Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAghata - No właśnie a mój zaciągnie z butelki i trzyma otwartą buźkę, przez co wszystko mu wylatuje, krztusi się itp itd... A wczoraj tak mi dał popalić cały dzień, że nie miałam kiedy z nim powalczyć...
Współczuję zapalenia pęcherza... Jedna z najgorszych przypadłości jakie mnie spotykają...
Marcia - faktycznie wyglądacie jak para nastolatków. Tylko pozazdrościć!
Ciekawie czy z Cybexa też można wyciagnąć gąbkę z tej wkładki? Hmm...
Mnie też jakoś tak smutno się robi z powodu upływu czasu, tym bardziej że ten okres kiedy Tymcio jest taki mały jest dla nas cudowny. Chciałabym zatrzymać czas chociaż na troszkę. No i te emocje które towarzyszyły nam w kilka dni po porodzie - coś pięknego. Mam nadzieje, że będzie nam dane przeżyć to ponownie.
A u nas po całym dniu marudzenia i niespania (dzień pt. noś mnie na rękach, ale nie tak tylko inaczej, tak też nie wygodnie, usiądź ze mną, a nie jednak wolę pochodzić, chociaż wolałabym pooglądać książeczkę, ale nie tą tylko inną...) mamy zaciesz "pełną gębą". Czyżby skok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 06:53
Sista lubi tę wiadomość
-
Muniek wrote:No to Joasiu nieźle,ja muszę mojemu kartkę pisać z listą zakupów bo inaczej nic by nie kupił
Co do pogody to u nas tak samo,najpierw upały teraz pada ehh szkoda gadać!!
Wy już właściwie wszystkie po chrzcinach,a my się nie możemy jakoś zorganizować
Muniek my najszybciej za rok wakacje i to podwójne chrzciny bo u M brata ur sie w maja corka i ja mam byc chrzestna wczoraj sie dowiedziałam a brat M ma byc u nas a oni mieszkają w Anglii i dopiero za rok uda sie wszystko zorganiZowac
Melia mi w wózku zostało 10 cm masakra...
Radek z Leonem rzeczywiście jAk bracia
My wczoraj pierwszy samotny wyjazd 70 km Leon cały czas spał,bylismy 4 h u babci to 2 h sobie gadal i 2 spał takze prababcia zachwycona.
Przyjechałam do M rodzicow i zostajemy tu do piatku ,jest tu ogród i korzystamy jeszcze z pogodyNieukowa, Sista lubią tę wiadomość
-
Czesc slonka male i duze wyspana nawet jestsm mimo ze maly spal na 3 raty a nie na 2.
Zmotywowalam sie, wchodze na wage i kolejny kg w dol moze to te 30 przysiadow, 20 sklonow i 20 brzuszkow, a moze rolki. Zaczelam znow jezdzic po 30 min dziennie zeby meza opieka nie przeciazac
No i kupilam wielorazowke (a raxzej maz). Mam 1 otulaczek i snappi do tetry i poki co super. Chyba drugi otulacz jeszcze dokupie bo jednak trzeba go po calym dniu wyprac.Sista, Z., dorcia8919, Melia lubią tę wiadomość
-
Nieukowa ja to samo mam z wagą póki co po malu spada a cwicze tylko znoszenie i wnoszenie wózka na1 piętro. Waze 66kg a do porody miałam 82. Chciałabym ważyć nad 60 zobaczymy czy samo jeszcze spadnie.
U nas noc ok tylko Antek ciągle chce cyca 3 razy mu daje ale odkąd skończył 3 mies nie płacze wieczorem tylko zasypia przy piersi.
U nas chrziny w sobote mam dla małego garnitur 74 od koleżanki i spodnie strasznie wiszą, nie wiem co tu wykombinowac. Po kościele go przebiore no i ja jak zwykle nie mam sie w co ubrac[/url] -
Hej hej długo mnie nie było tutaj. Odpoczywałam od zgiełku miasta i upałów u mojej babci w małym miasteczku, wypoczęta na maxa wracam i zaczynam przygotowania do chrztu Prababcia Hani rozpieściła ją straszliwie, ciągle tylko bujanie, gadanie , uśmieszki, Hania nawet przez moment nie była sama i trochę mi się teraz w domowych warunkach buntuje
Marcia super wyglądacie, piękna rodzinka Zazdroszczę że już po całej ceremoni Ja się boję bardzo jak to będzie w kościele bo Hania nie lubi być na rękach (chyba że w pionie) i na 100% będzie wyć. Tak sobie myślę czy można obok ławki postawić wózek awaryjnie i w razie czego ją połóżyć i polulać. Jak myślicie??
Ja bym była za tym żeby się przenieść na jakieś prywatne forum bo czyta nas ogrom ludzi, nie zdajemy sobię nawet z tego sprawy ile I opowiem Wam może wtedy jak to na forum można znaleść przypadkiem bliską osobę i dowiedzieć się co ta osoba naprawdę myślidorcia8919, Sista, Melia, Z., nenette, Inesicia, Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDada - ja też wczoraj mierzylam ile miejsca ma - 11cm. A gondola ma 80cm długości
Ja po kontroli - pęcherz się podniósł odrobone, mam ciągle rany (to obraz tego jaką mi masakre synek zrobił przy porodzie...) po za tym ok. Może jest jakaś szansa dla mnie? No i ja też zaczynam ćwiczyć. 12km dziennie spacerów + 20-30min brzuszków/sklonow/przysiadow/rozciągania się i może będę miała szansę uzyskać upragnione 56kg? Do celu mam 5kg (do wagi sprzed ciąży 1.5kg).
Macie jakaś propozycję co do forum?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:25
-
Hej!
