X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Sista sprawdzalam ale jakos nie widze (mogłabys podac prosze, ktory pkt na ulotce? Bo 6 i 2 nic takiego nie maja, no chyba ze podaja pod inna nazwa

Ja znalazłam cos takiego, bo my szczepilismy 6w1 https://www.gsk.com.pl/DownloadProductResource.aspx?ID=86

Jak w fabryce używają formaldehydu, to moze byc w każdym leku, to tak jak rzeczy z fabryk gdzie używa sie orzeszków, na każdej paczce jest ostrzeżenie. Jak dziecko uczulone na folmaldehyd, to organizm to wyczuje. Myśle, ze mozna poprosić mailowo producenta o skład i prześlą na maila, maja taki obowiązek w sumie.

dorcia8919 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cie to zdziwi Dongina ale formaldehyd jest normalnym elementem ludzkiego metaboluzmu. Jest tworzony np. podczas budowy zasad do DNA albo wydziela sie podczas trawienia owocow. I jeszcze podczas demetylacji genow, co reguluje prace komorek. Szacuje sie ze mamy go we krwi ok. 2-3ug na litr. Lokalnie wnkomorkach moze byc go wielokrotnie wiecej. NATURALNIE.

Nie jest to oczywiscie zwiazek potrzebny do zycia a wrecz przeciwnie bo to utleniacx, ale jest polproduktem dla waznych zwiazkiw a jak wiadomo bez polproduktu nie ma gotowego produktu ;)

Edit: Wiecie jakie dawki w przeliczeniu na mase ciala aplikujemy w szczepionce?
    Ta grafika powinna wystarczyć za mój komentarz...
    W skrócie: 1 ugryzienie gruszki wprowadza w nasz organizm więcej formaldehydu niż 10 szczepionek podanych naraz.

cb106a20_734524_482647835138564_1710798130_n-1.jpeg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:56

dorcia8919, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

co do wózka to my mieliśmy obok ławki i myślałam, że nie będzie wolno , ale jak weszłam do kościoła i popatrzyłam to nie było osoby do chrztu która by wózka przy ławce nie miała i tym sposobem wszyscy byliśmy z wózkami i nikt krzywo nie patrzył :)

a wiecie, że moja "kruszynka" wczoraj przed szczepieniem ważyła równo 6 kg :D

dorcia8919, Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Zyrcia super zaproszenie :) Czy możesz podzielić się linkiem do takiego zaproszenia :D
    Aniu ja w necie znalazłam tylko tło, resztę zrobiłam sama w photoshopie ;) służę pomocą, odpręża mnie to :D mogę Ci takie zrobić, albo jak mi pokażesz jakie Ci się podoba to postaram się wyprodukować :P
    Wywołałam je w punkcie foto, ale nie są błyszczące tylko matowe. wyszło mi 2 zł za sztukę ;) są w formacie jak zeszyt A5 :D

tylko najlepiej w googlach wpisac po ingliszu :P np invited baby mint lub pink i fajne wzory kartek wychodza :D i zaznaczyc duzy rozmiar pliku
    np.
    xcqjgy.jpg

a fote tekst i reszte to już pikuś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:25

Sista, Ania1704 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Aniu ja w necie znalazłam tylko tło, resztę zrobiłam sama w photoshopie ;) służę pomocą, odpręża mnie to :D mogę Ci takie zrobić, albo jak mi pokażesz jakie Ci się podoba to postaram się wyprodukować :P
    Wywołałam je w punkcie foto, ale nie są błyszczące tylko matowe. wyszło mi 2 zł za sztukę ;) są w formacie jak zeszyt A5 :D

tylko najlepiej w googlach wpisac po ingliszu :P np invited baby mint lub pink i fajne wzory kartek wychodza :D i zaznaczyc duzy rozmiar pliku
    np.
    xcqjgy.jpg

a fote tekst i reszte to już pikuś :D

Dziękuję Zyrcia :)

Jak sama nie dam rady to skorzystam z Twojej pomocy :D

zyrcia lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - zaproszenia super, zapamiętam sobie :-) U nas co prawda, bedzie 12 osob, z nami, ale fajnie wysłać cos takiego :)

Ania1704 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też tylko 17 ;) lubię robić takie rzeczy więc jak coś sluże pomocą :D

• Ulema Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    U nas noc od 3.00 marudna, jedzenie co 15 min, przysypianie i tak w kółko. Dopiero po porannym spacerze Agatka zasnęła i to tak, że karmiłam ją dwa razy na śpiocha :P

Melia a mogę zapytać czym objawia się obniżenie pęcherza po porodzie?

