dziwnie wyglądała z tą wkladką. W drodze powrotnej wyjełam i o niebo lepiej. Bardziej naturalna pozycja. My mamy Maxi cosi cabriofix wiec z wkladki wyjęlam tą gąbkę i mam tylko podpore przy główce małej.
Nieukowa lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
My też kupiliśmy wózek z większą gondolą z nadzieją, że posłuży jeszcze zimą, ale cóż zobaczymy.
W środę albo w czwartek (ewentualnie jutro po południu o ile M będzie w stanie po 24 godzinach pracy) jedziemy do rodziców (320 km) na niemalże miesiąc. Nie mam pojęcia jak się spakujemy. Niby rzeczy Małej ogarnęłam już do jednej walizki i prawie wszystko się zmieściło, ale zostają jeszcze nasze rzeczy. Zawsze jadąc we dwójkę mieliśmy auto zapakowane, a co dopiero teraz. Co prawda większość rzeczy które zwykle pakowałam później leżało cały czas w walizce, a ja chodziłam ciągle w tych samych rzeczach, ale nic. Dobrze, że chociaż wózka nie musimy zabierać bo u dziadków jest po kuzynach Zosi.
A tak w ogóle to moje dziecko ma mnie dziś gdzieś. Prawie cały dzień śpi. Budzi się, je, bawi z 15-45 minut, a później paluch do dzioba i "Mamo daj mi spokój idę spać". Nawet sama się 2 godziny przespałam w południe. Mała chyba wie, że Taty przez 24h w domu nie ma i jednak nie chce mnie męczyć. Opcja druga to, że ma mnie po prostu dość, ale tego nie biorę pod uwagę.
Właśnie też się wczoraj zastanawiałam kiedy wyjmuje się tą wkładkę z fotelikaSista lubi tę wiadomość