X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • maglic Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane za zyczenia :*

Mnie zlapalo zapalenie pecherza ;( zapijam herbatka zurawinowa, witamina C i furagina. Myalalam ze po ciazy problem z glow, a tu prosze :/

Dziewczyny chlopki do schrupania :)

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata - No właśnie a mój zaciągnie z butelki i trzyma otwartą buźkę, przez co wszystko mu wylatuje, krztusi się itp itd... A wczoraj tak mi dał popalić cały dzień, że nie miałam kiedy z nim powalczyć...

Współczuję zapalenia pęcherza... Jedna z najgorszych przypadłości jakie mnie spotykają...

Marcia - faktycznie wyglądacie jak para nastolatków. Tylko pozazdrościć! :)

Ciekawie czy z Cybexa też można wyciagnąć gąbkę z tej wkładki? Hmm...

Mnie też jakoś tak smutno się robi z powodu upływu czasu, tym bardziej że ten okres kiedy Tymcio jest taki mały jest dla nas cudowny. Chciałabym zatrzymać czas chociaż na troszkę. No i te emocje które towarzyszyły nam w kilka dni po porodzie - coś pięknego. Mam nadzieje, że będzie nam dane przeżyć to ponownie.

A u nas po całym dniu marudzenia i niespania (dzień pt. noś mnie na rękach, ale nie tak tylko inaczej, tak też nie wygodnie, usiądź ze mną, a nie jednak wolę pochodzić, chociaż wolałabym pooglądać książeczkę, ale nie tą tylko inną...) mamy zaciesz "pełną gębą". Czyżby skok? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 06:53

Sista lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    No to Joasiu nieźle,ja muszę mojemu kartkę pisać z listą zakupów bo inaczej nic by nie kupił :-)
    Co do pogody to u nas tak samo,najpierw upały teraz pada :-\ ehh szkoda gadać!!
    Wy już właściwie wszystkie po chrzcinach,a my się nie możemy jakoś zorganizować :-\

Muniek my najszybciej za rok wakacje i to podwójne chrzciny bo u M brata ur sie w maja corka i ja mam byc chrzestna wczoraj sie dowiedziałam a brat M ma byc u nas a oni mieszkają w Anglii i dopiero za rok uda sie wszystko zorganiZowac

Melia mi w wózku zostało 10 cm masakra...

Radek z Leonem rzeczywiście jAk bracia :)

My wczoraj pierwszy samotny wyjazd 70 km Leon cały czas spał,bylismy 4 h u babci to 2 h sobie gadal i 2 spał takze prababcia zachwycona.

Przyjechałam do M rodzicow i zostajemy tu do piatku ,jest tu ogród i korzystamy jeszcze z pogody :)

Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc slonka male i duze :) wyspana nawet jestsm mimo ze maly spal na 3 raty a nie na 2.
    Zmotywowalam sie, wchodze na wage i kolejny kg w dol :) moze to te 30 przysiadow, 20 sklonow i 20 brzuszkow, a moze rolki. Zaczelam znow jezdzic po 30 min dziennie zeby meza opieka nie przeciazac :)

No i kupilam wielorazowke (a raxzej maz). Mam 1 otulaczek i snappi do tetry i poki co super. Chyba drugi otulacz jeszcze dokupie bo jednak trzeba go po calym dniu wyprac.

Sista, Z., dorcia8919, Melia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja to samo mam z wagą póki co po malu spada a cwicze tylko znoszenie i wnoszenie wózka na1 piętro. Waze 66kg a do porody miałam 82. Chciałabym ważyć nad 60 zobaczymy czy samo jeszcze spadnie.
    U nas noc ok tylko Antek ciągle chce cyca 3 razy mu daje ale odkąd skończył 3 mies nie płacze wieczorem tylko zasypia przy piersi.

