Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa również szczepiłam Infranix Hexa, a co do newsów typu śmierć po szczepieniu, autyzm, cofniecice w rozwoj itp - ja podchodzę do takich informacji z przymrużeniem oka że tak powiem. Nawet jak śmierć dzieci była okolicy szczepienia to trzeba pamiętać, że nie wiemy dokładnie jakie były okoliczności - czy dziecko szczepione było zdrowe, nie przyjmowało jakichś leków itp... Po za tym skoro wprowadzono ją z powrotem na rynek to raczej oznacza to, że jest bezpieczna
Mrówka - ale wcześniej udaje się Tobie kłaść synka!!! U nas najwcześniej zasypia o 21.15...
Maglic - cukrzyca? Coś przegapiłam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 07:18
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Melia ja slodka ciaze mialam i teraz musze sprawdzic czy nie zostala bo wyniki na czczo mam beznadziejne no i problem z pecherzem wiecznie.
licze na to ze bedzis lepiej smakowalo niz w ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 07:24
-
Hej. Dziewczyny a ja mam pytanie jak zakończyć laktację jeśli jeszcze tak to mogę nazwać piersi już od jakiegoś czasu miękkie, ale odciągałam pierw 3 razy dziennie a teraz już tylko co półtora dnia odciągam bo mi sie robi u przodu piersi takie twardawe nad otoczką sutka. I w sumie to nie wiem czy to sciągać nadal czy nie bo przecież jak to zostawie to boje sie czy coś sie nie stanie jakieś zapalenie czy coś ...
a u nas dziś noc super mała zasnęła o 21, obudziłą sie ok 1 zjadła i sama zasnęła i obudziła sie ok 5. Pierwsza taka noc !Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 07:40
Sista lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczęta.My na wsi noc spoko 1:30 i 5 pobudka i teraz takze sie wyspalam ,moj biedak musi spac w gondoli do lozeczko turystyczne nadal nie doszło do dziadków..
Ja karmić mam zamiar do końca roku,ale czy tak bedzie to nie wiem.podziwiam te mamy co tylko ściagają bo nie odpowiada im karmienie.ja teraz ściągam,zeby rozpuścić małemu tabletki to masakra ile to czasu sie siedzi...
Byłam wczoraj u koleżanki co urodziła 7.06 to jej mały do kolan siegL Leonowi jak razem leżeli....Sista, nenette, Z. lubią tę wiadomość
-
Monia lekarz może Ci wypisać tabletki ktore wstrzymają laktacje.
A Antek ładnie zasypia na noc ale w nocy je jak szalony dzisiaj chyba z 4 razy sie domagał nie wiem oco chodzi
Zalogowalam sie nanto forum ale.chyba nic nie piszecie. Ja ciągle myślę o tych chrzcinach jakie ciasto zrobić w co sie ubrać może namówie M dzisiaj na jakieś zakupy.[/url] -
Melia- zarowno Wika jak i Miki zasypiaja 20 max 20:15 Dzieki temu moge jeszcze zrobic sobie cos w domu i mam chwilke dla siebie
Monia- najlepiej coraz rzadziej odciagac i coraz mniej. Tylko zeby to twarde zrobilo sie miekkie. Potem jeszcze w dotyku w piersi bedziesz czuc takie kuleczki, ktore znikna po jakims czasie od zakonczenia laktacji. Przynajmniej ja tak mialam jak skonczylam karmic corke
A odnosnie szczepien, czy ktos szczepil hexacima albo pentaximem? I jak dzieci po nich sie czuly? Ja bede szczepic w przyszlym tygodniu i ciagle nie wiem jaka szczepionke wybrac. W przychodni zachwalaja hexacime.
-
Hej Dziewczyny!
Nie było mnie całe wieki, ale podczytuję od czasu do czasu, szczególnie podczas nocnych karmień Nie odpiszę Wam wszystkim, bo zaległości mam ogromne.
U nas w miarę ok. Mała jest strasznie marudna, na szczęście w nocy śpi ładnie i karmimy się dwa lub trzy razy. Niestety po wyjściu ze szpitala dopadł ją rotawirus, co spowodowało okresową nietolerancję laktozy (nie mam żadnej diety, tylko dajemy jej krople). Od diagnozy minęły już 3 tygodnie, ale w dalszym ciągu nie jest jeszcze tak jak wcześniej. Poza tym nie chce mi spać w dzień, wczoraj był sukces, bo spała dwa razy po 2 h. Niestety wózek też jej nie kręci, jak włożę ją na śpiocha to śpi z 30 minut, a potem afera że trzeba do domu wracać. Mam nadzieję, że to ten skok rozwojowy i jakoś niedługo ustąpi.
Dzisiaj idziemy się szczepić 6w1 i pneumokoki, bo rotawirusa już nie musimy.
Maglic, trzymam kciuki! Ja krzywą robię w niedzielę i mam nadzieję, że wyniki będą ok.
Postaram sie bywać teraz częściej, ale moja córka zawsze zaczyna płakać gdy zasiadam do kompaSista, Z. lubią tę wiadomość
-
Maglic - kciuki zaciśnięte !!! Mam nadzieje, ze ta małpa odeszła od ciebie z chwila przyjścia Gabrysia
Monia - ja bym poszła do lekarza po jakies tabletki, jak pisze Agata, żeby Ci sie jakies zapalenie nie zrobiło
Mrówka - ja szczepilam Infanrix Hexa, nie zauwazylam nic niepokojącego po szczepieniu. Olga nawet podczas wkłucia łezki nie puściła. No, ale była z Tatusiem, moze to dlatego
Moja Olga zasypia podobnie jak u Mrówki, o 20.10 wychodzę juz z sypialni. Tak robiłam odkąd wyszłam ze szpitala i tak juz zostało. Dzieki temu mam czas na pobycie z M. Najadą sie chyba zdrowo przed zaśnięciem, bo budzi sie dopiero po 4.00.
Miłego dnia !!! -
Dziewczyny tak jak już wczoraj pisałam,coś poszło nie tak i nowe forum które próbowałam założyć nie będzie działać. Nie mogę się zalogować,co za tym idzie nie mogę potwierdzić nowych członków więc po prostu nie rejestrujcie się na nim!!!!
Może komuś innemu się uda,ja raczej nie potrafię
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Czesc dziewczyny wracam po "krotkiej" przerwie. Ostatni raz pisalam jadac do szpitala z moja przenoszona ciaza. Na szczescie udalo mi sie miec w tym samym dniu cesarke. Widze ze na tapecie temat ktory jest zmora nr 1 mojego macierzynstwa - laktacja... Teraz czekam na kontrole u gina ale jak wyjde to napisze Wam co nieco o swoim przypadku. Co do forum to rozmowy tutaj to prawdziwa skarbnica wiedzy i przy okazji mile pogaduszki i naprawde zal by bylo to stracic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:10
-
Dada mozna tabletki od bolu gardla bo one dzialaja miejscowo..strepsils tantum verde..nawet ten spray tantum verde jest skuteczny.. sama uzywalam..
My dzisiaj konczymy 3 miesiace
Kurcze kupilysmy z mama 5 wsumie paczek pampersow w lidlu..i niestety Szymek ma na nie uczelenie pupa czerwonawa gdzie zawsze byla bladziutka..i jeszcze jakas krostka mu sie zrobila..
Wiec bede musiala wystawic na olx..i bedziemy musieli wrocic do biedronkowych..dobrze ze sa w wresji cienkiej..bo te zwykle to za grube..
Dzisiaj mama zostaje z Szymkiem bo my jedziemy na ten pogrzeb..dorcia8919, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Okej Dongina, zamykam dyskusje na temat szczepien z toba. Przepraszam za oststnia wypowiedz, fsktycznie mogla urazic. Wkurza mnie po prostu ze humanista traktuje temat medyczny tak, jakby sam mial wieloletnie wyksztalcenie medyczne. Ja mimo 12 lat edukacji bio-medycznej nie jestem wakcynologiem wiec wielu rzeczy szczegolowo nie wyjasnie albo musze dlugo siedziec w pubmedzie zeby dojsc do jakichs rzetelnych informacji. Dlatego nie dlubie w skladach szczepionek ani w kalendarzach szczepien bo od tego sa rzesze specjalistow. Oni czuwali nad moim dzieckiem od poczecia, czuwaja tez teraz i sadze ze warto im ufac.
Mrowka ja szczepilam Hexacima i w tym samym czasie pneumo. Nie bylo goraczki, ale malemu spuchly troche uda- podobno czesta reakcja. Po kilku godzinach przeszlo, ale troche jojczenia bylo (szczepilismy wieczorem wiec noc mialam malo przespana). W 2 tyg. wrzesnia mamy druga dawke.
Karolina wspolczuje odparzen, wiem cos na ten temat- obecnie Radek albo z golym tylkiem albo w wiwlorazowkach pomykadorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Co do odparzen to i my sie z nimi borykamy. Mlody ma pupsko wypielegnowane na maxa a i tak co chwile czerwone. Pomaga tak jak u Nieukowej - lezenie na golasa. Stosowalismy tez masc robiana w aptece i pomogla ale po odstawieniu zaczerwienienie wrocilo. Ot taki wrazliwy tyleczek nam sie trafil. Ciekawe po jakim czasie to mija? Mam nadzieje ze nie bedzie nam to towarzyszyc przez caly okres noszenia pampersow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:23
-
nick nieaktualny