Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Też nie było mnie od porodu ale zgadzam sie z Kirsten ze forum to skarbnica wiedzy więc szkoda ze macie zamiar to zmienić swoją drogą to podziwiam ze macie czas tak płynnie uczestniczyć w życiu forum, ja czasami kilka dni Was nadrabiam.
A przy okazji do mam karmiących piersią: macie jakieś sposoby by zachęcić dziecko do jedzenia mleka z butelki? Czasem chciałabym wyjść na dłużej ale moja Zosia przy butli dostaje ataków histerii... -
Melia wrote:A używacie chusteczek do pupy? Może w nich jest problem?
ale już kupiłam dady
a chusteczek używamy od przypadku..
tą ala krostkę pediatra kazała psikać octeniseptem i obserwować czy się nie powiększa..a resztę pupy będę smarować maścią witaminową mam nadzieję, że szybko się zagoi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 12:12
-
Dongina wrote:Brum brumek - Coz , widze ze nalezy byc mainstreamowym na forum. Rozumiem.
Okey Nieukowa:) -
Drogie dziewczęta, proszę się nie kłócić przecież nie chcemy takiej atmosfery jak w lipcowkach. Z tego powodu przecież niektóre koleżanki do nas dolączyly.
Forum nowe tajne jest utworzone ponieważ jest weryfikacja członków to proszę używanie swoich dotychczasowych nazw to będę wiedziała kogo zaakceptować. I wtedy spokojnie możemy chwalić się swoimi dzieciaczkami.
Dziewczyny które bojasie że forum zniknie : my po prostu się przenosimy a nie kończymy działalności;) spokojnie możecie dołączyc
Tylko tak sobie myślę że trzeba się tam przenieść w całości albo w ogóle bo będzie tak jak z FB. Trochę tu trochę tam....
A na belly oficjalnie zakończyć wątek, nie koniecznie kasowac stare posty.
Zapraszam do rejestracji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 22:06
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
W ogóle muszę się pochwalić już drugi dzień Szymonek sam zasypia w łóżeczku i to nie płacząc. Czasami się "żali" ale jednak po chwili pada. Oczywiście nie za każdym razem udaje się tak do końca, ale jesteśmy na dobrej drodze :)i szczerze mówiąc za wiele nie musiałam robić, ani nic na siłę I od początku spał na brzuszku ze względu na odruch moro, który dalej się uparcie trzyma, więc inaczej nawet nie zaśnie, nawet w wózku musi być na brzuszku. Jestem z nas dumna taki mały sukces a cieszy jak 6 w totka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:09
-
CaneCorso ja otrzymałam informacje, że jeśli dziecko skończy pół roku a odruch dalej będzie, to wtedy jest powód do niepokoju
Dongina dziwne to Twoje zachowanie kasując posty, bo ktoś wyraził swoje zdanie. Ale rób jak uważasz. Choć dla mnie to jakby przyznanie się do winy. Aż nie podobne do Ciebie (Tak bez obrazy)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:25
CaneCorso lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dajcie spokój.... Ja uważam, że każdy ma prawo mieć swoje zdanie i nie ma sensu się kłócić. Nikt nie powinien nikogo zmuszać do zmiany swoich przekonań, a wiedza każdej z nas jest skarbem którym powinniśmy się dzielić.
To co, koniec z pisaniem tutaj i przechodzimy na zamknięte forum?Sista lubi tę wiadomość
-
Pojechałam na tą krzywą no i na czczo w normie - dopuścili dalej - wychlałam to coś i siedziałam dzielnie, żeby nie puścić tego znowu na zewnątrz. Nigdy w życiu nie piłam niczego gorszego wróciłam do domu i zmierzyłam cukra - 73 :d czyli chyba nie ma tej wrednej małpy. Dokładne wyniki jutro
Co do pupci - u Nas póki co <tfutfu> ładna, miła i przyjemna :d oby już tak zostało
Marcia ja też już się zarejestrowałam
Gosiu mój Gabryś dostaje delicol, który rozkłada laktoze i jest o niebo lepiej - bez delicolu rykSista lubi tę wiadomość
-
Melia zgadzam się z Tobą. Każda może wyrazić swoje zdanie i postępować wg własnych przekonań. I nie ma co brać sobie do serca wypowiedzi innych osób, które się z nami nie zgadzają. A nawet warto wymienić się swoimi spostrzeżeniami I jak wszystkie przejdziemy na forum będzie trzeba oficjalnie zakończyć wątek na belly zostawiając namiary do forum - jakby któraś dziewczyna rzadko tu bywała, a była z nami
Finezja lubi tę wiadomość
-
Karolinko - kupiłam paczkę Pampersow z Lidla i to co od razu mozna zaobserwować, to pachną, w przeciwieństwie do tych, które kupiłam w Tesco. Rano ubrałam na próbę, ale na szczęście nas nie uczulają.