U nas chrziny w sobote mam dla małego garnitur 74 od koleżanki i spodnie strasznie wiszą, nie wiem co tu wykombinowac. Po kościele go przebiore no i ja jak zwykle nie mam sie w co ubrac

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - Infanrix tez ma formaldehyd, producent na ulotce ładnie napisał, ze moze byc śladowa ilośc, ale to ładny wybieg korporacji GsK :-) Spójrz w skład, jest na necie :)

Melia, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) długo mnie nie było tutaj. Odpoczywałam od zgiełku miasta i upałów u mojej babci w małym miasteczku, wypoczęta na maxa wracam i zaczynam przygotowania do chrztu :) Prababcia Hani rozpieściła ją straszliwie, ciągle tylko bujanie, gadanie , uśmieszki, Hania nawet przez moment nie była sama i trochę mi się teraz w domowych warunkach buntuje ;)

Marcia super wyglądacie, piękna rodzinka :) Zazdroszczę że już po całej ceremoni :) Ja się boję bardzo jak to będzie w kościele bo Hania nie lubi być na rękach (chyba że w pionie) i na 100% będzie wyć. Tak sobie myślę czy można obok ławki postawić wózek awaryjnie i w razie czego ją połóżyć i polulać. Jak myślicie??

Ja bym była za tym żeby się przenieść na jakieś prywatne forum bo czyta nas ogrom ludzi, nie zdajemy sobię nawet z tego sprawy ile ;) I opowiem Wam może wtedy jak to na forum można znaleść przypadkiem bliską osobę i dowiedzieć się co ta osoba naprawdę myśli ;)

dorcia8919, Sista, Melia, Z., nenette, Inesicia, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - ja też wczoraj mierzylam ile miejsca ma - 11cm. A gondola ma 80cm długości :-/ :-/

Ja po kontroli - pęcherz się podniósł odrobone, mam ciągle rany (to obraz tego jaką mi masakre synek zrobił przy porodzie...) po za tym ok. Może jest jakaś szansa dla mnie? No i ja też zaczynam ćwiczyć. 12km dziennie spacerów + 20-30min brzuszków/sklonow/przysiadow/rozciągania się i może będę miała szansę uzyskać upragnione 56kg? :-) Do celu mam 5kg (do wagi sprzed ciąży 1.5kg).

Macie jakaś propozycję co do forum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 09:25

• Sista Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek - co do zmiany forum, jestem za :)

BrumBrumek lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł, ale jakieś konkretne pomysły? Bo nie chciałabym, żebyście na fb chciały się przenosić, bo ja go nie mam. A lubię Was podczytywać jak nawet się mało wypowiadam ;)

BrumBrumek lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Marcia, Nieukowa, sliczne nowe avatarki :)

Ja też stosunkowo mało sie udzielam ale lubie czytać. Na fb nie chce uciekać bo chciałabym zachować jednak pewną dozę anonimowości.

U nas dużo się dzieje i jakoś tak brakuje czasu aby cos skrobnąć. Mam też problemy z komputerami więc musieliśmy zainwestować w nowy niestety. Jak nie urok to sraczka ;P

My już po chrzcinach, robiliśmy w te największe upały. Myślałam, że z Młodym popłynę. Ja mokra, on mokry. Ale większość przespał i wszyscy mówili ojeju jakie grzeczne dziecko :D

Brumbrumek ja miałam wózek obok ławki, wyciągnęliśmy go tylko na polanie główki. A takto nawet znak krzyża na czółku był w wózku. Ale to pewnie zależy od księdza i od kościoła. Niektórzy życzą sobie aby całą msze trzymać dziecko...

Miłego dnia!

dorcia8919, BrumBrumek lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Radzio i Leoś jak bracia wyglądają :P różni ich faktycznie tylko liczba podbródków :D

Marcia bardzo młodziutko wyglądacie, ale z tego to tylko się cieszyć :)

Mój wcześniak dostał za darmo pentaxim 5w1.

Magda_lena88 i jak kupa po marchewce? :D pomarańczowa czy bez zmian?

zyrcia lubi tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za zmianą forum,bo faktycznie nie fajnie że nas czyta kto chce! Tylko nie mam pojęcia na jakie zmienić,ta która się zna na fachu niech coś znajdzie i działamy z przeprowadzką :-)
    U nas dziś pogoda idealna,słonecznie i nie za ciepło. Zaraz wychodzimy na długi spacer :-)
    Miłego dnia

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że większość jest za :) Świetnie! Ja raczej mało komputerowa , ktoś coś ma na oku? ;)

Z. a pytałaś o to ksiedza? czy sam powiedział że można wózek??

• Suna Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Lidlu dorwałam pampersy, dwupak body i ramkę z masą gipsową :) Bedziemy odciskali łapkę :)

ja bardzo cenię sobie prywatność i przy moim szczęściu na pewno ktoś, kogo bym nie chciała informować, wiedziałby wszystko o moim życiu ;P Ludzie uwielbiają plotkować i nie raz się sparzyłam. Dlatego ja bardzo ostrożnie piszę o sobie, chociaż w moim życiu są takie przeboje, że chętnie opisałabym wszystko, żeby usłyszeć obiektywne opinie :P jednak strach przed rozpoznaniem górą :P

