X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, Zyrcia - faktycznie Wasze chłopaki bardzo podobne do siebie :) Przystojniaki małe!!

Aghata - śliczny śpioszek!!

Dziewczyny, czy Wy też patrzycie z przerażeniem na to, że za chwilę dzieci przestaną się Wam mieści w gondolach? Ja mam bardzo dużą (niby) gondolę, a mimo to widzę że Tymcio ma w niej coraz mniej miejsca... Kurcze, myślałam że do grudnia w niej pojeździ a tu klops!! Nie ma takiej opcji wogóle :/

Dorcia - jak zabrakło? :/ To wogóle możliwe? :/ A co z tymi co mają przyjąć drugą dawkę? :/

Nieukowa lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    no tak dobry pomysł gdyby od rana marudził.. ;) choć mam nadzieję, że będzie ok :)

I taka postawa mi się podoba :) A wiesz do chrzcin jeszcze trochę czasu, więc może też inne sprawy się u Was uregulują i będzie jeszcze większa radość :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:

Dorcia - jak zabrakło? :/ To wogóle możliwe? :/ A co z tymi co mają przyjąć drugą dawkę? :/

Niestety taką informację dostaliśmy w ośrodku zdrowia. Bo chcieliśmy dopiero po chrzcinach zrobić szczepienia, żeby Szymcio w razie czego marudzenie zostawił na później. I jak mąż pojechał zapytać o terminy szczepienia właśnie 5w1 bo tylko takie chcemy, to otrzymaliśmy informację, że w całej Polsce brak, bo się skończyły. I że mamy zgłosić się w połowie września :/ A i że niby nic się nie stanie, że dopiero wtedy zaszczepimy. Dla mnie szok, że zabrakło i w ogóle nie sądziłam, że to możliwe. A co z drugimi dawkami niestety nie pomogę, bo nas czeka dopiero pierwsza. Ale powiem szczerze ciekawi mnie czy faktycznie w całym kraju nie ma czy tylko w naszym regionie coś nie tak. Jak będziecie miały jakieś info o tym to napiszcie.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja :-D oni jak bracia bliźniacy wyglądają :-) :-) super bąble :-)
    Zyrcia piękne zaproszenie,u nas będą tylko chrzestni i może moja mama,resztę fałszywej rodzinki mam tam gdzie słońce nie dochodzi :-) :-)
    To cyrk z tymi szczepionkami,takie rzeczy tylko w polsce :-\

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:28

• Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepionek, to najbardziej popularne sa 5w1, liczę zatem, ze nasza 6w1 bedzie. A w temacie chrztu, to ja czekam az moja siostra z Anglii przyjedzie. Szybko to nie nastąpi, bo jutro ma CC :) My to juz banda bezbożników, ja z rozwodnikiem, Matka Chrzestna bez ślubu kościelnego, z dwójka dzieci. Jedynie Ojciec Chrzestny ratuje honor :) Do tego proboszcz jeszcze mnie na oczy nie widział :)
    Któraś tu pytała o ochraniacze. U moich rodzicow jest lozeczko z ochraniaczami. Olga potrafi w nim leżeć przez godzine i gadać do zyrafek, które sa na ochraniaczach - normalnie nie ma Dziecka :) U nas w domu, mam ochraniacze od samego poczatku, ale bez wzoru i Olga nawet patrzeć na lozeczko nie chce ;)

Melia - moja gondola jest długa i głęboka, ale tez przeraża mnie wielkość Olgi, bo ja miałam plan na gondole do lutego...

Leon i Radzio jak bracia :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 15:33

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:50

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As - to nawet nie jest kwestia mody. Ja mam gondole duza, mogłabym nią wode nosić. Ale co innego jak dziecko ma 6 miesiecy latem, wtedy jest lekko ubrane i przykryte pieluchą. A Nasze dzieci 6 miesiecy bedą miały w zimie, wiec ciepłe ubrania, śpiworki, kocyki i bedzie ciasno :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba w grudniu można będzie się już przerzucić na spacerowke?! Wtedy po prostu gruby kombinezon i problem z głowy. Czy coś źle myślę??

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no chlopaki podobne, tylko moj niebieskooki i szczuplejszy, ma tylko 3 podbrodki :P

Ja sie boje ze moja gondola bedzie za waska, bo na dlugosc starczy do konca zimy :)

A uzycie spacerowki to kwsetia pewnego trzymania gloeki...

zyrcia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze w grudniu spokojnie będzie można szkraby wozić w spacerowce, beda opatulone, w kombinezonach, z poducha za plecami i nawet jak nie będą same siedzieć to już będą probowac. Antkowi też już dużo miejsca nie zostało w gondoli.
    Ja mam stracha przed jutrem. Muszę małego zostawić ze szwagierka na 2,5-3 godziny ja nie wiem jak on będzie jadł. Z butelki nie chce chyba zostawię jej strzykawek taka z syropu i będzie mu wciskać w buzię...myślicie ze to dobry pomysł?

preg.png[/url]
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:50

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dziś po szczepieniu .. masakra.. dziecko krzyk i matka potok łez . 2 wkłucia w udeczka i jedno w ramię :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek - moja spacerówka ma opcje rozłożenia na płasko, ale wiadomo, ze w gondoli mniej wieje i tak. Nigdy nie wiadomo, czy bedzie zima jak wiosna i plus piec stopni, czy siarczysty mróz i minus dwadzieścia.

Przy karmieniu zauwazylam pokrzywke dosyć mocna na policzku i wokół ucha, ale tylko jednego. Czy to moze byc od nieprany ciuszków? Babcia obkupiła Olgę w Lidlu, no i było przymierzanie, a wiadomo, ze to spryskane chemia az miło :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie macie wózki? Ja nie mam jakiegoś super modnego i wybierałam z jedną z największych dostępnych gondoli (Babydesign Husky)... wydawało mi się, że wystarczy do zimy ale heh ekhmmm.... Kiepska sprawa.

Aghata - mam ten sam problem co Ty... I to też jutro. Ja będę liczyła, że młody nie zgłodnieje, a jak zgłodnieje to będzie miał butelkę z mlekiem. W razie co mama będzie próbowała zamoczyć smoka w wodzie z glukozą, może załapie jak nie to cóż... Nie mam innego pomysłu.

Monia - no biedne te nasze dzieci ze szczepieniami, ale jak mus to mus...

Sista - mnie się wydaje, że nie. Zauważyłam, że czasem jak jest gorąco i małego karmię to miejscu gdzie się przytula i jest wilgotno od mleczka/śliny to pojawia mu się taka pokrzywka/czerwone i potem to schodzi.

Ja też trochę ciuszków pokupowałam dzisiaj w Lidlu. I w sumie to byly nasze pierwsze zakupy, zrobione w tempie ekspresowym mimo że mały spał. Zobaczymy jakie są one jakościowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 16:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój M tez był w lidlu bo zaopatrzenie do lodówki robił i kupił body, koszulki i kombinezon ten granatowy z kapturkiem. Byłam w szoku ze o 17" coś jeszcze zostało. Zobaczymy co to warte ;)

U nas tez pewnie zima bedzie w spacerówce. No niby jest od 0 wiec powinno byc ok.

Sista lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia właśnie odciagnelam trochę mleczka i chciałam mu dac z butelki ale nawet z moim mlekiem nie chce pić...próbowałam strzykawka trochę wypił ale część wyleciała bo on wypycha językiem jakoś go nakarmi ta strzykawka do mojego ppwrotut

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No joggery maja spacerowke rozkladana na "poziomo" i tez sie bede tym ratowac jesli Radek przerosnie gondole... Ale zaczne sie martwic jak to juz nastapi :)
    Na razie nie wiem kiedy wyciagnac wkladke niemowleca z fotelika :/

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyciągnęłam, bo jak tydzień temu jechaliśmy do Olsztyna to tak jakoś mi dziwnie wyglądała z tą wkladką. W drodze powrotnej wyjełam i o niebo lepiej. Bardziej naturalna pozycja. My mamy Maxi cosi cabriofix wiec z wkladki wyjęlam tą gąbkę i mam tylko podpore przy główce małej.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kupiliśmy wózek z większą gondolą z nadzieją, że posłuży jeszcze zimą, ale cóż zobaczymy.
    W środę albo w czwartek (ewentualnie jutro po południu o ile M będzie w stanie po 24 godzinach pracy) jedziemy do rodziców (320 km) na niemalże miesiąc. Nie mam pojęcia jak się spakujemy. Niby rzeczy Małej ogarnęłam już do jednej walizki i prawie wszystko się zmieściło, ale zostają jeszcze nasze rzeczy. Zawsze jadąc we dwójkę mieliśmy auto zapakowane, a co dopiero teraz. Co prawda większość rzeczy które zwykle pakowałam później leżało cały czas w walizce, a ja chodziłam ciągle w tych samych rzeczach, ale nic. Dobrze, że chociaż wózka nie musimy zabierać bo u dziadków jest po kuzynach Zosi.

A tak w ogóle to moje dziecko ma mnie dziś gdzieś. Prawie cały dzień śpi. Budzi się, je, bawi z 15-45 minut, a później paluch do dzioba i "Mamo daj mi spokój idę spać". Nawet sama się 2 godziny przespałam w południe. Mała chyba wie, że Taty przez 24h w domu nie ma i jednak nie chce mnie męczyć. Opcja druga to, że ma mnie po prostu dość, ale tego nie biorę pod uwagę.

Właśnie też się wczoraj zastanawiałam kiedy wyjmuje się tą wkładkę z fotelika

Sista lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