My byliśmy dziś na szczepieniu. Faktycznie luxmed ma infanrix 5 w 1 dostępny od ręki. Nawet nie wyszło bardzo drogo, bo jako że mam abonament z pracy dostaliśmy dodatkowo 10% zniżki. Wzięliśmy 5 w 1, WZW i rota. Agatka była bardzo dzielna. Zakwiliła po jednym razie przy każdym wkłuciu, oczka się zaszkliły, ale w objęciach mamy zachowała spokój :)

Dziś idziemy jeszcze do księdza w sprawie chrzcin. Chcemy chrzcić w parafii gdzie braliśmy ślub, ale żadne z nas tam nie należy formalnie więc trzymajcie kciuki żeby się udało :)

Nieukowa, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Agatka 28.06.2015 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie robimy dużej imprezy.. Dorosłych będzie 15 osób i 4 dzieci :)

• Muniek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny założyłam coś takiego,tylko ja matołek komputerowy i nie wiem czy to się nadaje i co dalej :-P tym bardziej że z komórki to robiłam,potem wejdę na kompa może będę dalej działać.
    A tu macie link,jak się która zna niech obczai :-) :-) :-)
    http://www.czerwiec2015.fora.pl/index.php

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulema - mi nad wejściem do pochwy z przedniej ściany wystaje taka kulka - jak pęcherz jest pelen to jest większa, jak jest pusty to jest mniejsza. Generalnie często jest to związane z nietrzymaniem moczu czy dyskomfortem przy chodzeniu, ale ja tego nie czuję i nie mam problemów z nietrzymaniem moczu.

Muniek - super, jest ktoś kumaty kto to ogarnie? ;)

• .aś. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:50

Sista, Nieukowa, Z. lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się zarejestrowalam do tego forum. Na pewno będzie niewidoczne dla innych?

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego właśnie nie wiem Marcia,musze męża prosić o pomoc

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj powiedział że może na założyć takie forum wieczorem. Też go o to spytam wieczorem, jak się okaże że to jest nie tajne to założy nam tajne ;)

Aniu, ja robilam zaproszenia w rossmanie. Bardzo ładne szablony do zaproszeń i można wstawić swoje zdjęcia, jedno lub więcej :) cena też przystępna . Robi się szybko i do odbioru po 3 dniach w sklepie.

pzncly5z8w9u_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:49

Sista, Z., Ania1704, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok,powoli to ogarniam. Udało mi się ustawić że każdy nowy użytkownik będzie musiał mieć moje zezwolenie aby przyłączyc sie do forum,bez tego raczej nie ma szans ;-) także będziemy tam bezpieczne. Także jak coś dziewczyny to używajcie tych samych nicków co tutaj na forum,bo inaczej nie będe wiedziała kto to i nie zaakceptuje ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Ulema Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia to ja właśnie mam tak samo, dlatego coś mnie tknęło i zapytałam. Powiem szczerze że bałam się, że to początki wypadającej macicy, bo podobno po porodzie może się tak zdarzyć, a im więcej porodów tym prawdopodobieństwo większe :/ Też tego nie czuję przy chodzeniu i mnie jakoś nie uwiera, ale wygląda dość dziwacznie i niepokojąco.

Agatka 28.06.2015 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia bardzo ładne zaproszenie :) Tylko powiedz czy trzeba pójść do sklepu i złożyć zamówienie ???

Muniek chylę czoła przed Twoimi zdolnościami :P Ja się zarejestrowałam, mam nadzieję, że dobrze ;)

Livka siedzi sobie w leżaczku i podziwia swoje dłonie przy tym wydaje odgłosy zadowolenia :)

Dużo dzis spała i boję się, że w nocy będzie szukała towarzystwa :/

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.cewe-fotoksiazka.pl/produkty/fotokartki.html
    Tutaj skladasz zamówienie a odbierasz i placisz w wybranym sklepie :)

Ania1704 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia,Suzanna wy chyba musicie na swoim mailu aktywować konto bo cos mi z waszymi nie pasuje ;-)
    Ania dzięki,ale ja na prawdę ledwo to ogarniam ;-)
    A reszta dziewczyn co właściwie myśli na ten temat?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