BrumBrumek, Sista lubią tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suna wrote:
    Cześć :)

Radzio i Leoś jak bracia wyglądają :P różni ich faktycznie tylko liczba podbródków :D

Marcia bardzo młodziutko wyglądacie, ale z tego to tylko się cieszyć :)

Mój wcześniak dostał za darmo pentaxim 5w1.

Magda_lena88 i jak kupa po marchewce? :D pomarańczowa czy bez zmian?
    Co do kupki to pierwsza po była normalna tylko z odrobinkami pomaranczowymi. Kolejne kupki juz takie bardziej zbite ale nie wiem czy to marchewka czy fakt ze Dominik jest coraz starszy. A wczoraj była 1 kupa ale porządna i mąż mówił ze prawie brazowa może od marchewki może od żelaza - bo czytałam ze po zelazie kupa może być brazowa. Ale ogólnie po soczku ok. Zobaczymy jak po papce :)

Sista lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Widzę że większość jest za :) Świetnie! Ja raczej mało komputerowa , ktoś coś ma na oku? ;)

Mi się wydaje ze co do wózka nie powinno być problemu. U nas Dominik przespał cala liturgię tez w wózku kolo ławki tylko wiadomo na te ważniejsze elementy liturgii był wyciągany. Ale tak mocno spał ze nawet polanie glowki woda go nie ruszyło :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:

Nic się nie pytaliśmy :) Wjechaliśmy z wózkiem i tyle :) Ale akurat fajny ksiądz odprawiał więc sam się uśmiechał, że tak słodko śpi i nie chciał męczyc bardziej niż to konieczne :)
    A tak jak u Magdy nawet woda na głowie go nie obudziła :D

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Wróciłyśmy z Livką do Wawy :/ Trochę mi smutno z tego powodu bo M. prawie cały czas pracuje i większość czasu jesteśmy same :( Niestety muszę pozałatwiać kilka spraw i to spowodowało, że wróciłyśmy.

Jeżeli chodzi i chrzest to ja muszę wziąć zgodę na tę ceremonię z mojej parafii, jestem ciekawa czy będzie z tym problem :/ Też zastanawiam się jak mała zniesie mszę w kościele, prosiłam księdza o chrzest w sobotę na krótkiej mszy ale nie zgodził się i będzie na sumie :( Ja oczywiście wysłuchałam kazania o braku ślubu kościelnego.

Wczoraj wybraliśmy się z małą do centrum, w autobusie starsznie nam się popłakała. Krzyczała, była czerwona, krztusiła się od płaczu, nie wiem dlaczego bo bardzo lubi podróżować i zazwyczaj śpi całą drogę. Byłam tak przerażona, że płakałam razem z nią. Gdyby nie M. nie dałabym rady bo w dodatku odpadło kółko od wózka :( Nie jestem pewna ale dla mnie wygląda to jak kolejny skok rozwojowy. Mój M. stwierdził, że w trakcie pobytu u dziadków poszła do przodu.

Widzę, że pojawił się temat prywatnego forum, ja może nie udzielam się systematycznie, ale w miarę możliwości czytam i staram się od czasu do czasu napisać kilka zdań, nie ukrywam, że wiele razy otrzymałam kilka porad i wskazówek które były dla mnie pomocne dlatego ładnie proszę aby przyjąć mnie do prywatnego grona czerwcówek :D

Ja jestem już po "pierwszym razie" z M. tak długo czekałam ale nie doznałam tego o czym marzyłam przez cały ciążowy celibat i okres połogu :(
    Ginka poleciła mi globulki Mucovagin które pomagają w suchochościach i chyba się na nie zdecyduje.

Moja Pszczoła kończy jutro 2 miesiące :)

http://wrzucaj.net/images/2015/08/18/DSC0081.jpg

Z., Nieukowa, zyrcia, Sista, dorcia8919, nenette, Inesicia, karolinka85, Finezja, Joasia:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super zaproszenie :) Czy możesz podzielić się linkiem do takiego zaproszenia :D

‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