Marcia - ja juz sie zarejestrowałam, czekam na akceptacje Tutaj wątek sam sie wygasi, jak kolejne osoby przejdą na tajne forum Bedziemy tu zaglądać, czy ktoś nie zbłądził. A dziewczyny, które do nas dołączyły w ostatnim czasie - rejestrujcie sie, przeciez jesteście czerwcowkami
CaneCorso - Olga wyrzuca ręce w geście moro jak jest gola, kiedy ją na przykład przenoszę z wanienki na ręcznik, albo jak przebieram na przewijaku bo zmoczy bodziaka. Jakos mnie to nie martwi
Moja siostra miała wczoraj CC w UK. Maz na sali operacyjnej, przecinał pępowinę, jadła jeszcze sniadanie przed CC, a trzy godziny po CC dostała jedzenie No i Dziecko jest z nią cały czas, odkąd położyli jej na piersiach. Miała wyjsć dzisiaj, ale wieczorem jeszcze jakies USG, wiec wyjdą dopiero jutro. Teraz wodze różnice w standardachAnia1704, Inesicia, Ekkaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!!!
Widzę, że na forum pojawił się konflikt i jest mi przykro z tego powodu. Sądzę, że nie powinno być takich sytuacji bo żadna z nas nie jest ekspertem w dziedzinie medycyny a forum jest po to aby dzielić się swoimi spostrzeżeniami i obawami lub dzielić się swoją wiedzą i nie krytykować jej
Zauważyłam, że od czasu kiedy pojawił się temat przejścia na zamknięte forum udziela się więcej osób Ja zaraz będę się logować
Byłam dziś z Livką u pediatry, kropki na ciele są od ugryzienia. Ale niestety pani doktor skierowała nas do nuerologa ponieważ Livka ma zaburzenia napięcia mięśniowego, trochę się matwię bo nie brzmi to zbyt fajnie. Oczywiście zostałam uspokojona, że nie jest to zbyt poważne ale ona woli aby sprawdził to specjalista. Zaraz będę dzwonić i umawiać wizytę.
Płakałam jak bóbr
Mała teraz śpi, jak ogaręłam chatę, zjadłam obiad i odpoczywam -
nick nieaktualnydorcia8919 wrote:Ania w jakim sensie ma zaburzenia napięcia mięśniowego? Po czym zostało to stwierdzone? I spokojnie im szybciej zostało to znalezione, tym lepiej. Znam to z własnej autopsji. Głowa do góry będzie dobrze
Pediatra stwierdziła, że za słabo trzyma głowę jak na swój wiek -
My juz po pierwszym spacerku:-) Obiadek zjedzony. Wika spi a Miki wisi na cycu;-)
Dzieki za odp. odnosnie szczepienia. Raczej zdecydujemy sie na hexacime bo infanrixu u nas w przychodni nie ma. Ciesze sie bardzo, ze wasze dzieciaczki tak ladnie zniosly szczepienie mam nadzieje, ze u nas tez tak bedzie!
Cudne sa te czerwcowe dzieciaczki. Jak sie uda usiasc mi do kompa to tez moimi sie pochwale;-) bo narazie pisze z telefonu.
Marcia mam pytanie czy adres nowego forum to:czerwcowki2015.ovh ? Bo jak wpisuje w wyszukiwarce w telefonie to mi nie znajduje:-(
-
Ania1704 wrote:Pediatra stwierdziła, że za słabo trzyma głowę jak na swój wiek
Kochana nawet jak to prawda, to zostaniecie skierowani na rehabilitację i za jakiś czas zapomnicie o sprawie. U nas zdjęcie wzmożonego napięcia mięśniowego trwało niecały tydzień, dwa razy dziennie. I zobaczysz jeśli faktycznie specjalista powie, że trzeba działać, to nie zamartwiaj się, tylko ciesz, że tak szybko udało się postawić diagnozę (u nas trwało 1,5 miesiąca i nikt z lekarzy nie słuchał mnie, gdy mówiłam o napięciu).Sista, Ania1704 lubią tę wiadomość