Marcia, Nieukowa, sliczne nowe avatarki
Ja też stosunkowo mało sie udzielam ale lubie czytać. Na fb nie chce uciekać bo chciałabym zachować jednak pewną dozę anonimowości.
U nas dużo się dzieje i jakoś tak brakuje czasu aby cos skrobnąć. Mam też problemy z komputerami więc musieliśmy zainwestować w nowy niestety. Jak nie urok to sraczka ;P
My już po chrzcinach, robiliśmy w te największe upały. Myślałam, że z Młodym popłynę. Ja mokra, on mokry. Ale większość przespał i wszyscy mówili ojeju jakie grzeczne dziecko
Brumbrumek ja miałam wózek obok ławki, wyciągnęliśmy go tylko na polanie główki. A takto nawet znak krzyża na czółku był w wózku. Ale to pewnie zależy od księdza i od kościoła. Niektórzy życzą sobie aby całą msze trzymać dziecko...
Miłego dnia!
dorcia8919, BrumBrumek lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Cześć
Radzio i Leoś jak bracia wyglądają różni ich faktycznie tylko liczba podbródków
Marcia bardzo młodziutko wyglądacie, ale z tego to tylko się cieszyć
Mój wcześniak dostał za darmo pentaxim 5w1.
Magda_lena88 i jak kupa po marchewce? pomarańczowa czy bez zmian?zyrcia lubi tę wiadomość
-
Też jestem za zmianą forum,bo faktycznie nie fajnie że nas czyta kto chce! Tylko nie mam pojęcia na jakie zmienić,ta która się zna na fachu niech coś znajdzie i działamy z przeprowadzką
U nas dziś pogoda idealna,słonecznie i nie za ciepło. Zaraz wychodzimy na długi spacer
Miłego dnia
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
A w Lidlu dorwałam pampersy, dwupak body i ramkę z masą gipsową Bedziemy odciskali łapkę
ja bardzo cenię sobie prywatność i przy moim szczęściu na pewno ktoś, kogo bym nie chciała informować, wiedziałby wszystko o moim życiu ;P Ludzie uwielbiają plotkować i nie raz się sparzyłam. Dlatego ja bardzo ostrożnie piszę o sobie, chociaż w moim życiu są takie przeboje, że chętnie opisałabym wszystko, żeby usłyszeć obiektywne opinie jednak strach przed rozpoznaniem górąBrumBrumek, Sista lubią tę wiadomość
-
Suna wrote:Cześć
Radzio i Leoś jak bracia wyglądają różni ich faktycznie tylko liczba podbródków
Marcia bardzo młodziutko wyglądacie, ale z tego to tylko się cieszyć
Mój wcześniak dostał za darmo pentaxim 5w1.
Magda_lena88 i jak kupa po marchewce? pomarańczowa czy bez zmian?Sista lubi tę wiadomość
-
BrumBrumek wrote:Widzę że większość jest za Świetnie! Ja raczej mało komputerowa , ktoś coś ma na oku?
Z. a pytałaś o to ksiedza? czy sam powiedział że można wózek?? -
BrumBrumek wrote:Widzę że większość jest za Świetnie! Ja raczej mało komputerowa , ktoś coś ma na oku?
Z. a pytałaś o to ksiedza? czy sam powiedział że można wózek??
Nic się nie pytaliśmy Wjechaliśmy z wózkiem i tyle Ale akurat fajny ksiądz odprawiał więc sam się uśmiechał, że tak słodko śpi i nie chciał męczyc bardziej niż to konieczne
A tak jak u Magdy nawet woda na głowie go nie obudziłaDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualnyWitajcie
Wróciłyśmy z Livką do Wawy Trochę mi smutno z tego powodu bo M. prawie cały czas pracuje i większość czasu jesteśmy same Niestety muszę pozałatwiać kilka spraw i to spowodowało, że wróciłyśmy.
Jeżeli chodzi i chrzest to ja muszę wziąć zgodę na tę ceremonię z mojej parafii, jestem ciekawa czy będzie z tym problem Też zastanawiam się jak mała zniesie mszę w kościele, prosiłam księdza o chrzest w sobotę na krótkiej mszy ale nie zgodził się i będzie na sumie Ja oczywiście wysłuchałam kazania o braku ślubu kościelnego.
Wczoraj wybraliśmy się z małą do centrum, w autobusie starsznie nam się popłakała. Krzyczała, była czerwona, krztusiła się od płaczu, nie wiem dlaczego bo bardzo lubi podróżować i zazwyczaj śpi całą drogę. Byłam tak przerażona, że płakałam razem z nią. Gdyby nie M. nie dałabym rady bo w dodatku odpadło kółko od wózka Nie jestem pewna ale dla mnie wygląda to jak kolejny skok rozwojowy. Mój M. stwierdził, że w trakcie pobytu u dziadków poszła do przodu.
Widzę, że pojawił się temat prywatnego forum, ja może nie udzielam się systematycznie, ale w miarę możliwości czytam i staram się od czasu do czasu napisać kilka zdań, nie ukrywam, że wiele razy otrzymałam kilka porad i wskazówek które były dla mnie pomocne dlatego ładnie proszę aby przyjąć mnie do prywatnego grona czerwcówek
Ja jestem już po "pierwszym razie" z M. tak długo czekałam ale nie doznałam tego o czym marzyłam przez cały ciążowy celibat i okres połogu
Ginka poleciła mi globulki Mucovagin które pomagają w suchochościach i chyba się na nie zdecyduje.
Moja Pszczoła kończy jutro 2 miesiące
http://wrzucaj.net/images/2015/08/18/DSC0081.jpg
Z., Nieukowa, zyrcia, Sista, dorcia8919, nenette, Inesicia, karolinka85, Finezja, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny